Bovenaanzicht van squash racket en bal op houten oppervlak
Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

26Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Als je niet goed weet waar je op moet letten, kan het kiezen van een squash racket een lastige taak zijn. Elke speler heeft zijn eigen speelstijl, die met de tijd verandert. Afhankelijk van het moment en de situatie kun je behoefte aan het ene of het andere racket hebben. Het is daarom gebruikelijk dat ervaren spelers meer dan één racket in de sporttas bij zich hebben.

Om je te helpen bij het kopen van het squashracket dat het beste bij je past, hebben we deze shopgids gemaakt. De gids zal je helpen te ontdekken wat de belangrijkste criteria zijn bij de aanschaf van een squash racket. Twee factoren die in ieder geval bepalend zijn voor je keuze, zijn je speelstijl en hoe comfortabel het racket aanvoelt. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

  • In sporten als squash is het racket het belangrijkste onderdeel. Het racket heeft veel invloed op je speelstijl. Als je precisie wilt, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een racket met een groter gewicht. Voor een sneller spel kies je voor een langere of kortere handgreep, afhankelijk van je stijl.
  • Squash rackets zijn meestal van materialen als aluminium, titanium, koolstofvezel of een mix hiervan gemaakt. De laatste tijd is vooral koolstofvezel populair, vanwege de lichtheid en hoge prestaties van het materiaal. Het is belangrijk om de verschillende soorten rackets te kennen voordat je er een kiest, zodat je je comfortabel voelt en kiest voor het racket dat het beste bij je speelstijl past.
  • Voordat je een squash racket koopt, moet je rekening houden met een aantal factoren zoals het gewicht, de spanning en het formaat van het racket. Als je je comfortabel wilt voelen tijdens het squashen, moet het racket een soort verlenging van je arm worden. In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten over squashrackets.

Onze selectie: De beste squash rackets op de markt

In deze shopgids laten we je zien wat de belangrijkste aspecten zijn bij het kopen van een squashracket, zodat je er zeker van bent dat je het juiste racket kiest. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete squash rackets die je op de markt kunt vinden. Lees de productbeschrijvingen goed door en vergelijk de modellen met elkaar. Dit helpt je het squash racket te vinden dat het beste bij je past.

Dunlop Sports Squash Racket

De open keel vorm biedt een vergroot sweet spot en vergroot de vergevingsgezindheid, waardoor u in staat bent om krachtige slagen te produceren, zelfs bij off-center treffers. Kies voor Dunlop Sports en ervaar de ultieme controle en kracht die dit squash racket u te bieden heeft. Maak van dit racket uw trouwe bondgenoot op de squashbaan en til uw spel naar nieuwe hoogten.

Amer (Wilson) Squash Racket

Ontdek de ultieme kracht en precisie in uw squashspel met de Amer (Wilson) Hammer Team squash racket bundel, speciaal ontworpen om u te helpen uw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Deze fantastische bundel bevat niet alleen het Wilson Hammer Team squash racket, maar ook een beschermende Head Cover en drie Wilson Premium squash ballen – alles wat u nodig heeft om de concurrentie te domineren.

Unsquashable Squash Racket

U bent op zoek naar een squash racket dat uitblinkt in prestaties en kwaliteit? Dan is de Unsquashable Inspire Y-4000 precies wat u nodig heeft. Dit uitgebalanceerde allround squash racket biedt een perfecte combinatie van kracht en controle, waardoor u elke uitdaging op de baan aankunt.

Dunlop Squash Racket

Met deze lichtgewicht rackets van topklasse, geniet u van ultiem comfort en maximale controle tijdens uw squash spel. Dankzij het geavanceerde ontwerp en de technologieën die Dunlop in deze rackets heeft verwerkt, zult u verbaasd zijn over hoeveel uw spel verbetert met behulp van deze professionele rackets.

Het squash racket voor de recreatieve speler

Dit Dunlop Force TI HQ Squashracket is een mooi squashracket, geschikt voor de beginnende en recreatieve speler. Dit racket heeft een zware grip, waardoor de speler veel controle heeft. Het racket wordt geleverd in een bijpassende rackethoes.

De bladgrootte van het racket is 500 cm². Het squashracket heeft een snaarpatroon van 14 x 19 cm en een lengte van 68,5 cm. Het racket is gemaakt van grafiet en heeft een combinatie van oranje met zwart.

Het beste squash racket voor gevorderden

Dit squashracket Wilson Hyper Hammer 120 is hét racket van Wilson voor de technische squasher die graag, indien nodig, voldoende power heeft om druk op het spel te leggen. Het racket is leverbaar in twee kleuren: een zwart/blauw/witte en een zwarte uitvoering.

Afhankelijk wat Wilson levert, wordt geleverd. Beide rackets zijn verder identiek. Dit is een zeer sterk racket die veel kan hebben. Een model voor gevorderde spelers die veel speelplezier geeft.

Het beste squash racket voor beginners

Het juiste materiaal voor de beginnende speler. Het specifieke racket in deze set is de Hyper Team 300, een schitterend racket met veel controle en precisie: ideaal voor zowel beginners als gevorderde spelers. Dit racket gebruikt Hyper 6000 Series Alloy met framestabilisatoren voor meer comfort.

Je slaat hierdoor niet alleen makkelijker met meer controle en response, maar ook het gevoel is fantastisch voor slagen met uiterste precisie. Naast dit racket bevat de set ook twee uitstekende squashballen, een drinkfles en een tas om je racket in op te bergen.

Het beste squash racket voor kinderen

Dunlop staat bekend om hun innovatieve producten en focust zich op het ontwikkelen van nieuwe technologieen.Het Dunlop Sac Fun Mini Squashracket voor kinderenis een mooi squashracket, geschikt voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Het super lichte squashracket zorgt ervoor dat kinderen met plezier leren squashen.

Het racket is gemaakt van het materiaal Alloy. Alloy is een mengsel van metalen. Het racket heeft een gewicht van slechts 165gr, de bladgrootte is 500 cm, het balans punt is Head Light en de kleuren zijn wit, rood en zwart.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over squash rackets

Er zijn veel verschillende soorten squashrackets op de markt. Squash is tenslotte een sport die over de hele wereld wordt beoefend. Het is natuurlijk niet hetzelfde of je nu squash professioneel of als hobby beoefent. Om je te helpen het racket te vinden dat je nodig hebt, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

man squash spelen

Squash is een spel waarin 2 personen of koppels naast elkaar staan op een gesloten veld. 
(Bron: Lightfieldstudios: 121433618/ 123rf.com)

Wat is squash?

Squash is een racketspel dat door 2 personen of koppels in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een beetje vergelijkbaar is met tennis. De spelers staan echter niet tegenover elkaar maar naast elkaar en maken gebruik van de muren. Bij het spelen van squash moet je rubberen bal raken, een soort tennisbal, met een racket met lange steel. Het doel van het spel is dat de tegenstander de bal, nadat deze tegen de muur is gestuiterd, niet meer terug kan slaan.

Wat zijn de onderdelen van een squash racket?

Het squash racket bestaat uit meerdere onderdelen. Hoe deze delen er precies uitzien, hangt van je speeltechniek af. Voor meer kracht en controle over de bal heb je bijvoorbeeld een klein blad nodig. Hieronder beschrijven we de functies van de verschillende onderdelen.

  • Blad: Het blad heeft een ovale vorm en, in tegenstelling tot een tennisracket, een afgeplatte punt. De grootte van het blad bepaalt onze speeltechniek. Een groot blad is het model dat de meeste kracht genereert, kleine bladen brengen precisie en positie.
  • Snaarpatroon: De kop van het racket heeft kleine gaatjes waar de snaren doorheen worden getrokken. Snaren kunnen worden gemaakt van natuurlijke darm. Dit is de duurste en meest professionele optie. Andere opties zijn monofilament (gaan langer mee, maar minder gevoelig) en multifilament of synthetische vezel (meest veelzijdig en daarom meest gebruikt).
  • Schacht: Dit is de schakel tussen het handvat en het blad van het racket. Het bepaalt welke richting de bal zal volgen. Als je een beginner bent wordt een open schacht aanbevolen, omdat meer oppervlakte het gemakkelijker maakt om de bal te raken. Voor meer ervaren spelers is een gesloten nek beter voor meer kracht.
  • Handgreep: Er is slechts één type handgreep op de markt. Om verschillende soorten grip te krijgen, heb je de optie om de banden te verwisselen. Deze dienen bovendien om zweet te voorkomen zodat je hand niet over het racket glijdt en om de grip dikker te maken, zodat deze beter bij je hand past. Houd er rekening mee dat een grotere dikte de controle over het racket vermindert.

Wat is de snaarspanning van een squash racket?

Het bepalen van de juiste spanning op je snaren is één van de belangrijkste beslissingen die een squash speler kan maken. De snaarspanning van een squashracket is een van de factoren die het verschil maken tussen het ene en het andere racket. Hoe lager de spanning, hoe gemakkelijker het is om een krachtige lancering van de bal te bieden. Als de snaar strak gespannen is wordt de bal op volle snelheid afgevuurd, zonder ons de tijd te geven de bal te plaatsen waar hij hoort.

De snaarspanning kan tussen de 10 en 20 kg variëren, afhankelijk van of je meer controle of juist meer vermogen nodig hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat de snaren vaak opnieuw gespannen moeten worden, omdat ze na een tijdje aan spanning verliezen. Hoe meer je speelt, hoe minder spanning. Dunnere snaren zijn populair, hoewel deze minder duurzaam zijn.

Wist je al dat squash in Engeland is ontstaan? Het wordt tegenwoordig beschouwd als een van de gezondste sporten om te beoefenen en een uitstekende manier om op een dynamische manier te sporten.

Hoe moet je een squash racket onderhouden?

Als je graag squash speelt, besteed je waarschijnlijk veel aandacht aan het verbeteren van je service, het slaan van de ballen of je conditie. Als je je spel echt wilt verbeteren, is dit echter niet het enige waar je op moet letten. De conditie van je racket is bij racketsporten minstens zo belangrijk. Vergeet daarom ook niet aandacht te besteden aan het onderhoud van het squashracket.

Sommige delen van het racket, zoals de snaren en het handvat, verslijten gemakkelijk. Om verslechtering te voorkomen, moet je deze onderdelen daarom goed beschermen. De beste manier om dat te doen is om het squashmateriaal veilig te bewaren in een tas of rugzak. Bovendien moet je voorkomen dat het racket aan vocht, lage of hoge temperaturen wordt blootgesteld.

Waarom varieert de spanning in de snaar van mijn squash racket?

Extreme temperaturen hebben impact op de conditie van het racket, en dan vooral op de snaren. Als je het racket bijvoorbeeld in de zomer in de auto achterlaat, is er een grote kans dat het frame vervormd is en de spanning in het touw verloren is gegaan. Tegelijkertijd zal als je het racket aan te lage temperaturen blootstelt, de snaarspanning toenemen, waardoor de snaren gemakkelijk kunnen breken.

Het is in het laatste geval raadzaam om een thermo-hoes voor je squashracket te gebruiken om de temperatuur te handhaven en stoten en krassen te voorkomen tijdens het vervoeren van het racket. Voor spelers die ongeveer 3 keer per week squashen is het bovendien raadzaam om de snaren ongeveer om de 5 maanden te veranderen.

squashrackets op de baan

Extreme temperaturen hebben impact op de conditie van het racket, en dan vooral op de snaren.
(Bron: Lightfieldstudios: 121432407/ 123rf.com)

Wat zijn squash racket bumpers?

Bumpers voor je squash racket zijn beschermende stukken plastic die je op de kop van het racket plaatst zodat deze niet breekt als het een klap krijgt of valt. Wees voorzichtig, want als de kwaliteit afneemt, kan een schok het frame van het squash racket breken. Gelukkig is er voor dit soort situaties een soort plakband, om het frame te bedekken en de schade te beperken in het geval van een klap of val.

Welk squash racket is geschikt voor beginners?

Het is heel gebruikelijk dat als je voor de eerste keer een squashracket gaat kopen, je erover denkt om het goedkoopste racket te kopen. Misschien wil je wel eerst uitproberen of je de sport wel echt leuk vindt. Wij raden aan om dit niet te doen, omdat je zo de voordelen en het beste van squash nooit echt zult ontdekken. Goedkope squash rackets trillen tijdens het slaan mee en bieden weinig comfort. Als je een iets grotere investering op het begin doet, zul je er op de langere termijn veel meer plezier aan beleven.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er is een breed scala aan squashracket-modellen op de markt. Als je een nieuw racket gaat kopen, kan het helpen om van tevoren verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je de belangrijkste aankoopcriteria die je helpen een beslissing te nemen. Zo kun je het beste squash racket selecteren op basis van je eigen voorkeuren en behoeften.

Gewicht

Met een lichter racket kun je meer kracht zetten, maar heb je minder controle. Andersom geldt hetzelfde. Daarom is een licht racket een perfecte optie voor beginners. Een meer ervaren speler kan beter voor een zwaarder frame kiezen.

Gewicht van het racket Kenmerken
Erg licht racket (115 gr -130 gr) Groot comfort en wendbaarheid
Licht racket (130 gr.- 140 gr) Aanbevolen voor goede spelers

Kunnen mee gaan trillen tijdens het spelen

Racket met een gemiddeld gewicht (141 gr – 150 gr) Aanbevolen voor reguliere spelers
Zwaar racket (151 gr – 170 gr) Goedkoper

Aanbevolen voor spelers die slechts af en toe een balletje opslaan

Trillen niet bij het slaan

Erg zware rackets (170 gr) Voor spelers die op zoek zijn naar een zeer stevig racket

Bladgrootte

De bladgrootte is een andere beslissende factor bij de aankoop van een squashracket, omdat het de responsiviteit ervan beïnvloedt. Een groot blad maakt het racket wendbaar, maar maakt dat de reactiesnelheid afneemt. Kleine bladen maken het racket levendiger.

Spanning

Het “katapulteffect” van een racket heeft te maken met de spanning die op het blad staat. Hoe minder gespannen de snaren zijn, hoe krachtiger de slag zal zijn. Squashspelers met een goede techniek geven over het algemeen de voorkeur aan rackets met een hogere spanning, omdat ze zelf al voldoende kracht hebben dankzij hun technische vaardigheden. Hoog gespannen snaren vervormen minder snel en brengen snelheid in het spel.

Snaarpatroon

Ook de manier waarop de snaren zijn uitgelijnd, met een grotere of kleinere scheiding, heeft invloed op de kracht en controle die we met het squash racket hebben. Met een open patroon raak je de bal harder van bovenaf. Meer gesloten snaren bieden meer precisie in de slag.

Beginnende spelers kiezen vaak voor dikkere snaren. Dit komt omdat deze over het algemeen resistenter zijn. Het zijn echter ook snaren die regelmatig hun flexibiliteit verliezen en vaak moeten worden vervangen. De meest deskundige spelers zullen voor de snaren kiezen die hen de grootste mate van gevoeligheid in het spel geven.

Breedte

De breedte van squashrackets is tussen de 16 en 21 mm. Meestal geven meer ervaren spelers de voorkeur aan smallere rackets, omdat ze meer lichtheid bieden in het spel. Beginners daarentegen kiezen vaak voor rackets met een breed profiel, waarmee ze meer slagkracht bereiken. De breedte bepaalt grotendeels de stijfheid van het racket.

Schacht

De schacht van squashrackets kan gesloten of open zijn. Een gesloten schacht maakt het oppervlak van de snaren kleiner. Een open schacht daarentegen heeft een groter snaren-oppervlak, waardoor het de off-center slagen van beginners goed kan begeleiden. Het tweede soort biedt bovendien meer slagkracht.

Materiaal

Squashrackets worden van verschillende materialen gemaakt. Voor welk materiaal je kiest, houdt rechtstreeks verband met kenmerken zoals het gewicht, de wendbaarheid en de prijs van het racket. De meeste squashrackets zijn gemaakt van aluminium, titanium, koolstofvezel of een mix hiervan. Hoe beter het materiaal, hoe robuuster en lichter het racket is. De materiaalkeuze is afhankelijk van je speelniveau en natuurlijk je budget.

Samenvatting

Een squash racket is bedoeld voor de indoor sport squash. Squash is een racketspel dat door 2 personen of koppels in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een beetje vergelijkbaar is met tennis. Squash rackets zijn echter kleiner dan tennis rackets en daardoor niet geschikt om mee te tennissen, en andersom. Zowel ervaren squashspelers als beginners, moeten de juiste accessoires hebben voor een comfortabele en effectieve workout. In deze shopgids lees je alles wat je moet weten over squash rackets.

Er zijn veel verschillende squashrackets op de markt te vinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, uitvoeringen, materialen en prijsklassen. Let op criteria zoals de spanning, het snaarpatroon en de breedte bij het selecteren van je nieuwe squash racket.

Vond je onze shopgids over squash rackets interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie.

(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 121432015/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies