Laatst bijgewerkt: 13-10-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

28Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Beoefen je Chinese geneeskunde? Je weet heel goed dat acupunctuur needling een genezend doel heeft. Maar er zijn nog andere onmisbare elementen om deze pseudo-wetenschap te ontwikkelen. En vandaag delen we met jou exclusieve informatie over deze hulpstukken.

Het gebruik van dit hulpmiddel als alternatief voor gewone recepten is een activiteit die populair geworden is, omdat het niet alleen beperkt blijft tot het fysieke vlak, maar ook het spirituele betrekt. Hiervoor moeten zowel de acupuncturist als de ontvanger enkele producten bij de hand hebben die vervaardigd zijn om de energiekanalen te stimuleren.

Wil je evenwicht in het lichaam scheppen? Ontdek meer over voorwerpen voor balanspunten. Bij Fitforbeach.nl houden we je graag op de hoogte van de details die je een bevredigende winkelervaring geven. Kijk wat hieronder volgt en haal de beste acupunctuurbenodigdheden in huis.
Belangrijk om te weten

 • Acupunctuur is een oude geneeswijze die in China uitgevonden werd. Het wordt nu door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een traditionele geneeswijze, die gebruikt wordt bij de behandeling van pijn, chronische en minder ernstige ziekten, wanneer met bepaalde soorten instrumenten het evenwicht van de energie in het menselijk lichaam bereikt wordt.
 • Laat ons je vertellen dat je maar twee variabelen van deze therapie vindt, en dat elk ervan bijzondere elementen in zijn werking gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld onderscheid maken tussen traditionele acupunctuur die duizenden jaren oud is, en de bijgewerkte versie waarvan bekend is dat er kleine elektrische impulsen in de sessies worden verwerkt.
 • Lees vloeiend tot het eind van de tekst. We laten je zien welke aankoopfactoren je met elkaar moet vergelijken om een uitstekende definitieve keuze van je gereedschap te maken. Zie je, deze keer kijken we naar deze vier criteria: toepassingen, maten, materialen en techniek.

Beste Acupunctuur: Onze selectie

Koopgids

Het herstellen van iemands gezondheid en welzijn is een taak die een zekere mate van therapeutische verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Hier laten we je zien wat de belangrijkste details zijn rond de praktijk van acupunctuur als onderdeel van deze oude geneeskunde. Leer vanaf nu de eigenschappen en voordelen ervan kennen.

Acupunctuurnaalden worden ingebracht in de punten waar de vitale energie zwak is. (Foto: Aleksej Mnogosmyslov/123rf.com)

Wat is acupunctuur en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een oude geneeskundige techniek die in China ontstond en sinds 1979 door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend wordt als een veilige methode om pijn en ziekte te behandelen. Als zodanig geniet het internationale geloofwaardigheid in vele landen, waar het door erkende beoefenaars wordt toegepast.

Anderzijds wordt de werkzaamheid ervan door verschillende klinische studies ondersteund. Daardoor kon het deel gaan uitmaken van gezondheidssystemen over de hele wereld. Het wordt gebruikt om milde en chronische aandoeningen te verlichten, ook in combinatie met andere behandelingen uit de traditionele Chinese geneeskunde.

De diagnose voorafgaand aan de toepassing is gebaseerd op de studie van de vijf elementen: water, aarde, lucht, vuur en metaal, want elk wordt geassocieerd met bepaalde emoties en conflicten. Tot de voordelen behoren de onmiddellijke verbetering van elke kwaal, bevordert de bloedsomloop, maakt stress los, werkt tegen angst en slapeloosheid.

Voordelen
 • Erkend door de WHO
 • Verlicht pijn
 • Bevordert de energiebalans
 • Kan met andere behandelingen gecombineerd worden
 • Veilige methode
Nadelen
 • Regelmatige sessies zijn duur
 • Niet aangepast aan de westerse geneeskunde
 • Sommige effecten verminderen na verloop van tijd
 • Weinig authentieke acupuncturisten
 • Hergebruik van wegwerpnaalden

Traditionele acupunctuur of electro-acupunctuur – Waar moet je op letten?

Het wonderlijke van evolutie is het vermogen om nieuwe toepassingen te genereren die het leven van mensen ten goede komen. Acupunctuur is geen uitzondering op dit proces, want tegenwoordig worden er twee verschillende vormen van traditionele geneeskunde onderwezen. Leer alles over elk van beide in dit deel van onze tekst.

Traditioneel. Dit is de typische praktijk die zich in verschillende landen over de hele wereld verspreid heeft in de handen van erkende acupuncturisten. Na het stellen van een persoonlijke diagnose van iemands algemene toestand, plaatsen de therapeuten het nodige aantal naalden op de geblokkeerde energiepunten.

Acupunctuur staat nu bekend als een referentie door internationale gezondheidssystemen. Bovendien publiceerde de Wereldgezondheidsorganisatie in het Westen een nuttige lijst met de ziekten, aandoeningen en symptomen die met de gewone versie behandeld kunnen worden, omdat het een effectieve en gecontroleerde procedure is.

Elektro-acupunctuur. Dit is een andere variabele dan die in de volksmond bekend is. Het bestaat uit de toepassing van elektrische stroom die door naalden wordt geleid. Het doel ervan is de voordelen van geneeskunde op het gebied van gezondheid en algemeen welzijn te versterken. Het stimuleert wel dezelfde punten in het hele lichaam.

Hoe werkt het? De naalden zijn verbonden met een apparaat dat energie uitzendt in kleine elektrische impulsen. De intensiteit hiervan varieert naar gelang de persoon, zodat het mogelijk is de frequentie aan te passen aan de te behandelen conditie. Deze vorm van acupunctuur wordt ook wel elektropunctuur genoemd.

Traditioneel Elektroacupunctuur
Oudheid Millennia Modern
Oorsprong Oost West
Voordelen Verwacht Versterkt
Wetenschappelijke erkenning Ja Nee
Gereedschap Naalden Meridiaanpen, elektroden

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende acupunctuur modellen kunt kopen en beoordelen

Met genoegen heten we je welkom bij het laatste deel van het artikel. Dit segment is bijzonder omdat het je vergelijkende aspecten laat zien tussen acupunctuur gerelateerde producten. Na het lezen ervan weet je wat je moet kopen volgens je bijzondere eisen. Mis het materiaal niet dat we voor je hebben voorbereid.

 • Toepassingen
 • Maat
 • Materialen
 • Techniek

Toepassingen

Gezien de veelzijdigheid van dit geneesmiddel is het het handigst om te bepalen wat de toepassingen zijn en welke soorten werktuigen zich aan de verzoeken aanpassen. In dit eerste criterium zie je wat we bedoelen. Of je nu ervaren bent of net begint, dit weten is essentieel voor professionele therapieën.

Medicinaal. Beoefenaars van klinische acupunctuur moeten de elementen van de traditionele en elektro-acupunctuur trend bij de hand hebben. Dat wil zeggen dat zowel naalden als elektroden functioneel zullen zijn in hun consulten, want ze ontvangen waarschijnlijk patiënten met verschillende kwalen.

Sports. Ben je gespecialiseerd in het genezen van atleten? We raden je aan elektrische acupunctuur apparatuur aan te schaffen. Zo kun je de positieve effecten op het lichaam van de persoon versterken. Anderzijds is het geen slecht idee om een basisuitrusting te hebben om de fysieke prestaties van de spelers te verbeteren door stress weg te nemen.

Veterinair. Het is een feit dat huisdieren soms aan reumatische aandoeningen lijden. Gelukkig helpt acupunctuur hen om de pijn te overwinnen. Dierenartsen en acupuncturisten wordt aangeraden korte of lange Chinese naalden te nemen, passend bij het ras. Als je bijvoorbeeld grote, harige honden behandelt, moet je ideale werktuigen aanschaffen.

Domestic. Stel dat je energiepunten geblokkeerd zijn door werkstress. Als je geen tijd hebt om een doktersafspraak te maken, raden we je aan een meridiaan pen mee naar huis te nemen, die werkt op AA oplaadbare batterijen. Merk op dat je soms de batterijen apart moet kopen.

Psychologisch. Om het zenuwstelsel te reguleren en psychische aandoeningen te behandelen, wordt het gebruik van traditionele naalden aanbevolen. We raden je aan dit type instrument in een winkel of op het internet te kopen. Je kunt ook elektroden en geneeskrachtige kruiden kopen, zolang ze aan de gezondheidsnormen voldoen.

Elimineer hoofdpijn en migraine met plaatselijke acupunctuur. (Foto: Rudolf_Langer/pixabay.com)

Maat

Afmetingen zijn een referentie voor de behandeling van bepaalde soorten ziekten. Als je aan je studie in de traditionele Chinese geneeskunde begint, moet je weten dat oosterse maten in cun worden uitgedrukt, terwijl westerse maten in mm zijn. Deze laatste informatie is handig bij het bestellen.

6.5 – 13 mm. Dit zijn kleine eenheden. Het oosterse equivalent is 0.25 – 0.50 cun. Koop ze en gebruik ze om mensen te behandelen met goedaardige kwaaltjes als kolieken, pijn, misselijkheid en braken. Als je klaar bent met je sessie met een patiënt, doe ze dan terug in hun verpakking en doe ze in een speciaal bakje.

25 – 30 mm. Overweeg dit alternatief als je dry needling doet op ruggen, nekken, schouders, ellebogen en gewrichten. Bedenk bovendien dat hun oostelijke grootte gelijk is aan 1 – 1.20 cun. Kijk voor je ze gebruikt van welk materiaal ze gemaakt zijn, want dat kan verschillen naargelang de fabrikant.

40 – 50 mm. Dit zijn middelgrote naalden, tussen 4 en 5 cm lang. Hetzelfde wordt uitgedrukt in 1,5 – 2 cun. Rust je praktijk hiermee uit als je alleen borst, bovenste en onderste extremiteiten en buikklachten gaat behandelen. Overweeg ze voor diepe prikken in vlezige plekken.

60 – 75 mm. Dit zijn lange gereedschappen voor gespierde gebieden. Met een oosters equivalent van 3 – 4 cun zijn ze ideaal voor de behandeling van sporters. We raden dus artsen, opgeleid in de Chinese filosofie, aan om exemplaren met deze kenmerken te verkrijgen om regelmatig acupunctuur of electro-acupunctuur te doen.

100 – 125 – 150 mm. We eindigen deze koopfactor met de langste modellen op de markt tot 15 cm. Als je uit het buitenland bestelt, controleer dan of hun maten gelijk zijn aan respectievelijk 4 – 5 – 6 cun. Gebruik ze om billen en dijen te behandelen, bijvoorbeeld.

Materialen

Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, elk met een economische, middelmatige of hoge prijs, afhankelijk van hun aard. Ze hebben niet allemaal dezelfde functie in het menselijk lichaam, dus moeten ze gekozen worden in overeenstemming met de algemene doelstellingen die in de sessie worden vastgesteld. Bekijk de volgende en kies die die je nodig hebt.

Roestvrij staal. Dit is het meest actuele en best verkochte artikel op de markt. Begin je net je praktijk? Dan zul je naalden van staal willen, onder andere omdat die het goedkoopst zijn en geen grote investering betekenen. Ze zijn ook perfect voor beginners.

Gold. Alleen de meest ervaren breisters voegen gouden naalden aan hun breiuitrusting toe. Als je overweegt ze aan je werktuigen toe te voegen, mag je de prijs op de markt niet uit het oog verliezen. Aan de andere kant stellen we voor ze te gebruiken om de patiënt energetische vitaliteit te brengen. Bijvoorbeeld als je last hebt van angst, depressie of slapeloosheid.

Silver. Ze zijn niet zo duur als de vorige, maar we mogen niet vergeten dat het nog steeds een hoog gewaardeerd metaal is. Koop ze als je open wonden, littekens en behandelingen na een operatie moet behandelen. Zoek een gecertificeerde of gerenommeerde verkoper, want er zijn namaakimitaties die gecontra-indiceerd zijn.

Koper. Wees je bewust van je mogelijkheden, want er is een grote verscheidenheid. Omdat koper een grote geleider van energie is, raden we je aan ze te gebruiken bij consulten waar het absoluut noodzakelijk is stroompunten te kanaliseren. Het dragen ervan is bijvoorbeeld nuttig bij toepassingen in verband met misselijkheid of braken.

Silicone. Behalve het basiselement zijn sommige voorzien van een siliconen coating. Als je je cliënten een aangenamere ervaring wilt laten beleven tijdens de afspraak, of als ze bang zijn voor naalden, raden we je aan er een paar in je gereedschapskist te doen die gecoat zijn met dit materiaal dat als glijmiddel dient.

We hebben 365 acupunctuurpunten, verdeeld over het hele lichaam. (Foto: Gantelya/pixabay.com)

Techniek

Acupuncturisten gebruiken bepaalde geavanceerde methoden om aan de vraag van cliënten te voldoen en vooral om de verwachte toestand van lichamelijk en geestelijk evenwicht te bereiken. Kijk goed naar de naalden die nodig zijn om de met natuurlijke elementen gecombineerde technieken toe te passen.

Acutomo. Moet je mensen behandelen met chronische verwondingen als gevolg van verkeersongevallen of een slechte houding? Vraag je handelaar om een paar pakjes genezend gereedschap met speciale kwaliteiten. Zoek een schroevendraaierachtige punt voor uitstekend prikken.

Fire. Neem deze mee als je in de sessie twee methoden gaat combineren, hetzij met kruiden, hetzij met elektriciteit. Anders dan de andere zijn het dikke gebruiksvoorwerpen met een stevig handvat. Controleer of de bovenkant van versterkt koper is, zodat jij en de patiënt beschermd zijn tegen de hitte als hij roodgloeiend is.

Driesnijdend. Gebruik ze vooral om bloedziekten te behandelen. Ga bij de verdeler na of ze steriel geleverd worden en een katoenen stop aan de punt hebben. Ze zijn vrij scherp, dus het hanteren ervan vanaf de fabricage moet de veiligheid van de betrokkenen garanderen.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies