vrienden spelen peddelen
Laatst bijgewerkt: 26-02-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

16Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

86Verzamelde opmerkingen

Als je op deze shopgids bent geland, is er een grote kans dat je op zoek bent naar een nieuw padel racket. Het kiezen van het beste racket is geen kinderspel. Als je optimaal van een potje padel wilt genieten, is het belangrijk dat je een goed racket koopt. In deze shopgids helpen we je daar bij.

We zijn ons er goed van bewust dat het racket voor de helft het succes van je padel-stijl bepaalt. Bovendien is padel spelen een stuk leuker als je de beste materialen gebruikt. Benieuwd naar de beste padel rackets op de markt? Lees snel verder en ontdek het allemaal!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn veel verschillende soorten padel rackets op de markt. Sterker nog, je zou bijna kunnen zeggen dat er net zoveel padel rackets zijn als verschillende soorten spelers. In feite wordt het racket in de hitte van de strijd een verlengstuk van je hand. Het is daarom belangrijk dat je een padel racket koopt dat goed bij je past.
 • Als je eenmaal weet welk racket je wilt kopen, is de volgende stap om te leren hoe je deze het beste kunt onderhouden. Zo zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk plezier houdt van je padel racket.
 • In deze shopgids helpen we je om te ontdekken welk padel racket het beste bij je past. Het is daarbij belangrijk om goed te kijken naar je speelstijl, het materiaal, het gewicht en de balans van het padel racket. Zo weet je zeker dat je geen spijt van je aankoop krijgt.

De beste padel rackets op de markt: onze aanbevelingen

We beginnen met een selectie van de beste padel rackets die je op de markt kunt vinden. Deze producten zijn geselecteerd vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de producten met elkaar te vergelijken, ontdek je al snel welk racket het beste bij je past. Lees dus snel verder!
AffiliateLink
84,95 EUR
AffiliateLink
78,50 EUR
AffiliateLink
86,95 EUR
AffiliateLink
119,95 EUR
AffiliateLink
79,00 EUR
AffiliateLink
74,95 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over padel rackets

Hoewel je jezelf na het zien van de vorige selectie wellicht direct in de zoektocht naar je nieuwe padel raket wilt lanceren, kan het helpen om eerst nog iets meer over de rackets te weten te komen. In de alinea’s hieronder beantwoorden we daarom de meest gestelde vragen. Dit helpt je ontdekken welk padel racket het beste bij je past.

vrienden spelen peddelen

Er zijn veel verschillende soorten padel rackets op de markt. Sterker nog, je zou bijna kunnen zeggen dat er net zoveel padel rackets als verschillende soorten spelers zijn. (Bron: Maxriesgo: 33202054/ 123rf.com)

Wat is beter, een padel racket van glasvezel of koolstofvezel?

Het materiaal is een van de belangrijkste kenmerken van een padel racket. De kern is meestal met rubber of elastisch materiaal bekleed. Populaire kernmaterialen zijn EVA-rubber, schuim of hybriden modellen, bedekt met glasvezel of koolstofvezel. Om te ontdekken welk van deze twee laatste materialen het beste bij je past, raden we aan een kijkje in de volgende tabel te nemen:

Glasvezel Koolstofvezel
Het grotere gewicht maakt het moeilijker om het racket te bedienen. Dit materiaal vereist een hoger speelniveau.
Is minder resistent dan koolstof, waardoor het materiaal over het algemeen minder lang meegaat. Gaat langer mee dan glasvezel.
Geschikt voor rackets voor beginners- en gemiddeld speelniveau. Geschikt voor rackets voor gemiddeld en geavanceerd speelniveau.
Flexibeler, waardoor je snellere ballen slaat. Biedt meer controle, maar minder kracht.
Vaak een beter te betalen prijs, omdat het een goedkoper materiaal is. Het lagere gewicht zorgt voor een grotere behendigheid bij het slaan.

Heeft je fysieke conditie invloed op je padel-niveau?

Jazeker! Hoewel de kwaliteit van je sportuitrusting ook erg belangrijk is, is je conditie niet minder belangrijk. Veel mensen beschouwen padel als een leuke sport die weinig moeite kost. Niets is minder waar! Als je een betere conditie krijgt, zal ook je spel verbeteren. In de tabel hieronder geven we de nodige tips die je helpen om het verband tussen je conditie en je padel-succes beter te begrijpen.

Belangrijkste fysieke factoren Kenmerken
Snelheid Zorgt voor anticipatie, kracht en controle.
Kracht Dit is misschien wel de belangrijkste factor. Als je je eigen krachten vergroot, zal je niveau ook verbeteren. Het trainen van explosieve kracht zal je effectiever op de baan maken.
Uithoudingsvermogen Je uithoudingsvermogen is essentieel als je je speelniveau tijdens het spel wilt behouden. Het doen van aërobe en interval-oefeningen zal je helpen je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Elke spel heeft dus een specifiek padel racket nodig dat het beste bij zijn of haar fysieke conditie en speelniveau past. In deze shopgids helpen we je ontdekken welk racket het beste bij jou past.

meisjes spelen peddel

Populaire kernmaterialen voor padel rackets zijn EVA-rubber, schuim of hybriden modellen, bedekt met glasvezel of koolstofvezel. (Bron: Suria: 111525656/ 123rf.com)

Wanneer moet je een padel racket vervangen?

Na verloop van tijd is het nodig om je padel racket te vervangen. Er zijn bepaalde signalen die aangeven wanneer het zover is. Hieronder geven we je een handig overzicht van de belangrijkste signalen die je vertellen dat je je padel racket moet vervangen:

 • Lager vermogen: Dit zul je snel en eenvoudig opmerken. Je zult merken dat het racket zich niet meer gedraagt ​​als voorheen en dat je slagen minder nauwkeurig worden.
 • Verhoogde trillingen: Hierdoor krijg je na ieder spel meer last van je arm. Je moet het racket goed kennen en het zal meer moeite kosten om hem op de juiste manier te gebruiken.
 • Barstjes: Een barst in het blad tast de werking van het padel racket aan, waardoor je respons in het spel nadelig wordt beïnvloed. Als je met het racket blijft spelen, zal het alleen maar erger worden.
 • Kleur: Wanneer een blad wit-, groenachtig of gelig verkleurt, is ook dit een teken dat de kwaliteit afneemt en dat het tijd wordt om het padel racket te vervangen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een padel racket koopt, of het nou je eerste racket is of omdat je je oude racket wilt vervangen, is het belangrijk om goed op een aantal factoren te letten. Het racket bepaalt nu eenmaal voor de helft je speelsucces. Ga er dus voor om het beste racket te kiezen! Hieronder laten we je zien wat de belangrijkste criteria zijn bij de aankoop van een padel racket:

Speelstijl en -niveau

Om het padel racket te vinden dat het beste bij je past, is het belangrijk om goed naar je eigen speelstijl te kijken. Kijk daarbij vooral naar wat voor soort speler je bent: aanvallend, verdedigend of een combinatie daarvan. Afhankelijk van je niveau en het soort spel dat je speelt, past het ene padel racket beter bij je dan het andere:

 • Padel rackets die kracht geven: Dit soort rackets zijn bedoeld voor de meer aanvallende spelers. Ze zijn ruitvormig en het gebruik ervan vereist een hoog spelniveau, aangezien hun sweet spot, waar ze de bal zal raken, klein is.
 • Padel rackets die controle geven: Deze rackets hebben een ronde vorm en zijn het best te hanteren. Hun sweet spot is breder en ze hebben een grote slagprecisie. Ze zijn ideaal voor beginners.
 • Hybride padel racket: Deze modellen combineren de voor- en nadelen van de twee andere soorten rackets. Ze hebben een diamantvorm en zijn perfect voor spelers met een gemiddeld niveau die hun aanval willen verbeteren.

Welk racket het beste bij je past, hangt dus af van je persoonlijke stijl en niveau. Het beste is om in ieder geval te kiezen voor een combinatie van duurzaamheid, stevigheid en elasticiteit.

verdediging in peddel

Om het padel racket te vinden dat het beste bij je past, is het belangrijk om goed naar je eigen speelstijl te kijken. (Bron: Cunaplus: 30489048/ 123rf.com)

Gewicht

Ook het gewicht van een padel racket heeft direct invloed op je speelcomfort. Het is eigenlijk net als bij de aankoop van een tennis-, squash- of badminton racket. Een zwaar racket geeft de nodige kracht, hoewel een lichter racket je meer vrijheid geeft en het makkelijker maakt om snellere bewegingen te maken.

Factoren zoals je fysieke conditie en kracht spelen een rol bij het kiezen van het juiste gewicht, vooral als je blessures wilt voorkomen. Een manier om een beter idee te krijgen van het juiste gewicht van een padel racket, is via een eenvoudige berekening: tel 295 op bovenop je eigen gewicht in kilogram. Het getal dat hieruit komt geeft je het maximale aantal grammen dat het racket moet wegen om comfortabel te spelen.

peddel rackets

Een manier om een beter idee te krijgen van het juiste gewicht van een padel racket, is via een eenvoudige berekening: tel 295 op bovenop je eigen gewicht in kilogram. (Bron: Maxriesgo: 34139480/ 123rf.com)

Balans

De balans geeft aan hoe het gewicht over het padel racket is verdeeld. Dit is het laatste criterium van onze shopgids om het racket te vinden dat het beste bij je past. Het is daarom belangrijk dat je in elk geval rekening houdt met de volgende factoren:

 • Hoog: Als het gewicht op de kop van het racket is gericht, krijgt het meer kracht, maar minder manoeuvreerbaarheid. Tegelijkertijd is dit type het meest vatbaar voor beschadigingen.
 • Laag: Als je echter kiest voor een racket met meer gewicht bij het handvat, krijg je meer behendigheid in je slagen, maar zul je ook aan kracht opofferen.
 • Midden/gebalanceerd: Dit is een combinatie van de vorige twee soorten. Hiermee krijg je zowel kracht als behendigheid, hoewel ze over het algemeen minder gespecialiseerd zijn dan de andere soorten.

Samenvatting

Padel wordt een steeds populairdere sport. Het is een combinatie tussen tennis en squash en wordt in een glazen kooi gespeeld. Om optimaal van een potje padel te genieten, is het belangrijk dat je het juiste racket koopt. In deze shopgids helpen we je bij je selectieproces.

We laten je zien wat de beste padel rackets zijn. Daarnaast beantwoorden we de meest gestelde vragen over hun werking en vertellen we je wat de belangrijkste aankoopcriteria zijn. Zo ontdek je al snel welk model het beste bij je past en welk padel racket je moet kopen.

Als je onze shopgids over padel rackets interessant vond, deel deze dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Maxriesgo: 23956200/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies