Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Als je last hebt van constipatie of je darmen moet helpen om alles los te laten ben je bij het overzicht gekomen dat je van dit probleem afhelpt. Deze keer geven we uitleg over natuurlijke laxeermiddelen, zodat je er alles over te weten komt en de beste op de markt kunt zien.

Om ons lichaam zowel van binnen als van buiten gezond te houden is het goed natuurlijke laxeermiddelen te nemen, maar er zijn er zoveel op de markt dat het kiezen van de juiste voor ons lichaam ingewikkeld is. Daarom hebben we besloten je te helpen het ideale laxeermiddel te kiezen dat je helpt de werking van je organen te herstellen.
Belangrijk om te weten

  • Een natuurlijk laxeermiddel is een geneesmiddel of preparaat dat je helpt bij een betere spijsvertering, maar het is vooral gemaakt om je ontlasting te evacueren als je last hebt van constipatie of moeite om te poepen. Ze zijn momenteel erg populair op de fitness- en medicinale markt.
  • Er zijn 4 soorten natuurlijke laxeermiddelen. De eerste is de bulk-vormer, die momenteel het populairst is. Het tweede is het snelwerkende, maar duurdere, osmotisch laxeermiddel. Ten derde zijn er smeermiddelen, die de vloeistofstroom in de darmen verbeteren. Tenslotte is er het stimulerend soort laxeermiddel.
  • Om het beste natuurlijke laxeermiddel te kopen, ga je naar onze rubriek met winkelcriteria. Daar zie je de factoren waarmee je een goed laxeermiddel van een slecht kunt onderscheiden, zoals de extra voordelen, de werkingsduur, de natuurlijke bestanddelen en de presentatie van het product.

Beste natuurlijke Laxeermiddelen: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over een natuurlijk laxeermiddel

Onze koopgids sectie alleen al is beter dan veel productrecensies die je op andere sites zult zien. Hier heb je alle productinformatie, inclusief leuke weetjes, voordelen en nadelen, die je zullen helpen het best mogelijke product te kiezen. Al je vragen worden beantwoord.

Constipatiepijn kan acuut zijn, beter is het om een laxeermiddel te gebruiken. (Foto: olegdudko/ 123RF)

Wat is een natuurlijk laxeermiddel en wat zijn de voordelen ervan?

Een natuurlijk laxeermiddel is een geneesmiddel of preparaat van natuurlijke oorsprong dat de spijsvertering bevordert en een gezonde darmfunctie herstelt. Het is bedoeld om defecatie uit te lokken, en zo de dikke darm te ontdoen van alle afvalstoffen die hem kunnen ontsteken of beschadigen. Bepaalde voedingsmiddelen of planten zijn laxeermiddelen.

Hoewel we allemaal een goede gezondheid willen, is het waar dat laxeermiddelen levendig zijn op twee bijzondere markten: fitness en als geneesmiddel tegen constipatie. Ondanks dit is het waar dat het ons allemaal minstens een keer in ons leven overkomt als onze darmen om hulp vragen en we die maar beter kunnen geven.

Voordelen
  • Herstelt en vernieuwt de darmgezondheid
  • Verlaagt de cholesterolwaarden
  • Goed afslanksupplement
  • Geen chemische toevoegingen
  • Verlicht constipatie en verbetert de spijsvertering
Nadelen
  • Onoordeelkundig gebruik veroorzaakt diarree, darmverlamming en irritatie
  • Misbruik van laxeermiddelen kan leiden tot aambeien

Natuurlijk bulkvormend, stimulerend, osmotisch en smerend laxeermiddel – waar moet je op letten?

Je vindt verschillende soorten natuurlijke laxeermiddelen waarvan je op de hoogte moet zijn om er een te kiezen die het beste bij je situatie past. Je moet er rekening mee houden of je allergisch bent voor het een of het ander, of dat bepaalde geneesmiddelen geschikter voor je zijn dan andere. De volgende zijn de natuurlijke laxeer varianten.

Bulkvormend. Dit is een soort natuurlijk laxeermiddel dat de hoeveelheid te laten ontlasting verhoogt. Het werkt op een vergelijkbare manier in het lichaam en treedt meestal 12 tot 72 uur na gebruik in werking. De meeste mensen accepteren dit natuurlijke laxeermiddel zonder problemen.

Stimulans. Dit zijn elementen die de wanden van de darm irriteren en dankzij de vloeistof die erin zit de zenuwen stimuleren, waardoor ze gaan werken. Het werkt langzaam en wordt binnen 12 tot 72 uur werkzaam. Het gebruik ervan wordt echter niet aanbevolen tenzij het dringend nodig is.

Osmotic. Deze trekken water aan in de darm, waardoor die gemakkelijker functioneert en doorstroomt. De vloeibare inhoud beweegt alles mee en maakt het mogelijk dat de ontlasting passeert. Er zijn zoute soorten, zoals kalium of magnesium, voor specifiek gebruik en suikerhoudende die de spijsvertering tegengaan.

Wist je dat? Vezelrijke voedingsmiddelen zoals chia, amandelen, bonen en andere houden de darm gezond en worden beschouwd als natuurlijke laxeermiddelen.

Natuurlijke laxeermiddelen bulkvormend, stimulerend, osmotisch en smeermiddel – waar moet je op letten?

Je vindt verschillende soorten natuurlijke laxeermiddelen waarvan je op de hoogte moet zijn om het middel te kiezen dat het beste bij je situatie past. Je moet er rekening mee houden of je allergisch bent voor het een of het ander, of dat bepaalde geneesmiddelen geschikter voor je zijn dan andere. De volgende zijn de natuurlijke laxeer varianten.

Bulkvormend. Dit is een soort natuurlijk laxeermiddel dat de hoeveelheid te laten ontlasting verhoogt. Het werkt op een vergelijkbare manier in het lichaam en treedt meestal 12 tot 72 uur na gebruik in werking. De meeste mensen accepteren dit natuurlijke laxeermiddel zonder problemen.

Stimulans. Dit zijn elementen die de wanden van de darm irriteren en dankzij de vloeistof die erin zit de zenuwen stimuleren, waardoor ze gaan werken. Het werkt langzaam en wordt binnen 12 tot 72 uur werkzaam. Het gebruik ervan wordt echter niet aanbevolen tenzij het dringend nodig is.

Osmotic. Deze trekken water aan in de darm, waardoor die gemakkelijker functioneert en doorstroomt. De vloeibare inhoud beweegt alles mee en maakt het mogelijk dat de ontlasting passeert. Er zijn zoute soorten, zoals kalium of magnesium, voor specifiek gebruik en suikerhoudende die de spijsvertering tegengaan.

Glijmiddel. Ze werken snel, 6 tot 8 uur, en werken door de ontlasting zachter te maken, zodat ze gemakkelijker gepasseerd kan worden. Ze kunnen een nare smaak veroorzaken en mogen niet gebruikt worden bij kinderen onder de twee jaar. Het zijn meestal minerale oliën.

Massavormend Stimulerend Osmotisch Smeermiddelen
Natuurlijk bestanddeel Vezels (psyllium, erteculia, enz) en cellulosa Fosfor, magnesium, docusaat en sennosiden Magnesium- en natriumzouten, lactulose, sorbitol Minerale oliën en vloeibare paraffine
Tijd van effect 12 tot 72 uur 12 tot 72 uur 0.5 tot 9 uur 6 tot 8 uur
Prijs Medium Medium High High

Aankoopcriteria: factoren die je in staat stellen de verschillende modellen van natuurlijke laxeermiddelen te vergelijken en te beoordelen

Om het best mogelijke product te kunnen kopen moeten we bepaalde aankoopcriteria hebben die onze keuze vergemakkelijken. Deze criteria bestaan uit de factoren waar we op letten als we een natuurlijk laxeermiddel gaan kopen.

Natuurlijke bestanddelen

Om problemen te voorkomen en zelfs de werking van ons natuurlijk laxeermiddel te kennen, is het nodig de natuurlijke bestanddelen ervan te kennen. Je kunt je verkoper of begeleider vragen naar het product dat je op het punt staat te kopen, of gewoon de verpakking of het etiket bekijken.

Plantenextracten. De natuur heeft in haar groenten en planten goedheden die ons helpen gezonder te leven. Er zijn plantenextracten zoals psyllium en sterculia die in hun schubben bestanddelen hebben die als natuurlijke laxeermiddelen dienen en door het lichaam goed ontvangen worden.

Magnesium- en natriumzouten. Deze zouten leveren de mineralen voor een perfecte werking van onze inwendige organen, waaronder de darmen. Veel atleten consumeren deze zouten tegenwoordig in glazen water. Ze veranderen de elektrolyten en zijn daarom niet aan te bevelen om regelmatig in te nemen. Onderdeel van osmotische laxeermiddelen.

Niet-absorbeerbare suikers. Deze soorten suikers weerstaan de spijsvertering. De meeste houden water vast in de darmen, waardoor de pH verlaagt en de ontlasting vergemakkelijkt wordt. Ze hebben een osmotisch effect en de bekendste zijn glycero en lactulose. Ze worden meestal goed door het lichaam geaccepteerd.

Docusate. Docusaat natrium zit in laxeermiddelen van het stimulerende type en vermindert de spanning tussen water en lipiden. Door de inwerking op het water door de lipiden wordt de ontlasting zachter en groter, waardoor hij passeert. Ze zijn heel effectief, maar mogen niet regelmatig gebruikt worden.

Tijdstip van actie

Je rent naar de dichtstbijzijnde apotheek omdat je de pijn niet kunt verdragen! In gevallen als dit heb je iets nodig dat effectief en snel werkt. Dit zijn echter sterke laxeermiddelen. Op andere momenten heb je een efficiënt en zacht product nodig, zoals voor kinderen, ook al duurt het een paar uur langer. Het tijdstip van actie is een andere vitale factor.

Kort. Er zijn laxeermiddelen die snel en efficiënt kunnen werken, maar het voortdurend gebruik ervan kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Bijvoorbeeld, osmotica met zoutoplossing hebben een werkingsduur tussen 0,5 en 3 uur. Terwijl niet-opneembare suikers je 0,5 tot 9 uur kunnen helpen.

Medium. Middelmatig werkende laxeermiddelen bevatten ook niet-opneembare suikers, en smeermiddelen zoals minerale oliën en vloeibare paraffine. De laatste twee zijn 6 tot 8 uur werkzaam. Ze worden over het algemeen goed ontvangen door het lichaam.

Long. Tot de populairste laxeermiddelen behoren die met een lange werkingsduur, vooral omdat ze je niet alleen helpen bij het evacueren, maar ook je spijsvertering en de werking van je organen verbeteren. Hiertoe behoren stimulerende middelen en bulkbouwers die 12 tot 72 uur nodig hebben om te werken.

Extra voordelen

Zoals in het vorige deel vermeld, zijn natuurlijke langwerkende laxeermiddelen erg populair omdat ze grote gezondheidsvoordelen bieden. Plantenextracten zijn bijvoorbeeld in staat onze darmen te vernieuwen, onze spijsvertering te verbeteren, ons te helpen gewicht te verliezen en nog veel meer.

Een van de grote voordelen van het nemen van langwerkende natuurlijke laxeermiddelen is dat ze de neiging hebben ons cholesterolgehalte te egaliseren, waardoor het vet in ons lichaam vermindert. Het versterkt de spieren door het hoge vezelgehalte. Het regelmatig consumeren van bulkvormende laxeermiddelen heeft niet zo veel contra-indicaties als andere.

Presentatie

Je vindt een natuurlijk laxeermiddel in verschillende presentaties; tabletten, poeder, bruismiddel, gummies en zetpillen. Elk in verschillende hoeveelheden, met een hoger of lager gewicht, wat de prijs direct beïnvloedt. Daarom is de presentatie van het product zo belangrijk dat het een koopfactor wordt.

Het natuurlijke laxeermiddel gaat lang mee, dus als je een regelmatige gebruiker bent is het beter meer grammen te kopen en zo je kosten te drukken. Hoewel het begrijpelijk is dat niet iedereen het in korrelvorm kan consumeren of de voorkeur geeft aan tabletten, is het in dat geval beter je lichaam te geven waar het om vraagt.

(Zichtbare foto: Iurii Golub/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies