Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Eiwitinname is overdag heel belangrijk. Whey Isolaat levert wei-eiwit als aanvulling op je voeding. Bedenk dat we het over een supplement hebben, niet over een voedselvervanger, want het menselijk lichaam moet behalve eiwitten nog meer ingrediënten opnemen.

We hebben het over voedingsbestanddelen die de atletische prestaties versterken (2), dus is het ideaal om te gebruiken als we enige vorm van lichamelijke activiteit doen, want Whey Isolaat eiwit heeft zeer positieve effecten op onze spieren, dus je kunt spiermassa behouden of winnen dankzij Whey Isolaat eiwit. Wil je alle positieve dingen weten die dat met zich meebrengt?
Belangrijk om te weten

 • Whey Isolaat is een eiwitconcentraat dat meestal rond de 90% eiwit bevat. Het is dus een goede methode om de spieren rust te geven, om beter te worden in sport, om de nodige kracht te hebben zonder moe te worden, enz.
 • Dit eiwit is vooral nuttig voor als je aan sport doet, maar als je niet aan sport doet en niet voldoende eiwitten binnenkrijgt, is het goed om dit te gebruiken. Vervang het niet door maaltijden, want het is een supplement.
 • Dit eiwitconcentraat heeft ook de smaak die het beste bij je past, afhankelijk ook van het merk. Het is aan te bevelen tussen 20 – 30 gram van deze eiwitpoeders per dag in te nemen.

Beste Whey isolaat: Onze selectie

Er zijn veel twijfels over welk Whey Isolaat eiwit je moet kopen, omdat er veel merken zijn en je niet weet welk merk volgens zijn samenstelling een beter product kan leveren. Maak je geen zorgen, in dit artikel laten we je de beste Whey Isolaat eiwitten volgens je behoeften zien.

Koopgids: Wat je moet weten over Whey Isolaat eiwit

Bij het kopen van Whey Isolaat wei-eiwit kunnen we veel twijfels hebben over wanneer we het moeten gebruiken en hoe we het moeten innemen. Bovendien weten we misschien niet goed wat de eigenschappen ervan zijn en wat we bedoelen als we het hebben over Why Isolate. Maar geen nood, hier zijn de oplossingen voor de meest gestelde vragen.

Gebruik een shaker om Whey Isolaat eiwit te mengen met je favoriete vloeistof. (Bron: Joseph Greve: Tivp5fYe4Ng/ unsplash)

Wat bedoelen we als we het over “Whey Isolate” hebben en waar dient het voor?

Als we het over Whey Isolate hebben, hebben we het over wei-eiwit. Er zijn veel merken die zich ermee bezighouden en het is een van de weinige voedingssupplementen waarvan de voordelen wetenschappelijk zijn bewezen. De term wei-eiwit omvat een reeks oplosbare eiwitfragmenten die in melk voorkomen (2). Het vermogen van een eiwit om de volgende eigenschappen te bevorderen ligt in zijn verteerbaarheid en aminozuursamenstelling.

WPI levert niet alleen een zuivere bron van hoogwaardig eiwit met een minimum aan vet, koolhydraten en lactose, maar is biochemisch ontworpen om een sterke immuniteit, een efficiënt spierherstel te bevorderen en het algemene gezondheidsvoordeel van lichamelijke activiteit uit te breiden (2).

Wei-eiwitten bevorderen een effectief herstel, versterken het immunisatieproces en betere resultaten van sporttraining (2). Dit betekent niet dat we alleen eiwit uit Whey Isolaat halen; het kan ook in het voedsel zelf verteerd worden (vlees, peulvruchten, enz.). We kunnen de hoeveelheid die we binnenkrijgen echter verhogen dankzij Whey Isolaat, vooral als we sporten of aan lichaamsbeweging doen.

Wat zijn de voordelen van Whey Isolaat eiwit?

Verschillende studies hebben aangetoond dat Whey Isolaat eiwit veel voordelen biedt als het wordt aangevuld met voedingsmiddelen die we gewoonlijk verteren in de maaltijden die we in de loop van de dag eten. Hier is een lijst van vele ervan (2).

Voordelen
 • Wei-eiwit levert alle juiste aminozuren (het basismateriaal van eiwitten) in een verhouding die de verhouding benadert die ze in skeletspieren hebben
 • Wei-isolaat bevat over het algemeen hogere doses (per 100 g) essentiële aminozuren dan andere eiwitbronnen
 • Ze zijn de rijkste bekende bron van vertakte-keten aminozuren (BCAA”s), leucine, isoleucine en valine.Wei-eiwit is een essentiële bron van essentiële aminozuren
 • de bestanddelen ervan verbeteren het immuunsysteem, naast sneller en efficiënter spierherstel. (3)
 • Het versterkt de antioxiderende capaciteit, vermindert oxidatieve stress en verbetert de inspanningsprestaties
 • Wei-eiwit wordt snel opgenomen
 • Van suppletie met wei-eiwit is aangetoond dat het de nuchtere lipiden- en insulinespiegel verbetert bij mensen met overgewicht en obesitas. (5)
 • Wei-eiwit kan doeltreffend zijn bij effectieve rehydratie en acuut herstel na inspanning. (6)

Welke soorten Wei-isolaat zijn er?

Er is niet veel verschil tussen de verschillende soorten Wei-isolaat. Wat het ene concentraat van het andere onderscheidt is het merk en de smaak, wat je kunt zien in de aankoopcriteria. Er zijn echter verschillende soorten Whey waarover mensen twijfelen en niet goed begrijpen welke Whey Isolaat ze moeten kopen (7).

Concentraat Isolaat/Isolaat Hydrolysaat
Hoeveelheid eiwit Een concentratie van 34% tot 89% wei-eiwit, hoewel sommige merken slechts 25% eiwitconcentraat leveren Heeft een eiwitconcentratie van ten minste 90% Het percentage is meestal hoger dan 90%, hoewel het in een meer “voorverteerde” vorm wordt geleverd.
Verleden processen Weinig filtratie- en verwerkingsprocessen, waardoor het meer suiker en lactose uit melk bevat Vereist meer gecompliceerde en geavanceerde filtratie- en verwerkingsprocessen Stopt met het aanduiden van weiconcentratie en is een extra proces, waarin het eiwit wordt omgezet in zijn meest basale componenten: peptiden en aminozuren. Het hydrolyseproces is slechts gedeeltelijk.
Beschrijving Bekend als “WPC”, voor Whey Protein Concentrate. Wei-eiwit in zijn “geconcentreerde” vorm is een van de eenvoudigste soorten wei van allemaal Isolaat zal meer eiwitconcentratie per gram poeder hebben (vergeleken met concentraat). Wei-eiwitisolaat-concentraat wordt in de industrie afgekort als WPI en kan ook de concentratie aanduiden. In principe is dat eiwit al “voorverteerd”. Het idee is om het verteringsproces te vergemakkelijken

.

Als we het over percentages hebben, betekent het als we zeggen dat het 80% eiwit heeft, dat er in 30 gram poeder 24 gram eiwit zit, terwijl de rest uit suiker en aminozuren bestaat.

Waarom Whey Isolaat kopen?

Veel mensen aarzelen over de vraag of ze Whey Isolaat eiwitten moeten kopen. Je denkt misschien dat het innemen van eiwitten alleen werkt bij krachttraining. Dit is echter niet het geval, en we zullen je laten zien waarom je Whey Isolaat voor elke sport moet kopen (2)

 • Om de aerobe prestaties, d.w.z. het uithoudingsvermogen, te verhogen: Zo voorkwam een dosis van 1g/kg/dag bij een groep hooggetrainde wielrenners een daling van de bloedglucoseconcentratie tijdens 6 weken intensieve wegfietstraining.
 • Verbetering van anaerobe capaciteit, snelheid en kracht bij krachtsporten: Het is aangetoond dat het integreren van 20 gram wei-eiwit in de dagelijkse voeding de anaerobe prestaties helpt verbeteren zonder dat training nodig is.
 • Het is geweldig voor een beter herstel daarna: Niet alleen om spiermassa te winnen, maar zodat je je spieren goed hebt laten rusten en de volgende dag veel beter en minder vermoeid bent en de oefening kunt uitvoeren die je wilt.
 • Verhoogt de ontwikkeling van spiermassa: Vanzelfsprekend ontwikkel je ook spiermassa, omdat je de spier voorziet van wat hij nodig heeft om sneller te herstellen.
 • Om de lichaamssamenstelling te verbeteren: Wei-eiwit dient ook om de lichaamssamenstelling, kracht en vermogen te verbeteren zonder de lichaamsmassa te vergroten. Dit is wat je “lichaamsdefinitie” zou noemen.
 • Om het immuunsysteem te verbeteren.
 • Veel smaken zodat je van je favoriet kunt genieten.

Je ziet dat het gebruik van eiwitten je op vele manieren helpt, dus je zult je nu zeker vereenzelvigd voelen met enkele van de gegeven mogelijkheden en het zal duidelijk zijn dat je ze nodig hebt in je dagelijkse bezigheden.

Wanneer is het raadzaam Whey Isolate in te nemen?

Het ideale moment om Whey Isolate in te nemen is na de inspanning, vooral die welke de spieren stimuleert, zoals gewichten. Waarom? Want dit is de tijd waarin het lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft om energie terug te winnen, spierweefsel te herstellen en spiergroei te stimuleren.

Een andere manier is om de eiwitshake de hele dag door te nemen, waarbij je de mixen regelt en combineert met een ander supplement.

Je kunt het ook vóór de training innemen, afhankelijk van de eiwitten die je van tevoren hebt ingenomen. Een goede optie is dus ’s morgens, als we wakker worden. Bovendien kan het ’s avonds voor het slapengaan ingenomen worden. Terwijl we slapen vinden spierherstelprocessen plaats en eiwitten spelen daarbij een sleutelrol.

Whey Isolaat eiwitten maken het mogelijk spieren te behouden of te laten groeien. (Bron: CTRL – A Meal Replacement: 03e4RajfFAE/ unsplash)

Hoe moet de Whey Isolate eiwitconcentratie ingenomen worden?

Als het gaat om de inname van Whey Isolate concentratie, kunnen we het via twee mechanismen innemen, afhankelijk van ons doel

 1. Met melk: Als je doel spiertoename is, is innemen met melk de beste optie. De eigenschappen van melk zorgen ervoor dat je nog meer eiwitten opneemt en meer calorieën bevat.
 2. Met water: Dit is de belangrijkste optie, vanwege de snelle absorptie bij inname, en wordt aanbevolen voor mensen die in definitie zijn. Omdat het snel opneembaar is, is het goed voor tijden na de inspanning, zodat het eiwit gebruikt wordt voor spierherstel.

De aanbevolen dosering is om 25 gram in 250 milliliter water of melk te nemen, je kunt deze hoeveelheid zelfs om de 5 of 6 uur innemen.

Aankoopcriteria

Er zijn veel soorten Wei-isolaat eiwitconcentraat. Bij de aankoop ervan zullen we moeten letten op verschillende aankoopcriteria die elk product onderscheiden, om het product te kiezen dat het beste bij ons past. Deze criteria zijn het meest relevant bij het kopen.

Smaak

Als we een eiwitconcentraat kiezen en het met een vloeistof mengen om het goed te laten oplossen, kan het zijn dat we de smaak die het heeft niet lekker vinden, zodat er een veelheid aan smaken is. Bepaalde merken zullen verschillende smaken laten zien en sommige meer dan andere; het belangrijkste is dat ieder van ons het lekker vindt als we het proberen.

Er zijn fruitsmaken waarvan de mensen zeggen dat ze het lekkerst zijn of die een echte overeenkomst vertonen, zoals aardbei, banaan…. Ook smaken die met chocolade of karamel te maken hebben zijn best lekker, waarbij witte chocolade eruit springt.

Whey Isolate levert eiwitpoeder met meer dan 90% eiwit. (Bron: HowToGym: S9NchuPb79I/ unsplash)

Samenstelling

Wei-isolaat heeft een samenstelling waarbij 90% of meer van het product uit wei-eiwit bestaat. Het is erg moeilijk om 100% zuiver wei-eiwit te krijgen, omdat er andere elementen zoals aminozuren of suikers uit melk aan toegevoegd zullen zijn.

Als je je Wei-isolaat ook met een smaakje kiest, zal het bovendien emulgator (Sojalecithine), smaakstof en zoetstof (Sucralose) bevatten, waaraan het zijn kleur en smaak ontleent. Om dit eiwit te verkrijgen doorloopt het in volgorde de volgende processen

 1. Pasteurisatie.
 2. Verduidelijking.
 3. Microfiltratie.
 4. Ultrafiltratie.
 5. Sproeidrogen.

Hoeveelheid

Eiwitten mogen nooit in de plaats komen van voedsel, want uiteindelijk zijn eiwitten niet meer dan dat en hebben we andere voedingsstoffen nodig in ons lichaam. Maar als we het willen nemen omdat we weinig voedsel met eiwitten tot ons nemen of vanwege lichamelijke inspanning, is het aan te bevelen om tussen de 20 en 30 gram eiwit per dag te nemen, dat is wat het lichaam gewoonlijk nodig heeft, hoewel het van elke persoon afhangt.

Er zijn mensen die iets meer nemen en mensen die niet zo veel, het is het beste om tussen dat bereik te nemen en niet te overschrijden. Sommige hebben 21 gram, andere 25 gram… het hangt allemaal af van het merk.

Veel merken

bieden eiwitten aan, elk met een verschillend percentage. Uiteindelijk is het een kwestie van kiezen naar je eigen smaak en die die goede percentages eiwit leveren, zodat er genoeg is van wat je gaat nemen. Bovendien geven sommige merken meer korting dan andere, afhankelijk van of je student bent of van specifieke promoties.

Enkele van de bekendste merken zijn de volgende

 1. MyProtein: Merk dat 96% proteïne biedt en met 38% korting als je student bent. Bovendien biedt het promoties met frequente kostenverlagingen. De minimumverzending is 4 euro (MyProtein Isolate) of gratis verzending vanaf 40 euro.
 2. Dymatize: Een merk dat een minimum eiwit van 95% biedt en ook vaak kortingen geeft. Geen korting voor studenten. De verzending hangt af van waar je het koopt.
 3. Optimum Nutrition (ON): Wereldwijd het best verkochte merk. Biedt geen studentenkorting, maar wel eigen kortingen. Heel dicht bij 100% van het eiwit met gratis verzending vanaf 40 euro en zo niet, dan 6 dollar (ongeveer 5 euro).

Er zijn veel meer merken om van te kopen, maar we hebben de 3 populairste voor je gerangschikt om uit te kiezen. Nu is het aan jou om te kiezen, welke het beste bij je past?

Samenvatting

Eiwit is noodzakelijk voor het lichaam, en is altijd goed als aanvulling op wat we normaal verteren. Aanbevolen wordt om 20-30 gram Whey Isolaat eiwit per dag in te nemen. Er zijn verschillende smaken, zodat je het comfortabeler kunt innemen.

Er zijn in dit geval filterprocessen om minstens 90% eiwit te verkrijgen, wat elke aankoop bevat. Dit betekent dat het resterende percentage bestaat uit suikers en aminozuren uit de melk. Ik hoop dat je het artikel nuttig vond en dat je het waardeert en commentaar geeft in de rubriek hieronder.

(Bron van de afgebeelde foto: samotrebizan: 54991688/ 123rf)

Referenties (7)

1. Humberto CMJ. Estudio Técnico económico para la elaboración e industrialización de proteína en polvo a base de suero de leche. [Av. Las Aguas, Guayaquil 090501, Ecuador]: Universidad de Guayaquil. Facultad de Ingeniería Industrial. Carrera de Ingeniería Industrial.; 12-jun-2020.
Bron

2. Cribb PJ. LAS PROTEÍNAS DEL SUERO DE LECHE DE LOS ESTADOS UNIDOS Y LA NUTRICIÓN EN LOS DEPORTES. U.S. Dairy Export Council; 2005.
Bron

3. Paul J. Cribb, Andrew D. Williams, Chris G. Stathis, Michael F. Carey, Alan Hayes. Effects of whey isolate, creatine and resistance training on muscle hypertrophy. Medicine & Science in Sports & Exercise, 39 (2). pp. 298-307. ISSN 1530-0315, 0195-9131; 2007.
Bron

4. Hayes A, Cribb PJ. Effect of whey protein isolate on strength, body composition and muscle hypertrophy during resistance training. Lippincott Williams & Wilkins, Inc.; 2008.
Bron

5. Pal S, Ellis V, Dhaliwal S. Effects of whey protein isolate on body composition, lipids, insulin and glucose in overweight and obese individuals. Cambridge University Press; 2010.
Bron

6. Hernández D, Marcela L. Efectos del consumo de leche y proteínas lácteas sobre la rehidratación y recuperación pos ejercicio en personas físicamente activas, una revisión sistemática. [Bogotá, Colombia]: Universidad Nacional de Colombia,Facultad de Medicina; 2020.
Bron

7. Jeycob. Tipos de Whey y los procesamientos por los que pasan. realidadfitness.com. 2021.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Artículo académico
Humberto CMJ. Estudio Técnico económico para la elaboración e industrialización de proteína en polvo a base de suero de leche. [Av. Las Aguas, Guayaquil 090501, Ecuador]: Universidad de Guayaquil. Facultad de Ingeniería Industrial. Carrera de Ingeniería Industrial.; 12-jun-2020.
Ga naar bron
Monografía
Cribb PJ. LAS PROTEÍNAS DEL SUERO DE LECHE DE LOS ESTADOS UNIDOS Y LA NUTRICIÓN EN LOS DEPORTES. U.S. Dairy Export Council; 2005.
Ga naar bron
Artículo científico
Paul J. Cribb, Andrew D. Williams, Chris G. Stathis, Michael F. Carey, Alan Hayes. Effects of whey isolate, creatine and resistance training on muscle hypertrophy. Medicine & Science in Sports & Exercise, 39 (2). pp. 298-307. ISSN 1530-0315, 0195-9131; 2007.
Ga naar bron
Artículo científico
Hayes A, Cribb PJ. Effect of whey protein isolate on strength, body composition and muscle hypertrophy during resistance training. Lippincott Williams & Wilkins, Inc.; 2008.
Ga naar bron
Artículo científico
Pal S, Ellis V, Dhaliwal S. Effects of whey protein isolate on body composition, lipids, insulin and glucose in overweight and obese individuals. Cambridge University Press; 2010.
Ga naar bron
Artículo académico
Hernández D, Marcela L. Efectos del consumo de leche y proteínas lácteas sobre la rehidratación y recuperación pos ejercicio en personas físicamente activas, una revisión sistemática. [Bogotá, Colombia]: Universidad Nacional de Colombia,Facultad de Medicina; 2020.
Ga naar bron
Artículo científico
Jeycob. Tipos de Whey y los procesamientos por los que pasan. realidadfitness.com. 2021.
Ga naar bron
Recensies