Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

30Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

109Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote gemberpoeder test 2023. Hier presenteren we alle gemberpoeder producten die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste gemberpoeder voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist op moet letten als je een gemberpoeder wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Gemberpoeder is een fijn poeder gemaakt van de gedroogde gemberwortel. Je kunt het poeder zowel online als in speciaalzaken kopen. Je kunt echter ook zelf gemberpoeder maken.
 • Het poeder kan in de keuken als specerij gebruikt worden. Gember staat ook bekend als een geneeskrachtige plant omdat hij talrijke actieve stoffen bevat die de gezondheid bevorderen.
 • Gemberpoeder kun je kopen in twee verschillende soorten. Enerzijds is gemberpoeder te koop in de vorm van capsules en anderzijds in losse vorm.

Gemberpoeder: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je gemberpoeder koopt

Wat is gemberpoeder?

Gemberpoeder is een fijn poeder gemaakt van de wortel van gember. Verse gemberwortels worden gedroogd en dan gemalen.

Gemberpoeder bevat veel essentiële voedingsstoffen. (Image source: pixabay.com / Ajale)

Dit bevat zowel een prikkelende smaak als talrijke gezondheidsbevorderende ingrediënten. In de volgende tabel kun je zien welke voedingswaarden de gemberwortel bevat.

Voedingswaarde vangemberwortel (100g):

Voedingswaarde Gemberwortel (100 g)
Calorieën: 80 kcal
Vetgehalte: 0.8 g
Cholesterol: 0 mg
Natrium: 13 mg
Kalium: 415 mg
Koolhydraten: 18 mg
Eiwit: 1.8 mg

Hoe gezond is gemberpoeder?

Gember is een wortel die zowel in de keuken als in de geneeskunde gebruikt wordt. De wortel heeft een scherpe smaak die perfect als specerij gebruikt kan worden.

Gember heeft een uiterst positief effect op de gezondheid van de consument. De wortel wordt een “genezende plant” genoemd en kan op vele manieren gebruikt worden. Gember wordt vaak gebruikt als aanvulling op de conventionele geneeskunde.

Hoe werkt gemberpoeder?

Zoals reeds gezegd, wordt de gemberwortel ook wel een geneeskrachtige plant genoemd. Volgens dit artikel heeft de consumptie van gember positieve effecten op de gezondheid van de mens.

Gember bevat verschillende gezondheidsbevorderende stoffen, zoals vitamine C, ijzer, calcium en rizoom. Het ingrediënt wortelstok heeft een antibacteriële werking op de consument. Bovendien beperkt de inname van gember de vorming van virussen.

Gember heeft talrijke gezondheidsbevorderende werkzame stoffen en kan daarom als geneeskrachtige plant in de geneeskunde gebruikt worden.

Hoeveel kost gemberpoeder?

Gemberpoeder is verkrijgbaar in een brede prijsklasse. De prijs hangt vooral af van de kwaliteit en de hoeveelheid van het gemberpoeder. Gemberpoeder is verkrijgbaar vanaf een budget van 2 euro tot een budget van ongeveer 140 euro.

Wat de prijsklasse betreft, is te zien dat gemberpoeder in de vorm van capsules goedkoper is dan die in de vorm van een gemalen poeder.

Gemberpoeder Prijs
Gemalen gemberpoeder: ca. 2 – 140 €
Gemberpoeder in de vorm van capsules: ca. 7 – 30 €

Zijn er alternatieven voor gemberpoeder?

Ja, er is een alternatief voor het consumeren van gemberpoeder. Verse gember kan als alternatief gebruikt worden. Dit kan gewoon verwerkt en dan geconsumeerd worden. Hieronder vind je verschillende ideeën over hoe je verse gember kunt gebruiken.

Je kunt verse gember gebruiken als alternatief voor gemberpoeder. (Beeldbron: unsplash.com / Dominik Martin)

Besluit: Welke soorten gemberpoeder zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende soorten gemberpoeder. Ze kunnen ruwweg in twee categorieën verdeeld worden

 • Gemalen gemberpoeder
 • Gemberpoeder in de vorm van capsules

Afhankelijk van waar je het poeder van de gemberwortel voor wilt gebruiken, komt er een andere versie voor je in aanmerking. Elke soort gemberpoeder heeft zowel voor- als nadelen, die je in de volgende regels vindt.

Wat zijn de eigenschappen van gemalen gemberpoeder en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Gemalen gemberpoeder bestaat uit pure gedroogde en gemalen gember.

Dit is een fijn poeder dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Gemberpoeder in losse vorm, bijvoorbeeld, kan in sommige recepten verwerkt worden.

Verder naar beneden, onder het punt “” vind je ideeën over hoe je gemalen gemberpoeder in recepten kunt gebruiken.

Voordelen
 • Pure gember
 • Veel toepassingen
Nadelen
 • Duurder in aanschaf

Wat zijn de voor- en nadelen van gemberpoeder in capsulevorm?

Deze versie zijn capsules die gember in poedervorm bevatten. Door de capsules in te nemen, krijg je vrij gemakkelijk stoffen binnen die goed zijn voor je gezondheid. Gember is voor veel mensen te pittig.

Het voordeel van gemberpoeder in de vorm van capsules is dat de scherpe smaak van gember niet op de voorgrond treedt.

Voordelen
 • Gemakkelijk in te nemen
 • Geen scherpe smaak aanwezig
Nadelen
 • Kan alleen doorgeslikt worden

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om gemberpoeder te vergelijken en te evalueren

Afhankelijk van waar je gemberpoeder voor wilt gebruiken, zal een andere versie geschikt voor je zijn. In de volgende regels vind je criteria om je te helpen een aankoopbeslissing te nemen.

Om een overzicht te krijgen van de verschillende aanbiedingen en uitvoeringen van gemberpoeder, moet je vóór je aankoop een paar criteria overwegen.

Volgens ons onderzoek moet je naar de volgende criteria kijken

 • Biologische kwaliteit
 • Hoeveelheid
 • Doseringsvorm
 • Prijs
 • Verpakking
 • Houdbaarheid

In de volgende regels leggen we je uit wat belangrijk is aan de respectieve criteria.

Biologische kwaliteit

Het aankoopcriterium van biologische kwaliteit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Afhankelijk van de waarde die je aan biologische kwaliteit hecht, kan dit criterium wel of niet essentieel zijn in je aankoopbeslissing.

Hoeveelheid

Gemberpoeder is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Afhankelijk van waar je gemberpoeder voor wilt gebruiken en in welke hoeveelheden, komt een andere hoeveelheid poeder aan de orde.

Doseringsvorm

Het criterium doseringsvorm heeft betrekking op versies van gemberpoeder. Gemberpoeder kun je kopen in de vorm van capsules of los poeder. Afhankelijk van waar je gemberpoeder voor wilt gebruiken, kan een andere presentatievorm geschikt voor je zijn.

Gemberpoeder in de vorm van capsules kan alleen doorgeslikt worden. Los poeder van gemberwortel kan op vele manieren gebruikt worden als specerij in de keuken.

Prijs

De prijs van gemberpoeder varieert sterk, afhankelijk van zowel de kwaliteit als de hoeveelheid van het product. Gemberpoeder in capsulevorm is verkrijgbaar vanaf een betrekkelijk klein budget, terwijl gemberpoeder in losse vorm duurder kan zijn.

Verpakking

Gemberpoeder kan in verschillende verpakkingen gekocht worden. De losse versie is steeds vaker verkrijgbaar in hersluitbare papieren verpakkingen.

Gemberpoeder in de vorm van capsules wordt vaak verkocht in een blikje met een schroefdop. Deze verpakking is ook bijzonder geschikt voor op reis.

Houdbaarheid

De houdbaarheid van gemberpoeder hangt van verschillende factoren af. In principe is gemberpoeder betrekkelijk lang houdbaar, als rekening gehouden wordt met bepaalde aspecten van het bewaren.

Ten eerste moet het poeder beschermd worden tegen lucht en ten tweede tegen zonlicht. Bepaalde soorten verpakkingen zijn bijzonder geschikt voor dit doel.

Wetenswaardigheden over gemberpoeder

Hoe neem je gemberpoeder?

Je kunt gemberpoeder innemen ofwel in de vorm van capsules. Je kunt echter ook gemberpoeder in losse vorm innemen. De losse versie kan op vele manieren gebruikt worden. Hieronder vind je ideeën over hoe je gemberpoeder kunt innemen.

Kan gemberpoeder dagelijks genomen worden?

Er zijn geen strikte richtlijnen voor de consumptie van gemberpoeder. Er kan alleen een aanbeveling gedaan worden voor dagelijkse consumptie.

Per dag moet niet meer dan twee tot vier gram gemberpoeder genomen worden.

Wat kun je met gemberpoeder doen?

Gemberpoeder kan op vele manieren gebruikt worden. Gemberpoeder wordt in de keuken vooral gebruikt als specerij. Het kan echter ook als geneesmiddel gebruikt worden.

Er zijn veel manieren waarop je gemberpoeder als specerij kunt gebruiken. In principe kun je gemberpoeder toevoegen aan elk drankje of gerecht. Om je te helpen ontdekken waar je gemberpoeder het beste kunt gebruiken, vind je ideeën voor het gebruik ervan in de volgende lijst

 • Theeën, Limonades
 • Porridge
 • Kerrieschotels, stoofschotels
 • Soepen
 • Gebak, cakes, koekjes
 • Gouden melk

“Gouden melk” is een nieuw trendy drankje dat positieve effecten op de gezondheid kan hebben. (Image source: unsplash.com / Hilary Hahn)

Kun je afvallen met gemberpoeder?

Er zijn verschillende redenen waarom het consumeren van gember gunstig is bij het afvallen. Ten eerste remt gember de eetlust. Zo kun je eventuele trek voorkomen.

De consumptie van gember heeft een positief effect op je activiteit. En ten tweede heeft gember een goed effect op zowel de stofwisseling als de spijsvertering.

Hoe kun je zelf gemberpoeder maken?

Gemberpoeder kan betrekkelijk gemakkelijk gemaakt worden van verse gember. Daartoe moet de gemberwortel gewassen worden. De wortel wordt in dunne plakjes gesneden en dan op een bakplaat gelegd.

Het is belangrijk op te merken dat ook de schil gebruikt wordt. Direct onder de schil zitten belangrijke actieve bestanddelen.

Zet de bakplaat met de plakjes gember in de oven bij een temperatuur van ongeveer 35°C. De gember moet zo lang in de oven blijven. De gember moet in de oven blijven tot de dunne plakjes helemaal droog zijn. Tenslotte worden de gedroogde gemberplakjes fijngestampt in een vijzel.

Beeldbron: 123rf.com / tashka2000

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies