Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

90Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

241Verzamelde opmerkingen

Een ligfiets is een soort hometrainer die zo ontworpen is dat de berijder in een bijna achteroverleunende houding kan zitten. Het zitvlak en de rugleuning zijn beide verstelbaar, waardoor ze comfortabel zitten, ongeacht je lengte. Dit maakt hem ideaal voor mensen die door hun gewicht of lengte moeite hebben op of af te stappen van traditionele fietsen.
Ligfiets: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste ligfiets: Onze selectie

De perfecte mini-oefenfiets

Deze mini hometrainer is perfect voor wie in een kleine ruimte een weerstandstraining wil doen. De fiets heeft een magnetisch remsysteem met 8 niveaus dat onderhoudsvrij en stil is, zodat hij ideaal is voor gebruik op kantoor of thuis. De display toont je trainingstijd, snelheid, afgelegde afstand, calorieverbruik, en totaal afgelegde afstand. De pedalen zijn antislip en hebben verstelbare lussen voor extra veiligheid.

De Perfecte Ligfiets Ergometer

Deze ligfietsergometer is perfect voor iedereen die een uitdagende training zoekt. Met 24 computergestuurde weerstandsniveaus en een onderhoudsvrij magnetisch remsysteem zorgt hij voor een soepele, stille rit. De grote trainingscomputer houdt je vorderingen bij over tijd, afstand, calorieën, snelheid en hartslag, terwijl de optionele Kinomap app het scala aan functies aanzienlijk uitbreidt. Andere kenmerken zijn geïntegreerde handpulssensoren, een tablethouder, transportwielen en vloerniveau compensatie.

De perfecte hometrainer

Dit is de perfecte hometrainer voor iedereen die een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier zoekt om aan een goede training te beginnen. Het lcd display toont alle belangrijke trainingsparameters, zodat je steeds de controle over je training houdt. Het zadel is verstelbaar, zodat de fiets horizontaal ingesteld kan worden voor verschillende lichaamslengtes. Transportwielen maken het gemakkelijk om je te verplaatsen als je training klaar is. En tenslotte kan de weerstand heel handig veranderd worden met een regelaar op het stuur.

Ligfiets: Vaak gestelde vragen

Welke soorten ligfiets zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie hoofdsoorten ligfietsen. De eerste is de traditionele stijl, met een zadel dat achterover leunt en je hele lichaam van top tot teen ondersteunt. Bij dit type fiets kun je rechtop zitten met je voeten rustend op voetpedalen zoals je die op gewone fietsen vindt. Deze fietsen hebben meestal een stuur om te kunnen sturen, en ook andere voorzieningen zoals waterfleshouders of bekerhouders, zodat je tijdens het fietsen drankjes kunt meenemen zonder telkens te moeten stoppen als je iets kouds of warms wilt.

De tweede soort ligfiets heet een semi-ligfiets, deze lijkt qua ontwerp meer op de traditionele fiets dan zijn voorganger, maar biedt toch enkele unieke voordelen ten opzichte van zijn tegenhanger, waaronder meer comfort, vooral omdat er geen drukpunten ontstaan door het voorover leunen tegen de handgrepen (wat ook geen pijnlijke nek betekent.). Half-ligfietsen bieden dezelfde voordelen als de hierboven genoemde, en zijn over het algemeen gemakkelijker voor mensen die niet gewend zijn achterstevoren te zitten, omdat hun lichaam naar voren gericht is in plaats van naar elkaar, zodat ze zich minder ongemakkelijk voelen bij het begin.

Tenslotte komen we bij wat velen beschouwen als “de Cadillac” onder de fitnesstoestellen; de volwaardige ligfiets.

Een goede ligfiets is er een met een comfortabel zitje, een verstelbaar stuur en pedalen. Hij moet ook een gemakkelijk af te lezen console hebben met alle nodige informatie, zoals afgelegde afstand, verstreken tijd en verbrande calorieën. Er zijn nog veel meer kenmerken die je in een ligfiets kunt zoeken, maar deze drie bepalen of hij de moeite van het kopen waard is of niet.

Wie moet een ligfiets gebruiken?

Iedereen die een goede training wil krijgen in het comfort van zijn eigen huis. Ligfietsen zijn ideaal voor mensen met rugproblemen, knieklachten en andere gezondheidsproblemen die het moeilijk of ongemakkelijk maken om op een rechtopstaande fiets te fietsen. Ze zijn ook perfect voor iedereen die calorieën wil verbranden terwijl hij TV kijkt.

Op basis van welke criteria moet je een ligfiets kopen?

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van je huis, hoeveel ruimte je hebt en wat voor soort training je zoekt. Woon je in een klein appartement of huis dan kun je misschien beter een rechte fiets kopen omdat die minder ruimte innemen dan ligfietsen. Wil je echter een meer comfortabele rit met rugsteun, kies dan voor het ligfietsmodel. Je moet ook bedenken of deze door één persoon alleen gebruikt zal worden of door meerdere personen tegelijk? Dit kan van invloed zijn op welke functies beter bij je wensen passen, zoals hartslagmeters, ingebouwde ventilatoren enz.

Het eerste waar je op moet letten is het gewicht van de fiets. Je wilt een ligfiets die niet te zwaar is, want dat maakt het moeilijk hem te verplaatsen en op te bergen als hij niet gebruikt wordt. Kijk vervolgens of je gekozen model extra functies heeft, zoals ingebouwde ventilatoren of luidsprekers – die kunnen erg handig zijn. Ga tenslotte na hoeveel ruimte je thuis beschikbaar hebt; sommige modellen nemen meer plaats in dan andere, dus houd daar rekening mee voor je je aankoop doet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een ligfiets?

Voordelen

Ligfietsen zijn ontworpen om comfortabeler te zijn dan traditionele rechtopstaande hometrainers. Ze hebben een lager zwaartepunt, wat betekent dat ze gemakkelijker zijn voor gewrichten en rug. De zittingen zijn ook breder zodat je tijdens het sporten langere tijd comfortabel kunt zitten zonder pijnlijk of ongemakkelijk te worden. Bovendien kunnen gebruikers met ligfietsen gemakkelijk boeken lezen of TV kijken terwijl ze trainen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een ligfiets is dat hij niet hetzelfde niveau van cardiovasculaire training geeft als een rechte hometrainer. Dit betekent dat je niet zo veel calorieën verbrandt of je hartgezondheid in dezelfde mate verbetert, maar dit is niet altijd nodig voor mensen die willen afvallen en hun lichaam strakker willen maken. Wil je iets intensers, dan raden we je aan hier onze spin bikes reviews pagina te bekijken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • EXERPEUTIC
  • EXERPEUTIC
  • Gymost

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ligfiets in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 4497 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies