Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

16Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

54Verzamelde opmerkingen

en wees gerust dat we je zullen helpen ontdekken wat de beste kettlebell is die op de Braziliaanse markt verkrijgbaar is om je trainingen en wedstrijden mee te beginnen of te verbeteren. Als je naar de vertaling van deze naam letterlijk gezocht hebt, ben je misschien een beetje in de war geraakt. Wat hebben “kettlebell” en “bel” immers met lichamelijke activiteiten te maken? Vreemd, is het niet? Maar wees gerust, in de volgende regels wordt alles je duidelijker. In de volgende regels helpen we je de beste kettlebell op de markt te kiezen, door je de beste modellen te laten zien en te verduidelijken waar je bij je aankoop rekening mee moet houden.
Belangrijk om te weten

 • De kettlebel is er met verschillende gewichtsmogelijkheden. Je moet weten welke ideaal is voor je huidige lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen.
 • Je zult je kettlebel gebruiken voor een veelheid aan oefeningen en niet alleen voor een paar bewegingen. Sommige gymleraren beweren dat het mogelijk is om een complete training uit te voeren met de kettlebel.

Beste Kettlebell: Onze selectie

Als je je training wilt verbeteren, kan een kettlebell een hele optie zijn. Maar hoewel ze op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde als elkaar. Hier zijn enkele van de beste kettlebell modellen op de markt waaruit je kunt kiezen:

Koopgids

Een eenvoudig voorwerp, met een wat ingewikkelde naam, maar dat heel nuttig kan zijn bij je functionele trainingen. Dit is de kettlebell en als je overweegt er een te kopen, zullen de volgende regels je een eind op weg helpen. Lees verder in onze Koopgids en leer alles wat nodig is om het ideale model kettlebell te kiezen voor de soort training die je doet – of wilt gaan doen.

Grupo de jovens se exercitando com Kettlebell em uma sala de academia.

Er zijn tientallen oefeningen die je met een kettlebell kunt doen. (Bron: Wavebreak Media Ltd / 123RF)

Hoe gebruik je de kettlebell bij training en welke kies je?

We zouden kunnen zeggen dat de kettlebell de nieuwe lieveling van sportscholen is, maar de waarheid is dat hij niets nieuws is. Zoals we je al vertelden was dit een veelgebruikt werktuig voor trainingen in de middeleeuwen, en nu is hij terug met een moderner uiterlijk. Toen van ijzer met een gegoten handvat, en tegenwoordig wat moderner, heeft de kettlebell nog steeds dezelfde vorm, en het gebruik is praktisch hetzelfde: bijdragen tot massatoename, spierdefinitie en fysieke weerstand. Zeker is dat een kettlebell het juiste voorwerp is om je crossfit, bodybuilding of functionele training te intensiveren. Met de explosie van functionele training, crossfit en de grote zorg om het lichaam in vorm te houden hebben sommige technieken aan bekendheid gewonnen. Er zijn complete trainingen ontwikkeld op basis van de verschillende manieren om de kettlebell te gebruiken. Het is mogelijk om met deze ijzeren ballen alle spieren van het lichaam te trainen, en ook aerobe oefeningen te doen. In sportscholen hebben zelfs degenen die deze specifieke training niet beoefenen zeker wel eens een activiteit met de kettlebell gedaan. De zwaai, bijvoorbeeld, is een van de meest voorkomende oefeningen en behoort ook tot die oefeningen die de meest complete resultaten bieden in termen van spierversteviging.

Hoe werkt de Zwaai met Kettlebell oefening?

Van de buitenkant lijkt het heel eenvoudig, maar je moet oppassen dat je de grenzen van je lichaam niet overschrijdt. Veel mensen, vooral mannen, die meer vertrouwen hebben in hun krachtmogelijkheden, overdrijven uiteindelijk het gewicht. Als je de gelegenheid hebt om je grens te testen voor je een kettlebell voor je trainingen koopt, is dit een goede optie. Bedenk dat overgewicht tot intense pijn en zelfs verwondingen kan leiden, vooral bij oefeningen met veel herhalingen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Kettlebell?

Met een kettlebell kun je veel oefeningen uitvoeren met slechts één toestel. Dit zijn oefeningen die je alleen thuis kunt doen, zonder dat je hulp nodig hebt, veel minder dat je naar de sportschool gaat. Bovendien is dit geweldige hulpmiddel voor je training klein en dus heel gemakkelijk te bewaren. Anderzijds, omdat het gewicht vastligt – en niet te veranderen is – is het kopen van slechts één kettlebell misschien niet genoeg, en voorwerpen met een gewicht van meer dan 20 kilo hebben meestal hoge prijzen. Denk er ook aan een professional te raadplegen voor je de oefeningen gaat doen, want verkeerd gebruik van de kettlebell kan problemen en verwondingen in verschillende delen van het lichaam veroorzaken.
Voordelen
 • Verschillende oefeningen in één toestel
 • Klein en gemakkelijk op te bergen
 • Je kunt alleen thuis trainen
Nadelen
 • Eén gewicht is misschien niet genoeg
 • Onjuist gebruik kan verwondingen veroorzaken
 • Hoge kosten van gewichten van meer dan 20 kg

Kettlebell voor training of wedstrijd?

Als we in de sportschool zijn lijken alle accessoires belangrijk. In een Body Pump les, bijvoorbeeld, gebruiken we halters, scheenbeschermers, stangen met gewichten en een oneindig aantal accessoires, elk met een specifieke functie. Als het er dus om gaat één uitrusting te kiezen die bij alle oefeningen helpt, moeten verschillende factoren beoordeeld worden. Bedenk of wat je wilt is voorgoed in kettlebell training duiken of gewoon een hulpmiddel hebben voor aerobic of functionele trainingen. Als voor de eerste optie gekozen wordt, is het de moeite waard te investeren in een set met meer gewichtsopties, een lichtere voor eenvoudigere oefeningen met meer herhalingen en een andere zwaardere, om jezelf uit te dagen of voor bewegingen die meer kracht en minder herhalingen vergen.

Imagem de kettlebell de 8kg em destaque.

Gewicht is een van de variabelen bij de keuze van je kettlebell. (Bron: worei / Pixabay)

Als de trainingsomgeving je huis of flat is, wees je er dan van bewust dat een gewicht (hoe zwaarder hoe meer impact) uiteindelijk je vloer kan beschadigen. Daarom kunnen de moderne, met rubber beklede versies goede bondgenoten zijn. Met die twee aspecten omschreven, komen we bij een andere differentiator van kettlebells. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen trainingsuitrusting en wedstrijduitrusting. Van het fabricagemateriaal tot het gewicht en de vorm.

Training Competitie
Gewicht Gevarieerd Ontworpen voor professionele atleten
Riem Rond Vierkant en dunner
Materiaal Gemaakt van ijzer en bekleed met rubber of vinyl Gemaakt van staal
Maat Evenredig met het gewicht Een maat voor iedereen

Waarom zou

ik een kettlebell bij mijn training gebruiken

? Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig. Want nieuwigheid is altijd welkom en vervallen in eentonigheid is een ernstige uitnodiging om de training op te geven. Geen wonder dat sportscholen zichzelf opnieuw uitvinden en steeds meer mogelijkheden bieden voor lessen, technieken, trainingen, en zo het publiek voor zich winnen. Als je nu een meer technisch antwoord zoekt, wat we je kunnen garanderen is dat specialisten op het gebied van lichamelijke opvoeding van mening zijn dat trainen met de kettlebell een zeer efficiënte techniek is om de conditie en spierontwikkeling te verbeteren. Dit accessoire draagt efficiënter bij tot lichaamsdefinitie dan bijvoorbeeld krachttraining en aerobics. In Brazilië moet, naast crossfit en functionele training die beetje bij beetje ruimte winnen, ook de kettlebell training spoedig het publiek veroveren. In sommige landen is dit kleine gewicht met een diameter van 20 centimeter en een variatie van 4 tot 48 kg al in de smaak gevallen, wat de sportartikelenfabrikanten aanmoedigt in wat nieuwigheden te investeren. Het Noord-Amerikaanse merk Onnit lanceerde in 2018 de Star Wars Kettlebell die de atleten en ook de liefhebbers van de serie veroverde.

Hoeveel kost het?

De waarden van kettlebells hangen direct samen met het gewicht van het materiaal. De lichtere, van 4 en 6 kg, zijn altijd het voordeligst binnen de mogelijkheden van elk merk en model. Als je de gecoate kiest, van rubber of vinyl, betaal je uiteindelijk iets meer dan voor de geverfde ijzeren exemplaren. Beide hebben hetzelfde effect, maar de textuur kan de impact op het contact met de vloer en met de handen verminderen. Behalve dat kun je ook rekening houden met de esthetiek van de omgeving. Als je erover denkt een thuisgymzaal op te zetten of die in je gebouw uit te rusten, is het heel prettig als je goed uitziende apparatuur vindt die je aanmoedigt om te gaan trainen.

Aankoopcriteria: Factoren om kettlebell modellen

te vergelijken Als het je doel is je lichaamsspieren te definiëren door te ontsnappen aan gym-apparatuur, is het tijd om te stoppen met plannen maken en actie te ondernemen. Een kettlebell kopen is niet de oplossing voor je problemen, maar het is wel de eerste stap. Gym instructeurs geloven dat resultaten bereikt kunnen worden door minstens drie keer per week te trainen. Denk er dus aan dat het geen zin heeft de duurste en zwaarste uitrusting te kopen en die als deurgewicht te gebruiken. Besteed aandacht aan de belangrijkste factoren die je moet evalueren, zodat je de juiste uitrusting kunt kopen, die verenigbaar is met je vermogen om ze op een gezonde manier te gebruiken

 • Productiemateriaal
 • Gewicht
 • Doel
 • Ontwerp

Dit zijn de drie doorslaggevende factoren bij de aanschaf van je kettlebell(s). Om je te helpen de beste keuze te maken, zullen we elk van deze voorwerpen in detail behandelen.

Productiemateriaal

Net als vroeger is de Kettlebell een holle bal van gietijzer met een handvat. Met de moderne tijd zijn enkele anatomische aanpassingen ontstaan, waaronder bekledingen die soepelere bewegingen mogelijk maken. Let ook op het materiaal waarmee de handgreep bekleed is. De met rubber beklede kettlebell is een prima optie om eelt op de handen te voorkomen. Maar toch gebruiken sommige mensen nog handschoenen tijdens de training. De beste opties zijn met rondere handgrepen en bredere grepen, zodat je het toestel met beide handen kunt vasthouden. Ook het produktiemateriaal van de wedstrijd kettlebell verandert. Ze zijn gemaakt van staal.

Gewicht

Dit zal een van de doorslaggevende factoren van je aankoop zijn. Het gewicht moet passen bij je aanleg, behoefte en belangstelling. Wees niet verlegen om met de lichtere gewichten te beginnen. Je kunt kiezen voor twee kettlebells van verschillende gewichten. Een lichtere voor oefeningen met meer herhalingen en een iets zwaardere voor die oefeningen waarbij je jezelf wilt uitdagen.

Doel

Bepaal je belangstelling. Als je een toestel zoekt om je te helpen bij krachttraining, kun je een middelzwaar gewicht kiezen, omdat je al oefeningen doet en een zekere weerstand moet hebben. Als je een beginner bent en met thuistraining wilt beginnen, investeer dan in lichtere en gecoate toestellen om je zekerheid te geven. Denk er ook aan de juiste bewegingen uit te voeren om blessures te voorkomen. Als je nu al een atleet bent en geïnteresseerd bent in het betreden van de wereld van wedstrijden, zijn er een overvloed aan mogelijkheden voor kettlebells om uit te kiezen op basis van je dagelijkse trainingservaringen.

Ontwerp

Je vraagt je misschien af: “Ontwerp? Waarom is dat belangrijk?” Eigenlijk verandert het technisch gezien je training helemaal niet. Ze zijn gelijk van vorm, wat betekent dat er geen grote variatie is in hun vorm, eerder alleen in maten en gewichten. Maar er is iets dat met het ontwerp te maken heeft en je training leuker kan maken: de kleuren. Hoewel ze het meest voorkomen in sobere tinten als zwart en grijs, is het mogelijk kettlebells in andere tinten te vinden. Dit kan goed zijn als je graag wat meer kleur in je trainingen brengt, of zelfs de kettlebell wilt afstemmen op de rest van de inrichting van de omgeving, of die nu thuis of in je sportschool is. (Zichtbare foto bron: ammentorp / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies