Laatst bijgewerkt: 01-12-2020

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

96Verzamelde opmerkingen

Om een sport efficiënt te beoefenen, is het noodzakelijk om materiaal van goede kwaliteit te hebben. Als badminton jouw sport is, kan een goed racket je helpen je spelniveau te verbeteren. Om alles uit een badminton racket te halen, is het belangrijk om de kenmerken van de beste rackets te kennen. Als je een badminton racket wilt kopen, is het belangrijk om voor de aankoop de verschillende onderdelen, het materiaal en de afmetingen van het racket te beoordelen.

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar. Als een badminton racket van koolstofvezel is gemaakt, een isometrische kop heeft en inclusief beschermende draagtas wordt geleverd, weet je dat je goed zit. In deze shopgids vertellen we je alles wat je over badminton rackets moet weten en wat de beste modellen zijn.
Belangrijk om te weten

 • De keuze voor een badmintonracket hangt van je eigen voorkeur en behoeften af. Iedere speler heeft zijn of haar persoonlijke speelstijl en smaak. Sommige spelers, zoals de spelers die last hebben van een blessure, kiezen het liefst voor een licht racket. Anderen geven de voorkeur aan zwaardere rackets, voor een behendiger spel.
 • Het is belangrijk om de verschillende soorten rackets te kennen voordat je er een kiest. Door de modellen met elkaar te vergelijken, ontdek je welk racket het beste bij je past. Als je als beginner voor het verkeerde racket kiest, kun je hier last van krijgen. Besteed daarom voldoende tijd en aandacht aan de keuze voor een badmintonracket.
 • Als je een badmintonracket koopt, moet je rekening houden met een aantal factoren, zoals de snaarspanning, flexibiliteit, balans en grip van het racket. Het racket moet als een soort van verlengstuk van je arm aanvoelen om er comfortabel mee te kunnen spelen.

Onze selectie: De beste badminton rackets op de markt

Je badmintonracket is een belangrijk onderdeel van je materiaal en kies je dan ook niet zomaar. Er zijn veel verschillende soorten rackets verkrijgbaar. In deze shopgids helpen we je de belangrijkste aspecten bij het kopen van een badmintonracket beter te leren kennen. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen op de markt. Lees de productbeschrijvingen goed door en vergelijk de modellen met elkaar, om zo het badmintonracket te vinden dat het beste bij je past.

Het beste badminton racket voor de prijsbewuste speler

Het badmintonracket van Discountershop heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer betaalbare prijs krijg je een hoogwaardig badmintonracket dat lang mee gaat en lekker speelt. Voor deze goede prijs ontvang je ook nog eens 2 shuttles en een handige tas.

Met deze complete set ben je helemaal klaar voor een potje badminton op de camping of in de tuin. De rackets voldoen aan de verwachtingen die van een basis racket mag hebben.

De leukste badmintonset die is uitgebreid met een volleybalset

De badmintonset van SportX is een set die overtuigt dankzij haar uitstekende kwaliteit. De set is ideaal voor de speler die naast een potje badminton af en toe ook graag een balletje opslaat.

Naast de nodige onderdelen voor badminton, is de set namelijk aangevuld met de ingrediënten voor een spannend volleybal-wedstrijdje. De set bestaat o.a. uit een net, 4 badmintonrackets, 2 shuttles en een volleybal. Leuk om mee te nemen op zomervakantie!

Het badmintonracket met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Is badminton meer dan een hobby van je en ben je op zoek naar een badmintonracket voor de meer professionele speler? Dan is dit model van Yonex iets voor jou. Het racket maakt je slagen preciezer en is voldoende stevig om lang mee te gaan.

Het lichte frame maakt het racket flexibel en prettig om mee te spelen. Het badmintonracket wordt geleverd in een bijpassende hoes. Het ligt goed in de hand en heeft de juiste bespanning.

Het beste badmintonracket voor Crossminton

Speedminton combineert het beste van tennis, squash en badminton tot een nieuwe sport dat altijd en overal kan worden gespeeld: Crossminton. Met het hoogwaardige badmintonracket van Speedminton is het mogelijk overal freestyle te spelen: op het strand, in het park of op straat.

Met deze twee makkelijk te hanteren, duurzame en flitsend ontworpen rackets raak je snel in de ban van het spel. Ook geschikt voor beginners.

Shopgids: Alles wat je moet weten over badminton rackets

Er zijn veel verschillende soorten badmintonrackets op de markt. Badminton is tenslotte een sport die over de hele wereld wordt gespeeld. Nu is het natuurlijk zo dat het niet hetzelfde is als je badminton op professioneel of op amateuristisch niveau speelt. Om je te helpen het badmintonracket te vinden dat het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product.

Samen met de shuttle is het racket het belangrijkste onderdeel binnen de uitrusting van een badmintonspeler.
(Bron: Rakchat Suktum: 37433316/ 123rf.com)

Wat is badminton en hoe gebruik je badminton rackets?

Badminton is een sport waarbij 2 spelers of koppels tegenover elkaar staan op een rechthoekig veld, dat in tweeën wordt verdeeld door een net. In het spel worden badmintonrackets en shuttles gebruikt. Badmintonrackets zijn licht en over het algemeen gemaakt van koolstofvezel.

Robèrt MissetJournalist voor de Volkskrant
“De speelstijlen van de halve finalisten Roger Federer en Rafael Nadal worden weerspiegeld in hun rackets. Daarbij letten de spelers nauwgezet op zaken als bespanning, gewicht en oppervlakte.”

Uit welke onderdelen bestaat een badminton racket?

Of je nu een beginner, een gevorderde speler of een echte pro bent. De keuze aan badmintonrackets is groot! Als je een badmintonracket gaat kopen, moet je rekening houden met de verschillende onderdelen waar het racket uit bestaat. Er zijn modellen waarbij de stang en het blad uit één stuk aan het handvat bevestigd zijn. Deze rackets worden meestal door beginners gebruikt. Andere modellen zijn samengesteld uit losse stukken. Deze modellen worden vaker door professionals gebruikt.

Hieronder zie je uit welke onderdelen een badmintonracket bestaat:

 • Blad: De meeste badmintonrackets hebben een ovale vorm, hoewel er ook vierkante modellen zijn. Ovale modellen hebben een breder balanspunt, wat meer efficiëntie in de slag veroorzaakt.
 • Snaren: Snaren zijn er in vele types. Ze verschillen in materiaalsoort, dikte en vooral de manier waarop ze gevlochten worden. De meest voorkomende snaren zijn met elkaar verweven en van koolstofvezel gemaakt. De balans en weerstand zijn afhankelijk van het spanningsniveau van de snaar.
 • Stang: Dit is het stuk dat het handvat met het blad verbindt. De schacht van een badmintonracket is dunner dan die van andere soorten rackets.
 • Handvat: Dit is het gedeelte van het racket dat je met je hand vasthoudt en voorkomt dat het racket wegglijdt.
 • Schacht: Dit gedeelte van het badmintonracket verbindt het blad met de stang.

Welke soorten badminton rackets zijn er?

Als je serieus bent over badminton, moet je het beste racket kopen. Er zijn veel verschillende soorten badmintonrackets. Wat het beste racket is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende soorten badmintonrackets die op de markt verkrijgbaar zijn.

Soort racket Kenmerken Voordelen Nadelen
Uit 3 stukken De onderdelen zijn los van elkaar, maar worden middels 1 stuk aan elkaar geassembleerd. Niet zo stijf. De assemblage geeft extra gewicht aan het racket, waardoor je meer moeite moet doen om ermee te spelen.
Uit 2 stukken De contour van het blad en de romp is opgenomen in een enkele stang. Flexibeler dan modellen uit 3 stukken. Veel stijver dan modellen uit 3 stukken.
Uit 1 stuk Er is geen tussenstuk.

Het blad en de romp zijn uit hetzelfde stuk gemaakt. Ze worden onderop breder om samen het handvat te vormen.

De meest flexibele vorm.

Meer grip dan de andere soorten.

Tevens de meest lichte soort.

Wat is het verschil tussen een badminton- en een tennisracket?

Het meest opvallende verschil tussen badminton en tennis is dat er bij badminton niet met een tennisbal wordt gespeeld, maar met een shuttle. Wat het racket betreft, is een badmintonracket veel kleiner en lichter. Hieronder vind je een handige tabel met daarin de verschillen tussen de rackets van de 2 sporten.

Badminton racket Tennis racket
Belangrijkste verschil Lichter Langer
Snaren Dunner Dikker
Bladgrootte Kleiner Groter
Gewicht Niet meer dan 100 gram Kunnen tot 350 gram wegen

Hoe moet je een badminton racket gebruiken?

Badminton is een olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle. Het is een sport die opvalt door de snelheid en vaardigheid van de spelers. Als je overweegt om een badmintonracket te kopen, raden we je aan de onderstaande tips op te volgen, die je helpen je techniek te verbeteren.

 • Houd je aandacht erbij: Badminton is een snel spel dat veel concentratie vereist. Zet je 5 zintuigen bij elke beweging in om volledig te anticiperen op de bewegingen van de tegenspeler.
 • Houd het racket stevig vast: Een van de belangrijkste zaken bij het spelen van badminton, is om het racket correct vast te houden. Met een goede techniek vermijd je spanningen in je handen en pols en blijf je beter geconcentreerd.
 • Handvat: Hoe dichter je je hand bij het blad van het racket houdt, hoe meer controle je krijgt. Als je op zoek bent naar een meer energieke slag, is het handiger om de handgreep bij het uiteinde vast te houden.
 • Ontspanning: Ontspan je hand na elke slag. Dit voorkomt dat je onnodig moe wordt en vermindert het risico op letsel.
 • Bescherm je racket: We raden aan om je badmintonracket weg te houden van hoge of zeer lage temperaturen. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​speciale thermische zak te kopen die de snaren isoleert. Probeer verder het racket droog te houden en niet te lang aan zonnestraling bloot te stellen.

Om je badmintonracket in goede staat te houden, kun je ervoor kiezen om een speciale thermische tas te kopen die de snaren isoleert.
(Bron: Denis And Yulia Pogostins: 28757804/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zoals voor bijna alle sporten geldt, is het erg belangrijk om een sportuitrusting te kiezen waarbij je rekening houdt met je speelniveau en de frequentie waarmee je speelt. Speel je vaak en ben je amateur of professional? Het zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden voor je een badmintonracket koopt. Op die manier kun je het juiste racket kiezen. Maar dit is niet het enige waar je naar moet kijken. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria bij de aanschaf van een badmintonracket.

Balans

De plaats waar het gewicht over het badmintonracket wordt verdeeld, wordt de balans genoemd. Dit kenmerk houdt rechtstreeks verband met de beheersbaarheid van het racket en is bepalend voor je keuze voor een bepaald model. In de tabel hieronder vind je de verschillende soorten balans en hun voor- en nadelen.

Balans Voordelen Nadelen
Op het blad Krachtig Kan vermoeidheid in de arm veroorzaken
Neutraal Meest veelzijdig Minder comfort
Op het handvat Betere beheerbaarheid en hogere snelheid Minder krachtig

Stijfheid

De stijfheid van een racket zorgt ervoor dat deze niet kromtrekt bij het slaan. Hoe stijver het racket, hoe minder het zal vervormen bij een klap. Er zijn 3 niveaus van flexibiliteit: flexibel, stijf en extra stijf. Welk niveau het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je de voor- en nadelen van de verschillende soorten stijfheid:

 • Flexibel: Meer kracht, maar minder controle over het racket.
 • Stijf: Minder afstoting, die gecompenseerd moet worden met krachtigere schommelingen.
 • Extra stijf: Meer controle, maar minder kracht.

Het voordeel van lichte badmintonrackets is dat ze gemakkelijker te hanteren zijn. 
(Bron: Dinis Tolipov: 72844791/ 123rf.com)

Gewicht

Ook het gewicht van het badminton racket speelt een zeer belangrijke rol. Rackets worden in gewichtscategorieën verdeeld. Hoe zwaarder het racket, hoe meer kracht het zal hebben en hoe minder makkelijk het te hanteren is. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen van een licht, neutraal en zwaar racket. Met deze informatie wordt het veel eenvoudiger om het juiste badminton racket te kiezen.

Gewicht Licht Neutraal Zwaar
Voordelen Gemakkelijker te hanteren. Dit is het gewicht waarmee je een beter evenwicht vindt tussen kracht en beheersbaarheid Krachtiger
Nadelen Minder krachtig Zit er tussenin Minder beheersbaar

Spelfrequentie en spelerstype

Het kiezen van een badminton racket is geen gemakkelijke taak. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een nuttige tabel met de nodige informatie over de soorten rackets die bij ieder spelerstype passen. Hierin analyseren we het type racket dat goed bij je past, afhankelijk van je stijl en de tijd die je aan het beoefenen van deze sport besteedt. Zo kun je gemakkelijker je badmintonracket kiezen.

Verdediger Veelzijdig Aanvaller Ideaal badmintonracket
Af en toe Je hebt een stevig racket nodig De tolerantie van het racket is belangrijk Krachtig Staal
Regelmatig Flexibele stang en isometrische kop Flexibele stang en neutrale balans Stijve stang

Isometrisch blad

Koolstofvezel (maar met een gewicht van minder dan 90 gram)
Intensief Klassiek blad Stijve stang Extreem stijve stang Koolstofvezel (maar met een gewicht van minder dan 100 gram)

Snaren

Hoewel de snaren in sommige gevallen een factor zijn waarmee weinig rekening wordt gehouden, is het toch een van de belangrijkste criteria om te overwegen bij het kopen van een racket. De kwaliteit van de snaren bepaalt voor een groot gedeelte de prestaties van het racket. De snaren kunnen dun of dik zijn. Dikke snaren gaan langer mee, maar bieden minder gevoeligheid. Dunne snaren zijn flexibeler, maar ook kwetsbaarder.

Beginnende spelers kiezen vaak voor dikke snaren, aangezien deze resistenter zijn.

Dit zijn echter snaren die gemakkelijk hun flexibiliteit verliezen en vaker vervangen moeten worden. Meer ervaren spelers zullen voor de snaren kiezen die hen de meeste gevoeligheid in het spel geven.

Vergeet ook niet om de spanning van de snaren te controleren. Hoe hoger het spelniveau van de speler, hoe meer spanning. Hoe meer spanning, des te minder kracht, een kleinere ‘sweet spot’ en meer controle. De sweet spot is de plek op het blad waar je de shuttle het best raakt. Tegelijkertijd krijg je met minder spanning juist meer kracht, minder controle en een grotere sweet spot.

Materiaal

Badmintonrackets zijn licht en flexibel. Er zijn 3 soorten badminton rackets op basis van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt: aluminium, grafiet en staal. Hieronder vertellen we je de kenmerken van de verschillende soorten materialen.

Aluminium Staal Grafiet
Prijs Goedkoopst Gemiddelde prijs Duurst
Aanbevolen gebruik Worden vooral gebruikt door kinderen, beginners en amateurs Aan te raden voor clubspelers Ontworpen voor professioneel gebruik
Gewicht Relatief zwaar materiaal Licht en beheersbaar Lichte rackets met hoge prestaties

Samenvatting

Iedereen badmintonspeler weet hoe belangrijk het is om het juiste racket te hebben. Voor een complete en effectieve training is het noodzakelijk om de juiste accessoires te hebben. Om deze reden mag een stevig en duurzaam racket niet in je sporttas ontbreken, omdat het naast de shuttle een van de belangrijkste accessoires voor het spelen van badminton is.

Badminton is erg populair. Als je serieus bent over badminton, dan moet je het racket kopen dat het beste bij je past. Er zijn veel verschillende soorten badmintonrackets verkrijgbaar. Je kunt ze vinden in verschillende kleuren, materialen en modellen. Let bij het kiezen van een racket onder andere op de spanning van de snaren, het gewicht en de stijfheid om het racket te kopen dat het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over badminton rackets interessant? Laat een reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie.

(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 82486932/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies