Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

29Onderzochte producten

32Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Krill olie is een voedingssupplement dat al honderden jaren gebruikt wordt. Door het hoge omega 3 gehalte helpt het de stemming te beheersen, onze cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en nog vele andere voordelen!

We nodigen iedereen uit die meer wil weten over dit product, de voordelen, hoe het te gebruiken, enzovoort. Lees dit informatieve artikel, je leert alles wat je moet weten om de beste krill olie op de markt te kiezen die ideaal voor je is. Laat je commentaar achter en vertel ons waar je het voor gebruikt!
Belangrijk om te weten

 • Krill olie is een soort voedingssupplement dat grote hoeveelheden omega-3 bevat. Onder de talloze voordelen ervan zijn cardiovasculaire, geheugen en huidgezondheidszorg. Ontdek hieronder ook waar je het kunt kopen en welke dosering je moet innemen.
 • Er is NKO krill olie, die zorgt voor een koudgeperst en milieuvriendelijk proces. Anderzijds wordt traditionele krillolie gekenmerkt door zijn goedkopere en geringere zuiverheid. Beide zijn even heilzaam voor je gezondheid, ontdek meer over hun verschillen in het kort.
 • Tenslotte, als je wilt dat je aankoop voor 100% slaagt, nodigen we je uit om je ervan te vergewissen dat de bestanddelen in de juiste verhouding zijn om hun kwaliteit, de presentatie die bij je past, de smaak en de dosering of behandeling die je wilt kopen.

Beste krill olie: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over krill olie

Als je een uitstekende bron van vitamines, antioxidanten en omega-3’s wilt, is het tijd om te overwegen een goede krill olie te kopen. Als je niet weet waar je moet beginnen, vind je hieronder de belangrijkste dingen die je over dit complete supplement moet weten. We hopen dat je het leuk vindt!

Krill olie is een soort voedingssupplement dat grote hoeveelheden omega-3 bevat.
(Foto: Guillem/ 123rf.com)

Wat is krill olie en waarvoor wordt het gebruikt?

Krill is een heel klein schaaldiertje dat in zee gevonden wordt en voedsel is voor walvissen, mantaroggen, haaien en andere vissen. De olie die ze bevat is uiterst heilzaam voor menselijke consumptie en is een uitstekend voedingssupplement door haar hoge gehalte aan omega 3 (DHA en EPA) en antioxidanten.

Meervoudig onverzadigde vetzuren, ook bekend als omega 3 EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn een soort omega 3 die perfect is om hart- en vaatongevallen te voorkomen, het concentratievermogen te verbeteren, coronaire ziekten te behandelen, depressie, geheugen en leervermogen te verbeteren, onder andere.

Voordelen
 • Natuurlijke antioxidant
 • Huidverjonging
 • Verbetert de cardiovasculaire gezondheid
 • Vermindert symptomen van artritis en ontstekingen
 • Premenstruele en menstruele verlichting
Nadelen
 • Kan een slechte adem veroorzaken
 • Brandend maagzuur bij hoge consumptie
 • In verband gebracht met misselijkheid en algemeen maagongemak
 • Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor vis, schelp- en schaaldieren

NKO of traditionele krill olie – Waar moet je op letten?

Omdat ze beide waardevolle bronnen van omega-3 zijn, worden deze twee supplementen vaak verward. Hun belangrijkste verschillen zijn prijs en kwaliteit. Hier zijn de elementen die ze onderscheiden, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je voedingsbehoeften past.

NKO Krill Olie. Deze soort wordt gemaakt volgens een gepatenteerd natuurlijk proces. De olie wordt gewonnen door de krill koud te persen, wat een zuiverder product oplevert, vrij van zware metalen en pesticiden. Het gehalte aan vetzuren en astaxanthine kan tot 10 keer hoger zijn dan dat van andere soorten.

Traditionele krillolie. Als het product niet als NKO geëtiketteerd is, is het volgens een traditionele methode gemaakt. Deze worden verkregen door trawlvisserij, daarom is de zuiverheid van het product lager. Het wordt daarom aanbevolen vanwege zijn betaalbare prijs en voor sporadisch gebruik, want zijn intense smaak kan maagklachten veroorzaken.

Krill olie NKO Traditionele krill olie
Extractie Gespecialiseerde culturen Door trawlvisserij
Absorptie Snel en reukloos Langzaam en vissige smaak/geur
Capsules Plantaardig Gelatine en snelle absorptie

Hoe kun je krillolie consumeren?

De dosis krillolie moet gekozen worden in overeenstemming met je voedingsbehoeften. Maar volgens de ODS, Office of Dietary Supplements, is er geen vastgestelde maximumdosis voor krill olie of omega 3 supplementen.

De ODS beveelt een maximale inname van 1,6 gram omega 3 per dag aan

Dezelfde ODS, Office of Dietary Supplements, beveelt een inname van 1,6 gram omega 3 voor mannen en 1,6 gram voor vrouwen aan. Tegelijk mag de consumptie van EPA en DHA niet meer dan 2 gram totaal per dag bedragen. Dat wil zeggen dat je dagelijks 1-3 capsules kunt innemen, afhankelijk van het gewicht.

Aankoopcriteria

Nu je in grote lijnen weet waar het bij krillolie om gaat, zijn we er zeker van dat je al zin hebt om de jouwe te kopen. Bij Fitforbeach helpen we je altijd om een subjectieve en gespecialiseerde evaluatie te maken voor je behoeften, door middel van de belangrijkste factoren die je in elk product kunt herkennen.

Samenstelling

Hoewel het voor de hand lijkt te liggen dat het enige ingrediënt krill moet zijn, is het belangrijk het etiket van het product te controleren om er zeker van te zijn dat de voedingselementen juist zijn en in de nodige hoeveelheid voor een optimale kwaliteit. Daarom bevelen we het volgende aan

 • De belangrijkste antioxidant is astaxanthine en hoe hoger het gehalte, hoe beter. Het is volkomen veilig om 4 tot 40 mg per dag in te nemen gedurende 12 weken of 12 g per dag gedurende 6 maanden. Het is daarom aan te bevelen het als hoofdingrediënt op het etiket te vermelden, om de kwaliteit te garanderen.
 • Krill uit Antarctica heeft een geringere hoeveelheid gifstoffen die in de zee aanwezig zijn en zware metalen zoals kwik in zijn samenstelling. Het is aan te bevelen een product te consumeren met de aangegeven hoeveelheid voedingsstoffen.
 • Op het voedingsetiket moet de juiste hoeveelheid DHA en EPA samen vermeld staan. We herinneren eraan dat vaak krill olie een hoger percentage EPA bevat. In dit geval is de aanbeveling om beide 300 mg te laten bereiken.
 • Fosfolipiden zijn een belangrijk bestanddeel van krill olie. Een hoog gehalte aan fosfolipiden onderscheidt krill olie van visolie. Het is aan te bevelen minstens 200 – 500 g van het product te nemen.

Er is NKO krill olie die zorgt voor een koudgeperst en milieuvriendelijk proces. (Foto: Guillem/ 123rf.com)

Presentatie

Krill olie heeft een zeer intense smaak en kan voor volwassenen en kinderen wat moeilijk te verteren zijn. Daarom zijn er twee presentatiemogelijkheden die gemaakt zijn om het onaangename gevoel, samen met mogelijke visachtige aroma’s en smaken, te verzachten.

Capsules. Het is een soort stijve gelatine, die binnenin een concentraat van krillolie bevat. De beste producenten zijn erin geslaagd de visachtige smaak en geur van hun capsules te elimineren en ze worden aanbevolen omdat ze een precieze hantering van de dosering mogelijk maken en snel in de maag oplossen, waardoor maagklachten vermeden worden.

Vloeibaar. Dit is de gemakkelijkste en snelst opneembare manier om krill olie te consumeren. Het is in zijn pure staat en heeft een zeer intense smaak. Het wordt aanbevolen voor jonge kinderen of oudere volwassenen die moeite hebben met het verteren van pillen of een lichamelijke handicap hebben waardoor ze hun luchtpijp niet onder controle kunnen houden.

Smaak

Supplementen met grote hoeveelheden omega-3 hebben een sterke smaak die erg op vis lijkt. Daarom kunnen de negatieve effecten erg lijken op het consumeren van dit soort wit vlees, waaronder brandend maagzuur, misselijkheid, reflux of slechte adem. Maak je geen zorgen, voor de meeste mensen zijn deze onmerkbaar.

Natuurlijk. Zoals je je kunt voorstellen is het heel intens. Als je een natuurlijke smaak gaat kiezen, is het aan te bevelen die te nemen in een vorm die je verdraagt, zoals speciale gelcapsules om dit gevoel te vermijden. Doe het in elk geval altijd op een volle maag, dat voorkomt ongemak van de vissige smaak en het visaroma.

Flavoured. Volwassenen en kinderen geven er vaak de voorkeur aan de lichte vissmaak van dit supplement te vermijden. Voor hen is het aan te bevelen de voorkeur te geven aan een gearomatiseerd product, dat helpt de vissige smaak en aroma te verminderen. Het meest gebruikelijk is vanille of citrussmaken zoals sinaasappel en citroen.

Wist je dat Paus Franciscus erkend heeft dat hij regelmatig krillolie consumeert: omdat het de krachtigste natuurlijke bron van omega-3 is ?

Dosering

Afhankelijk van hoe lang we de kuur willen volhouden, hangt het aantal capsules dat we moeten kopen af van hoeveel capsules we moeten kopen. Bedenk dat er geen minimum of maximum inname van krill olie is. Dit komt omdat je leeftijd en voedingsbehoeften, naast andere factoren, van invloed zijn. Raadpleeg daarom altijd een medisch specialist.

Beginstadium. Om de resultaten van het consumeren van krill olie te beginnen zien, is het aan te bevelen gedurende de eerste en tweede maand dagelijks een dosis van 2 tot 3 pillen in te nemen. Voor dit geval kun je kuren kopen die 60 tot 90 capsules bevatten en je zult nooit een tekort hebben aan de juiste dosis.

Eindfase. Nadat je lichaam gewend is geraakt aan krill olie, is het tijd voor je spijsverteringsstelsel om te rusten. Tijdens de derde maand is het aan te bevelen om één capsule per dag te consumeren, in dit geval kun je de maandkuren kopen waarin 30 capsules verwerkt zijn, één voor elke dag en het zal heel gemakkelijk zijn om de cyclus af te maken.

(Uitgelichte foto: nehru/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies