Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

65Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

139Verzamelde opmerkingen

Een bivakmuts is een hoofdbedekking die het gezicht en de hals bedekt. Ze kan gemaakt zijn van wol, katoen of synthetische vezels. De naam komt van het Krimstadje Balaklava waar Britse troepen ze droegen tijdens een veldslag tegen Rusland in 1854 waarin ze verslagen werden (de Russen wonnen).
Bivakmuts: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste bivakmuts: Onze selectie

Het perfecte gezichtsmasker

Dit gezichtsmasker is perfect voor elke buitenactiviteit in elk seizoen. Het is gemaakt van lycraspandex stof die zacht, ademend en absorberend is. Het pluist ook niet, krimpt niet en vervaagt niet. Het naadproces met strak gesealde randen maakt het duurzamer. Dit masker is flexibel en rekbaar, ergonomisch, en geschikt voor verschillende hoofdvormen en -maten. Het kan onder een hoed of helm gedragen worden, of alleen.

Rockbros Balaclava: Blijf warm tijdens het wintersporten

Op zoek naar een manier om je hoofd en gezicht warm te houden tijdens de wintersport? Zoek niet verder dan de Rockbros Balaclava. Deze bivakmuts is winddicht en heeft fleece aan de binnenkant, waardoor hij extra warm is. Hij is ook comfortabel, dankzij het elastische materiaal. En hij is ook multifunctioneel – bijzonder geschikt voor buitensporten zoals fietsen, motorrijden, skiën, snowboarden, bergbeklimmen, wandelen enz. Plus, het reflecterende logo verhoogt de zichtbaarheid in het donker. We bieden 365 dagen kwaliteitsgarantie. Bij vragen of problemen kun je altijd contact met ons opnemen.

Het bivakmutsmasker: 100% polyester, sneldrogend, en machinewasbaar

Maak kennis met het bivakmutsmasker. Dit masker van 100% polyester is extreem sterk en duurzaam, en daardoor perfect voor buitenactiviteiten zoals motorrijden, skiën, jagen, en tactische training. Het zeer ademende materiaal is sneldrogend en machinewasbaar, en kan gedragen worden als sjaal, muts, halsmanchet, of gezichtsmasker. Het biedt uitgebreide gezichts- en halsbescherming tegen koude weersomstandigheden zoals sneeuw en wind, en tegen stof en UV-stralen van de zon. Het veelzijdige ontwerp maakt het geschikt voor vrouwen, mannen, en kinderen van alle leeftijden. Het is het perfecte cadeau voor je geliefden dit winterseizoen.

De perfecte outdoor bivakmuts

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze multifunctionele bivakmuts is perfect voor elke buitenactiviteit, of je nu fietst, motorrijdt, skiet, snowboardt of wandelt. Hij is gemaakt van hoogwaardige lycra stof, en is uiterst sterk en duurzaam, terwijl hij toch licht en comfortabel is om te dragen. Hij kan gedragen worden als open of gesloten bivakmuts, sjaal, muts of gezichtsmasker en is sneldrogend en machinewasbaar.

Bivakmuts: Vaak gestelde vragen

Welke soorten bivakmutsen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdsoorten bivakmutsen. De eerste is de traditionele, vormvaste bivakmuts die je hoofd en nek bedekt maar je gezicht bloot laat. Dit type masker kan onder een helm of muts gedragen worden om je warm te houden bij koud weer zonder het zicht te belemmeren. Het werkt ook goed bij wintersporten zoals skiën, waar het de windkou buiten houdt en toch een volledige bewegingsvrijheid toelaat met een bril erop (hoewel sommige mensen hun bivakmuts liever over hun helm dragen). Het tweede type komt meer voor bij ordehandhavers die bescherming nodig hebben tegen traangas en pepperspray aanvallen, en ook tegen andere oproerbestrijdingsmiddelen zoals CS Gas of CN Gas, die tijdelijke blindheid veroorzaken als ze in contact komen met de ogen. Deze maskers bedekken veel minder gebied dan het standaard model, en laten het grootste deel van het gezicht bloot, zodat politieagenten kunnen zien wat er om hen heen gebeurt, zelfs als ze tijdelijk verblind worden door een aanval – hoewel dit wel betekent dat deze modellen niet erg goed werken voor wintersport, tenzij je bevriezing over je wangen wilt.

De bivakmuts moet gemaakt zijn van een materiaal dat dun is, maar toch warm. Hij moet goed om je gezicht en hals passen zonder te strak te zitten of de ademhaling te beperken. Een goede bivakmuts zal ook oorflappen hebben, zodat je je oren kunt bedekken als het buiten koud wordt.

Wie moet een bivakmuts gebruiken?

Iedereen die zijn hoofd warm en beschermd tegen de elementen wil houden. Of je nu gaat skiën, snowboarden of gewoon door de stad loopt bij koud weer, een bivakmuts is perfect om je gezicht en oren bedekt te houden. Ze kunnen ook gebruikt worden als extra laag onder helmen bij het rijden op motorfietsen, ATV’s of fietsen tijdens de wintermaanden.

Op basis van welke criteria moet je een bivakmuts kopen?

De belangrijkste factor is je budget. Ga voor de beste bivakmuts in je prijsklasse. Daarna komt merk, dan kenmerken, materiaal en maat (indien van toepassing).

Vergelijk de maat van de bivakmuts met die van jezelf om zeker te zijn dat hij past. Kijk ook of er geen losse draadjes en gaatjes zijn, voor het geval ze na een paar keer wassen groter worden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een bivakmuts?

Voordelen

Een bivakmuts beschermt je gezicht tegen de elementen en houdt je warm bij koud weer. Het is ook een prima manier om je identiteit te verbergen als je incognito probeert te zijn of er gewoon cool uit wilt zien.

Nadelen

Het grootste nadeel van een bivakmuts is dat hij moeilijk op en af te doen kan zijn. Dat betekent dat je je helm moet afzetten, wat niet altijd handig of veilig is als je in het verkeer rijdt. Het duurt ook even voor de stof uitgerekt is zodat hij comfortabel om je gezicht past zonder te strak of te los te zitten.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Fuinloth
  • ROCKBROS
  • Mil-Tec

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Bivakmuts in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 24 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies