Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

13Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

43Verzamelde opmerkingen

In het artikel van vandaag helpen we je bij het kiezen van het ideale voorwerp om de spieren en gewrichten van de handen, vingers, polsen en onderarmen te oefenen en te versterken: de handgreep. Eenvoudig, licht en effectief, je kunt hem in je zak of rugzak dragen om hem overal te gebruiken. Volg ons in deze lezing en bekijk de beste keuzemogelijkheden van het product, naast de eigenschappen waar je op moet letten om de beste handgreep te kiezen voor het bewerken van je handen en onderarmen.
Belangrijk om te weten

 • De handgreep kan veelzijdig zijn en geschikt voor verschillende doelgroepen. Elk model biedt een spanningsniveau dat meer of minder geschikt kan zijn voor je doeleinden.
 • Kenmerken als soort, materiaal, weerstand, kwaliteit en ergonomie moeten geanalyseerd worden om de ideale handgreep te bepalen.

Beste Hand Grip: Onze selectie

Spieren versterken is de beste manier om blessures aan handen, vingers, polsen en onderarmen te voorkomen en te behandelen. Daarvoor is de handgreep de meest praktische en betrouwbare optie. Bekijk onze selectie met de beste handgrepen op de markt om je spieren en gewrichten van de streek gezond te houden:

Koopgids

De gezondheid van spieren en gewrichten van vingers, handen en polsen is essentieel voor de meeste dagelijkse activiteiten. Of het nu is om de streek te versterken en te verstevigen, blessures te voorkomen of te behandelen, of spanning en onrust te verdrijven, de handgreep is het ideale product. Ga met ons verder om alles te weten te komen over dit praktische en draagbare product, dat fundamenteel kan zijn om je spieren en gewrichten goed te oefenen en te stimuleren.

Moça sorri com hand grip em mãos.

De meeste modellen handgrepen hebben de vorm van een tang. (Bron: dolgachov / 123rf)

Wat is een handgreep?

Een handgreep is een klein, verend werktuig dat ontworpen is om handen, polsen, vingers en onderarmen te oefenen. De meeste modellen hebben de vorm van een tang. Sommige versies hebben krachtregelingen en digitale tellers om het aantal tijdens de oefening uitgevoerde herhalingen te registreren.

Wat zijn de voordelen van de handgreep?

Bij de meeste professionele en recreatieve activiteiten komt tegenwoordig elektronica kijken, zoals computers, mobiele telefoons, joysticks en bediening in het algemeen. Misbruik van deze activiteiten zonder de juiste zorg kan leiden tot RSI (repetitive strain injuries), carpaal tunnel letsel, enz. Het wordt ook veel gebruikt door mensen die aan crossfit doen. Het grootste voordeel van de handgreep is dat hij niet alleen de gewrichten in de regio van de handen, vingers, polsen en onderarmen stimuleert, maar ook helpt de spieren van deze regio’s strakker te maken.

Bij handbuigingen met de handgreep worden meer dan 35 spieren tegelijk bewerkt.

Hij is ook heel nuttig voor pre- en postoperatieve oefeningen. Het voorkomt ook blessures bij mensen die sporten als tennis en golf beoefenen, naast instrumentalisten. Het gebruik moet echter wel onder leiding van een specialist gebeuren, want een verkeerde oefening kan blessures veroorzaken.

Voordelen
 • Werkt op 35 spieren tegelijk
 • Behandelt en voorkomt blessures in handen, vingers en polsen
 • Compact en licht, overal te gebruiken
 • Versterkt spieren en gewrichten van vingers, hand en onderarm
Nadelen
 • Onjuist gebruik kan blessures veroorzaken

Hoe kies je de ideale handgreep?

Het ideale model handgreep varieert naargelang het profiel en de gebruiksdoelen van de gebruiker. In principe zijn er twee soorten handgrepen

 • Traditionele tangen: bewerken de hand in zijn geheel;
 • Finger flex: heeft een doorgesneden oppervlak om de vingers afzonderlijk te bewerken.

De finger flex is meer geschikt voor wie activiteiten moet isoleren en kracht, soepelheid en coördinatie van een of meer vingers afzonderlijk moet ontwikkelen. Het model maakt het ook mogelijk de pols te stabiliseren en te versterken en elk deel van de onderarm te ontwikkelen, naast het gebruik met de hele hand. Het traditionele model heeft de voorkeur van wie de regio op een meer globale manier moet bewerken, de weerstand moet verbeteren en de greep moet versterken. Beide versies hebben met elkaar gemeen dat ze praktisch en klein zijn, en dat ze altijd en overal meegenomen en gebruikt kunnen worden.

Traditioneel Vingerflex
Kenmerken Grote verscheidenheid aan merken en modellen Kan elke vinger afzonderlijk of samen bewerken
Verschillen Aanpasbaar aan een groot aantal oefeningen Verbetert bewegingen, weerstand, coördinatie en de beweeglijkheid van vingers en handen
Gebieden Handen, polsen en onderarmen Handen, polsen, onderarmen en vingers

Voor wie is het gebruik van een handgreep aangewezen?

In principe kan iedereen baat hebben bij het gebruik van een handgreep. In een realiteit waarin we steeds meer tijd doorbrengen met typen op mobiele telefoons en computers, is voorzichtigheid immers steeds meer geboden om blessures te voorkomen. Enkele aanwijzingen voor gebruik zijn

 • Spierversterking;
 • Slechte bloedcirculatie;
 • Bewegingsherstel;
 • Martelingen en tijdelijke verwondingen;
 • Slechte verbinding;
 • Pre- en postoperatief;
 • Voorkomen van herhaling van verwondingen;
 • Verlichting van spanning en stress.

Maar, zoals we al opmerkten, hoewel het gebruik van de handgreep veel voordelen kan bieden, moet het wel gedaan worden op een manier waarbij de grenzen van het lichaam gerespecteerd worden, zonder overdreven inspanning en met in achtneming van rustdagen.

Wat is de beste manier om met de handgreep te oefenen?

Oefenen met de handgreep lijkt misschien vrij eenvoudig. Het juiste gebruik is echter verre van de eenvoudige handeling van systematisch knijpen. Voor elke situatie is er een geschikte intensiteit en snelheid, die door een specialist bepaald moeten worden. Bij de gebruiksvormen worden de tijd en de snelheid van elke push-up veranderd. Beginners kunnen drie keer per week trainen met drie tot vier sets en een pauze van een minuut ertussen, in een langzaam tempo. Na de beginfase kan hetzelfde aantal series in snel tempo gedaan worden.
Tip: Je kunt series doen met tussenpozen van 30 seconden. Herhaal de bewegingen bijvoorbeeld ongeveer 30 seconden met de ideale snelheid, en rust nog eens 30 seconden.

Tronco de mulher se exercitando com hand grip.

De handgreep werkt op meer dan 35 spieren tegelijk. (Bron: Jason Salmon / 123rf)

Aankoopcriteria: Factoren om verschillende modellen handgrepen

te vergelijken Om dit overzicht af te sluiten geven we je nog wat meer hulp, zodat je de juiste keuze kunt maken voor een handgreep om handen en vuisten te oefenen. Bekijk de lijst van eigenschappen waar je op moet letten als je de soorten en modellen van dit product vergelijkt

 • Materiaal
 • Spanning
 • Aanpassingen
 • Ergonomie

Om geen twijfels te hebben, bekijk je de detaillering van de kenmerken:

Materiaal

De meest gebruikte materialen bij de fabricage van handgrepen zijn metaal of staal voor de veren; en schuim, siliconen of ABS plastic voor de handgrepen. De kwaliteit van het materiaal weerspiegelt direct de duurzaamheid en de kwaliteit van het product. Geef daarom de voorkeur aan gerenommeerde merken die kwaliteitsgrondstoffen gebruiken.

Spanning

De spanning of weerstand van handgrepen wordt, in de meeste gevallen, opgewekt door veren. Fabrikanten delen de spanning van hun producten mee in kilogrammen (kg). De meest populaire modellen zijn die van 10 kg en verstelbare van 10 kg tot 40 kg.

Pessoa apertando hand grip com cabo amarelo.

Verstelbare handgrepen zijn veelzijdiger omdat ze aan de gebruiker aangepast kunnen worden. (Bron: freerlaw / 123RF)

Aanpassingen

Sommige modellen handgrepen bieden instelmogelijkheden, meestal greep- en spanning- of weerstandsaanpassingen. Weerstandsaanpassingen gebeuren meestal via knoppen of greeprollen. Dit soort instelling maakt de uitrusting veelzijdiger, want ze kan aan de gebruiker aangepast worden.

Ergonomie

Het is heel belangrijk dat de gekozen handgreep ergonomisch is. Een model met een slecht ontwerp kan een greep in de verkeerde positie bevorderen, waardoor de resultaten van de oefening in gevaar komen en blessures ontstaan. Bovendien kan het gebrek aan ergonomie ook ongemak bij het gebruik veroorzaken, waardoor de handen pijn doen en het ontstaan van eelt en blaren op de handen wordt bevorderd. (Bron van opgelichte afbeelding: Gadini / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies