Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

81Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

170Verzamelde opmerkingen

Een geigerteller is een apparaat dat de mate van ioniserende straling in een gebied meet. Het detecteert gammastralen, dat zijn hoogenergetische fotonen die door radioactieve stoffen worden uitgezonden. De naam komt van de uitvinder, Hans Geiger (1882-1945), en zijn collega Wulf Fritsch (1904-1979). Ze ontwikkelden het in 1928 in de Physikalisch-Technische Reichsanstalt (PTR) in Berlijn.
Geigerteller: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste geigerteller: Onze selectie

Nauwkeurige geigerteller

De [(nauwkeurige geigerteller)] professionele geestenteller voor radioactiviteit is een betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken toestel dat je kan helpen het stralingsniveau in je omgeving op te sporen. De nucleaire stralingsdetector gebruikt een complexe gm-buis als kernsensor, die zeer gevoelig is en een groot meetbereik heeft. Bovendien heeft de draagbare stralingsmeter 3 verschillende alarmmodi en een groot aantal alarmdrempels, zodat hij perfect is voor gebruik in verschillende omgevingen, zoals thuis, in ziekenhuizen of in de industrie.

Hoogwaardige Detector met Gegevensregistratie en Anti-Interferentie Mogelijkheden

Dit is een detector van hoge kwaliteit die vooral geschikt is om radioactiviteit in de omgeving te meten. Hij heeft een datalogfunctie zodat je de gegevens naar je computer kunt exporteren. Hij heeft ook een anti-interferentie mogelijkheid zodat hij gebruikt kan worden in complexe elektromagnetische omgevingen. Het draagbare ontwerp maakt hem gemakkelijk mee te nemen waar je ook gaat.

Geigerteller Detector: Gebruiksvriendelijk, Nauwkeurig, en Multifunctioneel

Deze digitale Geigerteller detector is een gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurige, en multifunctionele stralingsdetector. Hij kan gelijktijdig elektrische en magnetische veldstraling detecteren en stralingsevaluatie uitvoeren. Hij is voorzien van een geluids- en lichtalarm om je gezondheid en veiligheid te beschermen. Het hoge-definitie LCD scherm toont de trend van de stralingswaarde door middel van grafieken, zodat de fluctuatie van de straling duidelijker te zien is. Met het ingebouwde gegevensslot kun je de stralingswaarde gemakkelijk met een sleutel vastzetten voor gemakkelijk meten en registreren. Deze meter kan met één hand bediend worden voor mobiele metingen of metingen ter plaatse in diverse situaties. Test de effecten van beschermende kleding, films, enz., of voer stralingstests uit op telefoons, computers, TV’s, koelkasten & elektriciteitskabels.

Flytise Geigerteller

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Dit is een handheld instrument dat ontworpen is om gemakkelijk mee te nemen. Het is uitgerust met een gegevensopslagfunctie en het tijdsinterval kan handmatig in het menu ingesteld worden. De gegevens kunnen naar de computer geëxporteerd worden, het genereert een bestand per dag, de elektromagnetische gegevens en de geigertelgegevens worden in verschillende mappen opgeslagen en ondersteunen ook het controleren van de opgenomen gegevens. De uitschakeltimer kan ingesteld worden, en geeft instellingen voor geen uitschakeling / 5 minuten / 10 minuten / 30 minuten uitschakeling. Ondersteuning voor het instellen van alarmwaarden, taalinstellingen.

Geigerteller: Vaak gestelde vragen

Welke soorten geigertellers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee basistypes geigertellers. Het eerste type is het bureaumodel, dat gebruikt kan worden om achtergrondstralingsniveaus in je huis of kantoor te meten. Deze toestellen hebben meestal een bereik van 0-10 mR/uur en kosten tussen $200-$300, afhankelijk van kenmerken als een LCD scherm, hoorbaar alarm en gegevensopslagmogelijkheden (geheugen). Het tweede type heet een Survey Meter omdat het een groter bereik heeft dat tot in de honderdduizenden tellingen per minuut (CPM) gaat, voor het meten van hoog niveau radioactieve besmetting in gebieden waar kernongevallen gebeuren. Dit toestel heeft ook alle kenmerken die hierboven staan, maar met een hogere gevoeligheid zodat je niet in de buurt hoeft te blijven zoals bij een standaard meter met een lager bereik. Een goede overzichtsmeter moet rond de $500 -$1000 beginnen, afhankelijk van hoeveel kanalen hij ingebouwd heeft om verschillende isotopen te detecteren en andere beschikbare opties zoals GPS mogelijkheid enz.

Er zijn verschillende factoren die een goede geigerteller bepalen. Eerst en vooral is de kwaliteit van de elektronica, die bestaat uit een hoog voltage (om meer tellingen per minuut te krijgen), schakelingen met weinig ruis, snelle reactietijden op veranderingen in het stralingsniveau en een nauwkeurige weergave van het aantal tellingen. De tweede factor is hoe goed hij afgeschermd is van achtergrondstraling, zodat je zwakke bronnen zoals kosmische straling of lekken van radongas kunt detecteren zonder overweldigd te worden door sterkere signalen van natuurlijke radioactiviteit in je omgeving. Ten derde is er de grootte – is hij te groot dan zul je hem niet de hele dag met je mee willen dragen. Tenslotte is er de prijs – we verkopen geen goedkope rommel, maar we geloven ook niet dat het zin heeft om voor iets door de neus te betalen alleen omdat er een mooie merknaam op staat.

Wie moet een geigerteller gebruiken?

Iedereen die wil weten wat er in de omgeving om hem heen gebeurt. Met de geigerteller kun je stralingsniveaus meten en nagaan of er plekken zijn die gevaarlijk of gevaarlijk kunnen zijn voor je gezin, huisdieren of vee.

Op basis van welke criteria moet je een geigerteller kopen?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden als je een geigerteller koopt. De belangrijkste factor is de soort en grootte van de straling die je gaat meten, want die bepaalt welke detectortechnologie in je toestel moet worden gebruikt. Andere overwegingen zijn of je al dan niet een analoge meter (om kosten te besparen) versus een digitale aflezing nodig hebt, de levensduur van de batterij en de draagbaarheidseisen. Meer informatie over het kiezen van de juiste geigerteller voor je behoeften vind je in ons artikel “How To Choose A Radiation Detector”.

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van een geigerteller. Eerst en vooral moet je nagaan welke soort straling hij detecteert en of dit is wat je wilt. Je moet er ook zeker van zijn dat hij een hoorbaar alarm heeft, zodat je kunt horen of er iets mis is met je omgeving. Het moet ook gemakkelijk te bedienen zijn, want sommige mensen vinden ingewikkelde apparaten soms moeilijk in het gebruik. Tenslotte, het allerbelangrijkste, zorg ervoor dat het apparaat goed werkt voordat je er een koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een geigerteller?

Voordelen

Er zijn veel voordelen van een geigerteller. Het eerste is dat je er straling mee kunt opsporen in de lucht, op oppervlakken en zelfs binnenin voorwerpen. Dit maakt ze uiterst nuttig voor het opsporen van radioactieve besmetting of lekken uit kerncentrales, medische inrichtingen en andere bronnen van radioactiviteit. Ze kunnen ook gebruikt worden als educatief hulpmiddel om te onderwijzen over de gevaren van blootstelling aan straling. Een ander voordeel is hun draagbaarheid; ze zijn klein genoeg om in je zak te passen zodat je er overal waar je gaat een mee kunt nemen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Geigerteller is dat hij erg duur kan zijn. Er zijn echter goedkopere modellen verkrijgbaar als je niet te veel geld wilt uitgeven aan je eerste exemplaar. Een ander groot nadeel van dit type stralingsdetector is dat ze geen alfa- of betadeeltjes kunnen detecteren en niet altijd een nauwkeurige meting kunnen geven voor gammastralen, afhankelijk van hoe sterk ze zijn. Dit betekent dat je een ander apparaat nodig hebt om een totaalbeeld te krijgen van wat voor radioactief materiaal door de geigerteller zelf is waargenomen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Carpower
  • Folanda
  • KwuLee

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Geigerteller in onze review kost ongeveer 35 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 365 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies