Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

28Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Gezondheid is voor iedereen van het grootste belang, en de natuur helpt altijd door voedingsmiddelen aan te reiken die, als je ze consumeert, het lichaam eindeloos veel voordelen bieden, maar als je ze niet kent, kun je ze niet in je dieet opnemen, en dat is wat er meestal met Acai gebeurt.

De magie van de natuur is zeer uitgebreid, dus zijn er veel eigenschappen die de meesten misschien niet kennen, zoals met dit ongelooflijke voedingsmiddel gebeurt. Wat als je door het consumeren van een bes een ongelooflijke hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt? Dit zou ontegenzeggelijk ongelooflijk zijn, en dat is wat er met Acai gebeurt.

Omdat het een impopulair, en zelfs ongewoon product is, weet je er misschien niet veel of niets over. Als je over het wonder van Acai verteld bent en het wilt kopen, dan vertelt dit artikel je er alles over, zodat je de juiste Acai presentatie kunt krijgen.
Belangrijk om te weten

 • Acai is, kort gezegd, een uit Brazilië afkomstige bes, die gewoonlijk donker, paars of blauw van kleur is, hoewel ze op het eerste gezicht zwart lijkt. Het heeft veel voordelen, zoals de hoeveelheid vitaminen, vezels en eiwitten. Het wordt meestal bereid samen met vruchten en andere bessen.
 • Er zijn soorten Acai op de markt, maar er zijn er twee waar je speciaal op moet letten, dat zijn de gewone Acai, die de normale eigenschappen hebben, klein en toegankelijk zijn, en Acai Acu, een grotere versie met een zeer sterke smaak, die meestal niet aangenaam is, maar even goede eigenschappen heeft.
 • Voor je de beslissing neemt om Acai te kopen, is het goed om bepaalde parameters of factoren te kennen die je in staat stellen de ene presentatie met de andere te vergelijken. Aspecten als kleur, hoeveelheid, organische samenstelling en presentatievorm lenen zich uitstekend voor vergelijking.

Beste Acai: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over Acai

Na het bekijken van de beste Acai presentaties, heb je misschien een vrij goed idee van wat je moet kopen. Maar voor je een definitieve beslissing neemt en een bepaalde Acai koopt, is het goed om bepaalde termen en eigenschappen te kennen die je een duidelijker beeld van dit voedingsmiddel geven.

Het juiste Acai gerecht kan de perfecte bron van natuurlijke vitamines zijn. (Foto: Oksana Bratanova / 123rf.com)

Wat is Acai en wat zijn de voordelen?

Acai is eigenlijk een heel unieke bes die alleen in Brazilië voorkomt. Het was een speciaal dieet van de inheemse bevolking, maar na een voedingsstudie begon het de internationale markt te bereiken als een evenwichtig voedingsmiddel met een hoge voedingsindex. Het ziet er donkerblauw/paars uit, soms bijna zwart.

Tot de belangrijkste voordelen behoort het voordeel van de samenstelling, want het is een directe bron van vitamine A en C, die de huid en de afweer helpen. Bovendien bevat het een hoog gehalte aan biologisch plantaardig eiwit, dat hoger is dan eieren. Het is ook rijk aan vezels, Omega 3, 6 en 9 en bevat ook antioxidanten.

Hoewel het op zich een perfect product lijkt, heeft het, net als elk ander product dat tegenwoordig op de markt is, voordelen en nadelen waarmee je bij je aankoop rekening moet houden. Dat het bepaalde nadelen heeft, wil niet zeggen dat het een slecht product is, maar je moet er wel rekening mee houden.

Voordelen
 • Het voorziet het lichaam van vitale vitamines zoals A, C en B-complex
 • Het is rijk aan licht verteerbare eiwitten
 • Het bevat veel vezels en antioxidanten.
Nadelen
 • Raadpleeg vóór consumptie je arts, om mogelijke allergieën te voorkomen
 • Kan medische behandelingen (medicijnen) verstoren.

Gewone Acai of Acai Acu – Waar moet je op letten?

Dit product heeft afleidingen in de natuur, en afhankelijk van factoren als zijn vorm of kleur, kan het op verschillende manieren ingedeeld worden. Er zijn twee soorten waarvan je op de hoogte moet zijn, want het verschil tussen beide verandert de consumptie-ervaring volkomen. Het zijn: de gewone of zwarte Acai en de Acai Acu.

Gewone of zwarte Acai: Het is de bekendste en meest gecommercialiseerde presentatie van Acai, met alle voordelen die de bes kenmerken. Het heeft een smakelijke en niet erg sterke smaak. Zijn kleur is de meest typische, want hij is een mengsel van blauw en donkerpaars. Het is erg voordelig, want het is wereldwijd het populairst.

Acai Acu: Dit afgeleide van de Acai is niet zo algemeen of populair, want het wordt niet veel verhandeld. Hij is groter en de smaak is veel sterker, zodat hij misschien niet aangenaam is om te eten. Maar omdat hij groter is, kan hij beter gebruikt worden, en heeft hij de neiging het seksueel verlangen te stimuleren en het cholesterolgehalte te reguleren.

Gewone Acai of preto Acai Acu
Smaak Mild en smaak Sterk, kan onsmakelijk zijn
Gemak om te verkrijgen Hoog Laag
Grootte Klein, maximaal 14 mm Groot, soms tweemaal zo groot als Preto.
Voordelen Vitaminen, antioxidanten, eiwitten Stimuleren van seksueel verlangen, regulering van cholesterol
Prijs Betaalbaar Duur.

Aankoopcriteria

Als laatste punt is het belangrijk dat je bij je aankoop rekening houdt met bepaalde factoren, zodat je de verschillende mogelijkheden die je ter beschikking staan kunt vergelijken en het product kunt kiezen dat het best aan je behoeften voldoet, en kan beantwoorden aan wat je uit dit product wilt halen

 • Soort bereiding
 • Kleur
 • Hoeveelheid
 • Organische samenstelling

Soort presentatie

Een van de factoren die je als eerste opvalt als je dit product wilt kopen, is dat er vele versies of presentaties direct op de markt verkrijgbaar zijn, en elke past bij bepaalde behoeften of, meer specifiek, leefgewoonten, zodat ze een groter gebruiksgemak bieden.

Zuivere bes: Deze vorm van Acai is de meest natuurlijke die je kunt vinden, omdat je in contact komt met de bes in zijn gewone vorm, zonder ingrepen of veranderingen. Het is raadzaam ze te wassen voor consumptie, en de smaak kan niet naar ieders zin zijn. De voedingsstoffen worden maximaal gebruikt. Perfect voor thuis.

Bewerkt poeder: Een heel gemakkelijk te bereiden versie. Geen korte houdbaarheid, gemakkelijk te bewaren. Meestal hebben ze een vertrouwde smaak, omdat ze toevoegingen bevatten, dit kan een beetje tegenstrijdig zijn, want Acai is in de meeste gevallen niet 100% geconcentreerd. Uitstekend voor sporters of atleten.

Drink: Er zijn bepaalde merken die Acai of op Acai gebaseerde drankjes ontwikkelen, meestal is er geen volledige concentratie Acai, maar wordt het gecombineerd met andere bestanddelen, meestal heilzaam in takken die lijken op de bes. Ze zijn snel te consumeren, ideaal voor mensen met een druk leven.

Een mondvol Acai kan een ongelooflijke bron van gezondheidsvoordelen zijn. (Foto: Cokemomo / 123rf.com)

Kleur

Afhankelijk van de kleur van de Acai kan hij meer of minder geschikt zijn, en zelfs de prijs kan stijgen. Dit komt door de soort Acai waar je mee te maken hebt. Er zijn twee hoofdkleuren die je gewoonlijk op de markt vindt, en die je dus moet kennen.

Paars/blauwe (donkere) kleur: Dit is de meest voorkomende en bekende vorm van Acai, heel gemakkelijk op de markt te vinden, en betaalbaar. Het wordt meestal in restaurants geserveerd, maar ook thuis bereid. Hij is goedkoop.

Groene kleur: Een atypische kleur van Acai, die alleen hoort bij de “Witte Acai”, die, hoewel hij deze naam heeft, groen van kleur is, zowel op de schil als van binnen. Het is zeer zeldzaam, dus niet gemakkelijk te vinden, en het is meestal duur.

Hoeveelheid

De hoeveelheid Acai die je koopt, kan de mate van consumptie bepalen die je van dit product zult hebben. Daarom is het belangrijk dat je bedenkt hoe vaak je dit voedsel in je dieet zult opnemen, om verspilling of een tekort aan reserves te voorkomen.

100 gram: Dit is een van de kleinste presentaties op de markt, meestal in poedervorm. Uitstekend om voor het eerst van dit product te proeven, en om te zien hoe het past, of dat het gemakkelijk in je routinedieet past. Met deze presentatie kun je het als een extra element consumeren.

250 gram: De “medium” vorm in termen van hoeveelheid Acai. Het is een maat die ook in de poedervorm verwerkt wordt, en heeft een grotere inhoud, dus wordt het aanbevolen voor wie Acai al eerder geprobeerd heeft en besluit het in zijn dieet op te nemen, maar niet als hoofdbasis, maar secundair, of als supplement.

500 gram of meer: Dit zijn presentaties van grote hoeveelheden, ideaal voor mensen met grote gezinnen, die grote porties van dit product consumeren, of nog meer, voor wie ermee werkt voor de detailhandel, zoals bijvoorbeeld in een restaurant.

Biologische samenstelling

Iets waar je bij elk voedingsmiddel, en meer van volkomen natuurlijke oorsprong als Acai, rekening mee moet houden, is de biologische samenstelling die de presentatie ervan kan hebben, dus je moet op de tabellen met voedingswaarden letten, om precies te weten wat je werkelijk binnenkrijgt.

Natuurlijke bes: Deze versie is de meest natuurlijke van allemaal, en 100% biologisch, als je Acai wilt verwerven om zonder enige verandering van alle voordelen te kunnen genieten, dan is dit de ideale samenstelling voor jou, want het is de natuurlijke

Bewerkte versies: Of het nu in sap of poeder is, gewoonlijk hebben deze presentaties middelen van derden in de samenstelling, hetzij om een aangenamere smaak te krijgen, hetzij om een snellere bereiding te verkrijgen. Deze veranderingen zijn misschien onbeduidend, maar ze veranderen het biologische niveau van het product.

Het is goed dat je met deze factoren rekening houdt, om te weten waaraan je voorrang gaat geven bij de uiteindelijke aankoop van Acai, als het de maximale expressie van voedingsstoffen zal zijn, zoals bij de bes het geval is, of een iets minder zuivere natuur, maar meer handigheid en smaak.

(Foto: Diogoppr / 123rf.com) (Foto: Diogoppr / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies