Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig is het voor iedereen heel gewoon om op eigen houtje te sporten. Niet alleen om fit te blijven, maar ook steeds meer om veel voorkomende ziekten als diabetes, hartaanvallen en beroertes te voorkomen. Een hometrainer van Kettler geeft je de mogelijkheid om thuis regelmatig aan duurtraining te doen.

De verschillende programma’s bieden je individueel aangepaste trainingsplannen, maar jij bepaalt zelf de intensiteit en regelmaat waarmee je wilt trainen. Deze hometrainer test 2021 laat je in meer detail zien wat belangrijk is bij het kopen en wat voor jou belangrijk is. We hebben ook aanbevelingen gedaan om het je gemakkelijker te maken een hometrainer te kopen.

Dus als je er al een tijdje over denkt een hometrainer aan te schaffen, moet je hier een paar goede trucs leren die je laten zien welke hometrainer geschikt is voor jou.
Belangrijk om te weten

  • Men is geneigd van een hometrainer te spreken als de display eenvoudiger is – en de bijbehorende instellingen grotendeels mechanisch. Daartegenover staat de ergometer, waar het display en de instellingen digitaal zijn. Je hoeft geen onderscheid te maken tussen de twee, want dat is grotendeels irrelevant. Je moet echter vooral letten op het beeldscherm en de bijbehorende trainingsvariaties.
  • Waarschijnlijk de belangrijkste basisbeslissing bij het kopen is een eerste inschatting van je eigen atletische mogelijkheden. Heb je een eenvoudig beginnersmodel nodig of een hometrainer die op een professionele manier op je sterke en zwakke punten kan inspelen?
  • De bediening – in verband met de eerste opstelling – moet ook een belangrijk aankoopcriterium voor je zijn, want Kettler hometrainers zijn soms tijdrovend om op te zetten en je hebt er technisch inzicht voor nodig.

Koop- en beoordelingscriteria voor Kettler

hometrainers Kettler hometrainers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan modellen. De afzonderlijke productvarianten kunnen onderscheiden worden volgens de volgende criteria:

In de volgende paragrafen wordt uitgelegd wat voor de afzonderlijke criteria belangrijk is.

Display

Kettler hometrainers zijn er met heel verschillende displays, die vaak doorslaggevend zijn voor de totaalprijs. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen eenvoudige en meer complexe beeldschermen. De eenvoudigere bevatten alleen de meest rudimentaire informatie, zoals tijd en snelheid. Kettler beeldschermen die verschillende opties en sub-opties hebben worden ook wel premium of geavanceerd genoemd.

Een belangrijk verkoopargument van een geavanceerd display op een Kettler hometrainer is de Bluetooth functie. Zo kun je de gebruiksmogelijkheden van de hometrainer uitbreiden. Je kunt hem bijvoorbeeld verbinden met fitness apps en je gegevens dienovereenkomstig synchroniseren. Bovendien kun je het entertainmentsysteem opleuken als je hometrainer voorzien is van Bluetooth.

Kettler gebruikt termen als IPN coaching of HIT training. Displays die geavanceerd genoeg zijn om dergelijke functies te bevatten kunnen je trainingsvoortgang veel gemakkelijker maken. De eerste, IPN coaching, is een systeem dat je regelmatige, correcte training bijhoudt als een echte coach, en HIT training is de functie om door regelmatige training specifiek veel voorkomende ziekten als diabetes, hartaanvallen of beroertes te voorkomen.

Styling

Kettler belooft zijn modellen zo modern en futuristisch mogelijk te maken, maar toch het tijdloze karakter te behouden. Vergeleken met sommige van zijn concurrenten legt Kettler er veel nadruk op dat het uiterlijk van zijn hometrainers erg vooruitstrevend is en zo modern mogelijk lijkt. D e extra stevige hoofdframe speelt een heel belangrijke rol bij het uiterlijk van de hometrainers.

Vooral omdat hij helpt de hometrainers te onderscheiden van de concurrentie met zijn hoge kwaliteit en stabiliteit. Kettler biedt dit frame aan in twee hoofdversies, comfortabel en stijlvol.

Prestaties

Als het om prestaties gaat, belooft Kettler de hoogst mogelijke kwaliteit en de beste werkresultaten. Er wordt veel nadruk gelegd op individualiteit, wat betekent dat de prestaties van de machine grotendeels aan de prestaties van de gebruiker kunnen worden aangepast en dat bijvoorbeeld de programmakeuze op maat wordt gemaakt.

Wat de batterij betreft, belooft Kettler ook extreem hoge prestaties en een lange levensduur. De energie wordt opgewekt met een innovatieve generator-technologie, waardoor de hometrainer vrij kan staan en onafhankelijk van het lichtnet gebruikt kan worden.

Garantie

Kettler geeft drie jaar garantie voor de Duitse markt. Dit betekent dat als je hometrainer of onderdelen ervan binnen de eerste drie jaar stuk gaan, Kettler de hometrainer vervangt door een werkend exemplaar. Daarom is het van essentieel belang dat je de factuur gedurende de eerste drie jaar bewaart. Eerst en vooral wordt je kapotte toestel vervangen. Als dat niet mogelijk is, geeft Kettler je een tegoedbon of je geld terug.

Montage

Normaal komen Kettler hometrainers in een kartonnen doos en moeten ze zelfstandig in elkaar gezet worden. Volgens online informatie kost het in elkaar zetten van een hometrainer tot drie uur en is er wat extra gereedschap nodig, om nog maar te zwijgen van technische basiskennis.

Bij je eerste aankoop is het dus belangrijk te weten of je dit zelf kunt doen, of dat je een extra dienst moet vragen, die in de meeste gevallen gepaard gaat met hoge extra kosten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Kettler hometrainer

koopt

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een hometrainer stellen zichzelf de volgende belangrijke vragen. Daarom heeft onze redactie ze kort samengevat en beantwoord.

Wat onderscheidt Kettler hometrainers van andere fabrikanten?

Kettler onderscheidt zich van zijn concurrenten vooral door enkele zeer opvallende kenmerken. Deze kenmerken zijn het grote profiel en het daarmee verbonden vertrouwen in de bewezen kwaliteit, stabiliteit en hoge kwaliteit van de handpulssensoren.

Een onderscheidend kenmerk is zijn naamsbekendheid. Kettler staat voor producten van hoge kwaliteit en dat is in het hele land bekend. Dit leidt tot de conclusie dat een Kettler hometrainer op zijn minst een bepaald kwaliteitsniveau belooft.

Kettler Heimtrainer-1

Je moet regelmatig buiten bewegen, in een sportschool of thuis.
(Image source: Humphrey Muleba / unsplash)

Een ander punt dat de Kettler hometrainers absoluut onderscheidt van de concurrentie is hun stabiele constructie. Kettler hometrainers zijn – in vergelijking met veel niet-merk hometrainers – uiterst robuust gebouwd en staan erom bekend dat ze licht van gewicht zijn, maar toch stabiel.

Uit sommige recensies online blijkt dat klanten vooral uiterst tevreden zijn over de kwaliteit van de handpulssensoren en dat deze zich onderscheiden van andere hometrainers waar de displays herhaaldelijk uitvallen of gewoon niet nauwkeurig meten.

Welke soorten hometrainers biedt Kettler aan?

Kettler biedt de volgende soorten producten aan

  • Spinnen fietsen
  • Ligfietsergometer
  • Fietsergometer

Spinningfietsen

Dit is in de eerste plaats een variant van een hometrainer die geschikt is voor wie meer atletisch gevorderd is en zijn training binnenshuis wil doen – in tegenstelling tot, zeg, buitenactiviteiten.

Ligfietsergometer

Kettler biedt verschillende ligfietsergometers aan die speciaal voor beginners worden aanbevolen. Vergeleken met de eerder genoemde spinningfiets is dit type hometrainer absoluut geschikt voor nieuwkomers die aan hun cardiovasculaire systeem willen werken.

Voor klanten met een hoger lichaamsgewicht bevelen we vooral ligfietsergometers aan, omdat deze met een comfortabele rugleuning heel zacht kunnen zijn en het begin van de dagelijkse zware training zo aangenaam mogelijk maken.

fietsergometer

Dit type hometrainer is ook absoluut aan te bevelen voor amateurs en beginners. Het is een manier om je uithoudingsvermogen te trainen die gemakkelijk is voor je gewrichten. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur of je voor een gewone hometrainer of ergometer kiest of liever een fietsergometer.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Kettler hometrainers?

Ja, zolang je precies weet welke onderdelen je als vervanging nodig hebt en de respectieve specificatie online kunt invoeren, zijn er servicepartners die je de vervangingsonderdelen en eventuele accessoires kunnen leveren.

Het grootste probleem bij het verkrijgen van reserve-onderdelen is meestal de hoge prijs.

Merk op dat, afhankelijk van welke Kettler hometrainer je kiest, de kosten voor de afzonderlijke onderdelen sterk kunnen variëren en dat het, bizar genoeg, in veel gevallen goedkoper is om de hometrainer helemaal nieuw te kopen.

Welke alternatieven zijn er voor hometrainers?

Een hometrainer traint vooral het cardiovasculaire systeem. Andere manieren om een soortgelijke training te krijgen zijn loopbanden, crosstrainers of roeimachines. We hebben hun populariteit bij belangstellenden geëvalueerd: T1

Loopband

In principe werken loopbanden vrij gelijkaardig als hometrainers, maar ze zijn minder zacht voor de gewrichten. Je moet het zien als binnenshuis hardlopen in plaats van binnenshuis fietsen. Velen verkiezen de loopband boven de hometrainer omdat het een eenvoudige loopbeweging is – geen trappende beweging zoals bij de hometrainer.

Crosstrainer

Van de crosstrainer wordt gezegd dat hij verreweg het zachtst is voor de gewrichten, maar vergelijkbare resultaten geeft op het cardiovasculaire systeem.

Kettler Heimtrainer-3

Je kunt ook thuis op de crosstrainer trainen.
(Image source: Microgen/ 123rf.com)

De crosstrainer geeft je lichaam een all-round

workout. Een heel belangrijk voordeel van de crosstrainer is dat je er niet alleen gedeeltelijke spiergroepen mee traint, maar het hele lichaam in het algemeen, zodat je binnen een half uur op de crosstrainer een complete training voor het hele lichaam krijgt.

Roeimachine

Dit type hometrainer kan slechts in beperkte mate als alternatief gezien worden, want roeien traint vooral de spieren van het bovenlichaam en de armen. Toch hebben roeimachines ook het positieve effect dat ze het uithoudingsvermogen en het cardiovasculaire systeem als geheel trainen.

Let bij het roeien vooral op de juiste techniek.

De roeimachine is berucht om het feit dat je gemakkelijk een verkeerde beweging maakt en jezelf verwondt of je lichaam beschadigt. Let bij het gebruik van de roeimachine altijd goed op hoe de bewegingen worden uitgevoerd, om je lichaam te beschermen, vooral je gewrichten en spieren.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies