Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

68Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

226Verzamelde opmerkingen

Een zonnehoed is een breedgerande, lichtgewicht en opvouwbare hoed die het gezicht beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Hij kan ook als paraplu gebruikt worden als bescherming tegen regen of wind.
Zonnehoed: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste zonnehoed: Onze selectie

De Einskey zonnehoed: perfect voor elke buitenactiviteit.

De Einskey zonnehoed is perfect voor elke buitenactiviteit. Het 100% polyester materiaal is zowel waterdicht als biedt uitstekende bescherming tegen de zon. De rand is ook opvouwbaar, zodat hij gemakkelijk in een rugzak te dragen is. De ingebouwde zweetband verwijdert zweet van je ogen en gezicht, terwijl het verstelbare koord aan de kin voorkomt dat de hoed wegwaait bij harde wind. Panelen van gaas houden je hoofd geventileerd, waardoor dit een ideale keuze is voor vissen, jagen, kamperen, wandelen of tuinieren. Als je vragen hebt over dit product, neem dan contact met ons op.

De perfecte hoed voor een dag in de zon

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze breedgerande vissershoed is perfect voor die lange dagen in de zon. Hij is gemaakt van milieuvriendelijk, ademend materiaal, zodat hij comfortabel zit en je hoofd niet oververhit raakt. Door de zachte constructie is hij gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen voor onderweg. Bovendien biedt de brede rand uitstekende schaduw voor je gezicht en hals, zodat schadelijke UV stralen op afstand worden gehouden. Of je nu naar het strand gaat of door het bos wandelt, deze hoed is een must-have accessoire dat je de hele dag koel houdt en beschermt.

Stijlvolle en elegante geborduurde reizigersmutsen

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Maak kennis met onze uitstekende hoeden voor dames en heren. Deze stijlvolle en elegante traveller hoeden met geborduurde tekst zijn gemaakt van katoen, met een leren band en koperen knoop. Ze zijn verstelbaar tot 56-60 cm, en vormen de perfecte zonnehoed voor elke gelegenheid. Met een brede rand die je gezicht, ogen en nek beschermt tegen schadelijke zonnestralen, blijf je de hele dag comfortabel zitten. Ze zijn gemaakt van 100% ademend katoen en zijn ook opvouwbaar zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Koop de jouwe vandaag nog.

De perfecte hoed tegen de zon

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze tegen de zon beschermende hoed is perfect voor iedereen die veel tijd buiten doorbrengt. Met een UPF 50+ rating beschermt deze hoed je hoofd en gezicht tegen 97,5% van de schadelijke UV stralen van de zon. De 3 inch brede rand zorgt voor een goede bedekking, terwijl de kroon van gaas en de 4 oogjes je hoofd koel houden. De kinband zorgt ervoor dat de muts op zijn plaats blijft, zelfs in winderige of regenachtige omstandigheden. Gemaakt van waterdicht nylon van hoge kwaliteit is deze lichtgewicht en pakbare hoed perfect voor stranddagen, wandelen, kamperen, tuinieren, of elke andere buitenactiviteit.

Zonnehoed: Vaak gestelde vragen

Welke soorten zonnehoeden zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn veel verschillende soorten zonnehoeden. Het meest voorkomende type is de traditionele strohoed, die een brede rand heeft en meestal gemaakt is van gevlochten palmbladeren of andere natuurlijke vezels. Deze hoeden bieden uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-stralen en kunnen zowel bij warm als koud weer gedragen worden. Een andere populaire optie is de Panamahoed, ook bekend als een Sombrero de Paja Toquilla (Spaans voor “strohoed”). Deze stijl van zonnehoeden heeft meestal een extra brede rand die aan alle kanten een maximale schaduwdekking biedt en toch lucht rond je hoofd laat circuleren zodat je het eronder niet te warm krijgt.

Een goede zonnehoed moet gemaakt zijn van een ademende stof, zoals katoen of linnen. Hij moet een brede rand hebben om je gezicht en hals tegen de zonnestralen (en regen) te beschermen. De hoed moet ook goed op je hoofd passen, zodat hij op zijn plaats blijft zitten als je aan het wandelen of fietsen bent. Als je bovendien van plan bent een zonnebril onder de hoed te dragen voor extra bescherming tegen UV-straling, zorg dan dat er voldoende ruimte is tussen die zonnebril en de bovenkant van je hoofd – anders geeft hij niet veel schaduw.

Wie moet een zonnehoed gebruiken?

Iedereen die zijn huid tegen de schadelijke stralen van de zon wil beschermen.

Op basis van welke criteria moet je een Zonnehoed kopen?

Het eerste waar je op moet letten is de kleur van je huid. Is die licht, dan is een witte hoed het beste voor je, want die weerkaatst het zonlicht en houdt je hoofd koel. Is je huid echter donker of gebruind, dan is zwart beter, want dat absorbeert de warmte van de zon eerder dan dat het die naar je terugkaatst zoals wit doet.

Je moet letten op het materiaal en ook op de maat. Het materiaal van een zonnehoed is van invloed op de duurzaamheid, het comfort, en of hij soepel is of niet. Ook moet je letten op de maat, want als je er een kiest die perfect op je hoofd past, biedt dat je meer bescherming tegen UV-stralen dan een slecht passende hoed zou bieden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een zonnehoed?

Voordelen

Zonnehoeden zijn een prima manier om je gezicht, oren en hals te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Ze bieden UPF 50+ bescherming tegen UVA/UVB straling, wat gelijkwaardig is aan SPF 30 zonnebrandcrème.

Nadelen

Antwoord: Het grootste nadeel van een zonnehoed is dat hij de hals, oren of schouders niet beschermt tegen zonnebrand.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • SIYWINA
  • KeepSa
  • FURTALK

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Zonnehoed in onze review kost ongeveer 13 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 32 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies