Laatst bijgewerkt: 01-09-2021

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

34Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

169Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote productentest 2021. Hier stellen we alle producten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen het beste product voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist op moet letten als je het product wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Koolhydraatarme snacks zijn natuurlijke of chemisch geproduceerde producten die weinig calorieën, suiker en vetten bevatten.
 • Koolhydraatarme tussendoortjes helpen je om je gewicht te verminderen zonder te hoeven afzien van zoetigheid.
 • Een grote verscheidenheid aan producten is niet alleen in supermarkten verkrijgbaar, maar ook op het internet. Er is zeker voor elk wat wils. Vooral omdat je ook koolhydraatarme snacks kunt bereiden met natuurlijke ingrediënten.

Beste Koolhydraatarme Snacks: Onze selectie

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om koolhydraatarme snacks te evalueren en te vergelijken

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke koolhydraatarme snacks.

De criteria die je kunt gebruiken om de keuzemogelijkheden te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat bij de afzonderlijke criteria belangrijk is.

Productsoort

Koolhydraatarme snacks zijn er in de vorm van natuurlijke producten zoals groenten, maar er zijn ook kunstmatig gemaakte producten.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Poeder
 • Bars
 • Smoothies
 • Soepen
 • Voedselvervangers (producten als Nutella of chips met weinig calorieën)

Alle producten hebben gemeen dat ze veel minder calorieën bevatten dan een “gewone” maaltijd die we zouden eten. Dit is de reden waarom het lichaam gewicht verliest.

Calorieën

Je lichaam verbrandt elke dag een bepaalde hoeveelheid calorieën. Hoeveel hangt vooral af van hoeveel je beweegt. Als je meer calorieën eet dan je die dag verbrand hebt, komt je lichaam aan.

Als je minder calorieën eet dan je die dag verbrand hebt, zal je lichaam gewicht verliezen.

Koolhydraatarme producten staan erom bekend weinig calorieën te bevatten. Dit betekent echter niet dat je daarom een grotere hoeveelheid voedsel kunt eten.

Suikergehalte

Een koolhydraatarm dieet vermijdt zo veel mogelijk suiker of vervangt het door een alternatieve zoetstof. Voor de zoete smaak zijn er vervangers zoals erythritol of xylitol.

Erythritol wordt gevonden in fruit en groenten en is een natuurlijke suikeralcohol die zeer goed verdragen wordt. Het heeft geen effect op de bloedsuiker- of insulinespiegel en een zeer lage caloriebalans.

Xylitol is ook een suikeralcohol die helemaal natuurlijk is en gemaakt wordt van hout- of maïszetmeel. De suikervervanger heeft 40 % minder calorieën dan suiker en toch een vergelijkbare zoetkracht.

Maar als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan het de maag van streek maken en zelfs levensbedreigend zijn voor honden.

Vetgehalte

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet is het heel belangrijk om op de onverzadigde en verzadigde vetzuren te letten. Het dagelijkse menu moet producten bevatten zoals mager vlees, noten, koudgeperste plantaardige vetten en oliën of vetarme worsten en kazen.

Een zekere hoeveelheid vet heeft ons lichaam nodig en is ook gezond.

Eiwit

Vooral als je wilt sporten tijdens je koolhydraatarm dieet, is het erg belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Niet alleen natuurlijke voedingsmiddelen zoals eieren en kwark kunnen helpen, maar ook chemisch geproduceerde producten zoals eiwitpoeders, eiwitrepen, enz.

Je moet hier echter voorzichtig zijn! Veel eiwitproducten bevatten veel calorieën. Zorg dus dat je een calorie-arm product in huis haalt voor je ervan geniet.

Prijs

Veel shoppers denken dat je voor koolhydraatarme producten veel meer geld moet uitgeven dan voor een gewone aankoop. Dit is echter niet het geval! Koolhydraatarme snacks kunnen ook gemaakt worden met voedsel uit je gewone boodschappen, zodat je geen extra producten hoeft te kopen, maar dat kan natuurlijk wel.

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je koolhydraatarme snacks koopt

Wat zijn koolhydraatarme snacks?

Vertaling voor de Engelse term “Low Carb Snacks” betekent koolhydraatarme snacks. De term verwijst naar een bepaald soort dieet waarbij veel minder koolhydraten worden geconsumeerd dan gewoonlijk. Koolhydraatarme tussendoortjes zijn dus voedingsmiddelen met weinig koolhydraten.

low carb snacks-1

De ruime keuze aan koolhydraatarme snacks.
(Image source: Unsplash / Brooke Lark)

Koolhydraten zijn suiker en een krachtige bron van energie voor ons lichaam. Maar al te vaak slaan wij mensen deze energie op in de vorm van vetcellen op ons lichaam.

Hoe voorkom je cravings met koolhydraatarme tussendoortjes?

Hier hebben we 6 tips:

 1. Sla geen maaltijden over (ontbijt, lunch en avondeten).
 2. Drink veel water.
 3. Zorg voor voldoende slaap (minstens 7 uur).
 4. Houd je doelen steeds voor ogen.
 5. Leid jezelf af, want hunkeren duurt meestal maar een paar minuten.
 6. Als je niet meer kunt eten, eet dan een gezond snack-alternatief om het hunkeren tegen te gaan.

Voorkom trek met deze 6 tips.

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarme tussendoortjes?

Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goed alternatief voor trek. Als je de voedingsmiddelen in je dagelijkse maaltijden vervangt door koolhydraatarme producten, verminder je niet alleen je gewicht, maar ook je bloeddruk en het risico op diabetes.

low carb snacks-2

Koolhydraatarm dieet biedt je een evenwichtig dieet, waarbij het lichaam alleen de juiste hoeveelheden vetten, eiwitten en suikers binnenkrijgt.
(Image source: pixabay / Tevolesa Leinen)

Onder de vele koolhydraatarme snacks vind je bijvoorbeeld chocoladerepen, die een gezonder alternatief zijn voor gewone chocolade.

Welke koolhydraatarme tussendoortjes vullen je?

Omdat een koolhydraatarm dieet koolhydraten volledig vermijdt of vermindert, komt het hongergevoel meestal snel na het eten weer terug.

Er zijn veel verschillende tussendoortjes die je echt vullen. De populairste staan hier voor je op een rijtje

 • Gebakken eieren avocado met tomatensalsa
 • Gehaktballetjes van kip met paprika-amandelsaus
 • Gebakken champignons met roomkaas
 • Aubergine minipizza’s

Veel eiwitten, proteïnen en vetten zorgen ervoor dat dit hongergevoel na het eten niet optreedt.

Wat is jouw ervaring met koolhydraatarme tussendoortjes?

Door een koolhydraatarm dieet te volgen, met behulp van koolhydraatarme tussendoortjes, zijn veel mensen flink afgevallen en voelen zich nu veel beter in hun lichaam.

Bij de meeste mensen gaat het afvallen eerst heel snel, en dan steeds langzamer naarmate het cardiovasculaire systeem zich aan de nieuwe situatie aanpast.

De meeste mensen hebben maar heel zelden honger en op die momenten wenden ze zich tot koolhydraatarme tussendoortjes die maar weinig calorieën bevatten. Voor velen zijn koolhydraatarme snacks een goede optie om af te vallen, omdat je het voedsel waar je van houdt niet hoeft op te geven.

Welke alternatieven zijn er voor koolhydraatarme tussendoortjes?

Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om af te vallen. Er is echter geen echt alternatief voor koolhydraatarme snacks. Besluit je daartegen, dan moet je een andere route nemen om af te vallen.

Een andere mogelijkheid is de Mayr kuur. Deze behandeling zuivert, ontzuurt en ontgift het lichaam. Je krijgt een vast plan waar je je aan moet houden om je doel te bereiken. De Mayr kuur gaat echter niet alleen over voedsel, maar ook over beweging, drankjes, enz.

Welke soorten koolhydraatarme tussendoortjes zijn er en welke zijn de juiste voor jou?

Als je koolhydraatarme snacks wilt kopen, moet je kiezen tussen de volgende alternatieven

 • Koolhydraatarme Snacks met Eiwit
 • Koolhydraatarme Snacks met weinig calorieën
 • Koolhydraatarme snacks met weinig suiker

In het volgende gedeelte willen we je beslissing gemakkelijker maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van koolhydraatarme snacks met eiwit?

Vooral voor wie wil sporten tijdens het koolhydraatarme dieet zijn eiwitten erg belangrijk, want eiwitten zijn nodig voor de spieropbouw.

Voordelen
 • Belangrijk voor sporters (spieropbouw)
 • vermijdt trek
 • vult je sneller
Nadelen
 • meer calorieën dan andere producten

Bovendien moet voldoende eiwit gegeten worden om trek te vermijden. Eiwit vult je ook sneller. Je moet er echter niet mee overdrijven, want deze producten bevatten meer calorieën dan andere.

Wat zijn de voordelen en nadelen van caloriearme snacks?

Als je voedsel eet dat weinig calorieën bevat, verliest je lichaam gewicht omdat er een calorietekort is. Bovendien worden bloeddruk en diabetes risico verlaagd omdat caloriearme producten weinig tot geen suiker bevatten en er dus bijna geen suiker wordt geconsumeerd.

Voordelen
 • Gewichtsverlies
 • lagere bloeddruk
 • lager risico op diabetes
Nadelen
 • Jojo-effect
 • hongerende eetlust

Het jojo-effect kan echter een groot probleem zijn als je weer naar je gewone dieet teruggaat. Bovendien kunnen hunkeringen sneller optreden omdat je alleen calorie-arm voedsel eet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van koolhydraatarme snacks met weinig suiker?

Koolhydraatarme snacks met weinig suiker verlagen de bloeddruk en ook het risico op diabetes, omdat de producten weinig tot geen suiker bevatten en er dus bijna geen suiker door het lichaam wordt opgenomen.

Voordelen
 • De bloeddruk wordt verlaagd
 • het risico op diabetes wordt verlaagd
 • vetafzettingen worden minder
 • snoepen ondanks dieet
Nadelen
 • Yo-Yo effect
 • geen evenwichtig dieet

Bovendien verliest het lichaam vetafzettingen en dus ook gewicht. Verder zijn er bijvoorbeeld veel koolhydraatarme chocoladerepen die een mogelijkheid bieden om ondanks een dieet toch iets zoets te eten, omdat ze geen suiker bevatten.

Maar ook hier is het jojo-effect een probleem, want als je weer suiker gaat eten, kom je snel weer aan.

Wat zijn lekkere koolhydraatarme snackrecepten voor tussendoor?

Wie kent niet het hongergevoel dat zo nu en dan opkomt? Het gebeurt echter vaak dat je snel veel calorieën eet. Er zijn echter ook snacks die gezond zijn en maar weinig calorieën bevatten.

Wat zijn koolhydraatarme snacks zonder veel voorbereiding?

Hier zul je je toevlucht moeten nemen tot in de winkel gekochte kant-en-klare producten zoals repen en chips. Koolhydraatarme producten hebben echter het voordeel dat kant-en-klare producten niet per se ongezond hoeven te zijn, omdat ze vaak maar weinig calorieën bevatten en dus geen gevaar zijn voor je welzijnsgewicht.

In supermarkten, maar vooral op internet, kun je veel verschillende producten vinden waarvoor je helemaal niets hoeft klaar te maken.

Beeldbron: 123rf / 102751014

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies