Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

30Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

In de drukke levensstijl van vandaag is het innemen van vitamines, hetzij uit natuurlijke bronnen zoals verschillende soorten voedsel, hetzij in supplementvorm, uiterst belangrijk om ons immuunsysteem te versterken en ons lichaam vitaal te houden.

Vitamine E is een van de belangrijkste antioxidanten en speelt een centrale rol bij de bescherming van onze cellen tegen vrije radicalen, veroorzaakt door schadelijke milieu-invloeden zoals UV-straling. Talrijke studies hebben de positieve effecten van vitamine E op een aantal ziekten en huidspecifieke problemen aangetoond. Vitamine E is meestal verkrijgbaar als synthetisch of natuurlijk voedingssupplement in de vorm van capsules.

In onze vitamine E capsules test 2022 geven we je alle belangrijke informatie die je moet weten voor je vitamine E capsules koopt. Lees aandachtig wat hieronder staat om te weten waarom het innemen van vitamine E supplementen zo belangrijk is voor je gezondheid.
Belangrijk om te weten

 • Als een van de belangrijkste antioxidanten en radicaalvangers is vitamine E van bijzonder belang voor onze gezondheid en vitaliteit van het lichaam.
 • Door zijn oxiderende, immuunstimulerende en ontstekingsremmende eigenschappen wordt vitamine E gebruikt als preventief middel tegen vele ziekten.
 • Vitamine E kan bovendien ingenomen worden als voedingssupplement in de vorm van capsules. Er zijn allerlei vitamine E capsules in de handel. Ze zijn natuurlijk, synthetisch, veganistisch en hypoallergeen.

Beste Vitamine E Capsules : Onze selectie

Gids: Vragen die je moet stellen voor je Vitamine E Capsules koopt

Hieronder leer je over het belang en de effecten van het regelmatig innemen van vitamine E op het lichaam, welke natuurlijke voedingsmiddelen vitamine E bevatten, en ook wanneer en voor wie het innemen van vitamine E sterk aan te bevelen is.

Wat is vitamine E en waarom is het belangrijk voor het lichaam?

Vitamine E is een verzamelnaam voor minstens zeven vetoplosbare en complexe stoffen die in de farmacie en geneeskunde bekend staan als tocoferolen. Daarom heeft men het vaak over het zogenaamde vitamine E complex. In 1936 werd vitamine E uit de andere stoffen geïsoleerd en kreeg het de naam alfa-tocoferol. Vergeleken met de andere bèta-, gamma- en delta-tocoferolen, springt alfa-tocoferol eruit met de hoogste biologische activiteit . Als vrije radicalenvanger beschermt vitamine E ons lichaam tegen oxidatieve stress (Image source: unsplash.com/Michelle Blackwell) Vitamine E speelt een essentiële rol in de goede werking van het organisme en is van centraal belang voor de gezondheid en vitaliteit van het menselijk lichaam. Vitamine E is een van de belangrijkste antioxidanten die cellen beschermen tegen vrije radicalen. Het is niet alleen een uiterst belangrijke radicaalvanger, maar ook een stof met ontstekingsremmende effecten. Regelmatige en langdurige inname van vitamine E leidt tot remming van de groei van bloedplaatjes in het bloed en voorkomt de ontwikkeling van verschillende enzymen die betrokken zijn bij ontstekingsprocessen in het lichaam .
(1)

Vitamin E Kapseln-1

(2)

Wat is de werking van vitamine E?

De belangrijkste functie van vitamine E is zijn antioxiderende werking. Het beschermt de lichaamscellen tegen vrije radicalen die in het menselijk lichaam ontstaan door stofwisselingsprocessen of schadelijke milieu-invloeden zoals UV-straling en sigarettenrook. Het heeft ook ontstekingsremmende en immuunversterkende effecten.

Effect op de huid

Door zijn antioxiderende en ontstekingsremmende werking wordt alfa-tocoferol al meer dan 50 jaar zowel in de huidverzorging als in de dermatologie gebruikt voor de behandeling van huidspecifieke ziekten zoals acne of dermatosen .

De inname van vitamine E heeft een aantal positieve effecten op het algemene uiterlijk van de gezichtshuid in alle leeftijdsgroepen. Het uitwendig aanbrengen van vitamine E vermindert de UV-straling op de huid en ook de roodheid en ontsteking van de huid door UV-stralen.

Niet alleen de uitwendige toepassing van vitamine E, maar ook de inwendige inname ervan in de vorm van capsules of tabletten kan de huid beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden . De antioxiderende eigenschappen van vitamine E neutraliseren de vrije radicalen die tot vroegtijdige huidveroudering en huidveranderingen leiden en vertragen het verouderingsproces van de huid. Een wetenschappelijke studie onderzocht het effect van vitamine E in combinatie met resveratrol en baicalin op de huid. De klinische resultaten vonden dat inname van vitamine E binnen 12 weken de zichtbaarheid van rimpels, ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie verminderde en de huidelasticiteit, huidstevigheid en huidverjonging herstelde .

Behalve voor cosmetische huidverzorging wordt alfa-tocoferol ook in de dermatologie gebruikt voor de behandeling van verschillende ernstige dermatologische aandoeningen. Meestal wordt vitamine E gebruikt voor de behandeling van huidontstekingen, eczeemaandoeningen en dematosen zoals atopische dermatitis, epidermolysis bullosa en psoriasis . (3)

(4)

(5)

(6)

Effect op het haar

Het haar heeft niet alleen een belangrijke fysiologische functie, namelijk bescherming tegen direct zonlicht, maar het is ook van groot belang voor het gevoel van eigenwaarde van ieder mens. Heel vaak kan schraal en uitgeput haar een teken zijn van hormonale onevenwichtigheid, stress, chronische ziekten of een teken van een tekort aan belangrijke vitamines in het lichaam, zoals vitamine E .

Vitamine E wordt al jaren in vele culturen gebruikt voor haarverzorging. Egyptische en Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat vitamine E de haarfollikels activeert en zo het haargroeiproces. Een andere studie onderzocht de effecten van het direct innemen van vitamine E op ernstig haarverlies.

De resultaten toonden aan dat een dagelijkse inname van 100 milligram vitamine E leidde tot nieuwe haargroei van tot 35% binnen 8 maanden. Uit de verkregen resultaten concluderen de wetenschappers dat de waardevolle vitamine E haaruitval vermindert, de haargroei ondersteunt en de haardikte bevordert . (7)

(8)

Effect op nagels

Het gele nagelsyndroom kan vaak verklaard worden door een tekort aan vitamine E in het lichaam. Het wordt meestal gekenmerkt door groeistoornissen van de nagels, vergeling en verharding van de nagels. In sommige ernstiger gevallen kunnen andere symptomen ontstaan, zoals vochtretentie en lymfoedeem. Uit studies bleek dat het gele nagelsyndroom behandeld kan worden met een hoge dosis inname van 1000 I.U vitamine E per dag gedurende een periode van 6 maanden .

(9)

Effect op de ogen

In een vijfjarig onderzoek werd nagegaan in hoeverre alfa-tocoferol het gezichtsvermogen kan beïnvloeden of de vorming van blauwe staar? Als onderdeel van de studie namen de proefpersonen meer dan tien jaar lang vitamine E als voedingssupplement.

Aan het eind van de studie bleek uit de resultaten dat degenen die vitamine E innamen duidelijk helderdere ogen hadden dan degenen die dat niet deden. De studie vond dat de antioxiderende werking van vitamine E de vorming van leeftijdsgebonden cataract tegenging en leidde tot minder vertroebeling van de lens .

(10)

Effect op gewrichtsziekten

Vitamine E wordt gebruikt om ontstekingsziekten van gewrichten, zoals osteoartritis en artritis, te voorkomen of te behandelen vanwege de ontstekingsremmende werking. Tijdens het ontstekingsproces hopen zich veel vrije radicalen op. Vitamine E, als vrije radicalenvanger, vecht om deze radicalen te neutraliseren.

Omdat de artritis patiënten een tekort aan vitamine E hebben, moeten ze een hoge dosis vitamine E capsule nemen tegen gewrichtskwalen .

(11)

Effect op diabetici

Veel studies onderzoeken de effecten van vitamine E op een van ’s werelds meest voorkomende chronische ziekten, diabetes. Als het lichaam niet genoeg vitamine E binnenkrijgt, leidt dit tot een toename van oxidatieve stress.

Dit kan op zijn beurt bijdragen tot het ontstaan van diabetes. Wetenschappers ontdekken dat pre-diabetici lage vitamine E gehaltes hebben en concluderen dat het gebrek aan vitamine E in het lichaam verband houdt met het ontstaan van diabetes .

(12)

Het innemen van vitamine E kan de kans op het ontstaan van diabetes verminderen.

Effect op de ziekte van Alzheimer en de geheugenfunctie

De ziekte van Alzheimer treft tegenwoordig steeds meer oudere mensen. Studies proberen uit te maken of vitamine E het ontstaan van Alzheimer kan vertragen of voorkomen en of suppletie ervan een positief effect heeft op de geheugenfunctie.

Uit een acht jaar durende Amerikaanse studie bleek dat een laag vitamine E gehalte in het bloed het risico op dementie en de ziekte van Alzheimer verhoogde. Uit de studie bleek dat regelmatige en langdurige inname van vitamine E in combinatie met vitamine C de ontwikkeling van Alzheimer en dementie voorkomt en het cognitieve vermogen ondersteunt .

(13)

Effect op het hart

Atherosclerose is een ziekte van de bloedvaten waarbij afzettingen in de slagaders ontstaan, in de meeste gevallen veroorzaakt door oxidatieve stress. Oxidatie speelt een essentiële rol in deze vasculaire ziekte. Klinische studies toonden aan dat vitamine E, met zijn krachtige antioxidante werking, oxidatie vermindert en de vorming van afzettingen in de slagaders voorkomt. Zo remt vitamine E de ontwikkeling van atherosclerose in de eerste fase

(14)

Effect op het zenuwstelsel

Hersencellen zijn erg kwetsbaar voor oxidatieve stress. De door oxidatieve stress veroorzaakte schade en stoornissen in het menselijk lichaam worden vaak in verband gebracht met verschillende neuro-ziekten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat vitamine E een positief effect heeft tegen oxidatieve schade. Bijgevolg kan alfa-tocoferol, dankzij zijn zeer krachtige antioxiderende eigenschappen, hersencellen beschermen tegen schade door oxidatieve stress en hun vermogen bevorderen

(15)

Effect op kanker

Jarenlang hebben wetenschappers geloofd dat vitamine E het ontstaan van kanker in een vroeg stadium kan voorkomen, op grond van het feit dat een tekort aan vitamine E leidt tot een hoger risico op kanker. Na een reeks studies tonen wetenschappers aan dat gamma- en deltatocoferolen borst-, long-, dikke darm- en prostaatkanker kunnen voorkomen

(16)

Wanneer en voor wie is het aan te bevelen vitamine E in te nemen?

Hieronder vind je in welke gevallen extra aanvulling van vitamine E in de vorm van voedingssupplementen raadzaam is.

Hoe hoog moet vitamine E zijn?

Het normale gehalte aan vitamine E in het bloed is 6-14 mg/ml. De internationale eenheid (IU) van de vitamine E concentratie komt overeen met ongeveer 0,666 mg d-alfa-tocoferol of 1 mg. dl-alfa-tocoferol acetaat. Als het vitamine E gehalte in het lichaam gedurende lange tijd onder de 5 mg/ml blijft, kan dit leiden tot een vitamine E tekort
(17)

Wat als vitamine E te laag is?

Een lage vitamine E concentratie in het bloed leidt tot een tekort aan vitamine E en dat leidt weer tot allerlei gezondheidsproblemen. Een teken van vitamine E tekort zijn de volgende symptomen en lichamelijke aandoeningen
(18)

 1. Vermoeidheid
 2. Gebrek aan concentratie
 3. Huidontsteking en irritatie
 4. Verhoogde afbraak van rode bloedlichaampjes
 5. Neurologische stoornissen
 6. Stoornissen in het spiermetabolisme
 7. Spierzwakte
 8. Verminderd gezichtsvermogen

Het is moeilijk om een absoluut tekort aan vitamine E te krijgen op een dieet dat rijk is aan vitale voedingsstoffen. Dit kan meestal gebeuren bij mensen die extreem caloriearm voedsel consumeren of lijden aan verminderde lichaamsfuncties.

In gevallen waarin de vitamine E in het bloed te laag is, is de extra inname van vitamine E capsules als voedingssupplement meer dan nodig om in een voldoende dagelijkse behoefte aan vitamine E

Hoeveel vitamine E per dag moet men innemen?

Elk supplement dat we innemen moet in de juiste hoeveelheid zijn. Alleen als de vereiste dagelijkse dosis wordt nageleefd, kan vitamine E een optimaal effect en bescherming bieden. Anders kan een overdosis bijwerkingen en bijwerkingen veroorzaken. De juiste dagelijkse dosis alfa-tocoferol wordt bepaald door de leeftijd.

Volgens de Duitse voedingsvereniging (Deutsche Gesellschaft für Ernährung) varieert de minimale dagelijkse inname van vitamine E in verschillende leeftijdsgroepen als volgt (19):

Leeftijd mg/ml vitamine E per dag bij vrouwen mg/ml vitamine E per dag bij mannen
Zuigelingen van 0 tot 4 maanden 3 3
van 4 tot 12 4 4
Kinderen van 1 tot 4 jaar 6 5
van 4 tot 7 jaar 8 8
van 7 tot 10 10 9
van 10 tot 13 jaar 13 11
tieners en volwassenen van 15 tot 25 jaar 15 12
van 25 tot 51 14 12
van 51 tot 65 12 12

Bedenk dat deze tabel informatie geeft over de minimale dagelijkse inname van alfa-tocoferol. De gegeven hoeveelheden moeten dagelijks ingenomen worden, zodat deficiëntieverschijnselen voorkomen worden.

Wil vitamine E immunostimulerend, ontstekingsremmend, preventief en therapeutisch werken, dan moet je het innemen in een stevige dosis van iets als 400 I.U, 600 I.U per dag. Dit gebeurt meestal met behulp van vitamine E supplementen, zoals capsules.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het innemen van vitamine E?

Vitamine E capsules moeten volgens de aanbevolen dagelijkse dosis ingenomen worden, anders kunnen ongewenste bijwerkingen optreden. Bij een dagelijkse dosis hoger dan 300 IE kan vitamine E de volgende symptomen veroorzaken: vermoeidheid, hoofdpijn, stofwisselingsstoornissen, diarree, misselijkheid en darmkrampen.

In een grote studie waaraan meer dan 39.000 gezonde vrouwen deelnamen die ongeveer 10 jaar lang elke dag 600 I.U. vitamine E innamen, werden frequente neusbloedingen waargenomen als bijwerking van de hoge dosis vitamine E (20).

Wat is het alternatief voor vitamine E capsules?

Vitamine E komt voor in een aantal natuurlijke voedingsmiddelen. Het wordt uitsluitend door planten geproduceerd. Plantaardige oliën zijn de belangrijkste bronnen van vitamine E (21).

Vitamin E Kapseln-2

Veel plantaardige oliën die rijk zijn aan vitamine E maken deel uit van ons dagelijks menu.
(Image source: unsplash.com/Alex Holyoake)

De volgende oliën hebben een hoog vitamine E gehalte

 • Olijfolie, wijnkiemenolie, koolzaadolie, zonnebloemolie en saffloerolie. Soja-, kokos- en maïskiemoliën bevatten ook vitamine E.

Voor mensen die allergisch zijn voor soja, worden vitamine E capsules aangeboden zonder soja-gehalte.

Noten en volkoren producten zijn ook rijk aan vitamine E

 • Hazelnoten
 • Walnoten
 • Pinda’s
 • Amandelen
 • Meergranen muesli
 • Havermout
Bedenk dat vitamine E capsules geen vervanging zijn voor een gevarieerde voeding.

Bovendien komt vitamine E voor in dierlijke voedingsmiddelen

 • Melk
 • Eieren
 • Vlees
 • Vis (olie sardines, gerookte paling)

Als de meeste van deze vitamine E-rijke voedingsmiddelen niet in je wekelijkse menu staan, kun je vitamine E het beste innemen als voedingssupplement in capsulevorm, als dat nodig is.

Welke andere vitamine E supplementen zijn er?

Vitamine E is in verschillende vormen verkrijgbaar. Behalve capsules en tabletten voor inwendig gebruik, kan het ook gekocht worden in de vorm van olie of crème voor inwendig gebruik.

 • Vitamine E tabletten: Net als de capsules worden vitamine E tabletten met water ingenomen. Ze dragen ook bij tot een normaal vitamine E gehalte in het lichaam.
 • VitamineE oliën: Vitamine E oliën kunnen direct op de huid aangebracht worden of aan je eigen huidcrèmes toegevoegd worden.
 • Vitamine E in dermocosmetica: Veel huidzonnecrèmes hebben een vitamine E gehalte.

Besluit: Welke soorten vitamine E capsules zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn twee soorten vitamine E capsules. Het verschil zit in de manier waarop vitamine E verkregen wordt. Er zijn capsules met

 • Natuurlijke vitamine E
 • Synthetische vitamine E

Steeds vaker is vitamine E ook als zuiver of natuurlijk product te koop, naast de chemisch geproduceerde vorm.

Vitamin E Kapseln-3

Het menselijk lichaam verkiest vitamine E uit natuurlijke bronnen boven de synthetische isomeren van vitamine E.
(Image source: unsplash.com/Adam Niescioruk)

Vitamine E is de enige vitamine waarbij de natuurlijke en synthetische vormen verschillen in hun chemische structuur en effecten. De twee vormen hebben gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Natuurlijk verkregen vitamine E en synthetisch geproduceerde vitamine E worden op dezelfde manier door het lichaam opgenomen. Het verschil zit in hun herkenning door het lichaam en hun verblijftijd in het bloed.

Wat zijn de kenmerken van natuurlijke vitamine E capsules en wat zijn hun voor- en nadelen?

Natuurlijke vitamine E (d-alfa-tocoferol of RRR-alfa-tocoferol) wordt verkregen uit plantaardige oliën, meestal gewonnen uit zonnebloempitten, sojabonen, maïs en koolzaad. De capsules met vitamine E uit natuurlijke bronnen zijn gemaakt van d-alfa-tocoferol.

Natuurlijk voorkomende vitamine E wordt gemakkelijker door het lichaam herkend dan synthetische. Door dit selectieproces blijft natuurlijke vitamine E langer in het menselijk lichaam dan chemisch geproduceerde vitamine E. Dit betekent dat het een hogere biologische beschikbaarheid heeft. Dit betekent dat het een hogere biologische beschikbaarheid heeft.

Voordelen
 • Gewonnen uit natuurlijke grondstoffen
 • Sneller door het lichaam geabsorbeerd
 • Constant hoger gehalte in het bloed
 • Betere biologische beschikbaarheid
Nadelen
 • Liever niet geschikt voor veganisten en mensen met allergieën

Wat onderscheidt synthetische vitamine E capsules en wat zijn hun voor- en nadelen?

De chemisch geproduceerde vitamine E (dl-alfa-tocoferol of all-rac-alfa-tocoferol) bestaat uit een mengsel van acht diastereoisomeren, waarvan slechts 12,5% lijkt op de natuurlijke vitamine E. De overige zeven stereoisomeren onderscheiden zich van elkaar doordat de vitamine E een natuurlijke vitamine is. De overige zeven stereoisomeren worden gekenmerkt door een andere moleculaire structuur en een lagere biologische activiteit. De capsules van synthetische vitamine E bevatten dl-alfa-tocoferol.

Na inname en herkenning door het lichaam wordt de synthetische vorm snel uitgescheiden. Je moet ongeveer twee keer zoveel synthetische vitamine E consumeren om dezelfde activiteit te krijgen die natuurlijke vitamine E heeft.

Voor mensen met een allergie wordt synthetische vitamine E aanbevolen omdat het, in tegenstelling tot natuurlijke vitamine E, slechts een kleine hoeveelheid additieven uit planten bevat, zoals sojaolie (22).

Voordelen
 • Geschikt voor veganisten en mensen met een allergie
Nadelen
 • Lagere biologische activiteit
 • Geen constant gehalte in het bloed

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om vitamine E capsules te vergelijken en te evalueren

Hier zijn enkele criteria waarmee je rekening moet houden als je vitamine E capsules koopt.

Dosering

De dosering van afzonderlijke vitamine E capsules is een belangrijk aankoopcriterium. De dosis vitamine E van de capsules wordt op de verpakking niet altijd in mg aangegeven. Op de meeste productverpakkingen staat de dagelijkse dosis vermeld in IU. De meeste vitamine E capsules zijn hoog gedoseerd, nl. 200 IE, 300 IE, 400 IE, 600 IE en 1000 IE. 1000 IE komt overeen met 671 mg.

stuks

Vitamine E capsules zijn verkrijgbaar in flesjes van 30, 50,100, 120, 200 en 200 stuks. Het is aan jou of je een fles met meer capsules wilt kopen. Het voordeel van grotere verpakkingen is dat ze over een langere periode gebruikt kunnen worden als er maar één capsule per dag wordt ingenomen. 120 vitamine E capsules zijn genoeg voor 4 maanden – dus een gericht vitamine E dieet is mogelijk.

Vegan Vitamine E Capsules

Er zijn ook veganistische vitamine E capsules verkrijgbaar. Ze zijn glutenvrij en lacktosevrij. Het omhulsel van de capsule is gemaakt van gelatine, dat 100% plantaardig is.

Met soja en zonder soja

Veel geneesmiddelenfabrikanten bieden ook sojavrije vitamine E capsules aan voor mensen die allergisch zijn voor soja.

Wetenswaardigheden over vitamine E capsules

Hoe, wanneer en hoelang moet je vitamine E capsules innemen?

Er zijn twee belangrijke dingen die je moet weten over het innemen van vitamine E capsules

 1. Slik geen vitamine E capsules in met hete vloeistoffen, want vitamine E is gevoelig voor hitte!
 2. Neem vitamine E capsules niet op een lege maag in!
Vitamine E capsules oefenen hun antioxiderende en genezende werking uit als ze goed en langdurig ingenomen worden.

Omdat vitamine E een vetoplosbare vitamine is, moeten vitamine E capsules gecombineerd worden met maaltijden. Zo kunnen ze het beste met de voedingsvetten in de darmen verwerkt worden.

Je kunt vitamine E capsules als voedingssupplement innemen als je lijdt aan een ernstig vitamine E tekort, en ook als je je prestaties, concentratie, uithoudingsvermogen en immuunsysteem wilt opkrikken.

Kunnen vitamine E capsules met crème gemengd worden?

Vitamine E capsules zijn geschikt voor inwendig gebruik. Het openbreken van de capsule om er de werkzame bestanddelen uit te halen is niet bepaald aan te bevelen. Als je vitamine E in je eigen verzorgingsproducten wilt mengen en de dosering ervan zelf wilt beoordelen, moet je daarvoor olie gebruiken.

Kan vitamine E tijdens de zwangerschap genomen worden?

Een van de meest gestelde vragen over vitamine E is of het wel aangewezen is het tijdens de zwangerschap te nemen. Ons antwoord is: 100% ja! Als krachtige antioxidant kan vitamine E de moeder en de ontwikkeling van de foetus tijdens alle stadia van de zwangerschap ondersteunen.

Een juiste inname van vitamine E vermindert de kans op een ernstige en gecompliceerde zwangerschap. Om ervoor te zorgen dat moeder en kind voor en na de zwangerschap in de beste gezondheid verkeren, is vitamine E van essentieel belang. De aanbevolen dagelijkse dosis vitamine E voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven is 13 tot maximaal 15 mg (23).

Een andere studie, gepubliceerd in het International Journal of Reproductive Biomedicine, vond dat vitamine E in combinatie met aspirine de kans op zwangerschap kan vergroten en de kans op een miskraam kan verkleinen (24).

Beeldbron: puhhha/ 123rf.com

Referenties (24)

1. Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Bron

2. Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Bron

3. Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016;7(4):311-315.
Bron

4. Alexander J. Michels, Ph.D. Vitamin E and Skin Health. Oregon State University
Bron

5. Farris P, Yatskayer M, Chen N. Evaluation of Efficacy and Tolerance of a Nighttime Topical Antioxidant Containing Resveratrol, Baicalin, and Vitamin E for Treatment of Mild to Moderately Photodamaged Skin. J Drugs Dermatol. 2014 Dec;13(12):1467-72.
Bron

6. Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016;7(4):311-315.
Bron

7. Beoy LA, Woei WJ, Hay YK. Effects of Tocotrienol Supplementation on Hair Growth in Human Volunteers. Trop Life Sci Res. 2010;21(2):91-99.
Bron

8. Beoy LA, Woei WJ, Hay YK. Effects of Tocotrienol Supplementation on Hair Growth in Human Volunteers. Trop Life Sci Res. 2010;21(2):91-99.
Bron

9. Al Hawsawi Khalid, Pope Elena. Yellow Nail Syndrome. Pediatr Dermatol. Nov-Dec 2010;27(6):675-6.
Bron

10. Jacques P, Taylor A, Moeller S. Long-term nutrient intake and 5-year change in nuclear lens opacities. JAMA Ophthalmol. 2005; 123(4): 517-526
Bron

11. Chin Kok-Yong, Ima-Nirwana Soelaiman.The Role of Vitamin E in Preventing and Treating Osteoarthritis – A Review of the Current Evidence. Front Pharmacol. 2018; 9: 946.
Bron

12. Rodríguez-Ramírez G, Simental-Mendía LE, Carrera-Gracia MA. Vitamin E Deficiency and Oxidative Status are Associated with Prediabetes in Apparently Healthy Subjects. Arch Med Res. 2017 Apr;48(3):257-262.
Bron

13. La Fata G, Weber P, Mohajeri MH. Effects of Vitamin E on Cognitive Performance during Ageing and in Alzheimer’s Disease. Nutrients 2014;6(12):5453-5472.
Bron

14. Dr. Angelo Azzi, Bern, Priv.-Doz. Dr.Joachim Thiery, München, Prof. Dr.Diethelm Tschöpe, Düsseldorf, Prof. Dr.Henning Schröder, Halle, Prof. Dr.Gisela Fischer, Hannover, Pressezirkel "Vitamin E als präventiv-medizinisches Antioxidans. Von der physiologischen Wirkung zum präventiven Bedarf". Königswinter, 28.April 1998. In: DAZ 1998, Nr.22, S.58
Bron

15. Sen C, Khanna S and Roy S. Tocotrienol: the natural vitamin E to defend the nervous system? Annals of the NY Academy of Sci. 2004: 1031: 127-142
Bron

16. Constantinou C, Papas A, Constantinou AI. Vitamin E and cancer: An insight into the anticancer activities of vitamin E isomers and analogs. Int J Cancer. 2008 Aug 15;123(4):739-52
Bron

17. Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Bron

18. Kalra V, Grover J, Ahuja GK, Rathi S, Khurana DS. Vitamin E deficiency and associated neurological deficits in children with protein-energy malnutrition. J Trop Pediatr 1998; Oct 44(5):291–5
Bron

19. Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V. Vitamin E (Tocopherole)
Bron

20. Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Bron

21. Biesalski HK: Vitamin E. In: Ernährungsmedizin. Hrsg.: Biesalski HK, Bischoff SC, Puchstein C. Thieme Verlag, 2010
Bron

22. Auf die Herkunft kommt es an. In: Unterschiedliche Wirkungen von natürlichem und synthetischem Vitamin E. 2001.
Bron

23. Rumbold A, Ota E, Hori H. Vitamin E supplementation in pregnancy. Cochrane Database Syst Rev. 2015 Sep 7;(9)
Bron

24. Mesdaghinia E, Mohammad-Ebrahimi B, Foroozanfard F. The effect of vitamin E and aspirin on the uterine artery blood flow in women with recurrent abortion: A single-blind randomized controlled trial. Int J Reprod Biomed. 2017 Oct;15(10):635-640.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissentschaftlicher Artikel
Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Ga naar bron
Wissentschaftlicher Artikel
Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016;7(4):311-315.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Alexander J. Michels, Ph.D. Vitamin E and Skin Health. Oregon State University
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Farris P, Yatskayer M, Chen N. Evaluation of Efficacy and Tolerance of a Nighttime Topical Antioxidant Containing Resveratrol, Baicalin, and Vitamin E for Treatment of Mild to Moderately Photodamaged Skin. J Drugs Dermatol. 2014 Dec;13(12):1467-72.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016;7(4):311-315.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Beoy LA, Woei WJ, Hay YK. Effects of Tocotrienol Supplementation on Hair Growth in Human Volunteers. Trop Life Sci Res. 2010;21(2):91-99.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Beoy LA, Woei WJ, Hay YK. Effects of Tocotrienol Supplementation on Hair Growth in Human Volunteers. Trop Life Sci Res. 2010;21(2):91-99.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Al Hawsawi Khalid, Pope Elena. Yellow Nail Syndrome. Pediatr Dermatol. Nov-Dec 2010;27(6):675-6.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Jacques P, Taylor A, Moeller S. Long-term nutrient intake and 5-year change in nuclear lens opacities. JAMA Ophthalmol. 2005; 123(4): 517-526
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
Chin Kok-Yong, Ima-Nirwana Soelaiman.The Role of Vitamin E in Preventing and Treating Osteoarthritis – A Review of the Current Evidence. Front Pharmacol. 2018; 9: 946.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Rodríguez-Ramírez G, Simental-Mendía LE, Carrera-Gracia MA. Vitamin E Deficiency and Oxidative Status are Associated with Prediabetes in Apparently Healthy Subjects. Arch Med Res. 2017 Apr;48(3):257-262.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
La Fata G, Weber P, Mohajeri MH. Effects of Vitamin E on Cognitive Performance during Ageing and in Alzheimer’s Disease. Nutrients 2014;6(12):5453-5472.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Dr. Angelo Azzi, Bern, Priv.-Doz. Dr.Joachim Thiery, München, Prof. Dr.Diethelm Tschöpe, Düsseldorf, Prof. Dr.Henning Schröder, Halle, Prof. Dr.Gisela Fischer, Hannover, Pressezirkel "Vitamin E als präventiv-medizinisches Antioxidans. Von der physiologischen Wirkung zum präventiven Bedarf". Königswinter, 28.April 1998. In: DAZ 1998, Nr.22, S.58
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
Sen C, Khanna S and Roy S. Tocotrienol: the natural vitamin E to defend the nervous system? Annals of the NY Academy of Sci. 2004: 1031: 127-142
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
Constantinou C, Papas A, Constantinou AI. Vitamin E and cancer: An insight into the anticancer activities of vitamin E isomers and analogs. Int J Cancer. 2008 Aug 15;123(4):739-52
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Reinhard Saller, Christine Römer-Lüthi, Reto Bringnoli, Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Kalra V, Grover J, Ahuja GK, Rathi S, Khurana DS. Vitamin E deficiency and associated neurological deficits in children with protein-energy malnutrition. J Trop Pediatr 1998; Oct 44(5):291–5
Ga naar bron
Wissenschaftliche Tabelle
Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V. Vitamin E (Tocopherole)
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Remy Maier: Vitamin E – Antioxidans - par excellence. Verlag für GanzheitsMedizin, Basel. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 2007; 19(4)204–211.
Ga naar bron
Buch
Biesalski HK: Vitamin E. In: Ernährungsmedizin. Hrsg.: Biesalski HK, Bischoff SC, Puchstein C. Thieme Verlag, 2010
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Auf die Herkunft kommt es an. In: Unterschiedliche Wirkungen von natürlichem und synthetischem Vitamin E. 2001.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Review
Rumbold A, Ota E, Hori H. Vitamin E supplementation in pregnancy. Cochrane Database Syst Rev. 2015 Sep 7;(9)
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Mesdaghinia E, Mohammad-Ebrahimi B, Foroozanfard F. The effect of vitamin E and aspirin on the uterine artery blood flow in women with recurrent abortion: A single-blind randomized controlled trial. Int J Reprod Biomed. 2017 Oct;15(10):635-640.
Ga naar bron
Recensies