Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

22Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Met het verstrijken van de tijd gaat de gezondheid van het lichaam op natuurlijke wijze achteruit en dat kan bepaalde complicaties opleveren wat betreft activiteiten die je vroeger zo rustig mogelijk kon doen, zoals naar het toilet gaan, wat op gevorderde leeftijd een complicatie kan worden.

Het is niet gemakkelijk de ouderdom te aanvaarden, maar als je dat eenmaal doet, moet je rekening houden met elk van de hulpmiddelen die op de markt zijn, die je helpen je leven te vergemakkelijken als je gezondheid complexer wordt. Luiers voor volwassenen zijn een heel praktisch middel voor je, als naar het toilet gaan een probleem is.

Het is normaal dat je, als je voor de eerste keer een product benadert, niet goed weet naar welke afmetingen of kenmerken je moet kijken. Als dit het geval is met luiers voor volwassenen, dan vertelt dit artikel je alles wat je erover moet weten, zodat je de juiste aankoop voor je kunt doen.
Belangrijk om te weten

  • Luiers voor volwassenen zijn, in het kort, een product dat gedragen wordt als ondergoed, en waarin vloeistoffen kunnen worden vastgehouden voor het geval de persoon naar het toilet moet. Ze worden gewoonlijk gebruikt door oudere volwassenen die moeite hebben naar het toilet te gaan door bewegingsmoeilijkheden of controleproblemen.
  • Er zijn verschillende soorten luiers voor volwassenen op de markt, maar er zijn er twee die er uitspringen als het op een keuze aankomt: anatomische en elastische, de eerste hebben een maataanduiding en de laatste zijn unit-fitted (ze vormen zich naar het lichaam).
  • Voordat je bepaalt welk model je gaat dragen, is het goed dat je bepaalde criteria kent waarmee je vergelijkingen tussen het ene en het andere model kunt maken. Grootte, hoeveelheid, materiaal en vochtbestendigheid zijn het belangrijkst.

Beste Luiers Voor Volwassenen: Onze selectie

Shopgids Luiers Voor Volwassenen: Alles wat je moet weten

Na het bekijken van de lijst met de beste luiers voor volwassenen, heb je misschien een vrij goed idee van wat je nodig hebt en welke je moet kopen. Het is echter belangrijk dat je, voor je een beslissing neemt, op de hoogte bent van bepaalde aspecten en termen rond dit product, waarover je hieronder meer te weten komt.

De juiste luier kan al je zorgen wegnemen. (Foto: Rawpixel / 123rf.com)

Wat zijn volwassen luiers en wat zijn hun voordelen?

Een luier voor volwassenen is, in een notendop, een herontwerp van de gewone babyluier, maar dan in een groter formaat, voor normaal gebruik door volwassenen. Ze maken het mogelijk incontinentieproblemen onder controle te houden, en helpen de persoon naar het toilet te gaan zonder zich te hoeven verplaatsen, als dat laatste te moeilijk is.

Tot de vele voordelen ervan behoort het gemak waarmee de persoon die ze draagt op elk moment naar het toilet kan gaan, als een baby, en na afloop alleen nog een verschoning nodig heeft. Ze zijn uiterst praktisch voor ouderen met blaasproblemen of met grote bewegingsmoeilijkheden.

Het lijkt misschien het perfecte product, en het is inderdaad uitstekend. Elk product op de markt heeft echter voor- en nadelen, die je moet kennen voor je een definitieve aankoop doet. Bedenk dat de nadelen het product niet slecht maken, maar je moet je er wel van bewust zijn.

Voordelen
  • Ze stellen de persoon in staat om overal naar het toilet te gaan
  • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken
  • Ze houden ongelukjes onder controle
Nadelen
  • Ze kunnen de huid irriteren
  • Verwijderen kan moeilijk zijn
  • Als ze niet meteen schoongemaakt worden, kunnen ze infecties veroorzaken.

Anatomisch gevormde en rekbare luiers voor volwassenen: waar moet je op letten

Er zijn verschillende soorten luiers voor volwassenen op de markt, wat verwarrend kan zijn bij het winkelen. Het kan zijn dat je tussen de zo vele modellen niet goed kunt onderscheiden welke je nodig hebt, dus is het goed om op de hoogte te zijn van de twee hoofdsoorten.

Als het om luiers voor volwassenen gaat, zijn er twee modellen in het bijzonder waar je op moet letten, want ze zijn elk voor een specifieke actie ontworpen. Dit zijn anatomische luiers en stretch luiers.

Anatomische luiers: Dit model luier voor volwassenen is heel gemakkelijk te vinden. Anatomische luiers zijn eenheidsluiers die bij de persoon passen, niet bij het lichaam. Ze worden overdag veel gebruikt.

Deze luiers zijn niet per se aan te bevelen voor zware bejaarden, en ook ’s nachts zijn ze geen goede optie. Omdat ze eenlaags zijn en meestal overdag gebruikt worden, is de controle op ongelukken, vooral als de persoon ligt, geringer.

Elastische luiers: Elastische luiers voor volwassenen hebben, zoals hun naam al zegt, een hoge mate van elasticiteit, waardoor de luier zich direct aan de drager op een comfortabele manier aanpast en het risico van drukplekken of ongemak vermeden wordt.

Hun eigenschappen lijken op die van babyluiers, en hun weerstand is meestal beter, daarom worden ze meer aanbevolen voor de nacht. Omdat ze goed tegen het lichaam passen, laten ze geen ruimte toe waar de persoon niet beschermd is. Bovendien is het comfort hoger, waardoor je beter kunt slapen.

Anatomische luiers Elastische luiers
Bewegingsvrijheid Gemiddeld Hoog
Wijze van verstellen Op maat Past bij het lichaam
Aanbevolen wijze van gebruik Overdag Nachts
Prijs Betaalbaar Een beetje duur

Aankoopcriteria

Voor je tot aankoop overgaat, is het goed om bepaalde factoren te kennen die je helpen vergelijkingen te maken tussen de verschillende modellen luiers voor volwassenen, zodat je de juiste kunt kiezen die volledig aan je behoeften voldoet.

Vochtbestendigheid

Elke luier kun je, als je hem koopt, onderscheiden door de mate van vochtbestendigheid die hij heeft. Deze maat wordt grafisch weergegeven door een aantal druppels, dat gewoonlijk op het hoofdpakket wordt afgebeeld. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht en de frequentie waarmee het vrijkomt, kies je.

600 CC: Ze hebben de laagste absorptie op de markt en worden meestal gebruikt voor gebruik overdag, omdat hun absorptie bedoeld is om je te helpen het vocht vast te houden terwijl de respectieve verschoning wordt uitgevoerd. Hun niveau is laag, want omdat ze overdag gebruikt worden, ben je je ervan bewust dat je om verschoning moet vragen.

900 CC: Dit is de tussenmaat, het zijn gewoonlijk luiers die voor de nacht bestemd zijn. Omdat je in deze periode niet echt bij bewustzijn bent, is de kans op ongelukjes groter, dus hebben ze een grotere capaciteit om het uit te houden terwijl ze verwisseld worden voor een schone.

1200 CC: Dit is de meest absorberende luier, ze staan bekend als “super absorberend” en worden gewoonlijk ’s nachts gebruikt. Ze zijn echter niet bedoeld voor een tijdstip, maar voor mensen met incontinentieproblemen, die grote en plotselinge incidenten kunnen veroorzaken.

De weerstand moet goed zijn, om een heel groot ongeluk te voorkomen.
(Foto: Hdesert/ 123rf.com)

Maat

De maat van de luier is een heel relevant aspect om te analyseren, want hij moet de juiste maat hebben, zodat het gebruik ervan comfortabel is, en geen marteling. Bedenk dat het een product is dat jij of de persoon langdurig zal dragen, en een verkeerde maat kan ongelukken of irritaties veroorzaken.

Maat S: Kleinere maat voor volwassenen, gewoonlijk bedoeld voor de slankste. Ze passen bij het lichaam van de persoon, en variëren in grootte van 55 cm tot 85 cm. Gewoonlijk bedoeld voor mensen onder de 50 kg.

Maat M: De volgende maat groter in maat. Ze zijn voor slanke mensen, maar niet te dun zoals in het vorige geval. Hun maten liggen tussen 70 cm en 110 CM, en zijn voor mensen tussen 45 kg en 75 kg.

Maat L: Een maat die als groot beschouwd wordt, voor mensen met veel spiermassa, maar niet voor mensen met veel overgewicht of obesitas. De maat is tussen 100 cm en 150 CM, met een gewicht tussen 70 kg en 110 kg.

Maat XL: Dit is de grootste maat van allemaal, bedoeld voor mensen met grote lichamen, die gewoonlijk overgewicht hebben. De maat is van 140 cm tot 165 cm, en omvat gewichten van meer dan 100 kg.

Materiaal

Net als bij babyluiers zijn er twee soorten materiaal die bij luiers voor volwassenen overheersen, en afhankelijk van de persoon en het model dat voor hem of haar het meest comfortabel is, moet je kiezen.

Wegwerpluiers van synthetische stof: Deze zijn het gemakkelijkst te verkrijgen, en het meest betaalbaar. Deze luiers zijn meestal gemaakt van materialen als polypropyleen of polyethyleen. Ze zijn niet risicovol, maar de chemicaliën die gebruikt worden om ze te parfumeren kunnen irritatie veroorzaken.

Herbruikbare stoffen luiers: Ze zijn gemaakt van stof, zacht voor de huid en zonder chemicaliën die allergische reacties, infecties, enz. kunnen beïnvloeden of veroorzaken. Ze zijn heel comfortabel en zuinig. Ze moeten echter gewassen worden zodra ze vuil worden, ze worden niet meteen weggegooid, een voordeel dat de vorige hebben, want ze zijn daardoor milieuvriendelijk.

Hoeveelheid

Tenslotte is het belangrijk dat je de hoeveelheid luiers per verpakking beoordeelt, want je schaft de luier aan die het beste bij je past, afhankelijk van de frequentie van dagelijks en wekelijks gebruik die jij of degene die ze gebruikt hanteert.

X10 pack: Dit zijn de kleinste aanbiedingsvormen, perfect als ze sporadisch gebruikt worden, in noodgevallen, of alleen ’s nachts. Dat wil zeggen, als de gebruiker in staat is zelfstandig naar het toilet te gaan, maar ’s nachts liever veilig is, is deze hoeveelheid perfect.

X20 pack: Dit zijn de middelste van de pakken in termen van hoeveelheid. Zeer geschikt voor mensen die overdag maximaal twee luiers gebruiken (een voor overdag en een voor ’s nachts). Besparing ontstaat door ze te kopen in plaats van twee pakken van elk X10.

X30 pack: Dit wordt verondersteld de grootste presentatie te zijn. Ze zijn gemakkelijk te vinden, en zijn geweldig voor mensen met bewegingsmoeilijkheden, blaasproblemen, of elke situatie waarin ze overdag en ’s nachts meerdere luiers moeten gebruiken.

(Zichtbare afbeelding bron: Tibanna79/ 123rf.com

Recensies