Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

22Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Als gewone podotherapeutische problemen in de kindertijd niet opgelost worden en op volwassen leeftijd ongemak veroorzaken, zijn orthopedische schoenen een goed alternatief om van lopen een comfortabele bezigheid te maken. Vandaag presenteert FitforBeach je de informatie die je nodig hebt om de juiste schoenen voor je te kiezen.

Bij dit type schoen kun je inlegzolen in de leest plaatsen als je moeite hebt met je voeten. Ze worden meestal aanbevolen voor volwassenen met diabetes, hielpijn en platvoeten. Daarom is het van essentieel belang dat je weet hoe je het paar kiest dat je nodig hebt volgens je specifieke conditie.

Daarmee voorkom je ongemak in het deel van het lichaam dat al je gewicht draagt: je voeten. En ze dragen ook bij tot de oplossing van het ongemak terwijl je ze draagt. Blijf onze nieuwe editie van FitforBeach lezen en profiteer van alle nuttige inhoud die van groot nut zal zijn, bij het kiezen van de beste orthopedische schoenen.
Belangrijk om te weten

 • Orthopedische schoenen zijn ontworpen om comfort te bieden aan personen met bepaalde voetcomplicaties. Het dragen ervan op aanraden van een deskundige is essentieel, want het zorgt voor prettig lopen op alle soorten ondergrond.
 • Maak onderscheid tussen orthopedische schoenen voor wie last heeft van plantaire fasciitis of platvoeten. Hoewel het allebei voetaandoeningen zijn, verschillen hun kenmerken en vereisen ze een bijzondere behandeling, afhankelijk van het geval van de persoon.
 • Analyseer de aankoopfactoren voor je een beslissing neemt over het ene of het andere model. Steun, kwaliteitsmaterialen, zool en hak, en leest zijn de basiscriteria die je helpen het juiste paar schoenen te kiezen.

Beste Orthopedische Schoenen: Onze selectie

Shopgids Orthopedische Schoenen: Alles wat je moet weten

Weten of orthopedische schoenen bij je persoonlijke kwaliteiten passen is belangrijk bij het maken van een keuze. We nodigen je uit om dit kledingstuk dat, behalve als schoeisel, ook een therapeutisch wonder voor de gezondheid van je voeten kan worden, grondig te bekijken.

Orthopedische inlegzolen om voetaandoeningen te verhelpen. (Foto: Галина Ноздрачева/123rf.com)

Wat zijn orthopedische schoenen en wat zijn de voordelen ervan?

Het gaat om speciaal schoeisel dat door een deskundige wordt aanbevolen als iemand gebreken aan de voet heeft die niet met gewone schoenen kunnen worden verholpen. Zulke bot-, spier- of gewrichtstekorten komen voor in een of beide voeten, dus is het nodig dit kledingstuk te gebruiken om welzijn op te wekken.

Je mag niet uit het oog verliezen dat een van de aantrekkelijkste kwaliteiten van deze schoenen is dat je er binnenzolen in kunt opbergen. Afhankelijk van de conditie worden ze passend gemaakt voor de voet, zodat ze de voetboog verhogen en pijn in het plantaire gebied voorkomen. Ook zijn ze versterkt aan de zijkanten en de teenzone.

Ze zijn ontworpen om de stabiliteit van de voet bij elke stap te garanderen, ongeacht de soort ondergrond waarop hij rust. Tegenwoordig sluiten ze aan bij de laatste modetrends, en zijn ze verkrijgbaar voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Je moet beslist investeren in een paar van goede kwaliteit dat bij je smaak past.

Voordelen
 • Ze voorkomen voetkwalen
 • Ze verhelpen orthopedische problemen
 • Ze komen de gezondheid van mensen ten goede
 • Ze passen bij de leest van de drager
 • Ze bieden comfort
Nadelen
 • Ze zijn voor sommige mensen traumatisch
 • Ze zijn matig tot duur
 • Ze zijn zwaarder dan gewone schoenen
 • Ze zijn breder en langer dan gebruikelijke maten
 • Sommige modellen missen aantrekkingskracht

Orthopedische schoenen voor plantaire fasciitis of platvoeten: Waar moet je op letten?

Schoenen kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Voor je ze krijgt, moet je weten welke moeilijkheden ze corrigeren. Daarom tonen we je de twee meest voorkomende soorten therapeutische schoenen in online winkels. Let goed op en identificeer welke je situatie corrigeert.

Plantaire fasciitis: De schoenen die worden aanbevolen om deze aandoening te behandelen, verlichten de pijn die mensen in de hiel voelen, veroorzaakt door een verkeerde ondersteuning van de voet. Ze hebben de functie de schok van elke stap te dempen, dus zijn ze samengesteld uit een zachte binnenzool van de tenen tot de hiel.

Alleen zo rust de voet comfortabel, wat de pijn die met plantaire fasciitis gepaard gaat verlicht. De getroffenen wordt aangeraden steungevende schoenen aan te schaffen, zodat zowel de voet als de binnenzool op hun plaats blijven, dankzij de gelijkmatige steun over de hele leest.

Platvoeten: De behandeling van deze kwaal houdt het gebruik van aanvullende schoenen in. De binnenzool is bedoeld om de vorm van de oorspronkelijke voet te reproduceren, want wie eraan lijdt mist de gebruikelijke boog in de zool. Daarom voorkomt het aanbevolen schoeisel laterale ontstekingen en mogelijke pijn in de benen, knieën en gewrichten.

In deze gevallen vergemakkelijkt een schoen met een brede teen het aanpassen van de voet. De zool mag de voetboog echter niet versmallen, want dat zou druk veroorzaken. Tenslotte zal het voorkomen van het ontstaan van ongemak dat met platvoeten gepaard gaat, welzijn brengen in het leven van de persoon met deze moeilijkheid.

Plantaire Fasciitis Platvoet
Functie van de insole Demping Compenseert de voetboog
Gebruik Dagelijks Dagelijks
Prijs Matig-Hoog Matig-Hoog
Aanpassing Lanyards Elastieken

Botas ortopédicas de cuero marrón, ideales para el campo. (Foto: Free-Photos/Pixabay.com)

Koopcriteria

Met zo veel verschillende eigenschappen en mogelijkheden moet je de koopfactoren voor orthopedische schoenen kennen. Daarom hebben we wat waardevolle informatie samengesteld die je keuze zal beïnvloeden. Waardeer elk van deze criteria en zorg dat je verstandig investeert.

Ondersteuning

Dit heeft betrekking op het vermogen van de schoen om de voet te ondersteunen. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is zeker een van de belangrijkste elementen bij de keuze van elk soort schoeisel, laat staan van orthopedische schoenen. Zorg dus dat je goed bestudeert of het past zoals je verwacht.

Juiste binnenzolen: Het is heel belangrijk dat de binnenzool van je schoeisel aangepast is aan de conditie van je ledemaat. Platvoeten, hielpijn, of knotjes, om maar een paar problemen te noemen, zijn immers niet hetzelfde. Kies er zeker een waarvan het ontwerp een doeltreffende oplossing biedt.

Antislip: Onmisbaar voor je orthopedische schoenen. Ze zijn ontworpen met een zelfklevend, antislip materiaal, dat voorkomt dat de voet in de schoen wegglijdt, en zo een ongelukkige val voorkomt. Kies ze als je veiliger wilt lopen, vooral op een oneffen ondergrond.

Veterschoenen: Dit zijn de traditionele aanvullingen, zodat het schoeisel goed aan je voet past en je comfortabeler kunt lopen. Koop schoenen met zeer resistente veters die even lang meegaan als het hele kledingstuk. Ze zijn je beste optie als je ze met je handen strakker of losser wilt maken.

Elastiek: In plaats van veters zijn ze gemaakt met een elastisch materiaal dat zich aan je voet aanpast. Anders dienen ze perfect dezelfde functie. Als je je ergert of verveelt aan veters en een meer casual of informele outfit wilt dragen, dan is dit alternatief er een voor jou.

Kwaliteitsmaterialen

Ongetwijfeld moet je met dit punt rekening houden als je een orthopedische schoen kiest. Afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, varieert hun prijs, en ook hun duurzaamheid. Evenzo de manieren waarop je ze met je kleding kunt combineren en de gelegenheden waarop je ze zult dragen.

Rubber: Een van de meest gebruikte samenstellingen, vooral in de sport. Allemaal dankzij hun lage kosten, levensduur en comfort. Nu zorgen ze ervoor dat je er goed uitziet in casual uitjes, informele omgevingen en dagelijkse ontmoetingen.

Leer: De mens gebruikt het al sinds de oudheid vanwege zijn weerstand. Als je een schoen wilt waarmee je opvalt, is leer de schoen voor jou. Het staat mooi bij elke gelegenheid, maar vooral bij formele gelegenheden. Anderzijds kost het meer, maar het is een kwaliteitsinvestering die je lang bij zal blijven.

Zool en hak

Geen enkele orthopedische schoen zal zijn werk goed doen als hij je geen evenwicht geeft. Ze vormen immers de belangrijkste steun voor je lichaam. Zorg dus dat je er een krijgt waar je je prettig in voelt. Je hebt verschillende alternatieven, elk voor verschillende situaties.

Dikke zool: Dit model wordt aanbevolen aan personen die veel last van hun voet hebben en comfort nodig hebben. Zo bescherm je enkele gevoelige plaatsen, zoals hielen, pezen en gewrichten, omdat ze de schokken verminderen.

Met hak: Hij zit achteraan de schoen en zijn oorspronkelijke functie is om de hiel meer steun te geven. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende vormen en maten, voor esthetische en therapeutische doeleinden. Ideaal als je er elegant uit wilt zien.

Dunne zool: Klassieke modellen die gegarandeerd comfort bieden. Je vindt er elegante producten, ook al hebben ze geen hak. Wil je casual schoeisel dragen waarmee je kunt lopen en je op je gemak voelt? Ongetwijfeld is dit een uitstekende keuze voor dames en heren.

Stijlvolle leren orthopedische schoenen voor heren. (Foto: StockSnap/Pixabay.com)

Last

Dit is het basismodel dat als referentie gebruikt wordt om de afmetingen van de schoen te bepalen. Natuurlijk zijn er verschillende maten, en elke fabrikant kan een bepaalde maat gebruiken, hoewel er bepaalde normen zijn. Let er in elk geval op dat de vorm bij de behoeften van je voet past.

Angosta: Vooral voor zeer slanke voeten, want ze behouden een eenvoudige, stijlvolle en zeer elegante uitstraling. Ze bieden ook goede steun, hoewel ze de tenen kunnen afknellen. Ze meten echter tussen 12 cm en 15 cm in diameter.

Informeer bij je podoloog of je schoenen met deze kenmerken kunt dragen.
Breed. Het vergemakkelijkt een goede beweeglijkheid, naast het feit dat er door zijn capaciteit zonder enig ongemak een binnenzool in geplaatst kan worden. De brede leesten variëren van 16 cm tot 20 cm, naar gelang de contouren van de voet. Overweeg te investeren in een schoen met deze kenmerken voor meer comfort.

(Uitgelichte foto: Free-Photos/Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies