Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

26Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

De manier waarop je je verplaatst is heel belangrijk, want er wordt rekening gehouden met economische factoren, tijd en milieu-impact. Daarom is de fiets een terugkerend, zuinig en praktisch vervoermiddel geworden. Als je het over ruimte in huis hebt, zijn vouwfietsen favoriet.

In Fitforbeach namen we de taak op ons om de details te analyseren die je kunnen interesseren, zoals: materiaal, gewicht, afmetingen, draagbaarheid en prijs, zodat je op deze manier een slimme aankoop kunt doen.
Belangrijk om te weten

 • Vouwfietsen zijn ideaal voor wie zich op een kleine fiets wil verplaatsen, zonder aan bruikbaarheid in te boeten.
 • De bedoeling is dat je ze gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen, zonder dat je grote ruimten nodig hebt.
 • Ze zijn er in verschillende materialen, met diverse hulpstukken en functies, die je kunt kiezen naar gelang je behoeften.

Beste Vouwfietsen: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over vouwfietsen

Vergeet niet het materiaal te kiezen dat het beste bij je behoeften past.
(Foto: milkos/ 123rf.com)

Wat zijn vouwfietsen?

Vouwfietsen zijn een aanpassing van de traditionele fiets, waardoor hij tot een kleiner voorwerp kan worden omgevormd dankzij de verschillende bochten en scharnieren aan zowel het stuur als het frame. Deze compactheid is wat ze zo populair heeft gemaakt bij gebruikers.

De realiteit is dat een fiets als vervoermiddel een heel goede investering is, want je zult niet altijd een auto hoeven te gebruiken of voor een andere vervoersdienst moeten betalen, en op de lange duur bespaar je veel geld. En niet te vergeten dat de factor “vervuiling” onbestaande is.

Voordelen
 • draagbaarheid
 • Draagtassen alleen in sommige modellen
 • Verstelbaar stuur op verschillende hoogtes
 • Door de afmetingen kun je je gemakkelijker tussen obstakels in de stad bewegen
 • Gemakkelijk te verkopen omdat ze niet beschadigd worden zoals bij hun conventionele neven
Nadelen
 • Minder stabiliteit door kleinere wielen
 • Inboet aan snelheid, als je meer dan 20 km/uur gaat worden de trillingen groter en oncomfortabeler
 • Minder herstel naar de grond en obstakels

Wanneer is het handig om voor een vouwfiets te kiezen?

Vouwfietsen zijn gemakkelijk vervoerbaar geworden en helpen ons om ons doeltreffend en snel te verplaatsen, of dat nu in de stad is, op het platteland of, afhankelijk van het model, ook op gecompliceerder terrein kan.

Ben je iemand die voortdurend de bus, taxi, trein of metro neemt, dan is dit misschien het secundaire vervoermiddel dat je verkiest, want je stapt zonder probleem in elk van de laatste in. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen, gemakkelijk op te bergen, en door hun lichte gewicht gemakkelijk te vervoeren.

Aankoopcriteria

De waarheid is dat als je geen kenner van het onderwerp bent, het kopen van een fiets van dit type een dilemma kan worden. Daarom volgen hier de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden om een intelligente aankoop te doen, passend bij je mogelijkheden en behoeften.

De materialen

Ze zijn divers, waaronder we aluminium en staal als de meest voorkomende vinden. In het algemeen maakt aluminium ze lichter, terwijl staal ze zwaarder maakt, maar ze wel duurzaamheid en stabiliteit geeft; deze twee materialen komen het meest voor en zijn gemakkelijk te vinden.

Onthoud dat het belangrijkste hier is dat je het gebruik bepaalt dat je aan de fiets gaat geven, want daaruit kun je het ene of het andere materiaal kiezen. Bijvoorbeeld: wil je een fiets om naar je werk te pendelen en alleen dat, dan zou een fiets van aluminium ideaal zijn, omdat die qua gewicht en prijs het voordeligst kan zijn.

Wil je daarentegen een fiets om mee op reis te nemen, dan heb je iets stevigers nodig, want vergeet niet dat het personeel van bussen of vliegtuigen er niet zo voorzichtig mee zal zijn, in dit geval is staal de optie om rekening mee te houden en beslist de beste om je portemonnee niet te belasten.

Of als je iets nodig hebt voor in de stad, dat licht is maar ook van hoge kwaliteit en verfijning, zijn die van titanium of koolstofvezel je optie, want de laatste zijn het lichtst, wat je in je portemonnee terugziet, want het zijn duurdere materialen.

Vouwfietsen zijn ideaal voor wie zich met een kleine fiets wil verplaatsen, zonder aan bruikbaarheid in te boeten.
(Foto: Akishin/ 123rf.com)

De hulpstukken

Een belangrijke factor bij de keuze voor het ene of het andere model. Bijvoorbeeld of hij spatborden heeft, roosters om je spullen in te dragen, of het soort zadel dat hij heeft. Uiteindelijk moet de koper al deze details analyseren met het oog op zijn behoeften.

Remmen

Het remsysteem biedt veiligheid aan de gebruiker. In deze fietsen vind je verschillende methoden.

Van het V remtype, waarbij twee stangen de velg door middel van druk afremmen, tot hydraulische schijfremmen, zeer efficiënt en snel reagerend, want ze werken door middel van een remklauw, gemonteerd op een vork die de schijven op beide wielen aandrukt en de remming van het wiel opwekt, met als enig nadeel dat ze bij beschadiging meestal kostbaar zijn om te repareren.

Er is ook het contra pedaalsysteem, dat werkt door het wiel in de tegenovergestelde richting te draaien, waardoor het pedaal in de tegenovergestelde richting beweegt van hoe het gebruikt wordt om vooruit te komen.

Het inklappen

Wat voor velen het belangrijkste is, is dat het inklappen zo compact mogelijk is, dus moet je je vergewissen van de werkelijke afmetingen als het in die toestand is. Dit punt is belangrijk, want als je hem ergens naartoe verplaatst of opbergt, zal het gemakkelijker zijn als er geen hulpstukken zoals pedalen of stuur uitsteken.

Probeer er zeker van te zijn dat het opvouwen niet meer dan 15 seconden duurt, als dit in deze periode gebeurt kunnen we ervan uitgaan dat onze fiets gemakkelijk op te vouwen is Zeer belangrijk punt, het maakt je dag tot dag gemakkelijker en is een van de punten waarop veel kopers zich baseren om je aankoop te doen.

Maat

De maat van je fiets is erg belangrijk, bedenk dat het gemak waarmee je je in de stad of op het platteland kunt verplaatsen ervan afhangt.

De meeste modellen zijn aan te passen aan verschillende hoogtes, van 150 tot 190 centimeter, want zadel en stuur kunnen aan de gebruiker aangepast worden.

De bedoeling is dat je het gemakkelijk kunt vervoeren en opslaan, zonder dat je grote ruimten nodig hebt.
(Foto: Natthapong Plabthong/ 123rf.com)

Transmissie

Sommige van deze fietsen hebben versnellingen, als je overweegt er een met deze eigenschappen te kopen, is het ideaal dat je kijkt naar de efficiëntie waarmee je ermee kunt schakelen, het aantal snelheden waarmee hij werkt en of het echt iets is dat je nodig zult hebben of niet.

(Bron van de afgebeelde foto: Boonkamonsawat/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies