Laatst bijgewerkt: 09-08-2021

Onze selectiecriteria

38Onderzochte producten

59Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

165Verzamelde opmerkingen

Vitamine K is vooral belangrijk voor de regulering van het calciumgehalte in het bloed, de bloedstolling en je botten. In onze grote vitamine K2 test 2021 kun je alle nuttige informatie vinden over de vetoplosbare vitamine K2, zodat je je botten beter kunt beschermen en bepaalde ziekten kunt voorkomen.

Vitamine K2 kan langdurig gebruikt worden en moet door je arts voorgeschreven worden, want je mag dit supplement alleen gebruiken als je een tekort hebt. Een voedingssupplement is een snelle en handige manier om in je behoeften te voorzien. Kom meer te weten over de mogelijke toepassingen hieronder en gebruik de vitamine op een manier die gunstig is voor jou en je gezondheid.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Net als vitamine A, D en E behoort vitamine K tot de vetoplosbare vitamines. Vitamine K2 regelt de bloedstolling en het calciumgehalte in het bloed en beschermt tegen ziekten. Het activeert ook de botvorming in je lichaam.
 • Je moet vitamine K2 nemen als je huisarts een tekort aan deze vitamine vaststelt. Het is vooral belangrijk voor vrouwen in de menopauze, die een verhoogd risico op osteoporose lopen.
 • Het is veel gemakkelijker om aan je vitamine K behoefte te voldoen met een supplement, vooral als je behoefte hoger is dan normaal.

Vitamine K2: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf kunt stellen voor je vitamine K2 koopt

Wat is vitamine K2?

Vitamine K2 is een vetoplosbare vitamine, die dus tot de groep van de vitamines A, D en E behoort. Naast vitamine K2 is ook vitamine K1 een natuurlijk voorkomende vorm van vitamine K.

Vitamine K is de basisvoorwaarde voor een gezonde darmflora.

Vitamine K1 vind je vooral in groene salades. Het kan verkregen worden uit de dagelijkse voeding.

Vitamine K2, daarentegen, wordt aangemaakt door darmbacteriën en andere micro-organismen. Het wordt rechtstreeks door de darmcellen opgenomen en heeft allerlei effecten op ons lichaam.

Wanneer moet je vitamine K2 supplementen nemen?

Met behulp van vitamine K regelt je lichaam niet alleen de bloedstolling, maar activeert het ook de botvorming.

De vitamine beschermt ook tegen kanker. Normaal gesproken neemt je lichaam voldoende vitamine K2 op via je normale voedselinname.

Vitamine K2 zorgt van binnenuit voor een aangenaam evenwicht in het lichaam en voorkomt ziekten die op de lange duur niet te negeren zijn. (Image source: pixabay.com / silviarita)

Een tekort aan vitamine K2 kan echter ontstaan door ziekte of door een verhoogde inname van vitamine D3 of calcium. In dit geval helpt een voedingssupplement je om dit tekort aan te vullen.

Om preciezer te zijn, zijn de voordelen

 • Onderhoud van belangrijke lichaamsfuncties
 • Bescherming tegen ziekten
 • Regeling van het calciumgehalte in het bloed
 • Controle van de bloedstolling

Vermeldenswaard is ook dat vitamine K2 helpt tegen osteoporose. Dit is een uiterst belangrijke kwestie, vooral voor vrouwen naarmate ze ouder worden. Vitamine K kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van fracturen bij postmenopauzale vrouwen met osteoporose – dit is de belangrijkste bevinding van één studie. (1)

Osteoporose gaat ook gepaard met een verhoogd risico op botbreuken en verkalking van het vasculaire systeem. In de studie onderzochten de wetenschappers de verschillende details over de mechanismen van het voordeel van vitamine K2 in botten en bloedvaten.

Er werd aangetoond dat vitamine K2 de botvorming positief beïnvloedt via verschillende uitgangspunten. Vitamine K2 had ook veel positieve effecten op de bloedvaten. Zo wordt bijvoorbeeld kalkafzetting in de vaten voorkomen door de carboxylering van zogenaamde matrix Gla eiwitten. (2)

Vitamine K2 lijkt ook veelbelovend op het gebied van diabetes, kanker en osteoartritis. (3)

In de afgelopen jaren hebben verschillende benaderingen van studies een vermindering van het risico op type 2 diabetes door vitamine K2 suppletie aangetoond. Vitamine K2 vertoonde een beter effect dan vitamine K1 bij type 2 diabetes. (4, 5)

Hoeveel kost een vitamine K2 supplement?

In principe gaat de prijsklasse van 5 euro tot 25 euro, als je alleen de realistische aanbiedingen meerekent.

Natuurlijk zijn er ook veel duurdere producten, maar we raden niet aan die te kopen omdat ze geen echte voordelen hebben boven producten uit de normale prijsklasse.

Bovendien hangt de prijs sterk af van de doseringsvorm van het vitamine K2 supplement. Met behulp van deze tabel zou je er meer inzicht in moeten krijgen:

Doseringsvorm Prijs
Tabletten 5-10 €
Capsules 10-15 €
Druppels 15-30 €

Zoals je kunt zien zijn tabletten duidelijk goedkoper dan druppels, terwijl capsules het prijsmiddenveld vormen. Wat verdraagzaamheid betreft zijn druppels momenteel de duidelijke winnaars en rechtvaardigen dus de iets duurdere prijs.

Wanneer moet je vitamine K2 innemen?

Je moet een supplement gebruiken als je een tekort hebt of vanwege een verhoogde inname van vitamine D3 en dus ook calcium.

Je huisarts kan je testen op een tekort aan vitamine K2.

Verder is het vooral belangrijk voor vrouwen in de menopauze om vitamine K2 te supplementeren, omdat ze een verhoogd risico op osteoporose hebben.

Door de vetoplosbaarheid heeft vitamine K2 een hoge biologische beschikbaarheid.

Door zijn samenstelling kun je vitamine K2 supplementen vrijwel zonder verliezen innemen. In het geval van andere vitamines of stoffen veroorzaakt een lage biologische beschikbaarheid een voortijdige eliminatie van het preparaat.

Net als deze stoffen is vitamine K2 ook verkrijgbaar in de vorm van liposomen. Hier wordt het supplement verpakt in speciale beschermende omhulsels om het spijsverteringskanaal te omzeilen en volledige absorptie in het lichaam mogelijk te maken.

Hoewel er in het geval van vitamine K2 al een hoge waarde van biobeschikbaarheid is, kan een liposomaal preparaat een nog hogere omzetting in het eigen lichaam garanderen. Dit komt ook door de in water oplosbare eigenschap van de vitamine. Wat de houdbaarheid betreft, zijn gewone preparaten zoals tabletten of vloeibare oplossingen meestal in het voordeel.

Hoe moet vitamine K2 gedoseerd worden?

In het algemeen hangt dit altijd af van je individuele waarden, die je door je huisarts kunt laten bepalen.

Iemand met een ernstig tekort heeft bijvoorbeeld een hogere dosis nodig dan iemand die alleen zijn niveau op peil wil houden. Aan de andere kant, als je gewoon aan je dagelijkse behoefte wilt voldoen, raden deskundigen de volgende doses aan:

Leeftijd Hoeveelheid per dag
Baby’s tot 1 jaar minder dan 10 µg
Kinderen vanaf 1 jaar 15 µg.
Adolescenten 20-50 µg
Volwassenen 60-80 µg
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven 60 µg

Zoals je ziet neemt de dagelijkse behoefte sterk toe met de leeftijd, dus vooral oudere mensen moeten ervoor zorgen dat ze voldoende van de vitamine innemen.

Aanbevolen dosering

Fabrikanten geven meestal een aanbevolen dosering voor hun product, maar die is zelden geschikt voor jouw behoeften.

In principe wordt de aanbevolen inname zo gekozen dat ze de dagelijkse behoefte dekt van een persoon die niet aan een tekort of iets dergelijks lijdt.

Daarom moet je altijd van tevoren je precieze niveau laten bepalen door je huisarts, die je dan kan vertellen welke dosis voor jou het beste is.

Hoe manifesteert een vitamine K2 tekort zich?

Een vitamine K tekort manifesteert zich door heviger bloeden uit wonden, blauwe plekken, veelvuldige neusbloedingen en mogelijke bloedingen van het slijmvlies.

Zonder je bang te willen maken, zijn in ernstige gevallen zelfs orgaanbloedingen mogelijk. Bovendien neemt je botdichtheid af, wat tot frequentere botbreuken kan leiden.

Welke alternatieven zijn er voor vitamine K2 supplementen?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die je kunt innemen om je dagelijkse dosis te dekken als je behoefte normaal is. De volgende tabel vertelt je ook hoeveel je moet eten:

Voedsel Vitamine K (dagelijkse behoefte gedekt)
Peterselie 10 gram
Bieslook 15 gram
Spinazie 20 gram
Spruitjes 25 gram
Kalfslever 90 gram
Kwark 220 gram
Champignons 400 gram

Bovendien komt vitamine K ook voor in voedingsmiddelen zoals melk, Kip, bonen, sla, tomaten en erwten. Verder moeten voedingsmiddelen die vitamine K bevatten buiten het licht bewaard worden, anders neemt het vitaminegehalte af.

Wist je dat vitamine K invloed heeft op de bloedstolling en dat mensen met kunsthartkleppen daarom hun bloedstolling moeten controleren na het eten van voedsel dat vitamine K bevat?

Bij het koken daarentegen zijn de verliezen maar heel gering, omdat vitamine K zeer hittebestendig is.

Besluit: Welke soorten vitamine K2 extracten zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee verschillende soorten vitamine K2 extracten

 • Vitamine K2 uit dierlijke bronnen
 • Vitamine K2 van microbiële bron

Door de verschillende herkomst van de extracten en je eigen voorkeur of dieet is een bepaald soort vitamine K2 preparaat het meest geschikt voor je.

Omdat veganisten en soms ook vegetariërs deze preparaten niet mogen innemen, zijn er voor iedereen verschillende voor- en nadelen aan de toepassing.

Daarom willen we je in het volgende gedeelte kennis laten maken met de verschillende soorten en je helpen uit te zoeken welk extract voor jou geschikt is. Daartoe laten we je meer in detail kennismaken met de hierboven genoemde soorten en laten we je duidelijk zien wat precies hun voor- en nadelen zijn.

Afgezien van de herkomst en het fabricageproces zijn er verschillende vormen van vitamine K2 extracten. Je kunt de preparaten zowel in tabletvorm als in capsule- en druppelvorm kopen en innemen.

Hoe wordt een vitamine K2 preparaat uit een dierlijke bron gemaakt en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Van dieren afkomstige vitamine K2, ook bekend als menaquinone-4 (MK-4), is een in vet oplosbare vitamine die tot de phylloquinone groep behoort. De vitamine uit dierlijke bronnen is vooral verantwoordelijk voor centrale stofwisselingsprocessen in het lichaam.

Groene bladgroenten, rode biet, kool, peterselie, avocado, eigeel en boter zijn bijzonder rijk aan vitamine K1 en mogen daarom nooit ontbreken in een gezonde voeding. Vitamine K2, daarentegen, wordt in het lichaam grotendeels aangemaakt door de darmflora.

Voordelen
 • Zeer effectief
 • Verkrijgbaar in tablet-, capsule- en druppelvorm
Nadelen
 • Niet veganistisch

Een tekort kan veel verschillende oorzaken hebben. Als je aan een vitamine K2 tekort lijdt, zijn preparaten een uitstekend voedingssupplement. Extracten van dierlijke bronnen worden door hun chemische structuur goed door het lichaam opgenomen.

Hoe wordt een vitamine K2 preparaat uit een microbiële bron gemaakt en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Microbiële bron vitamine K2, ook bekend als menaquinone-7 (MK-7), is een in vet oplosbare vitamine die tot de phylloquinone groep behoort. De vitamine uit microbiële bronnen is vooral verantwoordelijk voor centrale stofwisselingsprocessen in het lichaam.

Zoals reeds gezegd kunnen veganisten en vegetariërs vitamine K1 ook halen uit een evenwichtige voeding met veel groenten. Daarentegen wordt vitamine K2 grotendeels aangemaakt in de eigen darmflora van het lichaam.

Voordelen
 • Veganistisch
 • Verkrijgbaar in tablet-, capsule- en druppelvorm
Nadelen
 • MK-7 niet zo effectief als MK-4

Bij een tekort aan vitamine K2 in het eigen lichaam moeten supplementen genomen worden. Maar extracten van microbiële bronnen zijn door hun chemische structuur niet zo werkzaam als extracten van dierlijke bronnen.

Aankoopcriteria: Gebruik deze factoren om vitamine K2 te vergelijken en te evalueren

In het volgende vertellen we je wat het verschil maakt tussen de verschillende vitamine K2 producten en wat een bijzonder goed vitamine K2 preparaat onderscheidt.

Op basis van deze onderscheidende factoren zul je gemakkelijk kunnen beslissen welk product het beste bij je past en dan een goede aankoopbeslissing nemen.

Samengevat zijn de factoren

 • Doseringsvorm
 • Hoofdingrediënten
 • Verpakkingsgrootte
 • K2 vorm
 • K2 bron

Je kunt dan lezen wat elke factor betekent en hoe die je beslissing beïnvloedt.

Doseringsvorm

Vitamine K2 preparaten zijn verkrijgbaar in verschillende doseringsvormen, waarvan de meeste capsules, tabletten of druppels zijn.

Op het eerste gezicht lijken tabletten en capsules erg op elkaar, maar er zijn twee belangrijke verschillen waar je je bewust van moet zijn.

Vitamine K2 capsules zijn bijzonder geschikt voor een goede opname in het lichaam. (Image source: 123rf.com / Antonio Guillem)

Tabletten zijn bijna altijd de goedkopere optie; capsules daarentegen kunnen oliën bevatten en zo de actieve bestanddelen gemakkelijker door het lichaam laten opnemen. De derde vorm zijn druppels, dat zijn oliën waarin de actieve bestanddelen opgelost zijn.

Zoals we al opmerkten bij de capsules, kan je lichaam de actieve ingrediënten hiermee bijzonder goed opnemen. Bovendien zijn de druppels gemakkelijk te doseren met behulp van een pipet.

Smaak

Irrelevant voor tabletten en capsules, doorslaggevend voor preparaten in druppelvorm: de smaak.

Terwijl tabletten en capsules smaakloos zijn en je ze toch meteen doorslikt, doe je druppels meestal direct op je tong, waar je smaakpapillen zich van nature bevinden.

De frisse smaak van rijp fruit zoals een sinaasappel maakt het regelmatig innemen van de vitamine veel aangenamer. (Image source: pixabay.com / moigram)

Een nare smaak kan na verloop van tijd vervelend worden, en daarom bieden fabrikanten hun druppels nu aan in een grote verscheidenheid aan smaken.

Van neutrale olijfolie tot fruitige sinaasappelolie, er zijn (bijna) geen grenzen aan de mogelijkheden en de inname wordt zo aangenaam mogelijk gemaakt.

Belangrijkste ingrediënten

Niet elk vitamine K supplement bevat ook vitamine K2. Supplementen kunnen ook verschillende actieve ingrediënten bevatten, bijvoorbeeld vitamine D3.

Daarom moet je ervoor zorgen dat je product de beter verdragen vitamine K2 bevat, bij voorkeur in de MK7 vorm, maar daarover later meer. Bovendien zijn de hoofdbestanddelen niet alleen de werkzame bestanddelen, maar ook de olie in het geval van druppels.

Vooral bij intolerantie moet je er zeker van zijn dat de vulstoffen of de vloeistoffen waarin de werkzame bestanddelen opgelost zijn, voor jou verteerbaar zijn.

Hoeveelheid werkzaam bestanddeel per dosis

Hoewel je zou verwachten dat een tablet, capsule of druppel van een preparaat dezelfde hoeveelheid vitamine K2 bevat, is dit bijna nooit het geval. Voor je een product kiest, moet je nagaan welke dosering voor jou het beste is.

Wist je dat vitamine K nauwelijks gevoelig is voor warmte? Dit betekent dat je producten die vitamine K bevatten kunt koken zonder dat de vitamine K (volledig) vernietigd wordt. Slechts een klein deel van de vitamine K wordt door koken vernietigd.

Als je bijvoorbeeld een ernstig tekort hebt, wordt een hooggedoseerd vitamine K2 preparaat aanbevolen. Anderzijds zijn supplementen met lagere doseringen flexibeler in de individuele dosering.

Pakketgrootte

In principe is het altijd het beste het grootste pakket te kopen voor de goedkoopste prijs (value for money).

Laat je daarentegen niet misleiden door grote verpakkingen, want een korte houdbaarheid kan betekenen dat je er niet zo lang mee doet als met een vergelijkbaar product dat er op het eerste gezicht minder uitziet.

K2 vorm

Niet alle vitamine K2 is hetzelfde. Het is verdeeld in verschillende subformulieren. Je moet de volgende twee onthouden

 • Menaquinone 4 (MK4)
 • Menaquinone 7 (MK7)

Chemisch verschillen de verschillende vormen van menaquinone alleen in de lengte van hun zijketen. Bovendien is MK4 de vorm die in vlees en eieren voorkomt, maar MK4 supplementen worden meestal synthetisch aangemaakt en zijn daardoor minder goed verdraagbaar voor je lichaam.

De MK7 vorm daarentegen is bijna altijd van natuurlijke oorsprong en daarom werkt het supplement alsof je de vitamine werkelijk via de voeding hebt opgenomen. Het blijft ook langer in het bloed dan MK4, wat nog een pluspunt is.

K2 bron

Deze factor is vooral interessant voor vegetariërs en veganisten. Vitamine K2 kan uit een grote verscheidenheid van bronnen worden verkregen of synthetisch worden gemaakt.

Als je een speciaal dieet volgt, moet je daarom opletten waar je vitamine vandaan komt. Als de fabrikant dit niet op de verpakking of op zijn website vermeldt, kun je deze tabel als leidraad gebruiken:

Vorm Bron
MK4 Vlees en eieren
MK7 Natto (gefermenteerde sojabonen)
MK8, MK9 Kaas en yoghurt (gefermenteerde zuivelproducten)

Dus als je een veganistisch dieet volgt, let dan vooral op een bijbehorend etiket als je een product kiest. Je moet niet voor de MK4, MK8 of MK9 vorm gaan.

Als je een veganistisch dieet volgt, let dan bij de keuze van een product vooral op het bijbehorende etiket.

All-trans vorm

Zoals je nu weet, wordt vitamine K2 MK7 in principe beschouwd als de meest effectieve vorm van vitamine K2, vanwege zijn hoge biologische beschikbaarheid en omdat hij het langst in de bloedbaan circuleert en dus het meest langdurige effect heeft.

MK7 bestaat echter in twee verschillende vormen: cis-isomeren en trans-isomeren.

Je kunt de twee moleculen alleen van elkaar onderscheiden door hun geometrische structuren, maar het verschil is in de praktijk veel ernstiger. Je lichaam herkent alleen de trans isomeren en kan ze dus alleen gebruiken. Als gevolg daarvan is vitamine K2 MK7 in de cis vorm vrijwel onwerkzaam.

Bij het kopen van vitamine K2 moet je dus vooral letten op zogenaamde “all-trans” etiketten, die producten aanduiden die een transgehalte van meer dan 98% hebben. In vergelijking daarmee hebben slechte vitamine K2 preparaten een cis-gehalte van wel 74%, waardoor ze bijna onwerkzaam zijn, zoals eerder gezegd.

Vrij van additieven

Ongewenste additieven zitten vaak vooral in tabletten, maar ook in capsules en druppels. Dit zijn bijvoorbeeld kleur- of smaakstoffen die soms de absorptie van de actieve bestanddelen of de verdraagbaarheid van het vitamine K2 product kunnen schaden.

Bovendien kunnen zulke stoffen soms zelfs schadelijk voor je zijn, dus probeer een preparaat te kiezen dat geen of althans bijna geen toevoegingen bevat. Als het ongewenste stoffen bevat, moet je ook nagaan hoe ze je lichaam precies beïnvloeden.

Allergenenvrij

Tegenwoordig heeft een groot deel van de bevolking een voedselintolerantie, sommigen zelfs een echte allergie.

Voordat je een product kunt kiezen, moet je nagaan welke dosering voor jou het beste is. Als je bijvoorbeeld een ernstig tekort hebt, wordt een hooggedoseerd vitamine K2 preparaat aanbevolen. (Image source: 123rf.com / Iryna Khabliuk)

Sommige producten kunnen allergenen bevatten zoals lactose, fructose of gluten, dus als je een intolerantie of zelfs een allergie hebt, moet je bij de keuze van je vitamine K2 supplement op deze etiketten letten.

Bevat soja

Soja is nu een van de 12 belangrijkste allergenen. Omdat vooral vitamine K2 MK7 uit gefermenteerde sojabonen wordt verkregen, speelt deze factor een belangrijke rol voor mensen met allergieën.

Bevat olie

Vetten en oliën maken het gemakkelijker voor je lichaam om de actieve ingrediënten op te nemen. In principe is het voldoende om het supplement samen met (vette) voeding in te nemen, maar omdat je je vitamine K2 waarschijnlijk niet bij elke maaltijd inneemt, is het een voordeel als je bereiding al olie bevat.

Verder zijn er oliën die bijzonder goed verdragen worden en dus een uitstekende benutting van de actieve bestanddelen bieden. Een daarvan heet MCT olie.

Wetenswaardigheden over vitamine K2

Tenslotte willen we nog een paar belangrijke vragen over vitamine K2 en de inname ervan beantwoorden.

Je komt te weten wat het verschil is tussen de vormen van vitamine K, welke bijwerkingen kunnen optreden bij inname van vitamine K2 en waarom het zinvol is vitamine K2 in te nemen in combinatie met vitamine D.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende vormen van vitamine K?

Vitamine K verwijst naar vitamine K1 en K2, maar niet naar K3. Vitamine K1, die we meestal via ons voedsel binnenkrijgen, komt van plantaardige bronnen en is moeilijk door het lichaam op te nemen.

Vitamine K2 wordt echter uitstekend door het lichaam opgenomen, maar maakt helaas maar 10% uit van de vitamine K die in ons voedsel voorkomt. Vitamine K2 wordt ook onderverdeeld in twee subvormen, MK-4 en MK-7, met als belangrijkste verschil de lengte van hun zijketens.

Als je dus een vitamine K2 preparaat wilt kopen, let er dan altijd op dat het vitamine K2 bevat, bij voorkeur in de vorm van MK-7.

Zijn er bijwerkingen bij inname van vitamine K2?

Omdat bij een tekort de bloedstolling geremd wordt, zou je kunnen denken dat een overdosis vitamine K zou kunnen leiden tot te veel stolling van het bloed of een verhoogd risico op trombose.

Maar dit is niet het geval. Je lichaam is in staat optimaal gebruik te maken van de vitamine K die het tot zijn beschikking heeft, zodat het stollingsvermogen van het bloed in evenwicht blijft.

Waarom moet je vitamine K2 samen met vitamine D innemen?

Vitamine K en vitamine D zijn betrokken bij dezelfde processen in het lichaam. De vitamine D zorgt voor de calciumopname en de vitamine K vervoert het naar de aangewezen plaatsen in het lichaam, ook om te voorkomen dat je slagaders verkalken.

Het is daarom altijd raadzaam vitamine K2 te nemen als je al een vitamine D3 preparaat gebruikt.

Beeldbron: supplementbibel.de

Referenties (5)

1. Jun Iwamoto. Vitamin K2 Therapy for Postmenopausal Osteoporosis. Nutrients. 2014 May; 6(5): 1971–1980.
Bron

2. Julia Khéde Dourado Villa, Marisa Alves Nogueira Diaz, Virgínia Ramos Pizziolo, Hércia Stampini Duarte Martino. Effect of Vitamin K in Bone Metabolism and Vascular Calcification: A Review of Mechanisms of Action and Evidences. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Dec 12; 57 (18), 3959-3970.
Bron

3. Gerry Kurt Schwalfenberg. Vitamins K1 and K2: The Emerging Group of Vitamins Required for Human Health. J Nutr Metab. 2017; 6254836.
Bron

4. Yan Li, Jie Peng Chen, Lili Duan, Shuzhuang Li. Effect of Vitamin K2 on Type 2 Diabetes Mellitus: A Review. Diabetes Res Clin Pract: Feb 2018; 136, 39-51.
Bron

5. Prasenjit Manna, Jatin Kalita. Beneficial Role of Vitamin K Supplementation on Insulin Sensitivity, Glucose Metabolism, and the Reduced Risk of Type 2 Diabetes: A Review. Nutrition. Jul-Aug 2016; 32 (7-8), 732-9.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Jun Iwamoto. Vitamin K2 Therapy for Postmenopausal Osteoporosis. Nutrients. 2014 May; 6(5): 1971–1980.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Julia Khéde Dourado Villa, Marisa Alves Nogueira Diaz, Virgínia Ramos Pizziolo, Hércia Stampini Duarte Martino. Effect of Vitamin K in Bone Metabolism and Vascular Calcification: A Review of Mechanisms of Action and Evidences. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Dec 12; 57 (18), 3959-3970.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Gerry Kurt Schwalfenberg. Vitamins K1 and K2: The Emerging Group of Vitamins Required for Human Health. J Nutr Metab. 2017; 6254836.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Yan Li, Jie Peng Chen, Lili Duan, Shuzhuang Li. Effect of Vitamin K2 on Type 2 Diabetes Mellitus: A Review. Diabetes Res Clin Pract: Feb 2018; 136, 39-51.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Prasenjit Manna, Jatin Kalita. Beneficial Role of Vitamin K Supplementation on Insulin Sensitivity, Glucose Metabolism, and the Reduced Risk of Type 2 Diabetes: A Review. Nutrition. Jul-Aug 2016; 32 (7-8), 732-9.
Ga naar bron
Recensies