Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

31Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Het onderwerp van het artikel van vandaag is de H7 lamp! Als je de koplampen van je auto moet onderhouden of als je er krachtigere verlichting voor wilt, ben je op de juiste plaats! H7 fittingen behoren tot de door autofabrikanten meest gebruikte. Er zijn dus veel mogelijkheden voor compatibele lampen. Er zijn verschillende voorzieningen die je kunt kiezen om je veiligheid te verbeteren en, waarom ook niet, de esthetiek van je auto. Blijf bij ons om alle details te weten te komen en een geweldige aankoop te doen!
Belangrijk om te weten

 • De nomenclatuur “H7” verwijst naar het type montage van de lampen in de koplampen. Dit is een van de meest door automakers gebruikte.
 • Alle soorten autolampen, of ze nu halogeen, super wit, xenon of LED zijn, zijn gemakkelijk te vinden met de H7 fitting.
 • De belangrijkste maat om het verlichtingsvermogen van een lamp te begrijpen is de lichtsterkte, maar die moet ook gecombineerd worden met het vermogen en de kleurtemperatuur.

Beste H7 Lamp: Onze selectie

Er zijn zo veel H7 lampen op de markt dat je in de war kunt raken. Gelukkig zijn sommige van vrij onderscheidende kwaliteit. We hebben een kleine selectie gemaakt van modellen die er voor ons uitsprongen:

Koopgids

Er zijn veel vragen die je kunt hebben over H7 lampen. Wat is het verschil tussen hen en de anderen? En welke soorten zijn er op de markt? Zijn er voordelen van de ene boven de andere? Maak je geen zorgen! In de koopgids vind je antwoorden op al je vragen!

Imagem mostra um mochileiro andando à noite em uma rua ao lado de um táxi com farol aceso.

Goede autolampen verhogen de veiligheid bij ’s nachts rijden aanzienlijk. (Bron: StockSnap/ Pixabay.com)

Wat is een H7 lamp en wat maakt hem anders dan de andere?

Als we het over autolampen hebben, moeten we begrijpen dat er compatibiliteitsproblemen zijn. Elk voertuig wordt standaard geleverd met een fitting die alleen vervangen kan worden als ook het hele systeem vervangen wordt. Deze fitting krijgt verschillende nomenclaturen, zoals H1, H4, H7 en HB4. H7, is dus een van de fittingen die autofabrikanten in koplampen gebruiken. Hij komt niet alleen voor in personenauto’s, maar ook in motorfietsen, vrachtwagens en andere. Behalve de kwestie van het type montage is er niet veel verschil tussen H7, H4 en andere formaten. Alle belangrijke gloeilampen, zoals super white, halogeen en xenon zijn verkrijgbaar. Hier kun je de koplamp van je auto echt naar je eigen smaak aanpassen!
Wist je dat de eerste autofabrikant die een compleet elektrisch systeem in een auto gebruikte, Cadilac was? In 1912 kon men met hulp van Delco zowel de ontsteking als de lampen uitstekend laten werken.

Wat zijn de voordelen van H7 lampen?

Er zijn niet veel echte verschillen tussen H7 lampen of andere types, want wat verandert is alleen de montage in de auto of motorfiets. We kunnen echter zeggen dat je een beetje geluk hebt als ze in je auto gebruikt worden. Dit komt omdat het H7 type fitting vrij algemeen is en door verschillende grote autofabrikanten gebruikt wordt, wat het veel gemakkelijker maakt er kwaliteitslampen voor te vinden die ermee compatibel zijn. Er zijn niet alleen meer merken die met dit type werken, maar ook de verscheidenheid is groot. Als je gewone lampen in je auto wilt zetten, of een ander type, met verschillende helderheid en kleurtemperatuur, kun je compatibele modellen vinden met de H7 fitting. De moeilijkheden zijn groter als de auto een ander type gebruikt dat niet zo wijdverbreid is. Zie hieronder een tabel met voor- en nadelen van H7 lampen:
Voordelen
 • Type fitting wijdverbreid in de auto-industrie
 • Ruime keuze aan modellen
 • Goede variatie van lamptypes en eigenschappen mogelijk
 • Betaalbare prijzen
Nadelen
 • Er is geen groot verschil met andere types fitting

Welke auto’s gebruiken H7

lampen? De lijst van voertuigen die uit de fabriek komen met fitting voor H7 lampen is uitgebreid. In het dimlicht is het zeldzamer, het komt alleen voor in sommige modellen van voertuigen zoals Omega, Passat, Fusion, Fluence en C3. Alleen de Koreaanse autofabrikant Hyundai gebruikt het vaker in deze categorie. Maar als we het over groot licht hebben, valt het H7 armatuur pas echt op: Het verschijnt in veel modellen van autofabrikanten als Chevrolet, Fiat, Ford, Volkswagen, Renault en, alweer, Hyundai. Bijna de helft van de in Brazilië verkochte voertuigen volgt deze norm. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de H7 fitting ook gebruikt wordt in motorfietsen, vrachtwagens, bussen en andere landvoertuigen met koplamp.

Is het mogelijk mijn voertuig geschikt te maken voor H7 lampen?

Als je ontevreden bent over het type fitting op je auto of als je de verkeerde lamp hebt gekocht en geen andere wilt kopen, kun je je afvragen of het mogelijk is om dit onderdeel van de auto aan te passen.
Het is niet aan te raden om te proberen de originele koplampfitting van een auto te veranderen.

Hoezeer sommige mensen het ook proberen, het is niet aan te bevelen. Je zou de hele koplamp moeten vervangen of te ingrijpende wijzigingen moeten aanbrengen aan het elektrische systeem en het aantal ingangen. Het risico op schade is groot en het voordeel is bijna nihil. Aangezien de lampen die voor alle types fittingen verkrijgbaar zijn erg op elkaar lijken, is er geen echte reden om te proberen deze verandering aan te brengen, die je voertuig in gevaar kan brengen en zelfs fabrieksgaranties kan doen vervallen.

Welke soorten H7 lampen zijn er?

We hebben vermeld dat er voor H7 fittingen een grote verscheidenheid aan lampen bestaat. Dus wat dacht je ervan om ze beter te leren kennen?

 • Halogeen: De in de fabriek gemonteerde autolampen zijn halogeen, een goedkoop type met voldoende verlichting. Er worden echter modernere modellen vervaardigd die nog meer veiligheid en verlichting kunnen bieden dan de andere soorten.
 • Super White: Ze zijn tegenwoordig erg in trek. Ze bieden een zeer intense helderheid en een groot verlichtingsvermogen, waardoor ze favoriet zijn bij veel bestuurders. De prijzen zijn betaalbaar.
 • LED: LED lampen hebben een systeem dat heel anders is dan dat van de andere, en daarom is het verwisselen ervan nogal ingewikkeld, en moet het zelfs op de voertuigdocumenten vermeld worden. Ze hebben een uitstekende verlichtingscapaciteit en duurzaamheid.
 • Xenon: De xenonlampen, die de verlichting opwekken met xenongas, hebben een esthetisch effect dat veel mensen bevalt, maar de verlichting en de kosteneffectiviteit zijn lager dan bij de andere soorten.

Hieronder staat een tabel die de vier soorten met elkaar vergelijkt:

Halogeena Super White LED Xenon
Voordelen Betaalbare prijs, bevredigende verlichting, nieuwe kwaliteitsmodellen Grote verlichtingscapaciteit zonder hoge prijs Hoogste verlichtingscapaciteit en langste duurzaamheid op de markt Esthetisch effect bevalt veel mensen
Nadelen Eenvoudige fabrieksmodellen hebben een lage verlichtingscapaciteit Hogere kosten dan halogeenlampen Hogere kosten, bureaucratie voor installatie Ze hebben niet dezelfde verlichtingscapaciteit, noch dezelfde duurzaamheid als de andere

Aankoopcriteria: Factoren voor de keuze van een H7 lamp

Er zijn veel technische specificaties voor autolampen. Om je te helpen het ideale model te kopen, helpen we je er vier beter te begrijpen:

Hieronder leggen we elk van deze onderwerpen in detail uit.

Spanning

De spanning van een autolamp heeft te maken met de compatibiliteit met het elektrische systeem van een auto. Hoewel dit de naam is die we in de volksmond gebruiken, zou het correcter zijn om over elektrische spanning te spreken. De meeste auto’s gebruiken een elektrische spanning van 12 V, dus dit moet hetzelfde getal zijn dat de lamp aangeeft. Er kunnen echter ook 24 V systemen zijn, die om de juiste aanschaf vragen. Motorfietsen, vrachtwagens en andere voertuigen moeten ook de aangegeven modellen krijgen.

Imagem mostra lâmpadas automotivas em detalhe.

Gloeilampen voor autolampen. Auto-onderdeel in zilverkleurig metaal en zwarte kleur met draden en verbindingselementen

Vermogen

Als we het hebben over het vermogen van een autolamp, hebben we het over de energie die hij verbruikt om te werken. Andere zaken, zoals lichtsterkte, zijn belangrijker om de verlichtingscapaciteit te begrijpen die de lamp heeft.

Minder vermogen en meer lichtsterkte is de ideale keuze.

Er is meestal geen grote variatie in vermogen bij autolampen, maar weet dat het ideaal is dat je tussen twee modellen met gelijke lichtsterkte het model met minder vermogen kiest, zodat de voertuigaccu minder werk heeft. Er zijn wettelijk bepaalde grenzen, zoals een maximaal vermogen van 60 W voor 12 V elektrische systemen.

Lichtsterkte

Hier hebben we, jawel, de specificatie die betrekking heeft op de verlichtingscapaciteit van een lamp. Gemeten in lumen geeft het de lichtopbrengst van elk model aan. Gele halogeenlampen bieden gewoonlijk tussen 800 en 1650 lumen, terwijl een xenonlamp meer dan 3000 lumen kan bereiken. De variatie is groot en heeft direct invloed op het belang dat je aan de kwaliteit van de verlichting hecht.

Kleurtemperatuur

Het is ook belangrijk te begrijpen hoe de kleurtemperatuur van autolampen werkt. Hoe lager het getal, meestal dicht bij 2000 K, hoe geler het uitgestraalde licht, en hoe hoger het getal, tot dicht bij 7000 K, hoe witter. De trend op de markt is te kiezen voor steeds wittere lampen, en dus met hogere getallen. Ze maken een grotere zichtbaarheid mogelijk zonder zo afhankelijk te zijn van helderheid en zonder zo’n groot vermogen nodig te hebben. (Bron: mironovm/ 123rf.com) (Foto’s: mironovm/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies