doel stokken buitenshuis...
Laatst bijgewerkt: 01-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Het spelen van golf wordt steeds populairder. Je kunt lekker in de buitenlucht fysiek bezig zijn en je gedachten laten varen. Hoewel sommige mensen golf nog steeds als een sport zien die alleen is weggelegd voor mensen met veel geld, en die geen grote fysieke inspanningen vereist, weten mensen die de sport beoefenen dat dat niet per sé zo hoeft te zijn. Golf vereist voldoende concentratie en inspanning.

Het is bovendien niet nodig om rijk te zijn, als je af en toe een potje golf in je vrije tijd wilt spelen. Wel is het belangrijk om van tevoren te investeren in de nodige uitrusting. Golf speel je niet zonder de juiste golfclubs. De golfclub is een van de essentiële benodigdheden in het golfspel. Ben je op zoek naar nieuwe golfclubs? In deze shopgids helpen we je verder!
Belangrijk om te weten

 • Een golfclub is een van de essentiële benodigdheden in het golfspel.
 • Een golfclub bestaat uit een clubhoofd, een shaft en een grip. Om goede prestaties te kunnen behalen, moeten alle onderdelen van stevig en resistent materiaal worden gemaakt.
 • Er zijn verschillende soorten golfclubs. Iedere soort biedt de mogelijkheid om verschillende slagen uit te voeren.

Beste Golfclub: Onze selectie

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete golfclubs. Er zijn verschillende soorten golfspelers, ieder met zijn eigen voorkeuren. Gelukkig is er voor ieder wat wils en genoeg keuze. Alle producten in onze selectie hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

”Otras

De beste rechtshandige wedge golfclub

De Mizuno T7 Wedge Rechtshandig zorgt voor een ware revolutie in de spinprestaties van Mizuno’s wedges. De T7 is uitgerust met scherpere Quad cut groeven die meer spin genereren maar ook bijzonder duurzaam zijn.

Grain Flow-smeedproces zorgt voor een zacht, solide en consistent gevoel waarnaast het 1025 Boron steel de levensduur verlengt en meer spin creëert. De golfclub van Mizuno is beschikbaar in 52, 56 en 58 graden. De shaft is Dynamic Gold Wedge en de grip Golf Pride Multi Compound Blauw / Zwart 60ground.

De beste golfclubs voor mannen

De Wilson Golf Complete set met 10 golfclubs voor mannen wordt geleverd in een bijbehorende XL-tas. De golfclubs zijn geschikt voor beginners of casual spelers met een lichaamslengte van 167 tot 186 cm. De Wilson draagtas bestaat uit 5 compartimenten, een handvat en intrekbare voeten. Ook zijn er ringen waar je je golfhanddoek aan op kunt hangen. De set wordt geleverd met golfhandschoenen en een schouderriem.

De beste golfclubs voor vrouwen


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Voor golfers met handicap 18 tot 54 heeft Wilson de complete, 13-delige ProStaff SGI dames golfset geïntroduceerd. Een voor deze prijsklasse opvallend fraai afgewerkte, vergevingsgezinde set met cartbag!

Bij deze 2019 Wilson ProStaff SGI dames golfset heeft zowel de driver, de fairway wood, de hybride club als de ijzers een ladies flex ProStaff graphite shafts en standaard Wilson damesgrips. In tegenstelling tot de heren sets uit deze serie wordt de damesset geleverd met een mintgroen met grijze cartbag.

De beste golfclubs voor kinderen

Laat je 11 tot 14 jarige junior kennismaken met de golfsport met deze Wilson ProStaff Junior JGi golfset 2019. Compleet met standbag, driver, hybride club, twee ijzers, een wedge en een putter. Geschikt voor kids van 140-175 cm. Wilson is koning in de kant-en-klare heel betaalbare golfsets voor starters en licht gevorderde golfers.

Ook in het Kids-segment is het merk een absolute aanrader omdat de kwaliteit in dit prijssegment opvallend goed is en je ambitieuze golfer er voorlopig mee vooruit kan! Alle clubs (op de putter na) hebben een lichte, Junior Flex graphite shaft.

Shopgids: Alles wat je moet weten over golfclubs

Als je nieuwe golfclubs wilt kopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de belangrijkste kenmerken van dit product. Hieronder vind je daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen. Zo zul je ontdekken welke afstanden je kunt bereiken, afhankelijk van het type club dat je gebruikt. Of hoe een linkshandige golfer erin slaagt clubs te vinden die zijn ontworpen voor mensen die niet rechtshandig zijn.

Close-up van man golfen op groene cursus

Een putter is een golfclub die wordt gebruikt om de bal op korte afstand naar de hole te slaan.
(Bron: Jakub Gojda: 46633423/ 123rf.com)

Wat is een golfclub?

Een golfclub is een van de essentiële benodigdheden in het golfspel. Een golfer slaat met één van zijn clubs tegen de golfbal en probeert met zo weinig mogelijk slagen de bal in de hole te krijgen. Bij het spelen van golf speel je de bal vanaf de tee naar de hole. In totaal zijn dit 18 straten, elk met een ander terrein, mogelijk met obstakels of vallen. Omdat het moeilijk is om met één club verschillende technieken voor elke slag uit te voeren, is het toegestaan om verschillende sticks te gebruiken.

In officiële competitiewedstrijden mag de speler niet meer dan 14 clubs bij zich dragen, anders krijgt hij of zij een penalty. Je kunt binnen dit aantal zelf de typen clubs kiezen die je geschikt acht, zodat je het meeste uit je clubs kunt halen.

Zijn er golfclubs voor linkshandige spelers?

Bij veel sportdisciplines hebben linksen een extra uitdaging. Het probleem bij golf is dat veel clubs zijn ontworpen voor rechtshandige spelers. Een paar jaar geleden was het heel moeilijk om linkshandige sticks te vinden. Gelukkig is dat tegenwoordig iets eenvoudiger. Golfclubs voor linkshandigen vereisen een ander ontwerp. Vaak is het zelfs beter om ze op maat te laten maken. De belangrijkste kenmerken van golfclubs voor linkshandige spelers zijn:

 • Ze hebben een andere oriëntatie dan golfclubs voor rechtshandige spelers.
 • De clubhoofden zijn er in 3 maten: standaard, medium en large.
 • Het speciale ontwerp voorkomt dat je de clubs tegen je benen of voeten slaat tijdens het spelen.
 • Aangezien ze meestal op maat moeten worden gemaakt, zijn ze over het algemeen duurder dan rechtshandige clubs.
Wist je al dat golf na 112 jaar afwezigheid, weer meedeed aan de Olympische Spelen die in 2016 in Rio de Janeiro werden gehouden?

Waarom hybride golfclubs gebruiken?

Hybride golfclubs zijn nog niet erg populair onder de professionals, maar zijn meestal wel terug te vinden in de golftas van veel amateurspelers. Dit komt omdat ze een grotere tolerantie bieden voor imperfecte slagen en dezelfde afstanden bereiken met minder inspanning. Hieronder vind je enkele voordelen van hybride golfclubs:

 1. De grootte van het clubhoofd is groter dan die van een ijzeren clubhoofd. Het is gemakkelijker om een juiste slag te bereiken en het traject is hoger.
 2. De shaft van een hybride golfclub is korter dan die van een houten club, omdat de kop een groter gewicht heeft. Dat maakt een juiste “hit” mogelijk.
 3. De balvlucht bereikt een hoger traject. Bij het landen rolt de bal minder door.
 4. Door het grotere en platte vlak kun je gemakkelijker effecten maken.

Wat is een putter?

Een putter is een club die in de golfsport wordt gebruikt om relatief korte en langzame slagen te maken met de bedoeling om de bal op korte afstand in het gat te rollen. Putters worden over het algemeen gebruikt vanaf zeer korte afstanden tot de hole, meestal op de putting green, of heel dichtbij. Om er een te kiezen, moeten we ons laten leiden door onze gevoelens. Net als dat een voetballer niet zonder scheenbeschermers kan, kan een golfspeler niet zonder putter.

De putter is misschien wel de meest gebruikte golfclub. Je kunt de putter tot 40 keer per ronde gebruiken. Ze worden geclassificeerd volgens het ontwerp van het clubhoofd en de positie van de shaft ten opzichte van de grip.

set van golfclubs over groene veld achtergrond

Er zijn verschillende soorten golfclubs, waaronder golfclubs van hout, ijzer en hybride modellen.
(Bron: Mihail Dechev: 38746331/ 123rf.com)

Welke afstanden kun je met een golfclub bereiken?

Golfclubs hebben een nummering die de afstanden aangeeft die je met de golfclub kunt bereiken. Belangrijk om te weten is dat de afstanden altijd bij benadering zijn, omdat het uiteindelijke resultaat van een slag afhankelijk is van de verschillende omstandigheden. In de onderstaande tabel vind je meer informatie over de nummering en de bijbehorende afstanden. De putter en de hybride club zijn hier niet in opgenomen, echter komen die overeen met een ijzer-3 of hout-5 model:

Hout Lange ijzers Medium ijzers Korte ijzers
1 (driver) = 219 m 1 = 192 m 5 = 155 m 8 = 128 m
3 = 201 m 2 = 183 m 6 = 146 m 9 = 119 m
5 = 174 m 3 = 174 m 7 = 137 m Pitching Wedge = 101 m
  4 = 165 m Sand Wedge = 73 m 

Hoe maak je golfclubs schoon?

Als er vieze plekken op je golfclubs zitten, heeft dit niet alleen invloed op hoe deze eruit komen te zien, maar ook op je prestaties. Soms heb je dit in eerste instantie zelf niet eens door. Toch is het belangrijk om de golfclubs altijd in goede staat te houden, zodat je prestaties niet langzamerhand afnemen. Dit is gelukkig geen moeilijke taak, hoewel het enige zorg vereist om de club niet te beschadigen.

Je kunt de golfclub schoonmaken door deze in een emmer met water en zeep te plaatsen, waarbij je ervoor moet zorgen dat het water alleen de clubhoofden bedekt. Laat ze een paar minuten weken. Afhankelijk van de hoeveelheid vuil kun je dit straks wel of niet gemakkelijk verwijderen. Laat de clubhoofden echter nooit meer dan 10 of 15 minuten weken. Wrijf ze vervolgens schoon met een tandenborstel. Tot slot nog even schoonspoelen en afdrogen, voordat je ze weer opbergt.

Hoge luchthoekmening van golfer die golfbal op fairway groen gras raakt

De sterkte van golfclubs wordt bepaald door de materialen waaruit ze zijn gemaakt.
(Bron: Warrengoldswain : 28176343/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn veel verschillende soorten golfclubs. In deze shopgids vind je een selectie met onze favoriete modellen voor de beste prijs. Als je een nieuwe set met golfclubs wilt kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Belangrijke kenmerken zoals de materialen waar de golfclub van gemaakt is, de weerstand, de verschillende soorten shafts en de overige onderdelen, bepalen de kwaliteit van dit essentiële hulpmiddel bij het beoefenen van de sport.

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die helpen om de golfclub te vinden die de beste prestaties bieden:

Materiaal

Golfclubs worden van verschillende materialen gemaakt. In het geval van de shaft, die essentieel is voor het spel door flexibiliteit, afstand en comfort te bieden, vinden we 2 opties: grafiet en staal. Het eerste materiaal is minder zwaar en produceert een zachter gevoel bij het slaan, terwijl het stalen materiaal een scherpere impact genereert.

Drivers, hybride en houten modellen bevatten grafietstaven, terwijl ijzeren modellen stalen shafts hebben. Spelers van een hoger niveau kiezen meestal voor het tweede soort omdat het hen meer controle geeft en ze hier betere resultaten mee kunnen boeken, zelfs als de golfclub in principe moeilijker te gebruiken is. Beginners geven over het algemeen de voorkeur aan de lichtheid en behendigheid van grafieten shafts.

Golf en golfer concept. Man in wit T-shirt een golfclub uit zijn golftas verwijderen om te beginnen met het spelen van professioneel golf over groene baan.

Golfclubs bestaan uit een clubhoofd, shaft en grip.
(Bron: Svyatoslav Lypynskyy: 44194314/ 123rf.com)

Soorten

Er zijn verschillende soorten golfclubs, ieder met zijn eigen kenmerken en nummering. Op die manier kun je in elke situatie kiezen welke club en techniek het beste bij het moment past, hoewel er in officiële competities niet meer dan 14 clubs mogen worden gebruikt. In de meeste gevallen is 14 echter genoeg. Hieronder vind je de hoofdtypen en de bijbehorende kenmerken:

Kenmerk Hout IJzer Hybride Wedges Putter
Doel Langere slagen maken. Benaderingen of middellange afstand slagen maken. Vervangen een houten of ijzeren model. Dit is een subcategorie van de ijzeren modellen. De bal op de green in de hole duwen.
Funcionaliteit De driver, de langste stick, wordt gebruikt voor de eerste slag vanaf de tee. Geeft meer controle over de bal. Opening van het clubhoofd, materiaal en lengte van de staaf, vergelijkbaar met ijzeren modellen. Worden gebruikt om de bal hoog te krijgen, hoewel minder ver. Dit zijn de meest accurate clubs.
Voordeel De rest wordt gebruikt voor lange slagen. Kunnen afstanden bereiken tot 180 meter. Zijn omvangrijker dan ijzeren modellen. Noodzakelijk om de ballen uit de bunkers te krijgen. Er zijn verschillende ontwerpen en lengtes.
Vorm Hebben meestal een brede kop en een lange shaft. Zijn geclassificeerd van 1 tot 9, de modellen met het hoogste nummer zijn het gemakkelijkst te gebruiken. De vorm lijkt meer op dat van hout. De lob wig helpt om de bal te stoppen op de plaats waar deze valt. De openingsgraden van het hoofd schommelen tussen de 3 en 7.

Weerstand

De sterkte van de golfclubs wordt bepaald door de materialen waar ze van gemaakt zijn. Hoe minder hard de onderdelen zijn, hoe meer hoogte en afstand ontstaat. Echter, als de hardheid van de materialen groot is, zul je meer profiteren van fundamentele aspecten zoals snelheid, precisie en gevoeligheid.

Wist je al dat er een tandarts is, die een carrière-switch heeft gemaakt om zich volledig te wijden aan golf? Dr. Cary Middlecoff won 37 toernooien waarvan 1 Masters en 2 US Open toernooien.

Onderdelen

Golfclubs bestaan uit 3 verschillende delen, namelijk het clubhoofd, de shaft en de grip. Het clubhoofd is het onderste gedeelte van de golfclub. De shaft is het middelste gedeelte van de golfclub en verbindt de grip met het clubhoofd. De grip is het bovenste deel van een golfclub waar de club met de handen vastgehouden wordt. Hieronder vind je de belangrijkste kernmerken van de verschillende onderdelen:

 • Clubhoofd: De meeste clubbladen zijn gemaakt van hout, staal of titanium. De houten clubhoofden (meestal de driver niet) en de ijzeren modellen hebben kleine streepjes in het gebied waarmee je slaat, om de rotatie van de bal te vergroten.
 • Shaft: De meeste shafts worden tegenwoordig van staal of grafiet gemaakt. Vroeger werden ze vaker van hout gemaakt. Shafts kunnen verschillende lengtes hebben, afhankelijk van of ze voor mannen, vrouwen, junior of senior spelers ontworpen zijn.
 • Grip: Meestal wordt de grip van leer of rubber gemaakt en heeft deze een kleine bult aan de bovenkant. Leren grips zijn het duurst en minder waterbestendig. Rubberen grips zijn vaak een stuk goedkoper, maar gaan over het algemeen wel langer mee. Ze zijn waterbestendig en gemakkelijk op de club te plaatsen.

Gewicht

Je golfprestaties worden ook beïnvloed door het gewicht van de golfclub. De ijzeren modellen zijn zwaarder, maar helpen je om meer precieze slagen uit te voeren. Houten en hybride modellen zijn lichter, waardoor je niet veel gewicht hoeft te tillen, hoewel het nadeel van deze modellen is dat je minder controle over de bal houdt. Bovendien kan de richting gemakkelijk worden beïnvloed.

Samenvatting

Golf is een zeer complete sport, die veel concentratie en precisie vereist. Naast een goede concentratie en lichamelijke inspanning, is vooral een juiste uitrusting erg belangrijk. We raden je aan om de tijd te nemen de juiste golfclubs te selecteren. Golfclubs zijn niet goedkoop, maar geloof ons, het is de investering waard. Als je het maximale uit een potje golf wilt halen, is het belangrijk de golfclubs te kopen die het beste bij je passen.

Als je nieuwe golfclubs wilt kopen, is het bovendien essentieel om van tevoren een aantal aankoopcriteria te beoordelen. Alleen op die manier zul je de clubs vinden die je echt nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Kijk voor je een golfclub-set aanschaft naar het materiaal, de prijs en het gewicht. Ook de weerstand is belangrijk.

Vond je onze shopgids over golfclubs interessant? Laat dan hieronder snel je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Olegdudko: 42051756/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies