Sportschool
Laatst bijgewerkt: 26-11-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Hoewel sporten altijd een goede zaak is, tenminste als je op een verantwoorde manier traint, is er eigenlijk pas met name de laatste jaren een steeds grotere vraag naar fitnessapparatuur. Eén van de redenen daarvoor is dat we steeds beter voor ons lichaam willen zorgen. Sommige activiteiten kunnen daarbij eenvoudig vanuit huis worden beoefend.

Haltersets zijn geschikte tools die je helpen om in vorm te blijven of je spieren te trainen, afhankelijk van de kilo’s aan de gewichten en het doel van je training. Er zijn veel verschillende halters verkrijgbaar. Je kunt ze individueel of in een set kopen. In deze shopgids laten we je zien wat de beste haltersets zijn. Ook vertellen we je waar je nog meer aan moet denken om zoveel mogelijk plezier aan de halters te beleven.
Belangrijk om te weten

 • Met haltersets, ook wel dumbbellsets genoemd, train je verschillende spiergroepen zoals biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders. Ze helpen je zelfs bij een eventuele revalidatie.
 • Een halterset bestaat uit één of meerdere losse halters en meerdere halterschijven.
 • Met een halterset blijf je thuis in vorm voor een zeer goed betaalbare prijs.

De beste haltersets op de markt: onze aanbevelingen

Als je overweegt om te starten met dumbbell-trainingen, of als je je oude halters wilt vervangen, raden we je aan een kijkje te nemen in de selectie hieronder. Daar vind je een overzicht van de beste modellen die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Door de verschillende producten met elkaar te vergelijken, ontdek je al snel welke het beste bij je past:

”Otras

De halterset met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze halterset van Focus Fitness is een zeer complete dumbbellset met een totaal gewicht van 30 kg. De set bestaat uit 2 stuks die allebei 15 kg wegen. De halters vallen op vanwege de kwalitatieve materialen die voor de productie gebruikt zijn.

Bovendien wissel je met deze halters snel en eenvoudig van gewicht dankzij de handige sluiting. Zo train je altijd met een optimaal gewicht. De halterschijven hebben een diameter van 30 mm. Je kunt het gewicht van de dumbbell eenvoudig uitbreiden, tot 200 kilo zelfs.

De beste goedkope halterset

Wil je je spieren trainen, maar zonder dat dat je gelijk de hoofdprijs kost? Dan is deze halterset van VirtuFit iets voor jou. Een belangrijk voordeel van de vinyl dumbellset is dat hij vele malen goedkoper is dan de meeste apparaten, terwijl je er dezelfde oefeningen mee uit kunt voeren.

Met de bijgeleverde sluiters is de set eenvoudig verstelbaar. Dit is een goede optie voor mensen die hun spieren op verschillende manieren willen trainen, zonder dat het hen veel geld hoeft te kosten.

De beste halterset met cementvulling

De kwaliteit van deze halterset van Trend is erg indrukwekkend. Wat echter het grootste voordeel van deze dumbbells is, is dat je hem met verschillende gewichten kunt gebruiken. De halter wordt geleverd met losse gewichten tussen de 0,5 en 2,5 kg.

Deze set is dus perfect als zowel jij als je partner er gebruik van wilt maken. De verschillende gewichten zijn eenvoudig te verwisselen en blijven ook goed aan de stang zitten. Voor deze prijs is dit echt een prima set.

De beste halterset met schroefsluitingen

Deze Tunturi Dumbbellset is onmisbaar als je op een eenvoudige manier je hele lichaam wilt trainen. Je kunt de halters in enkel- of tweevoud gebruiken, voor allerlei verschillende oefeningen. Ze zijn gemaakt van gietijzer en staal.

De set weegt in totaal 20 kg. De stang is 37,5 cm lang en de buitendiameter van de grootste schijf is 29,5 mm. De halterset wordt inclusief 2 schroefsluiters per dumbbell geleverd. Wat we het fijnste vinden aan deze halters is de brede antislip handgreep, waardoor deze niet uit je handen wegglijdt tijdens het trainen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over haltersets

Het kopen van een dumbbellset is in principe geen ingewikkelde taak. Een groot deel van de keuze wordt bepaald door het gewicht in kilo’s. Dit detail bepaalt namelijk grotendeels de intensiteit van je training. Lichtere dumbbells zijn bedoeld om te revalideren, terwijl de zwaardere modellen je helpen je spieren te trainen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over haltersets.

meisje uit te oefenen

Met haltersets, ook wel dumbbellsets genoemd, train je verschillende spiergroepen zoals biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders. Ze helpen je zelfs bij een eventuele revalidatie.
(Bron: Ammentorp: 44400056/ 123rf.com)

Wat zijn halters en welke oefeningen kun je ermee doen?

Halters, ook wel dumbbells genoemd, zijn essentiële hulpmiddelen bij je krachttraining. Je kunt dumbells gebruiken voor het opbouwen van spiermassa. Het zijn gebruiksvoorwerpen met een lange halter en gewichten aan beide kanten. Sommige haltersets zijn verstelbaar zodat je er andere gewichten op kunt doen. Dumbells worden gebruikt om je spieren te trainen of om te revalideren.

Met haltersets, ook wel dumbbellsets genoemd, train je verschillende spiergroepen zoals de biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders.

Welke soorten halters zijn er?

Er zijn verschillende soorten dumbbells op de markt. Ieder soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen en is geschikt voor het beoefenen bepaalde oefeningen. Het is daarom belangrijk dat je weet welk soort het beste bij jouw doelen past. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een overzicht van de meest populaire typen waar je uit kunt kiezen:

 • Verstelbare halters: De grote troef van dit soort halters ligt in de mogelijkheid om het gewicht aan te passen en losse schijven te kopen om de halter zwaarder te maken. Sommige halters kunnen worden omgebouwd tot een halterstang.
 • Vaste halters: De vaste halters zijn verkrijgbaar in diverse formaten en met variërende gewichten, en kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Ze zijn vaak een stuk comfortabeler, maar hebben het nadeel dat het gewicht vast ligt.

Afhankelijk van jouw wensen en doelstelling, past het ene soort dumbbell dus beter bij je dan het andere.

halters

Een halterset bestaat uit één of meerdere losse halters en meerdere halterschijven.
(Bron: Dolgachov: 45874331/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een halterset kopen?

Om een ​​dumbbellset te kopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Als je dumbbells op de juiste manier gebruikt, zullen ze je veel voordelen bieden. Toch willen we dat je alle positieve en negatieve aspecten van halters kent, zodat je niets mist bij het kopen van een halterset. Je vindt ze hieronder:

Voordelen
 • Je kunt je spieren ermee trainen
 • Ze helpen om gewicht te verliezen
 • Haltersets kunnen ook helpen bij het revalideren
 • Ze nemen weinig ruimte in beslag
 • Er zijn veel verschillende soorten op de markt
 • Je kunt eenvoudig steeds meer gewicht toevoegen, vooral als je met verstelbare haltersets traint
 • Ze bieden de mogelijkheid om vanuit huis te trainen
Nadelen
 • Als je de halters verkeert gebruikt, kun je last krijgen van blessures

Wat is het verschil tussen halterstangen en haltersets?

In principe nemen halterstangen veel meer ruimte in beslag dan haltersets. Tegelijkertijd stellen ze je ook in staat om meer gewichten toe te voegen waardoor je steeds meer gewicht kunt tillen. Je kunt ze daarnaast gebruiken voor oefeningen zoals bankdrukken, squats en pull ups (1). Stangen zijn echter veel gevaarlijker bij elk probleem dat zich kan voordoen. Ze zijn meestal ook duurder.

Haltersets, ofwel dumbbells, kun je met één hand optillen.

Er zijn haltersets met een vast gewicht en verstelbare sets die je kunt uitbreiden, hoewel niet zoveel als je met halterstangen kunt. Het voordeel van haltersets is dat je er meer bewegingsvrijheid mee hebt en dat ze veiliger zijn bij eventuele overlast of onvoorziene gebeurtenissen. Ze zijn meestal ook goedkoper.

Als je je afvraagt ​​welke van de twee beter is, hangt het antwoord op deze vraag af van je eigen doelen. Om thuis oefeningen uit te voeren en langzaam iedere keer meer gewicht te liften, zijn dumbbells beter. Veel experts zijn van mening dat wanneer je op een bepaald hoger niveau komt, het het beste is om de dumbbell af te wisselen met een goede halterstang (2). Andere interessante fitnessapparaten zijn de halterbank, het krachtstation en een legpress.

man oefenen

Haltersets zijn geschikte tools die je helpen om in vorm te blijven of je spieren te trainen, afhankelijk van de kilo’s aan de gewichten en het doel van je training.
(Bron: Dolgachov: 48465626/ 123rf.com)

Hoeveel kost een halterset gemiddeld?

Het is niet hetzelfde om een ​​losse halter te kopen dan een set van twee stuks. Daarbij geldt dat als je een set met verstelbare halters koopt, het goed mogelijk is dat deze ook halterschijven met verschillende gewichten bevatten. De meest betaalbare sets bevatten een paar met vinyl of neopreen bedekte halters. Deze zijn al voor een vanaf 12 euro verkrijgbaar. Als je kiest voor meer professionele, verstelbare halters, kunnen deze boven de 100 euro kosten.

Samenvatting

Sporten is erg belangrijk voor veel mensen. Het is een manier om je beter te voelen en in vorm te blijven. Bovendien zorgt het niet alleen voor een beter uiterlijk, maar ook voor een rustiger hoofd. Het aanschaffen van dumbbells biedt op die manier dus veel voordelen. Met een halterset kun je voor weinig geld in je eigen huis trainen.

In deze shopgids laten we je zien wat de beste haltersets op de markt zijn. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen over dit product. Zo hopen we je te helpen de halterset te vinden die het beste bij je past, zodat je geen spijt krijgt van je aankoop. Waar wacht je nog op? Doe je fitnesshandschoenen aan, pak je halterset en gaan!

Vond je onze shopgids over haltersets interessant? Twijfel dan niet om het op social media te delen of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Berovskis: 123552383/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies