Laatst bijgewerkt: 09-08-2021

Onze selectiecriteria

28Onderzochte producten

50Bestede uren

45Beoordeelde onderzoeken

168Verzamelde opmerkingen

Achter de exotische naam chlorella zit een zoetwater alg die zeer rijk is aan voedingsstoffen. Het supervoedsel wordt vaak gebruikt om te ontgiften. Maar met welke criteria moet je rekening houden bij je keuze tussen de vele mogelijke preparaten?

In onze chlorella test 2023 presenteren we de beste en meest actuele preparaten uit de respectieve categorieën. We geven je ook belangrijke tips en trucs over het onderwerp toepassing en dosering. Of het nu gaat om tabletten, pellets of poeder, je vindt hier de beste chlorella preparaten op de markt.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De alg chlorella is rijk aan waardevolle fytonutriënten en is dus bij uitstek geschikt om tekorten in de voedingsstoffenbalans van het lichaam te compenseren. Vanwege zijn vermogen om giftige stoffen te binden en te elimineren wordt het ook gebruikt in de vorm van detox kuren.
 • In principe kan chlorella gekocht worden in de vorm van tabletten, pellets of poeder, die verkrijgbaar zijn in verschillende kwaliteits- en prijsklassen.
 • Terwijl chlorellapoeder vooral geschikt is als supplement in smoothies en kwark, kan zijn smaakloze tegenhanger in de vorm van tabletten of tabletten gebruikt worden om een betere dosering voor langdurige inname te bereiken.

Chlorella: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je chlorella koopt

Wat is chlorella?

Chlorella is een zoetwater alg met de status van superfood. Het scala aan mineralen, vitaminen en aminozuren biedt talrijke gezondheidsvoordelen, waardoor het interessant is voor de preventie en behandeling van vele medische aandoeningen.

Vertaald in het Duits betekent chlorella “jong groen”, wat te danken is aan het hoge chlorofylgehalte van de plant. De alg heeft 24 ondersoorten, waarvan Chlorella vulgaris de bekendste vorm is op het gebied van voedingssupplementen.

De alg dankt haar overlevingsvermogen aan haar vermogen om cellen te delen en te vermenigvuldigen. Daarom wordt het uit voedingsoogpunt geacht een belangrijke rol te spelen.

Welke vitaminen en mineralen bevat chlorella?

Chlorella biedt waardevolle fytonutriënten voor de mens. Fytonutriënten zijn natuurlijke, bio-actieve stoffen die uitsluitend in plantaardig voedsel voorkomen.

Deze stoffen zijn voor de mens bijzonder belangrijk omdat ze antioxiderende, anticoagulerende en immunostimulerende effecten hebben en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen.

De fytonutriënten in chlorella, in vakkringen bekend als CGF, bestaan uit talrijke micronutriënten, zoals aminozuren, peptiden en polysacchariden, die het regenererend vermogen van menselijke cellen bevorderen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de volgende bestanddelen van chlorella bijzonder belangrijk zijn voor de mens:

 • Magnesium
 • Zink
 • IJzer
 • Kalium
 • Vitamine A
 • Vitamine B
 • Vitamine K
 • Vetzuren
 • Aminozuren

Een ander belangrijk bestanddeel voor het menselijk organisme is het chlorofyl dat in chlorella zit. Het kleurpigment dat in planten voorkomt beschermt het lichaam tegen oxidatieve schade en bevordert de vorming van nieuwe, gezonde lichaamscellen door de rijke toevoer van voedingsstoffen.

De voedingswaarden van chlorella zijn als volgt samengesteld:

Voedingswaarden per 100g
Eiwit ca. 50g
Koolhydraten ca. 30g
Vet ca. 10g
Voedingsvezels ca. 20g
Calorische waarde ca. 1400kJ

Welk effect heeft Chlorella op het menselijk lichaam?

Door de ontgiftende werking is Chlorella een echte alleskunner vanuit gezondheidsoogpunt: Het heeft het vermogen het lichaam te ontdoen van giftige zware metalen, die de hoofdoorzaak zijn van veel gezondheidsklachten.

Chlorella bindt de metalen die schadelijk zijn voor het lichaam en verwijdert ze uit het lichaam. Op deze manier regelt chlorella het zuur-base evenwicht, dat de voorwaarde is voor lichamelijke gezondheid.

Het spectrum van effecten van Chlorella omvat de volgende gezondheidsbevorderende eigenschappen

 • Zuivering van lever, bloed en darmen
 • Verlaging van de bloeddruk
 • Regeling van het cholesterolgehalte
 • Positieve invloed op haar en huid
 • Bevordering van wondgenezing
 • Vermindering van oxidatieve stress

Oxidatieve stress bevordert ziekten die kunnen ontstaan als gevolg van roken. Dat zijn b.v. kanker, hart- en vaatziekten of longziekten.

In een studie werd het effect van suppletie met Chlorella vulgaris op de last van oxidatieve stress bij rokers onderzocht. Men ontdekte dat Chlorella vulgaris oxidatieve stress kon verminderen en daarmee roken-gerelateerde ziekten . (1)

Een andere studie onderzocht de voordelen van suppletie met Chlorella vulgaris als aanvullende therapie bij patiënten met niet-alcoholische vette lever (NAFLD).

Chlorella vulgaris bleek positieve effecten te hebben op de gezondheidstoestand en kan daarom als supplement toegevoegd worden bij de behandeling van NAFLD patiënten. (2)

Het doel van een andere studie is de effectiviteit van chlorella te bepalen bij patiënten die chronisch geïnfecteerd zijn met hepatitis C virus (HCV) genotype 1. Chlorella suppletie werd goed verdragen bij patiënten met HCV en ging gepaard met een aanzienlijke daling van de ALT leverenzymwaarden.

Wat de verandering in levenskwaliteit betreft, bleek uit de resultaten dat 76% van de patiënten een verbetering in hun energieniveau meldde en 46% beschreef nu hun algemene gezondheid als beter. (3)

Chlorella bevat verschillende antioxidanten en voedingsstoffen. In eerdere studies bleek suppletie met verschillende antioxidanten de arteriële stijfheid te verminderen. De polsslag, die informatie geeft over de stijfheid van de slagaders, daalde na inname van chlorella tabletten. (4)

Zijn er wisselwerkingen met andere geneesmiddelen?

Chlorella is een voedingssupplement en behoort daarom tot de categorie voedingsmiddelen. De alg wordt over het algemeen goed verdragen en kan ook gegeten worden tijdens zwangerschap en borstvoeding. Maar om het positieve effect ten volle te benutten, moet rekening gehouden worden met de volgende factoren:

Door het hoge vitamine K gehalte kan chlorella het effect van bloedverdunnende medicijnen, zoals Marcoumar, verzwakken. Hoewel chlorella een zoetwater alg is, bevat het jodium, dat tot ongewenste effecten kan leiden bij mensen met hyperthyreoïdie.

Bij inname van chlorella in combinatie met zware medicijnen moet een arts of apotheker geraadpleegd worden om eventuele wisselwerkingen uit te sluiten.

Hoe neem ik chlorella op de juiste manier in?

De inname van chlorella hangt af van de doseringsvorm. Terwijl tabletten en pellets het beste vóór een maaltijd met voldoende vloeistof ingenomen kunnen worden, kan het groene poeder naast een maaltijd ingenomen worden.

Behalve aan een smoothie kan het poeder ook toegevoegd worden aan gewoon water of kwark. Een dosering van twee theelepels is ingeburgerd geraakt.

Welke ontgiftingsverschijnselen treden op bij het innemen van chlorella?

Bij het innemen van chlorella kunnen in het begin ontgiftingsverschijnselen optreden, die heel individueel kunnen zijn, afhankelijk van de gezondheidstoestand. Naast duizeligheid en misselijkheid kunnen gedurende korte tijd spijsverterings- en huidproblemen optreden.

In dit verband is het belangrijk niet in paniek te raken, maar de aanvankelijke verslechtering te erkennen als een genezingsproces van het lichaam.

Een andere belangrijke tip tijdens een detox kuur is om voldoende vocht te drinken. Tegen deze achtergrond zijn ongezoete thee en voldoende water de middelen bij uitstek. Op deze manier kunnen schadelijke stoffen gericht uit het lichaam verwijderd worden en kunnen de ontgiftingsverschijnselen verminderd worden.

Om de stofwisselingsprocessen in het organisme tijdens de ontgifting te ondersteunen, kunnen ook psylliumschillen of bentoniet worden toegevoegd.

Wanneer werkt chlorella?

Na de aanvankelijke verslechtering worden de eerste verbeteringen meestal na korte tijd zichtbaar. Ook deze variëren, afhankelijk van de individuele symptomen.

Veel gebruikers melden een algemeen gevoel van lichamelijk welzijn dat intreedt naarmate de inname vordert. Het kan echter tot vier maanden duren voor de giftige verontreinigende stoffen volledig uit het lichaam zijn verwijderd. De tijdsduur hangt af van hoe druk het lichaam bezig is met het zuiveringsproces.

Na een ontgiftingskuur kan een permanente inname van chlorella helpen om het organisme gezond te houden.

Chlorella en spirulina: wat is het verschil?

Zowel chlorella als spirulina zijn superfood algen die een vaste plaats hebben verworven in het veld van de voedingssupplementen, maar hebben belangrijke verschillen in hun spectrum van werkingen.

Terwijl chlorella een groene alg is die vooral in zoet water voorkomt, is spirulina een zoutwater alg die tot de blauw-groene algenfamilie behoort. Van beide soorten algen wordt gezegd dat ze gezondheidsbevorderende effecten hebben.

De vraag: “Welke alg is geschikter?” kan niet universeel beantwoord worden en hangt af van de respectieve symptomen en het gewenste behandelingsdoel.

Door het hogere gehalte aan voedingsstoffen is spirulina de eerste keus als het gaat om de opname van essentiële voedingsstoffen. Als daarentegen een detox kuur en bevrijding van het lichaam van schadelijke stoffen wordt nagestreefd, heeft chlorella de voorkeur, omdat het het vermogen heeft giftige stoffen te elimineren.

Wat kost chlorella?

Er is een groot prijsverschil tussen de verschillende chlorella producten. Afhankelijk van de kwaliteit, de hoeveelheid en de doseringsvorm kunnen de kosten variëren.

Type Prijsklasse
Tabletten ca. 21-65€
Perslinge ca. 10-40€
Poeder ca. 15-125€

Chlorella algen in de vorm van persling; beginnen bij een prijs van 10 euro, terwijl de krachtalgen in de vorm van poeder, of tabletten, hoger geprijsd zijn en verkrijgbaar zijn vanaf respectievelijk 15 euro, of 21 euro.

Door het complexere fabricageproces zijn chlorella capsules in een hogere prijscategorie dan geperste pellets of poeder. Hetzelfde geldt voor chlorella in de vorm van gebroken celwanden, die aanzienlijk duurder zijn dan het alternatief met ongebroken celwanden.

In het algemeen wordt verondersteld dat chlorella bijdraagt tot het gezond houden van het lichaam. Daarom moeten zogenaamd goedkope varianten van het algenproduct met een korreltje zout genomen worden, want ze zijn vaak van mindere kwaliteit en kunnen een averechts effect hebben.

Besluit: Welke soorten chlorella zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je chlorella als voedingssupplement wilt krijgen, zijn er drie alternatieven waaruit je kunt kiezen

 • Chlorella tabletten
 • Chlorella pellets
 • Chlorella poeder

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen het meest geschikte chlorella product voor je te vinden.

Wat onderscheidt chlorella tabletten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Het grote voordeel van chlorella in tabletvorm te consumeren is dat het smaakloos is. De pure smaak van de groene algen wordt vaak beschreven als iets waar je even aan moet wennen en scoort daarom niet bij iedereen punten.

Dus als je de gezondheidsvoordelen van de superfood plant niet wilt missen en je wilt het ook op een praktische manier kunnen innemen, dan is chlorella in tabletvorm precies goed voor jou. Deze vorm van voedingssuppletie maakt ook een exacte dosering van het supplement mogelijk.

Voordelen
 • Neutrale smaak
 • Praktisch in gebruik
 • Nauwkeurige dosering mogelijk
Nadelen
 • Vaak bevatten ze dierlijke gelatine
 • Ongeschikt bij klachten in mond- en keelgebied
 • Ongeschikt voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van tabletten

Chlorella in tabletvorm ontwikkelt pas het gewenste effect in de maag. Hoewel de behandeling in tabletvorm geschikt is voor bijna elke soort klacht, sluit het de behandeling van ziekten in de mond en keel uit, vanwege de latere ontwikkeling van het werkzame bestanddeel.

Als je van het volledige spectrum van effecten gebruik wilt maken, moet je vooraf nagaan of de inname in tabletvorm de aangewezen behandelingsmethode voor je symptomen is.

Als je veganist bent of een intolerantie voor dierlijke gelatine hebt, zijn chlorella tabletten in veganistische rauwkostkwaliteit een aantrekkelijk alternatief voor je.

Wat zijn de voordelen en nadelen van chlorella tabletten?

Chlorella pellets zijn samengeperst poeder van de krachtalgen. Anders dan chlorella capsules hebben geperste pellets geen gelatine omhulsel en worden daarom zonder beperkingen aanbevolen voor veganisten of mensen met een allergie.

Chlorella pellets bieden ook het voordeel dat ze gemakkelijk te doseren zijn en de opname van voedingsstoffen bijhouden. De tablet-achtige vorm maakt hem ook gemakkelijk in het dagelijks leven te gebruiken en mee te nemen voor onderweg.

Voordelen
 • Gemakkelijke dosering mogelijk
 • Praktische hanteerbaarheid
 • Zonder gelatine omhulsel
Nadelen
 • Ongeschikt bij klachten in mond en keel
 • Bereidingen met vulstoffen in de handel
 • Ongeschikt voor mensen die moeite hebben met het slikken van tabletten

Bovendien vindt bij chlorella pellets de opname van de ingrediënten, net als bij de tabletvariant, plaats in de maag en is daarom ook ongeschikt bij klachten in mond en keel.

Bovendien bevatten chlorella supplementen vaak onnodige toevoegingen die het lichaamseigen ontgiftingsproces kunnen bemoeilijken.

Het is daarom onontbeerlijk om naar gecertificeerde biologische kwaliteit te zoeken voor je een product koopt, zodat de voordelen van de superfood algen gegarandeerd zijn.

Als dit gegarandeerd is, staat niets een succesvolle detox met chlorella korrels in de weg.

Wat onderscheidt chlorellapoeder en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Als je daarentegen de smaak van de chlorella alg waardeert en het sappige groen als oogsnoepje in je ontbijtsmoothie lekker vindt, zit je goed met chlorella in poedervorm. Maar niet alleen bij het ontbijt – ook als topping voor stevige maaltijden en salades ben je vanuit gezondheidsoogpunt goed voorzien met de poederige consistentie.

Bovendien worden de ingrediënten van chlorella in poedervorm, in tegenstelling tot capsules, in de mondholte opgenomen. Chlorella poeder is daarom ook geschikt voor klachten in het mond- en keelgebied, zoals slechte adem.

Verder is het poeder bijzonder geschikt voor mensen die grote moeite hebben met het slikken van tabletten en toch willen profiteren van de pluspunten van de superfood plant.

Voordelen
 • Geschikt voor mond- en keelklachten
 • Gemakkelijk in te nemen
 • Geschikt als voedingssupplement
Nadelen
 • Overheersende smaak
 • Beperkt praktisch in het dagelijks leven
 • Moeilijk te doseren

Omdat chlorellapoeder moeilijker te doseren is en het product niet met ieders dagelijks leven te combineren is, moet je van tevoren afwegen of de poedervormige consistentie van de alg het middel van je keuze is.

Als je echter van de intense smaak houdt, of als je chlorella niet als kuur neemt, maar als een lekkere toevoeging aan je ochtendontbijt-smoothie, dan zit je goed met chlorella in poedervorm.

Aankoopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om chlorella te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om chlorella producten te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Doseringsvorm
 • Kwaliteitsnormen
 • Vermelding van de herkomst van de grondstoffen
 • Geschikt voor veganisten
 • Verwerkingsmethode
 • Verpakking

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Toedieningsvorm

Zoals reeds gezegd wordt chlorella aangeboden in de vorm van tabletten, pellets en poeder. Omdat niet elk soort product geschikt is voor elke soort klacht, moet het doel van de behandeling worden bepaald voordat je het product koopt, om het juiste middel voor je te vinden.

Chlorella Tabletten

Na het drogen worden de algen verpulverd. Het resulterende poeder vormt de basis van alle chlorella producten, zoals tabletten en pellets. (Image source: pixabay.com / Ben Kerckx)

Je moet bijvoorbeeld chlorella poeder gebruiken bij mond- en keelklachten. Als je daarentegen een detox kuur met chlorella nastreeft, zorgt de toediening in de vorm van tabletten of tabletten voor een eenvoudiger dosering.

Afgezien van deze aspecten hangt de keuze van het product uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeuren.

Kwaliteitsnormen

Om er zeker van te zijn dat het om een natuurlijk product gaat, moet je zoeken naar producten van duurzame teelt, die vrij zijn van zware metalen en pesticiden.

Biologische kweek verzekert dat de algen gekweekt worden volgens de hierboven vermelde criteria. Tegen deze achtergrond moeten producten worden gebruikt die voldoen aan de eisen van strenge EU-richtlijnen.

Om een voortdurende productkwaliteit te garanderen, zijn leveranciers verplicht hun producten regelmatig aan tests te onderwerpen. In dit geval kan de uitvoering van de tests door een “onafhankelijk laboratorium” herleid worden tot een zekere kwaliteitsgarantie.

Informatie over de herkomst van grondstoffen

Een ander aspect dat wijst op de kwaliteit van het produkt is de doorzichtigheid van de herkomst van de grondstoffen. Niet alle fabrikanten maken bekend van welke producenten ze de producten voor verdere verwerking krijgen.

Chlorella algen worden grotendeels geproduceerd in de VS, Zuidoost-Azië en Duitsland. Terwijl grondstoffen uit de VS en Zuidoost Azië vaak in grote vijvers gekweekt worden en de zuiverheid van het product dus niet gegarandeerd kan worden, is het groene supervoedsel in Duitsland aan strenge kwaliteitsvoorschriften onderworpen.

Bovendien zorgt een traceerbaar fabricageproces voor vertrouwen in het product, dat op zijn beurt het verloop van de behandeling positief kan beïnvloeden. Een aanvankelijke verergering, die vaak bij het begin van de behandeling voorkomt, is te wijten aan het beginstadium van het ontgiftingsproces en niet aan een allergische reactie op de inhoud.

Geschikt voor veganisten

Chlorella bewaart vitamine B12 en is daarom bijzonder interessant voor veganisten die de micronutriënt niet alleen uit hun voeding kunnen halen. Niet alle chlorella producten zijn echter even geschikt voor veganisten.

Terwijl het omhulsel van chlorella tabletten vaak uit dierlijke gelatine bestaat, zijn plantaardige capsules van cellulose een aantrekkelijke productkeuze voor veganisten. Chlorella in de vorm van poeder en geperste pellets, daarentegen, kan zonder beperking aan veganisten worden aangeraden, maar in het laatste geval moet erop gelet worden dat onnodige toevoegingen zoals vulstoffen vermeden worden.

Buzzwords als “veganistisch” of “raw food kwaliteit” geven ook aan dat het product compatibel is met een plantaardig dieet.

Verwerking

Na de oogst van chlorella worden de algen snel gedroogd, zodat ze verder verwerkt kunnen worden in de vorm van tabletten, geperste pellets en poeder.

Deze stap is van cruciaal belang voor de latere productkwaliteit, want een juist droogproces zorgt ervoor dat het product beter verdragen wordt. In dit verband is het gebruik van sproeidrogers doeltreffender gebleken dan dat van schaaldrogers.

Fabrikanten maken vaak reclame voor “gebroken” celwanden en benadrukken die boven “ongebroken” celwanden. Dit komt doordat de alg een uiterst stabiele celwand heeft en door deze te breken werd lange tijd een betere tolerantie verondersteld.

Recente wetenschappelijke studies hebben echter ontkracht dat de vorm van de celwand invloed heeft op de verteerbaarheid van de alg.

Daarom wordt aanbevolen om bij aankoop in plaats daarvan te letten op de soort droogproces.

Verpakking

Een product van natuurlijke kwaliteit moet idealiter ook onder duurzame omstandigheden bewaard worden – daarom is de verpakking een doorslaggevend aankoopcriterium.

Daarom moet erop gelet worden dat het vrij is van metalen, zoals aluminium.

De achtergrond is als volgt: Omdat chlorella de eigenschap heeft giftige stoffen te binden, kan het metaalachtige stoffen uit een verpakking opnemen, die bij orale inname de ongunstige uitwerking hebben dat ze het lichaam extra belasten.

Verpakkingen van violet glas beschermen het product ook tegen schadelijke zonnestraling, die de productkwaliteit kan aantasten.

Op het product aangebrachte zegels geven de kwaliteit van de verpakking aan.

Wetenswaardigheden over chlorella

Hoe lang duurt een ontgiftingskuur met chlorella en welke dosis moet ik nemen?

Als je een detox met chlorella nastreeft, is een langdurige inname van >3 maanden aan te bevelen.

In het begin is 500 mg per dag voldoende, wat in de loop van de kuur voortdurend verhoogd kan worden tot 30 g. Zware metalen die het lichaam belasten kunnen op deze manier gebonden en geëlimineerd worden.

Omdat chlorella preparaten verschillende hoeveelheden bevatten, is het zinvol de dosering te oriënteren op de aangegeven milligrammen of grammen.

Bovendien voorkomt langdurige inname van het supervoedsel dat giftige stoffen zich in het lichaam afzetten.

Beeldbron: 123rf.com / 43433922

Referenties (4)

1. Yunes Panahi, Babak Mostafazadeh, Alireza Abrishami, Alireza Saadat, Fatemeh Beiraghdar, Sasan Tavana, Bahram Pishgoo, Shahram Parvin, Amirhossein Sahebkar. Investigation of the Effects of Chlorella Vulgaris Supplementation on the Modulation of Oxidative Stress in Apparently Healthy Smokers. Clin Lab. 2013; 59 (5-6), 579-87.
Bron

2. Yunes Panahi, Mohammad Ebrahim Ghamarchehreh, Fatemeh Beiraghdar, Rnmarjan Zare, Hamid Reza Jalalian, Amirhossein Sahebkar. Investigation of the Effects of Chlorella Vulgaris Supplementation in Patients With Non-Alcoholic Fatty Liver Disease: A Randomized Clinical Trial. Hepatogastroenterology. Oct 2012; 59 (119), 2099-2103.
Bron

3. Jose Azocar, Arley Diaz. Efficacy and Safety of Chlorella Supplementation in Adults With Chronic Hepatitis C Virus Infection. World J Gastroenterol. 2013 Feb 21; 19 (7), 1085-90.
Bron

4. Takeshi Otsuki, Kazuhiro Shimizu, Motoyuki Iemitsu, Ichiro Kono. Multicomponent Supplement Containing Chlorella Decreases Arterial Stiffness in Healthy Young Men. J Clin Biochem Nutr. Nov 2013; 53 (3), 166-9.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Yunes Panahi, Babak Mostafazadeh, Alireza Abrishami, Alireza Saadat, Fatemeh Beiraghdar, Sasan Tavana, Bahram Pishgoo, Shahram Parvin, Amirhossein Sahebkar. Investigation of the Effects of Chlorella Vulgaris Supplementation on the Modulation of Oxidative Stress in Apparently Healthy Smokers. Clin Lab. 2013; 59 (5-6), 579-87.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Yunes Panahi, Mohammad Ebrahim Ghamarchehreh, Fatemeh Beiraghdar, Rnmarjan Zare, Hamid Reza Jalalian, Amirhossein Sahebkar. Investigation of the Effects of Chlorella Vulgaris Supplementation in Patients With Non-Alcoholic Fatty Liver Disease: A Randomized Clinical Trial. Hepatogastroenterology. Oct 2012; 59 (119), 2099-2103.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Jose Azocar, Arley Diaz. Efficacy and Safety of Chlorella Supplementation in Adults With Chronic Hepatitis C Virus Infection. World J Gastroenterol. 2013 Feb 21; 19 (7), 1085-90.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Takeshi Otsuki, Kazuhiro Shimizu, Motoyuki Iemitsu, Ichiro Kono. Multicomponent Supplement Containing Chlorella Decreases Arterial Stiffness in Healthy Young Men. J Clin Biochem Nutr. Nov 2013; 53 (3), 166-9.
Ga naar bron
Recensies