Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Potentieproblemen worden ook wel erectiestoornissen genoemd en kunnen verschillende oorzaken hebben. Voordat je verschillende potentieverhogende middelen gaat uittesten, is het vooral belangrijk de oorzaken te onderzoeken.

Deskundigen wijzen erop dat ongeveer 90 % van de erectiestoornissen een organische oorzaak heeft. Als dit uitgesloten kan worden, zijn er verschillende manieren om de potentie te verhogen.
Belangrijk om te weten

 • Erectiestoornissen kunnen zowel organische als psychologische oorzaken hebben.
 • Een gezonde en evenwichtige voeding kan voldoende zijn om je potentie te verhogen. Maar ook verschillende sportactiviteiten kunnen erectiestoornissen opheffen of voorkomen.
 • Het innemen van magnesium en zink kan ook helpen om erectiestoornissen tot het verleden te laten behoren.

Wat kan erectiestoornissen veroorzaken?

We spreken van erectiestoornis of erectiestoornissen als een man niet in staat is een erectie te krijgen en er lang genoeg een te houden om een orgasme te bereiken. In sommige gevallen is het helemaal niet mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben.

Veel mensen, vooral getroffen echtparen, vinden de kwestie beschamend. (Image source: 123rf.com / 90000320)

De psychologische druk die hier ontstaat als een man geen erectie kan krijgen is enorm. Lange tijd werd daarom aangenomen dat de oorzaak van erectiestoornissen in de psyche te vinden was. Intussen zijn er verschillende studies over dit onderwerp geweest.

Men heeft aangetoond dat tot 90 % van de erectiestoornissen ontstaat omdat ze door een lichamelijke oorzaak veroorzaakt worden. Er zijn verschillende soorten erectiestoornissen

 • Ziekten zoals diabetes
 • Veranderingen in de bloedtoevoer naar de penis
 • Pathologische veranderingen in de zenuwen van de penis

Maar erectiestoornissen kunnen ook psychologische oorzaken hebben. Een overzicht van de meest voorkomende oorzaken vind je in de tabel:

Organische oorzaak Psychologische oorzaak
Ziekte van de vaten Depressie
Diabetes Sterke conflicten met de partner
Verstoringen in de hormoonhuishouding Remmingen met betrekking tot seksuele handelingen
Ziekten van de zenuwen Seksuele voorkeuren die niet kunnen worden uitgeoefend
Operaties Seksueel misbruik als trigger voor erectiestoornissen
Gebruik van medicijnen of drugs Angst voor geslachtsziekten

Achtergronden: Wat je moet weten over erectiestoornissen

Wanneer moet ik naar een dokter gaan?

Inprincipe is een eerste episode van erectiestoornissen geen reden om meteen naar de dokter te gaan. Toch moet je het probleem in de gaten houden. Als je vaak merkt dat je problemen hebt met het krijgen van een erectie, kan het nuttig zijn om jezelf de volgende vragen te stellen

 • Wat is er in mijn leven veranderd?
 • Sta ik onder grote druk?
 • Heb ik nog andere lichamelijke afwijkingen?
 • Wanneer treedt erectiestoornis op?

Als je over het algemeen problemen hebt met het krijgen van een erectie – hetzij bij geslachtsgemeenschap met je partner, hetzij bij masturbatie – moet je naar een dokter gaan en organische oorzaken laten uitsluiten.

De uroloog die je vertrouwt is de juiste plaats om naartoe te gaan. Het kost enige moeite om over het probleem te praten Bedenk echter dat je arts een geheimhoudingsplicht heeft en dus niet met iemand anders over je moeilijkheden mag praten

Welke invloed heeft voeding op de potentie?

Als je je potentie wilt verhogen, kan het zinvol zijn om je voeding eens onder de loep te nemen. Dieet heeft een sterke invloed op de potentie. Enige tijd geleden werd ontdekt dat overgewicht invloed kan hebben op de erectie. Mannen die een hoge buikomtrek hebben, hebben meer kans op erectiestoornissen.

Als je veel voedsel eet dat veel vet en suiker bevat, en eventueel niet genoeg beweegt, slaat je lichaam deze “lege voedingsstoffen” op en stopt ze in vetcellen. Op de lange duur ontstaat zo zwaarlijvigheid. Waarom het zo belangrijk is om op je suikerinname te letten en welke voedingsmiddelen weinig of geen suiker bevatten, lees je in dit artikel:

Naastzwaarlijvigheid kan ook aderverkalking ontstaan.In het begin kan dit niet direct met erectiestoornissen te maken hebben. Maar arteriosclerose brengt zowel risicofactoren voor het hart als voor de bloedvaten die de penis van bloed voorzien, bijvoorbeeld. Er zijn studies die hebben aangetoond dat erectiestoornissen en ook coronaire hartziekten soortgelijke onderliggende aandoeningen met zich meebrengen. Dit is arteriosclerose. Een ongezonde levensstijl verhoogt de kans op het ontstaan ervan.

Wat hebben frisdranken te maken met erectiestoornissen?

Drink je graag cola of limonade? Wat voor sommige mensen vooral een lekker drankje is, is voor anderen een echte dorstlesser. Als je echter vaak naar frisdrank grijpt, voed je je lichaam met suiker in een pure vorm. De calorieën zijn bijzonder hoog. Op lange termijn kan je lichaam het metabool syndroom ontwikkelen. Dit is een van de triggers voor erectiestoornissen. Het syndroom omvat onder andere ook zwaarlijvigheid en een zeer hoge bloeddruk. Het kan ook leiden tot het ontstaan van diabetes.

Hoe kan ik de potentie verhogen met mijn dieet?

Hetis nu algemeen bekend dat een ongezond dieet een negatief effect kan hebben op de potentie. Maar is het ook mogelijk om de potentie te verhogen door je dieet te veranderen? Deze optie bestaat. De geheime tip hier is onder andere aandacht te besteden aan flavonoïden.

Wat zijn flavonoïden?

Dit zijn secundaire plantaardige stoffen.Je vindt ze in fruit en groenten, maar ook in kruiden. Men zegt dat ze bijzonder hoge antioxiderende eigenschappen hebben.

Van flavonoïden wordt gezegd dat ze de verouderingsprocessen van het lichaam vert ragen. (Image source: 123rf.com / 67062124)

Een dieet rijk aan flavonoïden wordt ook aanbevolen als onderdeel van de therapie van hart- en vaatziekten . In2016 publiceerde het “American Journal of Clinical Nutrition” ook een artikel dat verwijst naar een studie waarin het effect van flavonoïden op de erectie werd getest .

Wat mag er niet ontbreken in mijn dieet?

Als je wilt proberen je potentie via je voeding te verhogen, zijn voedingsmiddelen rijk aan flavonoïden een must. Deze omvatten

 • Aardbeien en bosbessen
 • Kersen en vlierbessen
 • Peren en appels
 • Radijsjes
 • Radijs
 • Citrusvruchten
 • Pepers
 • Broccoli

Een ander interessant aspect is dat je je potentie kunt verhogen door regelmatig thee te drinken .

Behalve het effect van voldoende vocht drinken, voorzie je je lichaam ook van kalium, calcium en magnesium

Als je thee kiest, let er dan op dat die de volgende kruiden bevat:

 • Dovenetel
 • Mantel van een dame
 • Duivenkruid
 • Rozemarijn
 • Munt
 • Hartig

Groene thee bevat trouwens veel flavonoïden. Dus als het je niet lukt om voldoende groenten en fruit te eten, kun je een of twee koppen groene thee per dag drinken. In het algemeen moet je frisdranken vervangen door water en ongezoete thee.

Hoe beïnvloedt lichaamsbeweging de potentie?

Bewegen is gezond – dat is geen geheim. Voldoende lichaamsbeweging krijgen helpt je lichaam fit te blijven, en dat is ook belangrijk voor een erectie. Maar er is nog een neveneffect dat niet onderschat moet worden. Mannen brengen tegenwoordig vaak veel tijd binnenshuis door.

Door je werk heb je misschien weinig tijd om in de frisse lucht rond te lopen. Veel mensen blijken een tekort aan vitamine D te hebben. Vitamine D is een bijzonder belangrijke voedingsstof voor je lichaam . Het is nodig voor je lichaam om calcium goed te kunnen verwerken.

Tegelijk is vitamine D nodig om de zenuwen en spieren te versterken. Maar om vitamine D te kunnen aanmaken, moet je voldoende lichaamsbeweging in de frisse lucht krijgen. Men gelooft dat een tekort de bloedvaten kan aantasten en tot erectiestoornissen kan leiden.

Kan ik mijn potentie verhogen met lichaamsbeweging?

Er zijn een aantal studies uitgevoerd naar het verband tussen erectiestoornissen en lichaamsbeweging. De resultaten laten zien hoe belangrijk het is om te bewegen. Als er geen duidelijke organische oorzaak gevonden wordt voor erectiestoornissen, zijn meestal een of meer van de volgende aspecten de aanleiding

 • Roken
 • Verhoogd gewicht
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Verhoogde bloeddruk

Alle genoemde aspecten hebben een effect op de doorbloeding. Als dit verstoord is, is het moeilijk of onmogelijk om een erectie te krijgen. Je kunt dit echter proberen tegen te gaan met lichaamsbeweging. De Duitse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Preventie zegt dat regelmatige lichaamsbeweging de potentie kan verhogen . Sport verbetert de bloedtoevoer naar je penis. Sport kan ook invloed hebben op je mannelijke hormonen, die ook een belangrijk aspect van de erectie zijn.

Welke sporten zijn bijzonder nuttig om de potentie te verhogen?

Niet alle sporten zijn echter geschikt om je liefdesleven weer op gang te brengen . Daarom ishet belangrijk dat je voldoende informatie inwint voor je begint:

Type sport effect
Gewichtstraining Gewichtstraining wordt beschouwd als een zeer goede keuze voor het versterken van de potentie. Vooral als je je concentreert op de spieren van je bekkenbodem en dijen, kan het helpen.
Duursport Ga je graag joggen of doe je een andere duursport? Als je een vast tempo voor jezelf vindt, kan dit een positief effect hebben op je lichaam.
Fietsen Als je van fietsen houdt, rijst natuurlijk de vraag wat voor effect dit eventueel kan hebben op je erectiele functie. Hier is het belangrijk dat je je zadel goed instelt en steeds van positie wisselt.
Zwemmen Het is ook heel goed voor je spieren en voor het verhogen van je potentie om te gaan zwemmen. Je dijspieren worden aanzienlijk versterkt

Als onderdeel van je bewegingsprogramma kun je ook je dieet aanpassen. Op deze manier versterk je niet alleen je spieren, maar verlies je ook gewicht en voorzie je je lichaam van belangrijke voedingsstoffen.

Welke huismiddeltjes kan ik gebruiken om de potentie te verhogen?

Je weet nu dat er een paar manieren zijn om de potentie te verhogen door dieet en lichaamsbeweging. Mensen zijn echter altijd op zoek naar huismiddeltjes die hen kunnen helpen. Er zijn inderdaad enkele interessante variaties.

Home remedies Effect
Asperges Er wordt al lang gezegd dat asperges een potentieverhogende werking hebben. De reden hiervoor is dat het zeer rijk is aan zink. Zink heeft een effect op het testosteronniveau in je lichaam en testosteron is, zoals iedereen weet, belangrijk voor de erectie.
Mosselen Eet je graag zeevruchten? Dan kun je ze jezelf voorschrijven. Vooral van oesters wordt gezegd dat ze de potentie verhogen. Dit komt doordat ze veel eiwitten, zink en ook jodium bevatten.
Keukenkruiden De huiskruidenkeuken heeft veel te bieden als het gaat om het vinden van een huismiddeltje om de potentie te verhogen. Lavas en peterselie, evenals knoflook en brandnetelzaad zijn hier echte insider tips.
Ginseng De ginsengwortel komt uit China en wordt beschouwd als een natuurlijk middel voor potentie. Er wordt gezegd dat het het lichaam versterkt en de geest kalmeert. Tot op de dag van vandaag gelooft men dat ginseng ook de potentie kan verhogen.
Stressverlichting Stress wordt beschouwd als een van de meest voorkomende oorzaken van problemen met de erectie. Yoga of autogene training zijn populaire manieren om stress te verminderen.
Espresso Het vurige bloed van de Italianen zou onder andere gebaseerd zijn op het feit dat ze vaak espresso drinken. Het bevordert de bloedcirculatie en ondersteunt zo de erectie.

Delijst van huismiddeltjes die geschikt zijn om de potentie te verhogen kan echter worden voortgezet. Van appelciderazijn bijvoorbeeld wordt gezegd dat het dit effect heeft. Erwordt gezegd dat appelciderazijn in staat is het testosterongehalte op te drijven en de stofwisseling te stimuleren. Dit kan je helpen gewicht te verliezen.

De invloed van magnesium op de potentie

Magnesium wordt vaak genoemd als een echt wondermiddel en daarom mag het niet ontbreken op de lijst van huismiddeltjes om de potentie te verhogen. Van magnesium wordt gezegd dat het de spieren ontspant en een hoge bloeddruk verlaagt.

Je kunt bijvoorbeeld magnesium opgelost in vloeistof innemen. Maar er zijn ook directe poeders die je gewoon kunt innemen. Hetis niet mogelijk een overdosis magnesium te nemen.Als je lichaam er te veel van binnenkrijgt, krijg je waarschijnlijk diarree. Zo kun je de dosis aanpassen en nagaan hoeveel je moet innemen. Zink is net zo belangrijk als magnesium.

Het is belangrijk dat je lichaam voldoende van deze voedingsstof binnenkrijgt. Zink is nodig voor een goede werking van je prostaatklier. Je kunt voedingsmiddelen eten die zink bevatten.

De 10 belangrijkste tips om de potentie te verhogen

Om je potentie te verhogen is het niet altijd voldoende om slechts een van de hier genoemde remedies te gebruiken. Vaak is het een samenspel van verschillende factoren dat uiteindelijk het gewenste succes oplevert. Daarom vind je hier een overzicht van de belangrijkste tips die je kunt gebruiken om je potentie te verhogen

1. Een gezond dieet

Een gezonde voeding is een van de sleutels tot je viriliteit.Deskundigen wijzen erop dat elk dieet dat een negatief effect heeft op je hart, ook slecht is voor je erectie.

Vermijd suikerrijke voedingsmiddelen en vervang ze door fruit en groenten om je potentie te verhogen . (Image source: 123rf.com / 52848987)

Neem altijd een vastendag, zodat je lichaam zich kan reinigen. Je moet ook elke dag voldoende water drinken.

2. Optimaal gewicht

Zelfs licht overgewicht kan erectiestoornissen veroorzaken. Als je je eetpatroon verandert, kun je ook gewicht verliezen. Dit heeft meestal invloed op je erectie. Probeer te voorkomen dat je overgewicht krijgt.

3. Vermijd alcohol zo veel mogelijk

Er zijngeen directe studies die aantonen dat alcohol een negatief effect op je erectie kan hebben . Maar bij veelvuldig gebruik schaadt het de organen en het hart- en vaatstelsel. Daarom kan het ook een effect hebben op je erectie.

4. Verlaag je bloeddruk

Hoge bloeddruk is niet alleen slecht voor je hart, maar ook voor je penis. Als je bloedvaten beschadigd zijn, zijn ze niet meer in staat voldoende bloed in je penis te pompen en is een erectie niet meer mogelijk.

5. Oefening als een belangrijk kenmerk

Voldoende beweging krijgenis vooral belangrijk. Je kunt een soort sport kiezen die bij je past. Vaak is het echter voldoende om je dagelijkse lichaamsbeweging op te voeren en meer frisse lucht te halen om je lichaam te ondersteunen.

6. Onthoud je van het gebruik van drugs om spieren op te bouwen

Sterke spieren kunnen er goed uitzien. Veel mannen nemen echter hun toevlucht tot steroïden. Anabole steroïden zijn lang bekritiseerd omdat ze een negatief effect zouden hebben op het lichaam en de potentie. De vermindering van testosteron tot verkleinde testikels zijn frequente bijwerkingen .

7. Controleer je testosteron

Je testosteron heeft een sterke invloed op je lichaam en op je potentie. Het is natuurlijk dat het testosterongehalte daalt naarmate je ouder wordt. Als dit echter te vroeg of te snel gebeurt, kan het je vermogen om een erectie te krijgen verminderen.Je kunt je arts vragen je niveaus te controleren en een mogelijke behandeling aan te bevelen.

8. Verminder stress

Stress is vergif voor lichaam en ziel. Als je je potentie wilt verhogen, moet je ervoor zorgen dat je minder stress hebt. Kijk ofje de druk op je schema kunt verminderen, begin met autogene training en misschien zelfs met praattherapie .

9. Stop met roken

Als je een roker bent, moet je proberen te stoppen. Nicotine beschadigt de bloedvaten in het lichaam. Er kan niet genoeg bloed naar de penis vervoerd worden en erecties zijn niet meer of slechts met moeite mogelijk .

10. Bescherm je penis

Ook al is het verleidelijk om tijdens de seks steeds nieuwe standjes uit te proberen, je moet bedenken dat verwondingen aan je penis hem blijvendkunnen beschadigen.

Conclusie: Er zijn veel manieren om de potentie te verhogen

Erectiestoornissen treffen ongeveer 20 % van de mannen in Duitsland. Het onderwerp zelf wordt zelden aangesneden omdat het met veel zorgen, angst en ook schaamte geassocieerd wordt. Je moet het zeker laten nakijken om te zien of er organische oorzaken zijn.

Maar je kunt je potentie ook vergroten door wat veranderingen in je leven aan te brengen. Naast het verminderen van overgewicht zijn meer lichaamsbeweging en het eten van gezonde voeding bijzonder belangrijke aspecten Hetis belangrijk te onthouden dat al deze zakenhand in hand gaan.

Je kunt je potentie tijdelijk verhogen met huismiddeltjes. Maar om op lange termijn iets voor je lichaam te doen, moet je ervoor zorgen dat je een gezonde levensstijl leidt.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies