Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

23Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Bedankt voor je oplettendheid bij elke nieuwe levering, we heten je nogmaals welkom bij Fitforbeach. Vandaag hebben we het over vernevelaars, een product dat de superheld is geworden van elke patiënt die aan ademhalingsproblemen of andere ernstige ziekten lijdt.

De technologie in de geneeskunde is zo ver gevorderd, dat het vinden van verschillende modellen vernevelaars voor ons helemaal geen verrassing meer is, dus hebben we de beste informatie over elk van deze soorten opgesteld, zodat je kunt weten welke het beste bij je past.

En natuurlijk informeren we je niet alleen over de eigenschappen van de vernevelaars, maar vertellen we je ook welke de beste en populairste op de markt zijn, zodat je de beste vergelijkingspunten hebt bij het maken van je keuze.
Belangrijk om te weten

  • Een vernevelaar is een medisch hulpmiddel dat gebruikt wordt om ziekten van de luchtwegen of andere ziekten te behandelen. Het heeft een apparaat dat een wolk heet, die lucht geleidt door een plastic buisje dat aan elk uiteinde van de wolk verbonden is en een ander in een plastic masker dat over de mond geplaatst wordt. Je kunt vele variaties vinden.
  • Het is meer dan logisch dat een medische behandeling van dit type verschillende variaties kent, want de geneeskunde gaat met de dag vooruit, in dit geval hebben we de ultra sonische vernevelaar, de jet en de gaasvernevelaar, die onderscheiden kunnen worden naar hun prijs, hun krachtbron, naast andere aspecten.
  • De aanschaf van een medisch product als dit vereist een goede kennis ervan, vooral van de aspecten waarmee vóór de aankoop rekening moet worden gehouden, zoals het soort masker, de verschillende soorten stroombron, enzovoort, want zo kun je een meer bevredigende aankoop doen.

Beste Vernevelaars: Onze selectie

Shopgids: Vernevelaars

Een product dat een fundamenteel deel van je leven en je gezondheid wordt, kan wat ingewikkeld worden als je niet over de meest relevante kennis beschikt, daarom hebben we vandaag een koopgids samengesteld met alle informatie over vernevelaars die je nodig hebt om je aankoop gemakkelijker te maken.

Wat is een vernevelaar?

Een vernevelaar is een medisch hulpmiddel waarin vloeibare medicijnen in kleine doses worden gedaan. Het heeft een apparaat dat de wolk heet, en de lucht geleidt door een plastic buis die aan elk uiteinde ervan verbonden is en een ander in een plastic masker dat over de mond of via een mondstuk geplaatst wordt.

De lucht komt door een opening in een compressiekamer, deze heeft een filter dat de doorgang van een soort deeltje, stof, onder andere, regelt. Deze lucht wordt op een geforceerde manier overgebracht met een motor. Na door de compressiekamer te zijn gegaan wordt de lucht naar een van de uitgangen of openingen geëxpandeerd.

Welke voordelen heeft het?

Tegenwoordig zijn vernevelaars een van de nuttigste medische hulpmiddelen bij de behandeling van verschillende patiënten, dus we kunnen zeggen dat het belangrijkste dat we erin vinden het feit is dat het helpt bij de verbetering van beruchte ziekten als bronchitis, astma, die tegenwoordig bij zo veel mensen zo vaak voorkomen.

Een ander voordeel van vernevelaars is het gebruiksgemak en het feit dat patiënten geen onaangename ervaring hebben, omdat ze alleen werken door lucht uit te ademen die de voorgeschreven medicijnen bevat om hun toestand te verbeteren. Nog een reden waarom het een super populaire behandeling is.

Ultra sonische, jet of gaasvernevelaar – waar moet je op letten?

Het is meer dan logisch dat een medische behandeling van dit type verschillende variaties kent, want de medische technologie gaat elke dag vooruit, dus willen we het vandaag in detail over elk type hebben, om je kennis te vergroten.

Ultra sonische vernevelaars: Ze zijn van het draagbare type, dus hebben ze een batterij. Ze zijn veel minder lawaaierig en de snelheid waarmee ze werken is beduidend hoger. Het heeft geen compressor voor de lucht, want het gebruikt ultrasone golven om de aerosol te produceren. Deze vernevelaar werkt met trillingsenergie, die een notoir hoge frequentie heeft, dus hoe sterker de trillingen, hoe kleiner de deeltjes worden die worden opgewekt. Dit apparaat kan een zeer grote hoeveelheid vloeistof vernevelen, waardoor het een van de populairste is.

Jet vernevelaar: Jet vernevelaars zijn een van de goedkoopste en gemakkelijkste in het gebruik. Het werkt met elektrische stroom en de gebruikswijze bestaat erin het vloeibare geneesmiddel in het kopje te doen, dat dan door de compressorbuis gaat en het naar het mondstuk verspreidt. De straalvernevelaar produceert het aerosol wanneer de lucht in contact komt met het kopje, door de vloeistofdruk stijgt de vloeistof op in de vorm van kleine druppeltjes, die door het mondstuk ingeademd kunnen worden.

Mesh vernevelaar: De meest effectieve soort vernevelaar van allemaal, en ook de duurste. Deze kunnen op batterijen werken. Ze gebruiken een vibrerend gaas om de aerosol van vloeibare medicijnen te produceren, maar moeten vaak schoongemaakt worden. Je vindt ook de statische gaasvernevelaar, waarin druk op de vloeibare medicijnen wordt uitgeoefend zodat ze door de gaatjes in het gaas getransporteerd worden om de aerosol te genereren.

Zijn inhalators hetzelfde als vernevelaars?

Geloof het of niet, er zijn veel patiënten die de neiging hebben om inhalators met vernevelaars te verwarren, dus vandaag willen we je vertellen over de overeenkomsten en de verschillen die ze volledig van elkaar scheiden: Hoewel beide gebruikt worden om aandoeningen als bronchitis of astma te behandelen, werken deze twee soorten behandelingen heel verschillend. Inhalators hebben een klein pompje, waarin het geneesmiddel zit dat al onder druk in het pompje wordt gebracht.

De persoon die het gebruikt moet het pompje naar beneden drukken, zodat de dosis geneesmiddel onder druk tegelijk met het inhaleren naar buiten komt. Het is een handiger soort behandeling, want je kunt het zelfs in je zak meenemen, maar het schijnt langzamer te zijn in het verbeteren van de conditie. Vernevelaars zijn over het algemeen veel effectiever, maar de behandelingstijd is bewerkelijker, want de doses worden gedurende enkele minuten toegediend, in tegenstelling tot inhalators, die je kleine doses geven in slechts enkele seconden.

Het is meer dan duidelijk dat ze elk hun voor- en nadelen hebben. Vernevelaars, daarentegen, hebben een ander soort werking, die we al vermeld hebben. We willen je niet zeggen dat het ene beter is dan het andere, maar wel aangeven dat het van de soort behandeling en de toestand van de patiënt afhangt of je een van de twee gaat gebruiken.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen vernevelaars kunt vergelijken en beoordelen

De aankoop van een product dat een fundamenteel deel van je medische behandeling zal worden vraagt veel zorg, dus vinden we het verstandig je te informeren dat er veel aspecten zijn waarmee je rekening moet houden voor je je vernevelaar aanschaft, want dit kan je aankoop meer voldoening geven

  • Energiebronnen
  • Soort masker
  • Vernevelaar voor kinderen
  • Vernevelaar voor volwassenen
  • Dosis
  • Accessoires

Voedingsbron

Door de voedingsbron van je vernevelaar te evalueren kun je weten welke voor jou het meest geschikt is, dus moet je eerst weten welke soorten er zijn, zodat je bij de aankoopbeslissing een beter zicht hebt op de vernevelaar die het beste bij je past.

Batterijen: Draagbare vernevelaars hebben altijd batterijen als energiebron, want dat maakt het vervoer veel gemakkelijker. Dit type vernevelaar heeft goede prestaties, dus is hij aan te bevelen voor wie zijn doses voortdurend van overal kan doen.

Motor: Vernevelaars met motor kunnen draagbaar zijn, maar ze zijn zwaarder. Hun prestaties zijn vrij goed, wat ze tot een van de populairste maakt. Deze soorten vernevelaars worden over het algemeen aanbevolen voor thuisgebruik, omdat ze moeilijk draagbaar zijn.

Stopcontact: Vernevelaars die het stopcontact als stroombron hebben zijn vrij efficiënt. De meeste gebruikers kiezen er daarom voor zo’n vernevelaar aan te schaffen. Als je een vernevelaar wilt die gemakkelijk mee te nemen is, is dit beslist degene die we je aanraden.

Motor foggers zijn meestal een van de meest efficiënte foggers. (Foto: belchonock / 123rf.com)

Type masker

Hoe gek het ook klinkt, bij de aanschaf van je vernevelaar moet je de kwaliteit en het type zuurstofmasker beoordelen, want als je er een koopt die niet sterk genoeg of van goede kwaliteit is, kan het na verloop van tijd verslechteren.

Eenvoudig masker: Dit type masker is het meest gangbare dat je kunt vinden. Het heeft gaatjes aan de zijkant, waardoor de ingeademde lucht kan ontsnappen. De luchtstroom die toegediend wordt varieert van 5 tot 10 minuten. Ze worden aanbevolen voor korte behandelingen, want ze zijn niet erg comfortabel.

Masker met reservoir: De kwaliteit van dit type masker is beter. Het maakt de doorstroming van de behandeling lager, zodat de concentratie zuurstof die het geeft veel beter is. Dit masker bevat aan de onderkant een zakje dat de dosering van het geneesmiddel verbetert. Aanbevolen voor intensievere behandelingen.

Venturi-masker: Dit zijn een van de beste maskers; ze hebben een klein apparaatje aan de binnenkant dat lucht van buiten aanzuigt en die mengt met de zuurstof die in het medicijn zit. Dit type masker wordt meestal gebruikt als de behandeling van de patiënt meer zorg vereist bij het toedienen van de doses.

Kindervernevelaar

Het spreekt vanzelf dat het gebruik van vernevelaars niet beperkt is tot volwassenen, want een groot percentage kinderen of baby’s lijdt aan bronchitis of astma, dus als je thuis een vernevelaar voor de kleine wilt aanschaffen, raden we je aan je te informeren over het gebruik ervan.

Vernevelaars van dit type verschillen duidelijk van die voor volwassenen, dus het is heel belangrijk dat je er van op de hoogte bent. Een van de belangrijkste kenmerken die ze van elkaar onderscheiden is het feit dat vernevelaars voor kinderen kleiner zijn en de vorm kunnen hebben van dieren of van kleurig speelgoed.

Je denkt misschien dat vernevelaars voor volwassenen ook geschikt zijn voor kinderen, maar dit is niet aan te bevelen, want vernevelaars voor kinderen hebben een andere druk, waardoor de zuurstofstroom anders is; dit komt omdat de doses van het medicijn bij kinderen beter gecontroleerd moeten worden.

Vernevelaar voor volwassenen

Als je nu een vernevelaar wilt kopen om jezelf of een geliefde die volwassen is te behandelen, moet je goed op de hoogte zijn van de vernevelaars die voor deze leeftijdsgroep bestemd zijn, want als je een andere koopt, zoals het kindertype, werkt de behandeling misschien niet zoals verwacht.

De voornaamste reden waarom volwassenen een vernevelaar nodig hebben is de aanwezigheid van aandoeningen van de luchtwegen die van jongs af aan niet onder controle waren, of die gewoon in de loop van de tijd verschenen en zich op dat moment in hun leven deden gelden.

Vernevelaars voor volwassenen hebben een ander soort dosering dan die voor kinderen, want omdat ze een ziekte van de luchtwegen hebben die in de loop der jaren gekoesterd is, is een veel sterkere dosis behandeling nodig, om bij hen sneller en gunstiger resultaten te zien.

Dosering

Dit aspect gaat hand in hand met de vorige; je zou het misschien niet denken, maar het heeft er veel mee te maken, dus het is belangrijk dat je er aandacht aan besteedt als je overweegt een vernevelaar voor thuis te kopen, want het kan je een paar ongemakkelijke momenten of het volledig bederven van je behandeling besparen.

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is het feit dat de dosering voor kinderen heel anders is dan voor volwassenen, dus als je thuis een kind hebt dat dezelfde aandoening heeft als jij en je denkt dat je behandeling voor hem of haar zou kunnen werken, dan heb je het helemaal mis en zul je hem of haar alleen maar schaden.

Veel patiënten die al vele jaren verneveling als behandelmethode hebben, menen te weten welke dosering voor hen het beste werkt en hoewel die uit het hoofd geleerd kunnen worden, is het altijd raadzaam je arts te raadplegen, want zelfmedicatie is zeer riskant voor je gezondheid.

Het is belangrijk dat je bij de aankoop van je vernevelaar bij je arts informeert naar de juiste doseringen voor jou. (Foto: belchonock / 123rf.com)

Accessoires

Er zijn enkele accessoires voor je vernevelaar die ervoor zorgen dat hij goed werkt. Je moet weten dat er modellen zijn die deze niet bevatten, dus is het belangrijk bij je aankoop op te letten, want dan heb je de beste vergelijkingspunten bij je aankoop.

Mondstuk: Het mondstuk is een andere methode waarmee de patiënt zijn behandeling kan krijgen. Ze worden meestal door kinderen gebruikt, omdat ze de behandelingsdosis kleiner maken en korter laten duren. Ze lijken op inhaleermondstukjes, daarom worden ze vaak verward met vernevelaars.

Luchtfilter: Het luchtfilter is een van de onmisbare accessoires die je moet hebben, zelfs als reserve. Het luchtfilter zorgt ervoor dat de druk van je vernevelaar volledig gestabiliseerd wordt, zodat er bij het begin van je behandeling geen omstandigheid is van enige vorm van uitval.

PVC buis: Als je je vernevelaar koopt is het meer dan duidelijk dat je een PVC buis krijgt, want die brengt de luchtstroom van het apparaat naar het masker of mondstuk, maar het is wel handig dat je een reserve exemplaar koopt, want dit soort buizen heeft de neiging te gemakkelijk te bederven.

Antibacterieel filter: Tenslotte hebben we het antibacterieel filter, om niet te zeggen dat het het belangrijkste accessoire is. Dit filter verhindert de doorgang van kwaadaardige deeltjes in de zuurstof die de patiënt tijdens de behandeling inademt. Alle vernevelaars hebben dit, maar het is aan te bevelen een reserve te hebben.

(Zichtbare foto: belchonock / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies