Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

46Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

165Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze Grote Yogatas test 2023. Hier stellen we alle producten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de perfecte yogatas te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan.

Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een yogatas wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Yoga tassen beschermen je yoga uitrusting tegen vocht en vuil, en ze zien er nog mooi uit ook.
 • De constructie van een yogatas is meestal zo ontworpen dat je uitrusting er perfect in past en er geen beschadigingen optreden.
 • Een absolute must voor frequente yogabeoefening.

Beste Yogatas: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een yogatas koopt

Wat zijn de kenmerken van een yogatas en wat zijn de voor- en nadelen?

Een yogatas heeft ongeveer hetzelfde doel als een gewone sporttas. Hij dient om je yogamateriaal comfortabel te vervoeren en beschermt tegelijk je uitrusting. Bovendien heeft de yogatas meestal een chic ontwerp.

Afhankelijk van het ontwerp kan een yogatas voorzien zijn van een draagriem of gewoon van kleine handvatten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de yogatas, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen is voor yogamateriaal.

Het is dus niets meer en niets minder. Andere apparatuur zal er dus moeilijk in passen. Maar als je de yogatas alleen voor dit doel gebruikt, zul je er zeker heel blij mee zijn.

Voordelen
 • Mooie vormgeving
 • Biedt bescherming
Nadelen
 • Niet universeel toepasbaar
 • Weinig ruimte in kleinere versies

Waarin verschilt een yogatas van een gewone sporttas?

Een yogatas heeft meestal een heel specifieke vorm. Hij is meestal langwerpig en biedt optimale ruimte voor je yogamat. Er zijn ook yogazakken die niet zo cilindrisch gevormd zijn en meer lijken op een tas die je in een meubelwinkel krijgt.

Deze zijn meestal geschikter als je ook een yogakussen bij je hebt. In principe kun je ook een gewone sporttas gebruiken om te vervoeren. Wel moet opgemerkt worden dat de meeste sporttassen niet de optimale lengte hebben en dat je yogamat dus een beetje geplet wordt.

Niet noodzakelijk ideaal, want het zal sneller slijten. Het is ook mogelijk dat het matje niet op het eerste moment in de tas past en daardoor aan allerlei externe schokken blootgesteld wordt.

Regen en een korte wandeling naar je yogales zijn al de perfecte combinatie om je yogasessie zo ongemakkelijk mogelijk te maken. Als je geen ideale tas hebt om je uitrusting te beschermen, kan dat heel vervelend zijn. (Image source: unsplash.com / Bagus Ghufron)

Laten we eerlijk zijn: stel je voor dat het regent en je moet een eindje lopen naar je yogales. Als je aankomt ben je klaar om te beginnen, maar tot je ontzetting ontdek je dat je yogamat helemaal nat is.

Dus voordat je een sporttas gebruikt die niet geschikt is voor je yogamat, moet je een goede yogatas kopen. Vervelende incidenten zoals het hierboven genoemde worden zo effectief voorkomen.

Van welke materialen kan een yogatas gemaakt zijn en hoe verschillen ze?

Net als andere tassen kan een yogatas van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Van synthetische materialen tot natuurlijke materialen.

Omdat yoga verondersteld wordt lichaam en geest in harmonie te brengen, bieden de meeste fabrikanten tassen aan van natuurlijke materialen om alles mooi af te ronden. We raden je ook aan natuurlijke materialen te gebruiken.

Ze zijn veel milieuvriendelijker en kunnen gemakkelijk worden weggegooid zonder een grote biologische voetafdruk achter te laten. Hier is een kleine tabel van mogelijke materialen die gebruikt kunnen worden.

Stof Basis Beschrijving
Jute Natuurlijk De plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied is momenteel erg in trek vanwege zijn milieuvriendelijkheid en rustieke textuur.
Katoen Natuurlijk Katoen is een universeel product. Het is niet voor niets dat veel producten van de stof worden gemaakt. Gemakkelijk in onderhoud en zeer milieuvriendelijk.
Hennepvezel Natuurlijk De huidvriendelijke stof van de cannabisplant is zeer duurzaam en veel fabrikanten vertrouwen op deze grondstof.
Nylon Synthetisch Nylon is een zeer robuuste en resistente synthetische stof, die vaak wordt gebruikt bij de productie van functionele tassen.
Polyester Synthetisch De kunstmatig geproduceerde stof is gemakkelijk in onderhoud en veelzijdig.

Hoeveel kost een yogatas?

Het is moeilijk te geloven, maar yogatassen hebben een grote prijsklasse. De goedkoopste modellen beginnen bij 8€, terwijl topmodellen tot 120€ kunnen kosten.

Er moet echter ook opgemerkt worden dat de laaggeprijsde modellen van inferieure kwaliteit zijn en niet noodzakelijk een lange levensduur hebben, en ook niet het geadverteerde mooie ontwerp hebben.

De professionele afdeling, daarentegen, vertrouwt op hoogwaardige materialen en vakmanschap. Een lange levensduur is dus een gegeven. Verrassend genoeg kun je, volgens klantenrecensies op Amazon, een echt goede yogatas krijgen voor tussen de €15 en €25.

Onze tip: Het is beter iets meer uit te geven en blij te zijn dan onnodig op je geld te besparen en niet tevreden te zijn over het product. Let daarom altijd op de beoordelingen van klanten op het internet.

Welke alternatieven zijn er voor yogazakken?

Omdat een yogatas niet wezenlijk verschilt van een gewone sporttas, kun je altijd een gewone sporttas gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden is de grootte of liever de lengte van de sporttas.

Zoals reeds gezegd kan je mat beschadigd worden als hij in de zak geperst wordt. Een onconventionelere oplossing is een zak die je in een meubelwinkel kunt kopen. Deze bieden veel ruimte.

Maar het ontwerpaspect is niet noodzakelijk het beste. Als het je persoonlijk niet uitmaakt, kun je natuurlijk zo’n tas gebruiken, want ze zijn meestal erg waterafstotend.

Voordelen
 • Reeds in bezit (meestal)
 • Goedkoper
Nadelen
 • Biedt niet genoeg ruimte
 • Niet gewenst ontwerp

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om yogatassen te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om yogatassen te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald product geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Materiaal.
 • Maat.
 • Functies.
 • Comfort.
 • Ontwerp.

Materiaal

Bij de keuze van het juiste materiaal komen veel factoren kijken. Verzorging, kwaliteit, duurzaamheid en design. Zoals eerder gezegd kunnen tassen van synthetische of natuurlijke materialen gemaakt zijn.

Hoewel synthetische materialen meestal scoren met verschillende eigenschappen zoals waterafstotendheid enz. raden we je toch aan natuurlijke materialen te kopen.

Als je ooit naar buiten wilt, moet je een yogatas hebben die je uitrusting comfortabel vervoert en beschermt tegen vuil en vocht. (Image source: unsplash.com / Mars B.)

Deze zijn milieuvriendelijker in de productie en worden ook goed verdragen door de huid. Synthetische producten mogen dan goedkoper zijn, maar laat dat je er niet van weerhouden om duurzaam te kopen.

Grootte

Grootte is waarschijnlijk het belangrijkste criterium. We hebben je al verteld dat je yogamat beschadigd kan raken als hij niet goed opgeborgen wordt. Maar de uitrusting bestaat niet alleen uit een yogamat. Het kan ook yogakussens enz. omvatten.

Een tas moet altijd genoeg ruimte hebben voor al je uitrusting. Bovendien hebben je persoonlijke bezittingen zoals smartphone, autosleutels en portemonnee ook bergruimte nodig. Je kunt beter een groter model kopen als je geen meerdere zakken wilt en één tas voor alles wilt.

Functies

Sommige tassen bieden meerdere functies die heel nuttig kunnen zijn. Zo kunnen tassen binnenin verschillende vakken hebben. Zo zijn je persoonlijke bezittingen en je uitrusting perfect van elkaar gescheiden en vliegen ze niet rond in de tas.

Een praktische gimmick naar onze mening. Bovendien moet er altijd een rits in de tas genaaid worden om hem te sluiten. De inhoud is dan veilig voor regen en andere invloeden van buitenaf. Als de binnenvakken ook van ritssluitingen voorzien zijn, des te beter!

De tas moet je uitrusting ook beschermen tegen vocht en vuil. Zorg er dus voor dat je het juiste materiaal kiest. Het is beter iets meer uit te geven en tevreden te zijn over het product.

Tenslotte bieden sommige tassen een soort accessoire-module. Zo kun je andere kleinere tassen aan de grote tas vastmaken.

Draagcomfort

Een yogatas kan in principe op twee manieren gedragen worden. De eerste is met een eenvoudige handriem. Als je uitrusting licht en compact is, is het geen probleem je tas in je hand te dragen.

Als je uitrusting wat zwaarder is, raden we zeker optie 2 aan. Met een schouderriem kun je de tas comfortabel over je schouder dragen.

Als het ontwerp past, kun je tegen je vrienden opscheppen over hoe goed de kleur/het patroon van je tas harmonieert met je yoga-uitrusting. De tas is ook een echte blikvanger. (Image source: unsplash.com / Bruce Mars)

Je moet erop letten dat de schouderriem een klein kussentje op de schouderpartij heeft of breed genoeg is om niet in de schouder te snijden.

Ontwerp

Een ander belangrijk aspect is het ontwerp. Veel yogatassen bieden een hippe en stijlvolle vormgeving. Er is van alles, van patronen tot effen kleuren. Als je er met je tas goed uit wilt zien, ga er dan voor.

Maar je moet vormgeving niet boven nut en comfort stellen. Blijf altijd trouw aan de functies van de tas. Je koopt de tas immers om iets te dragen, niet om er naar te kijken.

Wetenswaardigheden over yogatassen

Kan ik zelf een yogatas naaien?

Dit is zeker mogelijk. Als je wat geld wilt besparen en vaardig bent met naald en draad, zijn er geen grenzen. Ook de keuze van het materiaal is geheel aan jou.

Afhankelijk van je ervaring kun je je eigen yogatas naaien die perfect op je behoeften is afgestemd. Of het nu binnenzakken zijn of een rits, als je hebt wat nodig is, kun je er zowat alles in verwerken.

Zijn er instructies over hoe je zelf een yogatas naait?

Hier helpt het net je. Het internet biedt van alles, van tekstinstructies tot video-tutorials. Als je een beginner bent met naald en draad, worden de afzonderlijke stappen meestal in detail uitgelegd.

Anders kun je altijd meer informatie vinden over de verschillende technieken buiten de yoga tas leerprogramma’s.

Kan ik een yogatas recyclen?

Zoals hierboven vermeld, kun je de materialen zelf kiezen. De video hieronder laat je zien hoe je van een oude spijkerbroek een yogatas maakt. Natuurlijk kun je ook andere stoffen gebruiken. We wensen je veel plezier en succes met het uitproberen ervan.

Wat doet yoga voor mijn lichaam?

We deden een beetje onderzoek en hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen van yoga voor je op een rijtje gezet. Verbeterde bloedsomloop – Het eerste wat yoga doet is de bloedsomloop verbeteren.

Dit betekent een beter transport van zuurstof en voedingsstoffen door het hele lichaam. Een betere doorbloeding wijst ook op gezondere organen en een stralende huid. Verlagen van de bloeddruk – Als je regelmatig yoga beoefent, wordt de bloedsomloop in het lichaam verbeterd.

Dit maakt ook de zuurstofvoorziening in het lichaam mogelijk. De bloeddruk daalt aanzienlijk als het lichaam tot rust komt. Stimulatie van organen – Als je yoga beoefent, worden de inwendige organen gemasseerd, wat je weerstand tegen ziekten verhoogt.

Als je je na jaren oefenen op je lichaam hebt afgestemd, kun je meteen zien of je lichaam niet goed functioneert.

Beeldbron: 123rf.com / ammentorp

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies