Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Voetballen is een praktijk die symbool staat voor de passie van het Nederlandse volk voor sport. Om van deze samenbindende activiteit te genieten, is het van essentieel belang dat je de juiste hulpmiddelen hebt. Wil je doelpunten maken? Dan heb je een doel nodig om ze te scoren. Zo kun je je team de winnaar van de wedstrijd maken.

Vandaag helpen we je om je roeping om te zetten in optimale resultaten. Hoe? In deze editie van Fitforbeach.nl vind je nuttige inhoud over voetbaldoelen. Je leert er alles wat je moet weten voor je ze aan je winkelwagentje toevoegt. Je vindt er ook antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over dit onderwerp.
Belangrijk om te weten

  • Het is normaal dat je twijfels hebt over de keuze van de doelpalen. Het is immers een onmisbaar element voor een wedstrijd. Maar maak je geen zorgen, we zullen hieronder precies uitleggen wat deze zorgen zijn die de consument gewoonlijk plagen.
  • Onderscheid maken tussen beweegbare en vaste doelpalen is een must. Hoewel hun functie is om doelpunten mogelijk te maken, verschillen ze in kwaliteiten, toepassingen en eigenschappen. Weet je al welke je moet kiezen? Als je nog steeds geen antwoord hebt, maak je dan klaar om het beste alternatief volgens je eisen te evalueren.
  • We sluiten deze voetbalevenement met een zwier af. In ons laatste deel bekijken we verschillende aankoopcriteria die je zullen helpen een doeltreffende vergelijking te maken. Aandacht besteden aan elk ervan is essentieel tijdens het keuzeproces, waarin je zult beslissen welk doel voor jou het juiste is.

Beste Doel: Onze selectie

Shopgids Doel: Alles wat je moet weten

De passie voor voetbal verbinden met de acties die groei binnen de sport verdienen is een onvermijdelijke opgave. Het begint met het opdoen van kennis over verschillende onderwerpen bij het kopen van doelen. Daarom hebben we een koopgids samengesteld die de meest gestelde vragen van gebruikers beantwoordt.

Investeer in de discipline van je kinderen door voetbaltraining. (Foto: Famveldman/ 123rf.com)

Hoe groot moet een doel zijn?

Wel, niet alle doelen zijn even groot. De Fédération Internationale de Football Association, in de volksmond FIFA genoemd, heeft echter een wereldwijde norm voor doelafmetingen vastgesteld. Om je een idee te geven, laten we je hieronder zien welke gereglementeerd zijn.

Wie zaalvoetbal speelt moet doelen kopen met palen van 2 m hoog bij 3 m breed. Voor wie met teams van 11 spelers speelt, is het aan te bevelen dat het doel 7.32m x 2.44m meet. Tenslotte zijn de aanbevolen afmetingen voor 7-a-side voetbal 6 m breed x 2 m hoog.

Vast of mobiel doel – waar moet je op letten?

Dit hangt af van de speelomstandigheden. Voordat je een voetbaldoel koopt vraag je je af, waar heb ik het voor nodig? Zodra je het antwoord krijgt weet je precies welke optie voor jou meer geschikt is. In elk geval heb je stevige doelen nodig die zich aanpassen aan het veld en de spelers.

Vast: Dit is een permanent geïnstalleerde uitrusting. Het heeft de bijzonderheid dat het een zwaar element is dat aan de grond bevestigd wordt in professionele, universitaire en schoolomgevingen. Hoewel het van tijd tot tijd onderhoud nodig heeft, moet het het grootste deel van het jaar in het veld blijven staan.

Mobiel: Een draagbaar en opvouwbaar doel wordt gekenmerkt door zijn handige ontwerp om van de ene plaats naar de andere te gaan. Hij is ook gemaakt van lichtgewicht materialen die het laden, lossen en opvouwen vergemakkelijken. Het wordt meestal gebruikt voor informele wedstrijden en toevallige, officiële of huishoudelijke training.

Vast Mobiel
Gewicht 50-70 Kg 30-40 Kg
Materialen Aluminium, staal Kunststof, aluminium
Kwaliteit Uitmuntend Matig
Montage Permanente verankering Intermitterende verankering
Gebruik Professioneel, academisch Huishoudelijk, af en toe

Hoe installeer je een doel?

Als je een permanent doel koopt, moet je overwegen deskundigen in te huren om het te installeren. Waarom? Wel, om te beginnen zijn het grote en zware apparaten die bij een ongeluk schade aan je veiligheid kunnen toebrengen. Daarom kun je het best rekenen op de hulp van vakmensen.

Mobiele doelen zijn minder ingewikkeld te installeren

Het geval van mobiele doelen is minder ingewikkeld. Lees en volg eerst de instructies van de fabrikant, om de palen en het net in en uit te klappen, en ze vast te zetten met het verankeringssysteem dat ze hebben. Als je klaar bent met het gebruik, berg je het gewoon op in de sporttas.

Koop veilige toestellen voor de spelers. (Foto: MstfKckVG/ Pixabay.com)

Koopcriteria

Heb je je ooit afgevraagd met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen van een product? Als je hieraan twijfelt, blijf dan en lees het volgende. We zijn er zeker van dat dit goed gestructureerde materiaal een beslissende invloed zal hebben op je aankoopbeslissing. Bovendien kun je door het in detail te bestuderen eventuele bedenkingen wegnemen.

Materialen

We beginnen dit gedeelte met de bespreking van de elementen waaruit de doelen zijn opgebouwd. Een voetbaldoel moet gemaakt zijn van materialen van hoge kwaliteit. Anders presteert hij niet zoals verwacht en kan hij schade toebrengen aan de keeper en de spelers die tijdens de wedstrijd op elkaar inwerken.

Steel: Koop stalen doelpalen als je een toestel met hoge hardheid nodig hebt. Het is bijvoorbeeld een ideale aanbeveling voor professionele, college en school voetbalvelden. Waarom? Ze zullen zeker de hele tijd de impact van ballen opvangen. Ga dus voor een vaste optie.

Plastic: Heb je jonge kinderen? Als je antwoord ja is, is er niets beters dan plastic mobiele doelen te kopen. We stellen dit alternatief voor omdat ze zich aanpassen aan elke ruimte waar je ze neerzet en een leermogelijkheid vormen voor kinderen. Anderzijds zijn ze gemakkelijk te verplaatsen.

Aluminium: Dit lichte, zilverkleurige metaal voldoet aan de behoeften van zowel beginners als voetballers. Wil je je doel zonder ongemak van de ene plaats naar de andere verplaatsen? Zoek een leverancier van mobiele doelen met een aluminium onderstel. Het beste is ? De meeste vouwen zich op en zorgen voor uitstekende prestaties.

Gebruik

Stop even om te evalueren welke toepassingen je in gedachten hebt. Ben je klaar om verder te gaan? Beschouw dit als een uitgangspunt om thuis, of naar je veld, het beste doel op de markt mee te nemen dat past bij de omstandigheden die het veld, het spel en de internationale regels eisen.

Professional: Koop vaste toestellen die volgens de FIFA voorschriften vervaardigd zijn, met handgeweven netten en volledig weerbestendig. Ze zullen onmisbaar zijn voor de officiële toernooien die je samen met je sportploeg organiseert. Je moet investeren in het inhuren van deskundigen om ze te installeren, dus hou ze in de gaten.

Home: Hecht je waarde aan gezinsvermaak? Zo ja, budget dan nu voor een mobiel voetbaldoel. Dit massa-artikel is het voor jou, want het biedt stabiliteit, stevigheid en energie-absorptie in elke ruimte.

Academic: Voetbal onderwijzen is een activiteit die met een zekere mate van verantwoordelijkheid gepaard gaat. Als je sportleraar bent of een onderwijsinstelling leidt, overweeg dan te investeren in een paar vaste doelen die veilige praktijken voor de leerlingen bevorderen. Bedenk dat ze moeten voldoen aan de internationale voorschriften.

Af en toe: Speel je een paar keer per maand voetbal met je vrienden? Dan raden we je aan te budgetteren voor een mobiel net dat gemakkelijk op te bergen is en bestand is tegen de gevechten van de strijders. Omdat dit type doel niet tegen hoge eisen bestand is, gebruik je het alleen als je passie voor de sport niet op het veld zal overslaan.

Montage

Deze factor heeft te maken met de installatie van de boogschutter. Ga, voor je hem aan je kar toevoegt, na welke extra uitrusting nodig is om hem aan de grond te bevestigen, rekening houdend met de variatie ten opzichte van het type. In de volgende paragrafen leggen we uit wat we bedoelen.

Permanente verankering: Voor 7-a-side en 11-a-side voetbaldoelen moet je overwegen deskundigen in te huren. Dit omvat ook de aankoop van voetstukken en haken om ze op de grond te bevestigen, in overeenstemming met de door de FIFA vastgestelde evenwichts- en kwaliteitseisen. Controleer eerst of de grond geschikt is.

Intermitterend verankeren: Geldt voor futsal doelen en doelen die thuis gebruikt worden. We raden aan te kiezen tussen inzetbare doelen die hun stabiliteit alleen behouden als ze op de grond gezet worden als ze eenmaal open zijn. Of die metalen palen nodig hebben voor stabiliteit tegen stoten en wind.

Speelveld

De beslissing om een boogschietuitrusting te dragen is niet iets om lichtvaardig te nemen. In feite heeft de grond waarop hij geplaatst wordt gevolgen die van invloed zijn op zijn levensduur, en ook op de prestaties van de spelers als hij op de verkeerde plaats staat. Voordat je een product kiest, moet je dit criterium evalueren.

Informele velden: Deze omvatten tuinen, achtertuinen en stranden. Als je voor sommige van deze plaatsen een doel wilt, gebruik dan mobiele doelen die je gemakkelijk kunt in- en uitvouwen wanneer je dat wilt, want de eigenschappen van het terrein zijn niet bevorderlijk voor de permanentie van een hogere variabele.

Officiële velden: Hoewel de afmetingen van het veld van plaats tot plaats verschillen, voldoen ze aan de door de FIFA aanbevolen onderhoudscondities. Ze moeten vaste bogen met hoge sterkte herbergen. We raden je dus aan voor dit soort apparatuur te kiezen en zelfs eerst professioneel advies in te winnen.

(Zichtbare afbeelding bron: Antranias/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies