Laatst bijgewerkt: 02-08-2021

Onze selectiecriteria

36Onderzochte producten

54Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

Welkom op onze grote U-Fietsslot test 2023. Hier stellen we alle U-sloten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen het beste U-slot voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een U-slot wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • U-sloten hebben een reputatie als een van de veiligste soorten sloten voor fietsen. Veel beveiligingsexperts bevelen dit type slot aan.
 • Een U-slot is bestand tegen de meeste aanvallen, ook tegen koud spuiten.
 • Omdat het zo veilig is, moet je iets meer betalen, maar een U-slot is altijd een goede investering.

U-Fietsslot: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een U-Fietsslot koopt

Welk beveiligingsniveau heb ik nodig?

Er zijn verschillende beveiligingsniveaus voor U-sloten. Deze niveaus worden toegekend door de fabrikant zelf of door onafhankelijke bedrijven. Niveaus gaan van 1-15 (voorbeeld ABUS) of slechts 1-6 (voorbeeld Trelock).

Er is geen merkbaar verschil tussen niveau 15 ABUS en niveau 6 Trelock!

Merk beveiligingsniveaus
ABUS tot 15 beveiligingsniveaus
Kryptonite tot 7 beveiligingsniveaus
Trelock tot 6 beveiligingsniveaus

Het is belangrijk om in gedachten te houden voor welke fiets je het slot wilt gebruiken, in welke omgeving het geplaatst wordt of hoe lang het onbeheerd zal worden achtergelaten.

Voorbeelden van mogelijke scenario’s

De voorbeeldscenario’s zijn bedoeld om je te helpen bij het beslissen over het beveiligingsniveau. Zo heeft een goedkope fiets die tijdens een rondreis naast een restaurant geparkeerd staat geen duur slot met een hoog beveiligingsniveau nodig. Als een dure fiets ’s nachts onbeheerd langs de kant van de weg achtergelaten wordt, moet je voor een heel veilig slot gaan.

Het beveiligingsniveau moet geschikt zijn voor de fiets en het beoogde gebruik ervan

Welke testzegels zijn het belangrijkst?

Zoals voor alle veiligheids- en beschermings-relevante produkten zijn er bepaalde testzegels en certificaten die staan voor hoge kwaliteitsnormen. Het is belangrijk veel belang te hechten aan certificaten van onafhankelijke instituten.

De belangrijkste normen zijn: DIN: Het zegel van het Duitse Instituut voor Standaardisatie toont de eindgebruiker dat je product volgens de Duitse richtlijnen werd gemaakt. VdS: VdS Schadenverhütung GmbH is een bedrijf van de Vereniging van de Duitse Verzekeringsindustrie (Verband der deutschen Versicherungswirtschaft e.V.).

Als onafhankelijk bedrijf test het beveiligingsproducten en classificeert ze. Daarom is een VdS certificaat erg populair bij verzekeringsmaatschappijen! ADFC aanbeveling: De Duitse Fietsclub (ADFC) test regelmatig sloten en beveelt ze aan. Als je een door de ADFC aanbevolen slot koopt, zit je aan de veilige kant.

Reihe von Fahrrädern an Ständer gekettet

Een beugelslot is een van de veiligste manieren om je fiets tegen diefstal te beschermen. (Foto: Josh Bean / unsplash.com)

Fietssloten- Welke zijn het veiligst?

Net als bij andere soorten sloten, zijn er veel verschillende soorten sloten. De meeste kunnen met een sleutel geopend en gesloten worden. Maar er zijn ook sjieke alternatieven. Combinatiesloten zijn nog steeds populair omdat je geen onhandige sleutel hoeft mee te dragen.

Het wordt echter niet als erg veilig beschouwd, en daarom zijn er bijna geen U-sloten van dit type. Sinds kort is er ook de mogelijkheid om je slot met je smartphone te vergrendelen of te ontgrendelen. Dit maakt het voor technisch onderlegde dieven gemakkelijker om het slot te stelen.

Het radiosignaal dat de mobiele telefoon uitzendt kon gekopieerd worden om het slot te kraken. De manier waarop het werkt lijkt op die van sleutelvrije auto’s, waarvan de sleutelfrequentie ook gedetecteerd kan worden! Daarom kan deze nieuwerwetse manier van vergrendelen op dit moment niet worden aanbevolen.

Om je een idee te geven van de verschillende prijsklassen van de soorten sloten, hebben we hieronder een vergelijkingstabel samengesteld. Je ziet in één oogopslag hoe zekerheid en prijs met elkaar in verband staan. Verschillende fabrikanten bieden echter verschillende modellen aan, en daarom kan een goed kettingslot veiliger zijn dan een goedkoop U-slot.

Praat in individuele gevallen met je dealer en doe wat onderzoek naar je favoriete model voordat je het koopt.

Soort slot Veiligheidsniveau Prijsklasse
U-slot Hoog €€
Kabelslot Laag
Kettingsloten Tamelijk laag €€
Vouwsloten Hoog €€

Hoe duur kan een U-Fietsslot zijn?

Dit type slot is een van de duurste. De ADFC raadt aan 5-10% van de nieuwprijs van de fiets in een slot te investeren. Goedkope slotproducten bieden geen uitgebreide bescherming.

Wat zijn de voor- en nadelen van U-sloten?

Wat zijn de voor- en nadelen van U-sloten? We hebben de belangrijkste voor je samengevat in een kort overzicht.
Voordelen
 • Meest veilige soort slot
 • Biedt bescherming tegen alle gangbare inbraakmethoden
 • Universele pasvorm
Nadelen
 • Stijve constructie
 • Hoog gewicht (~1.6 kg
 • Oncomfortabel om zonder beugel te dragen

Welke fabrikanten worden aanbevolen?

ABUS

Waarschijnlijk de bekendste en wijdst verbreide fabrikant van allerlei soorten beveiligingstechniek is ABUS. Het biedt het grootste assortiment U-sloten. De fietssloten worden beschouwd als een van de veiligste op de markt en worden regelmatig tot testwinnaar verkozen.

Kryptonite

Kryptonite’s U-sloten bieden all-round bescherming voor de fiets. Hun sloten worden aanbevolen door de ADFC en VdS. Bijgevolg kun je er hier met een gerust hart een pakken.

Trelock

Trelock is een andere bekende firma. De sloten van dit merk zijn maar iets minderwaardig dan die van Abus, en daarom kan Trelock worden aanbevolen.

Waar kun je het beste een U-Fietsslot kopen?

Je kunt je U-slot zeker in een plaatselijke fietsenwinkel kopen. Er zijn echter talloze online winkels die reclame maken voor een enorme keuze aan verschillende sloten. Je wordt hier verwend met keuze.

Het voordeel van online kopen is de enorme keuze aan producten. Evenals de beschikbaarheid van verschillende beugellengtes. Het prijzenpalet van de aangeboden producten zal natuurlijk dat van een buurtwinkel overschrijden. Levertijden zijn niet langer een probleem. 1-3 dagen en het gewenste product ligt op je stoep.

Rennrad mit Halterung für Bügelschloss

Er zijn speciale houders waarmee je je U-lock altijd bij je kunt hebben, ook zonder tas of rugzak. Op die manier rammelt het niet rond op je frame. (Foto: Ali Tawfiq / unsplash.com)

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om U-sloten te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om U-sloten te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald product geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Veiligheidsniveau
 • Maat
 • Combinatiesloten
 • Merken
 • VdS zegel

In de volgende paragrafen lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Beveiligingsniveau

Het beveiligingsniveau is het belangrijkste aankoopcriterium waar je op moet letten. Het beveiligingsniveau moet aangepast zijn aan de actuele situatie!

Wist je dat er in Duitsland elk jaar ongeveer 300.000 fietsen gestolen worden? Met een U-slot heb je een van de veiligste soorten sloten die momenteel op de markt zijn.

Grootte van de beugel

Beugelsloten zijn er in veel verschillende maten. Het is belangrijk vooraf te weten welke beugellengte geschikt is voor dagelijks gebruik en voor je fiets. Vermijd

combinatiesloten

Zoals reeds in de gids beschreven, moet je combinatiesloten vermijden. Hoewel ze praktischer in het gebruik zijn, zijn ze veel sneller stuk te krijgen.

Geef de voorkeur aan bekende merken

De ervaring heeft geleerd dat je beter bij bekende fabrikanten kunt blijven. Deze hebben vele jaren ervaring op deze markt en zijn meestal de beste sloten in Stiftung Warentest tests.

Let bij het afsluiten van een fietsverzekering op het VdS zegel

Als je je fiets wilt verzekeren, moet je beslist zoeken naar een slot met het VdS zegel! Het is mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet dekt als een ander slot gebruikt wordt. Leg dit echter bij de ondertekening van het contract met de verzekeringsmaatschappijuit!

Wetenswaardigheden over U-Fietssloten

Kan ik ook een U-slot op mijn motorfiets of brommer gebruiken?

Voor een bromfiets zou een U-slot zeker een optie kunnen zijn om hem tegen diefstal te beschermen. Omdat het een duur voertuig is, moet je letten op het hoogste beveiligingsniveau en de lengte van de beugel! Echte motorfietsen hebben hun eigen speciale sloten. Deze zijn bijzonder dik en opvallend om dieven zo snel mogelijk af te schrikken. Verder hebben motorsloten hun eigen concepten. Zo zijn bijvoorbeeld schijfremsloten populair. Ze verhinderen dat de motor in beweging komt.

Zijn er ook “mini” U-sloten?

Mini U-sloten zijn niet gemakkelijk te vinden en worden niet in de hoogste beveiligingsniveaus aangeboden, maar je kunt ze nog wel vinden bij de fabrikanten ABUS en Kryptonite.

Welke U-sloten worden door de ADFC aanbevolen?

De Duitse Fietsclub (ADFC) test regelmatig sloten en deelt ze in categorieën in. Als je een door de ADFC aanbevolen slot koopt, zit je aan de veilige kant. De volgende lijst van sloten vind je op de homepage van de club.

Bestaat er zoiets als een onbreekbaar slot?

Absoluut niet! Als je genoeg tijd besteedt en de nodige uitrusting hebt, kan een vakman elk fietsslot openen. Dit is echter alleen in uiterst zeldzame gevallen mogelijk. De gemiddelde tijd voor het stelen van een fiets is minder dan 3 minuten (volgens het Federale Ministerie van Verkeer in Oostenrijk).

Als een slot langer meegaat, wordt het als veilig beschouwd!

Wist je dat een stinkend U-slot ontwikkeld werd om dieven af te schrikken? De Skunklock bevat een stinkend gasmengsel dat ontsnapt als het slot beschadigd wordt, en dat misselijkheid veroorzaakt en het zicht en de ademhaling belemmert.

Is er eenbeugel voor mijn U-slot?

Waar zet je het slot neer als je het ontgrendeld hebt? Veel U-sloten zijn niet erg handig. De meeste U-sloten worden geleverd met een houder voor de fiets. Deze is meestal universeel, zodat ze op alle frames bevestigd kunnen worden. De beugel wordt aan het frame van de fiets bevestigd. Meestal op de onderbuis of de zadelbuis.

Foto credit: Chris Barbalis / unsplash.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies