Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Omdat we willen dat je zo actief en fit bent als altijd, wilden we het deze keer hebben over een element dat het onderwerp is geweest van vele studies om het hoofdbestanddeel te worden van veel geneesmiddelen die je gezondheid en welzijn verbeteren. We gaan het hebben over ginkgo biloba.

Behalve dat het een plant is, heeft deze verbinding ook geholpen bij het bestrijden en voorkomen van problemen met de bloedsomloop, neurologische en andere gevolgen van het ouder worden, dankzij zijn eigenschappen vol antioxidanten en andere weldaden voor ons lichaam en geest.

In dit artikel kom je meer te weten over deze plant en zijn weldaden in ons lichaam, over de soorten producten die je er vindt en over de meest opvallende en voortreffelijke opties die tegenwoordig op de markt zijn. Volg ons om meer te weten te komen.
Belangrijk om te weten

 • Ginkgo biloba is een bestanddeel waarvan de eigenschappen heilzaam zijn gebleken voor het lichaam, vooral op het gebied van zuurstofvoorziening in de hersenen, geheugenverbetering, angstgevoelens, anti-veroudering en dergelijke.
 • Bij het zoeken naar ginkgo biloba kom je verschillende presentaties tegen, maar de meest voorkomende zijn in capsules of pillen of in bladeren voor infusies. Elk van deze zal een andere methode van voorbereiding en actie hebben.
 • Voordat je een ginkgo biloba product koopt, moet je letten op de certificering of garantie; de aanbevolen dosering naar gelang leeftijd, kwalen of medisch advies; de andere bestanddelen van het vitaminecomplex (indien van toepassing); en de hoeveelheid inhoudsstoffen die het bevat.

Beste Ginkgo Biloba: Onze selectie

Shopgids Ginkgo Biloba: Alles wat je moet weten

Geef jezelf, voor je besluit het eerste flesje ginkgo biloba dat je tegenkomt te kopen, een paar minuten de tijd om je grondig in de eigenschappen en voordelen te verdiepen, zodat je aankoop zo succesvol mogelijk verloopt. Hier zijn de details.

gingko-mx-1

De gebruikelijke aanbevolen dosis vitaminesupplementen met ginkgo biloba is 1 capsule per dag bij het ontbijt. (Foto: whatwolf / Freepik)

Wat is ginkgo biloba en wat zijn de voordelen ervan?

Ginkgo biloba is afkomstig van een gelijknamige boom, uit welks bladeren dit bestanddeel met meervoudige gezondheidsvoordelen wordt gewonnen. Daarom wordt het vanuit verschillende aspecten in de geneeskunde gebruikt en is het voor alle gebruikers beschikbaar gemaakt om sommige delen van het lichaam te verbeteren.

De voordelen en voordelen ervan blijven elk moment bijgewerkt worden, maar voor nu concentreren we ons erop je de meest relevante ervan te laten zien, zodat je weet of je je met een ervan kunt identificeren. Let op de volgende tabel.

Voordelen
 • Bestrijdt zwaarte en pijn in de benen
 • Bestrijdt gevoelens van duizeligheid en migraine
 • Verbetert veneuze stoornissen
 • Bevat antioxidanten
 • Voorkomt neurologische problemen
 • Verbetert geheugen en concentratie
Nadelen
 • Niet altijd aan te raden tijdens zwangerschap of borstvoeding
 • Een arts raadplegen als het samen met andere geneesmiddelen wordt ingenomen
 • Niet geschikt voor epileptici

Ginkgo biloba in capsules of bladeren: Waar moet je op letten?

De eigenschappen van ginkgo biloba hebben voor menselijke consumptie vele vormen aangenomen, dus is het belangrijk te weten in welke vorm het te vinden is en welke voor elk geval het meest geschikt is. Hier zijn de meest voorkomende formaten.

Capsules: Deze zijn geschikt voor drukbezette mensen die weinig tijd hebben om een infusie te bereiden, want ze hoeven maar één tablet bij het ontbijt of bij een volledige maaltijd gedurende de dag in te nemen. Hoewel de prijs meestal iets hoger is, is het veel gemakkelijker te verplaatsen en op te bergen, want de potjes hebben meestal een stevige sluiting om morsen te voorkomen.

Dit soort product wordt meestal gemaakt onder de combinatie met andere mineralen of vitaminen, zoals B-complex, vitamine A, vitamine D, ginseng en dergelijke, die het effect van ginkgo biloba aanvullen of versterken.

Bladeren: Je vindt ginkgo bladeren door ze van dezelfde boom te nemen of in reformwinkels. Deze moet je drogen of laten drogen en dan als thee bereiden om de eigenschappen ervan te benutten.

Hoewel de bereiding veel langer duurt (rekening houdend met de droogtijd, de keuze van de portie en de infusie), zal de prijs veel lager zijn, omdat het een zuiver product is. Het wordt dus niet vermengd met andere elementen, tenzij je ervoor kiest het zo te bereiden.

Capsules Bladeren
Prijs Kosten Voordelig
Prijs Hoger Lager
Combinatie met andere elementen Meestal wel Nee
Transport en opslag Originele verpakking Het is nodig een houder te vinden

Ginkgo biloba bladeren kunnen voor infusie gebruikt worden nadat ze uitgedroogd zijn. (Foto: Marzena7 / Pixabay)

Aankoopcriteria

Als je al overtuigd bent van deze eigenschappen, wil je je waarschijnlijk haasten om zelf wat ginkgo biloba te kopen, maar wacht! Voor je het model kiest waarvan je denkt dat het geschikt is voor jou of de jouwen, zorg je dat je deze belangrijke factoren kent

 • Certificering of garantie
 • Aanbevolen dosering
 • Vitaminesupplement
 • Hoeveelheid inhoud

Certificering of garantie

Alvorens een product te consumeren of te kopen dat met onze gezondheid te maken heeft, is het belangrijk te weten welke instanties het onderschrijven of achter de fabricage ervan staan. Daarom is het belangrijk alleen bekende merken te kopen die door gezondheids- en veiligheidsinstanties in het land gecertificeerd of onderschreven zijn.

Plaatselijke/nationale instellingen: Je kunt je ervan vergewissen dat het product een goede registratie heeft bij gezondheidsinstanties zoals ministeries, laboratoria en dergelijke. Deze informatie staat op de hoofdverpakking en verzekert dat er een organisatie is die verantwoordelijk is voor eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Internationale instellingen: Als het een buitenlands merk is, zijn er certificeringen zoals GMP (Good Manufacturing Practices) en FDA (Food and Drug Administration) die de laboratoria door internationale organisaties laten onderschrijven in verband met de kwaliteit van hun producten.

Ginkgo biloba infusie is een goede optie voor wie geen pillen wil slikken. (Foto: Juraj Gallo / 123rf)

Aanbevolen dosering

De dosering die een jong volwassene, wiens verantwoordelijkheden net beginnen te groeien, moet innemen is niet dezelfde als de dosering die zal werken voor een oudere volwassene of bejaarde. Volg daarom de onderstaande aanbevelingen op.

Onder de 45: Op deze leeftijd zijn de hersenfuncties van het lichaam meestal nog in goede conditie, maar ze moeten geoptimaliseerd worden voor optimale prestaties. In deze gevallen wordt een dosis van 100 of 120 milligram per dag aanbevolen.

Boven de 45: In deze gevallen beginnen de systemen van het lichaam te verslechteren of te verzwakken, zodat ze meer aandacht en hulp van ons nodig hebben. Een dosis van 240 milligram kan aangewezen zijn, als er geen belangrijke ziekten zijn.

Belangrijk: Als je denkt dat de te consumeren dosis hoger moet zijn dan de eerst genoemde, is het belangrijk vooraf je arts te raadplegen om zeker te zijn dat je de juiste hoeveelheid voor je geval vindt en te controleren of het niet interfereert met andere medicijnen die je eventueel neemt.

Vitaminesupplement

We hebben al gezegd dat als ginkgo biloba in capsules komt, het meestal vergezeld gaat van andere mineralen en vitaminen die je helpen verschillende functies te vervullen, zoals stressbeheersing, zuurstofvoorziening in de hersenen en andere. Het is daarom belangrijk te weten wat deze andere bestanddelen zijn.

Het is altijd raadzaam een arts te raadplegen alvorens multivitaminen te nemen die hoge doses bevatten van een element dat we via een ander geneesmiddel binnenkrijgen. Hier zijn de meest voorkomende.

B vitaminen Vermindert vermoeidheid, stabiliseert de stofwisseling
Ginseng Vermindert vermoeidheid, vergroot het uithoudingsvermogen
Vitamine A Beschermt botten, tanden, huid en gezichtsvermogen
Vitamine D Brengt calcium en fosfor in het lichaam in evenwicht
IJzer Verbetert het zuurstoftransport, reguleert hemoglobine
St John’s Wort Verlicht premenstrueel syndroom, ontstekingsremmend, bestrijdt angst

Hoeveelheid inhoud

De hoeveelheid product die in de door jou gezochte optie zit, is belangrijk om te weten hoe lang je erover zult doen om het volledig te consumeren. Als je voor het eerst een kleine dagelijkse dosis wilt innemen, kun je kiezen voor potjes of pakjes die bevatten wat je voor 1 maand nodig hebt, want het is belangrijk het effect op je lichaam te leren kennen.

Maar als je al weet dat er een bevredigend resultaat is of als het door een arts voorgeschreven is, kun je opties kopen voor een langere periode, zoals 2 of 3 maanden, waarbij je altijd rekening houdt met de houdbaarheidsdatum om te voorkomen dat je een deel van het product verliest.

(Foto: Freepik / Freepik) (Foto: Freepik)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies