Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

46Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Een Nederlandse fiets is een fiets met een rechtopstaande zitpositie, twee even grote wielen en een door een ketting aangedreven achterwiel. De term “Dutch” verwijst naar het feit dat deze fietsen voor het eerst in Holland gemaakt werden, aan het eind van de jaren 1800. Ze worden ook wel Europese of stadsfietsen genoemd omdat ze in de loop van de tijd in heel Europa en Noord-Amerika populair werden.
Nederlandse fiets: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste nederlandse fiets: Onze selectie

3D Stickers van Duits fabrikaat: Topkwaliteit

Als je op zoek bent naar topkwaliteit, zoek dan niet verder. Deze stickers zijn gemaakt met een driedimensionale, niet-toxische hars en hebben 100% UV bescherming. Ze zijn ook van PVC-folie – gemaakt in Duitsland – dus je weet dat ze niet zullen vergelen zoals sommige andere producten die er zijn. Bovendien zijn ze bestand tegen chemicaliën, hitte, kou, zout water en zelfs zwavelzuur. En alsof dat nog niet genoeg is, blijven ze helder, glanzend en soepel. Je krijgt twee stukjes gebogen stickers met afmetingen: 32 mm x 22 mm. Perfect voor auto’s, motorfietsen, helmen of fietsen – overal waar je een beetje persoonlijkheid wilt aanbrengen. Ze kunnen aangebracht worden op elk schoon en vlak oppervlak, zowel binnen als buiten. Als je om een of andere reden niet tevreden bent met je aankoop, krijg je van ons je geld terug – zonder vragen te stellen. Dus waarom wachten? Bestel nu.

Velosock fietshoes: Houd je fiets schoon en beschermd

Op zoek naar een manier om je fiets schoon te houden en te beschermen tegen de elementen? Kijk dan niet verder dan de Velosock fietshoes. Deze innovatieve hoes hult je fietsframe en banden in een super-stretchbare, mooi vormgegeven hoes die vuil binnenhoudt, aan de onderkant, terwijl je ruimte netjes en opgeruimd blijft. De Velosock past op 99% van alle aangepaste fietsen, of het nu een mountainbike, racefiets, singlespeed, fixie of een andere soort is – het maakt niet uit welke maat banden je op je fiets hebt. Dankzij het vernieuwende ontwerp en de rekbare stof (polyester en spandex) past deze bekroonde hoes ze allemaal. Niet alleen houdt de Velosock je vloeren en muren schoon van vuil en bandensporen – hij absorbeert ook vocht en droogt snel, zodat je fiets niet roest. De Velosock is gemakkelijk aan te brengen zonder ritsen, clips of sluitingen om aan fietsonderdelen te bevestigen – plaats hem gewoon over je wielen en ga. Het wordt vertrouwd door experts en gekozen door duizenden tevreden klanten over de hele wereld.

Nederlandse fiets: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Dutch Bike zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten Nederlandse fietsen. Het meest voorkomende type is de doortrapfiets, die een frame heeft dat lager is dan de bovenste stang en je in staat stelt je voet zittend op de grond te zetten. Een andere populaire stijl heet een “omafiets”, met zijn hoge stuur en rechtopstaande zitpositie; dit model werd ontworpen om zware lasten zoals kinderen of boodschappen te dragen. Tenslotte zijn er ook longtails – fietsen met verlengde achterkant, bedoeld voor vrachtgebruik – en tandems, twee fietsen die met één frame verbonden zijn maar onafhankelijk van elkaar bediend worden door afzonderlijke berijders die, afhankelijk van hun voorkeur, in tandem of met verschillende snelheden kunnen trappen.

Antwoord: Een goede Nederlandse fiets is er een die bij je past. Het belangrijkste waar je op moet letten als je een Nederlandse fiets koopt is de maat van het frame en de geometrie. Je moet er met je voeten plat op de grond over kunnen staan, maar niet te veel ruimte hebben tussen je kruis en bovenbuis (ongeveer 1 inch). Als je bijvoorbeeld erg lang of kort bent, kan dit enige aanpassingen in respectievelijk de lengte van de stuurpen of de zadelhoogte vergen.

Wie zou een Dutch Bike moeten gebruiken?

Iedereen die wil fietsen, maar geen zin heeft in de rompslomp van het leren fietsen. Het is ook ideaal voor mensen met lichamelijke beperkingen of verwondingen die hen verhinderen op een traditionele fiets te rijden.

Op basis van welke criteria moet je een Nederlandse fiets kopen?

De volgende zijn enkele van de criteria die we gebruiken om te bepalen of een Nederlandse fiets geschikt is voor jou. Als hij al deze kenmerken heeft, dan is het waarschijnlijk een goede fiets. Er kunnen echter ook andere factoren zijn, zoals prijs en verkrijgbaarheid, die je beslissing beïnvloeden.

Framemaat – Deze moet je bepalen door te meten van het midden van de ene crankarm (pedaal) tot het midden van het tegenoverliggende pedaal als beide pedalen op één lijn staan (zie de illustratie links). Je kunt dit zelf doen of iemand anders je laten meten terwijl je op een vlakke ondergrond staat zonder schoenen aan en normale kleren draagt, maar geen loszittende broek zoals een spijkerbroek, die een centimeter of twee aan je meting kan toevoegen. Het is belangrijk dat geen enkel deel van je lichaam tijdens dit proces iets raakt, want zelfs kleine contactpunten beïnvloeden hoe groot je lijkt ten opzichte van de plaats waar ze iets raken zoals een muur of deurkozijn enz. Metingen over vloerbedekking zullen over het algemeen iets grotere resultaten geven dan die over harde oppervlakken, dus probeer zo mogelijk in plaats daarvan een houten vloer te gebruiken, want de meeste mensen leven hun leven toch al rondlopend op blote voeten op een houten vloer. Zorg er ook voor dat niets tegen een lichaamsdeel drukt, ook kleding niet, vooral geen riemen/portemonnees/buidels enz.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je fietsen vergelijkt. Het eerste is het materiaal van het frame, dat staal of aluminium moet zijn (geen carbon). Dan is er de kwaliteit van de onderdelen en of ze uit China afkomstig zijn. Tenslotte wil je er zeker van zijn dat er standaard spatborden en verlichting op gemonteerd zijn – die houden je niet alleen droog, maar helpen ook boetes te voorkomen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Nederlandse fiets?

Voordelen

De Dutch Bike is een heel stabiele fiets. Hij heeft twee wielen voor en één wiel achter, waardoor hij stabieler is dan andere fietsen. Dit betekent dat je op je Dutch Bike met minder inspanning kunt fietsen. Je hoeft minder te trappen vanwege de stabiliteit, dus je spaart energie voor later als je die het meest nodig hebt. zoals tijdens een helling of tegen de wind in.

Nadelen

De Dutch Bike is geen fiets voor iedereen. Je moet er even aan wennen, en het is zeker niet de snelste manier om je door de stad te verplaatsen. Maar als je een alternatieve vorm van vervoer zoekt waarvoor geen gas of elektriciteit nodig is, is dit misschien precies wat je zoekt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Chillaxx
  • Licorne Bike
  • fastalles.net

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Nederlandse fiets in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 505 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies