Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

67Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

31Verzamelde opmerkingen

Als je gaat kamperen, hoef je je niet altijd ongemakkelijk te voelen. Er zijn veel verschillende manieren om je comfort tijdens het kamperen te verhogen. Een van die mogelijkheden is om een veldbed in de tent op te zetten.

Je kunt er meestal veel comfortabeler op liggen en slapen dan op gewone slaapkussens of luchtmatrassen. In onze campingbeddentest 2023 vind je alle informatie over verschillende campingbedden, zoals het campingbed voor één persoon, het campingbed met klamboe of het 4-in-1 campingbed.

We beantwoorden ook alle belangrijke vragen over campingbedden. Bijvoorbeeld waarom en voor wie een veldbed de moeite waard is en welke voordelen veldbedden hebben boven andere slaapmogelijkheden zoals slaapmatten.

Natuurlijk vind je hier ook een selectie van onze top favorieten en hun eigenschappen.
Belangrijk om te weten

 • Kampeerbedden zijn de ideale metgezel als je meer comfort wilt bij het kamperen.
 • Er zijn verschillende soorten veldbedden: Het campingbed voor één persoon, het tweepersoons campingbed, het XXL campingbed en het 4-in-1 campingbed met tent.
 • Vergeleken met luchtmatrassen of slaapkussens kunnen veldbedden een metgezel voor jaren worden.

Beste Veldbed: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een kinderbedje koopt

Waar wordt het kinderbedje het vaakst gebruikt?

Een campingbed kan gezien worden als een soort mobiel bed dat gebruikt wordt waar een echt bed niet praktisch genoeg is. Het is min of meer een bed om mee op pad te nemen.

Het campingbed wordt waarschijnlijk het meest gebruikt bij het kamperen: op vakantie op een camping, op een festival of als karperbed bij het vissen. De nadruk van het veldbed ligt duidelijk op het buitenleven.

Wiegjes zijn ook voortdurend in gebruik bij de Duitse Strijdkrachten, in kampen of in tijdelijke medische posten. Omdat soldaten voortdurend mobiel moeten zijn, is een kinderbed een praktische en toch comfortabele vervanging van een bed.

De gebruiksmogelijkheden van een kinderbedje zijn niet beperkt tot klassiek kamperen. Een campingbed of opklapbed kan ook als logeerbed gebruikt worden als vrienden of familieleden op korte termijn arriveren.

Het voordeel hier is duidelijk de praktische en snelle montage van het campingbed. Bovendien kun je je campingbedje heel gemakkelijk inklappen en opbergen in de kast of onder het bed, bijvoorbeeld, zodat het niet in de weg staat.

Vergeleken met een logeerbed of een luchtbed scoort het campingbed duidelijk punten voor praktische hanteerbaarheid en ongecompliceerd op- en afbouwen. Een andere functie voor de woonomgeving is het ledikant als tuinligstoel.

Ook hier is de snelle demontage de moeite waard, vooral als het begint te regenen na het zonnebaden in de tuin. Wat comfort betreft doet het kinderbedje op geen enkele manier onder voor een tuinligstoel.

Wil je echter een zachtere bekleding, dan kun je verschillende kussens kopen voor bij je campingbedje.

Voor wie is het campingbedje geschikt? Welke vragen moet ik mezelf stellen om het juiste campingbed voor mij te vinden?

Het campingbedje is in principe geschikt voor iedereen die op reis een vervanging voor zijn bed zoekt. Een campingbedje is vooral aan te bevelen voor mensen die regelmatig gaan kamperen, vissen of naar festivals gaan.

Alvorens te kopen, is het de moeite waard je een paar vragen te stellen om het juiste kinderbed voor je te vinden:

 • Waar zal ik het campingbedje voor gebruiken? (Kamperen, logeerbed enz.)
 • Hoe vaak zal ik het campingbedje nodig hebben? (Eenmaal per jaar of vaker, bv. elk weekend).
 • Welke uitbreidingen zijn voor mij de moeite waard? (muskietennet, opbergtafel, 4-in-1 campingbed)
 • Welk campingbedje is geschikt voor mijn lengte en gewicht? (xxl campingbed, oversized campingbed)
 • Hoeveel comfort verwacht ik van een campingbedje? Welke extra’s moet het hebben?
 • Waar verwacht ik het bed te gebruiken? (thuis, buiten, bij water)
 • Hoeveel ben ik bereid uit te geven aan een campingbedje? (heel goedkoop of hoger geprijsd)
 • Is een campingbedje voor mij de moeite waard of is het voldoende om een luchtbed of slaapmatje te kopen?

Mensen die zelden gaan kamperen of buitenactiviteiten doen, moeten bedenken of een eenvoudig luchtbed of slaapmatje voor hen voldoende is. Een campingbed brengt vaak een grotere investering met zich mee, die zich met vele jaren gebruik terugbetaalt.

Als het campingbed niet als logeerbed fungeert, is het eerder een overbodige aanschaf. Dan kan het meer de moeite waard zijn om een campingbed te huren of te lenen.

Voor lange wandelingen of werk-en-reis zijn kampeermatjes ook de beste optie, omdat ze gemakkelijker te vervoeren zijn. Een veldbed zou in dit geval gewoon te veel ballast zijn.

Wat kost een campingbedje?

Zo verschillend als campingbedjes zijn in hun ontwerp, zo verschillend zijn ook hun prijzen. Afhankelijk van hoeveel extra’s je aan je campingbedje wilt toevoegen, kunnen de kosten ook variëren. In het algemeen beginnen de prijzen bij 20-30€.

Hiervoor kun je een standaard campingbedje verwachten dat groot genoeg is voor één persoon. Dit zijn meestal laaggeprijsde modellen, die kwaliteitsvermindering met zich mee kunnen brengen.

Type Prijs
Ledikant standaard / eenpersoons ledikant Vanaf 20-30 €
Ledikant XXL / ledikant voor zwaargewichten Vanaf 40-50 €
4-in-1 ledikant met buitenschot Vanaf 100 €

Vooral voor XXL veldbedden die stabiel moeten staan, is het de moeite waard iets meer geld uit te geven. De prijzen beginnen bij ongeveer 40-50€. Erg extravagant, maar uitstekend in termen van comfort en praktische bruikbaarheid, is het 4-in-1 campingbed met geïntegreerde tent.

Dit omvat alles wat je nodig hebt om te kamperen in één campingbed. Het is echter ook het duurste als het om veldbedden gaat. De prijs begint bij minstens € 100 voor een eenpersoons veldbed met tent en kan hoger oplopen.

De prijs van alle veldbedden is naar boven toe open. In elk geval is het de moeite waard om in het begin iets meer te investeren in een campingbedje, want je zult het waarschijnlijk enkele jaren houden en een stabiel, stevig materiaal verwachten.

Wat in elk geval altijd aan te bevelen is, is je een duidelijk idee te vormen van wat je van een campingbed verwacht. Als je dan verschillende testrapporten in je onderzoek betrekt en getuigenissen van anderen leest, moet het geen probleem zijn een goed campingbed te vinden dat bij je budget past.

Welke alternatieven zijn er voor een campingbedje?

Er zijn verschillende alternatieven voor een campingbedje, en afzonderlijk zou je ook kunnen gebruiken:

 • Luchtmatras.
 • Opvouwbaar matras.
 • Campingmat.
 • Goed gevoerde slaapzak.
 • Zak met bladeren zou voor jou als bedvervanger kunnen werken!
Comfort Mobiliteit Prijs
Campingbed Hoog Medium 25-150€
Campingmat Hoog Hoog 10-125€
Luchtbed Zeer hoog Medium (kan pomp nodig hebben) 10-100€ + pomp
Opvouwbaar matras Zeer hoog Laag 20-100€
Campingmat Medium Laag tot gemiddeld 10-50€
Opvouwbaar matras Medium Laag tot gemiddeld Pomp) 10-100€ + pomp
Opvouwbaar matras Zeer hoog Laag 20-100€
Isomatte Medium Laag tot Medium 10-50€
Goed gewatteerde slaapzak Medium Hoog 15-150€
Grote vuilniszak met bladeren Medium Zeer hoog, maar hoge inspanning Vanaf 1€

Afhankelijk van je smaak kun je extra beddengoed of een kussen toevoegen voor een betere nachtrust, net als bij een campingbedje. We geven je graag een kort overzicht in de volgende tabel:

Wat zijn de voordelen van een campingbedje ten opzichte van een slaapmatje of luchtmatras?

Het meest voor de hand liggende voordeel van een campingbedje ten opzichte van een slaapmatje of luchtmatras is waarschijnlijk het gebrek aan contact met de grond. Een veldbed staat op palen, zodat je nooit direct op de grond ligt.

Dit beschermt je niet alleen tegen kleine dieren en insecten, maar houdt je ook schoon en droog, zelfs in het uiterste geval van overstroming.

Je zult de kou die van de grond komt niet erg vinden. In het ergste geval zou je na een overstroming een luchtbed of slaapmatje moeten weggooien, terwijl je met het campingbed alleen de voeten van het frame hoeft schoon te maken. Andere voordelen van een campingbedje zijn bijvoorbeeld:

 • De levensduur van een campingbedje: Eenmaal gekocht zal je campingbedje vele jaren meegaan. Dit bespaart op de lange duur geld en beschermt het milieu.
 • Het opzetten van een campingbedje gaat uiterst snel en gemakkelijk. Vergeleken met een luchtbed, dat je moeizaam moet opblazen, hoef je het campingbed alleen maar uit te vouwen.
 • Ook het demonteren van het campingbedje is eenvoudig. Bovendien kan het campingbedje compact worden ingepakt en bijna overal worden opgeborgen. Dit bespaart ruimte in je kofferbak en in je kast thuis.
 • Een veldbed is een comfortabele vervanger van je echte bed, maar is veel gemakkelijker te vervoeren. Met een belasting tot maximaal 8 kg weegt het campingbed maar een fractie van een gewoon bed.
 • Afhankelijk van het model kan een campingbed ook zware lasten dragen en zakt het niet in, zelfs niet bij een gewicht tot 200 kg.
 • Wat comfort betreft lijkt een campingbed op een gewoon bed en biedt het steun voor een gezonde slaaphouding. Vooral in vergelijking met het slaapmatje, dat nauwelijks wat opvulling biedt, scoort het campingbedje punten.

Waar kun je kinderbedjes kopen?

Behalve online winkelen op bekende sites als amazon of Ebay, kun je je campingbedje ook rechtstreeks bij de fabrikant bestellen.

Er zijn ook diverse sites met artikelen over kampeerbedden in tests of over de beste fabrikanten van kampeerbedden, waar je ook je favoriet direct kunt bestellen. Anders zijn online winkels die zich richten op kampeerbenodigdheden of outdoor accessoires aan te bevelen.

Je houdt er niet van om virtueel te winkelen en wilt je kinderbed ter plekke bekijken en aanraken? Tegenwoordig kun je je campingbedje ook in veel verschillende winkels kopen. Als er bijvoorbeeld een winkel van het leger of de Bundeswehr in je buurt is, ga er dan gewoon heen.

Je vindt er vast en zeker wat je zoekt als het om een US Army veldbed gaat. Er zijn ook speciale winkels die gespecialiseerd zijn in kampeerbenodigdheden en kampeeraccessoires. Kampeerbedden behoren tot hun standaard assortiment.

Supermarkten en discounters verkopen ook kinderbedjes. Hier loont het de moeite in brochures te zoeken naar weekaanbiedingen, want die zijn niet permanent in het aanbod.

Je wilt niet veel geld betalen voor een compleet nieuw veldbed, maar je huurt er liever een? Bekijk dan hier de mogelijkheden om een campingbedje te huren of te lenen.

Welke tent past bij mijn campingbedje?

In principe past elke tent bij je campingbedje. Om zeker te zijn hoef je maar met een paar punten rekening te houden: Bij het zoeken naar een geschikte tent voor je veldbed, moet je altijd eerst op de afmetingen letten.

Het is erg vervelend als de tent te klein is voor je veldbed en hij uitsteekt. Je moet ook rekening houden met de hoogte van de tent, want je veldbed moet minstens 40 cm boven de grond staan. Anders kun je je benauwd voelen.

Een kleine tent of een werptent is daarom niet altijd geschikt voor je campingbedje. Bij de keuze moet ook rekening gehouden worden met de vorm van de tent en de tentvloer.

Een extreem ronde of ovale tent is duidelijk ongeschikt voor een campingbedje. Het eenvoudigste, maar ook het duurste, is het veldbed met een over-tent. Hier is de bijpassende tent als het ware bij de levering inbegrepen. Je hoeft je geen zorgen te maken of de tent wel in je campingbedje past.

Welke accessoires zijn er voor bij je campingbedje?

Er zijn heel veel campingaccessoires voor bij je campingbedje! Waarschijnlijk het belangrijkste accessoire is de opbergtas voor je veldbed. Het opklapbed wordt meestal in een tas verkocht en geleverd. Dit beschermt het materiaal van het frame, zodat het na verloop van jaren niet poreus wordt.

Bovendien is het liggende oppervlak afgeschermd van vlekken en direct zonlicht. Het hangt er helemaal van af wat je voor je campingbedje wilt, want er zijn genoeg andere accessoires voor het campingbedje.

Bijvoorbeeld, is goede orde en organisatie belangrijk voor je of is slaapcomfort belangrijker voor je? Voor deze categorieën zijn er verschillende kleine hulpjes en hebbedingetjes voor je campingbed.

Feldbett-Camping

Een campingbed is een verrijkende aanvulling op elke kampeertocht. Bron: Pixabay.com

Accessoires voor je veldbed voor organisatie en netheid

Wil je je tent netter houden of heb je extra opbergruimte nodig? Dan moet je overwegen om zijzakken voor je campingbed te kopen. Je kunt kleine voorwerpen zoals zaklampen, tijdschriften, schrijfgerei of drinkflessen gemakkelijk opbergen in de vele aparte vakjes.

Zo verlies je niet alles uit het oog en liggen al je spullen binnen handbereik naast je campingbedje. De zijtassen zijn uiterst gemakkelijk op te zetten, want je kunt ze aan bestaande haken hangen of ze eenvoudig in de zijkant van het campingbed vastklemmen.

De goedkoopste zijtassen zijn er al vanaf €15. Houd je ook graag overzicht over je kleding bij het kamperen? Dan is het de moeite waard om een kledingrek voor je campingbed te kopen.

Je kunt het rek gemakkelijk aan de poot van je campingbed bevestigen met de bijgeleverde beugels en je hebt een kledingrek direct naast je bed. Afhankelijk van de grootte van het kledingrek, kun je tot zeven voorwerpen ophangen.

Het voordeel hier is dat je bij het kamperen geen gekreukte kleren hoeft aan te trekken. De tentvloer blijft netjes en je hoeft je niet veel zorgen te maken over orde en netheid.

Het kledingrek wordt aanbevolen als kampeeraccessoire voor iedereen die waarde hecht aan orde en het op reis niet zonder kleerkast wil stellen.

Kampeeraccessoires voor meer slaapcomfort

Om je slaap op het campingbed te optimaliseren of om gewoon een comfortabeler campingbed te krijgen, kun je een extra onderlegger voor het campingbed kopen. Een campingbedje is als een kleine matras. Het is meestal gemaakt van katoen of polyester.

Er zijn verschillende hardheidsgraden en verschillende voeringen. Een matras kan helpen om warmte op te slaan en langdurige isolatie te bieden. Vooral in de winter maakt het je slaap niet alleen zacht en comfortabel, het houdt je ook warm.

Een matras geeft ook meer steun aan je rug en kan de slaap bevorderen. Zorg ervoor dat de afmetingen van je matras overeenkomen met die van je campingbed. Wiegen zijn verkrijgbaar met of zonder elastieken die aan de hoeken bevestigd zijn.

Als er beugels zijn, kun je het matras eenvoudig op de hoeken van je campingbedje bevestigen. Zo blijven ze ’s nachts in dezelfde positie liggen en glijden ze niet weg. De prijzen voor een wiegkussen beginnen bij ongeveer 20€.

Kun je ook een campingbed lenen/huren?

Ja, je kunt ook een campingbedje lenen of huren voor een tijdje. Heb je een campingbedje maar één keer nodig voor een speciale gelegenheid? Denk je dat je anders je veldbed niet meer kunt gebruiken? Dan loont het de moeite om een campingbed te huren bij een campingbed-verhuurbedrijf.

Je kunt online portalen vinden waar dit mogelijk is. Op kunnen particulieren tot 20 veldbedden huren voor slechts € 9,60 per bed en € 5,95 per nacht plus verzendkosten. Voor bedrijven zijn grotere hoeveelheden te huur, bv. op.

Bovendien zijn er in sommige steden speciale verhuurstations voor kampeerbenodigdheden, die zeker ook veldbedden verhuren. Het is de moeite waard in je stad te kijken, want de prijzen kunnen lager zijn dan bij een online verhuurbedrijf.

Een andere goedkopere optie zou zijn om contact op te nemen met verschillende organisaties die veldbedden als onderdeel van hun basisuitrusting hebben. Ze zijn vaak bereid ongebruikte kinderbedjes aan particulieren uit te lenen.

Vraag het maar aan de Duitse federale dienst voor technische hulpverlening, de vrijwillige brandweer of padvindersgroepen. Kerkelijke gemeenten organiseren ook vaak tentenkampen en kunnen je misschien aan een ongebruikt veldbed helpen.

Besluit: Welke soorten veldbedden zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn veel verschillende soorten veldbedden die, afhankelijk van het gebruiksgebied, geschikt voor je kunnen zijn. Een goed campingbed is waarschijnlijk een van de belangrijkste aankopen als het om kampeeraccessoires gaat.

Er zijn verschillende soorten veldbedden, afhankelijk van of je een eenvoudig veldbed verkiest of meer de nadruk legt op comfort.

Of je het veldbed nu wilt gebruiken als karperbed bij het vissen, als bed op een festival, of als logeerbed thuis – met de vele verschillende modellen veldbedden is er zeker voor elk wat wils! De volgende beschrijvingen moeten het je gemakkelijker maken een keuze te maken uit je ideale campingbed.

 • Het campingbedje voor één persoon.
 • Het XXL campingbed.
 • Het tweepersoons campingbed.
 • Het veldbed met muskietennet.
 • Het 4-in-1 campingbed met buitentent.
 • Het campingbed voor de hond.

Voor wie is het campingbed voor één persoon het meest geschikt? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Het campingbed voor één persoon is het meest geschikt voor mensen die zich kunnen redden met een standaard campingbed. Montage en bediening zijn uiterst gemakkelijk en de prijs voor een eenpersoons campingbedje is ook goedkoper dan voor modellen met meer geavanceerde mogelijkheden.

Het campingbed voor één persoon is meestal tussen 90 en 100 cm breed. De materialen van het frame kunnen variëren van hout tot aluminium, net als de steun. Dit is gemaakt van uiterst scheurvast materiaal, zoals polyester of katoen.

Om ervoor te zorgen dat het campingbed ook geschikt is voor gebruik buitenshuis, zijn er campingbedden met waterafstotende hoezen.

Omdat een veldbed door zijn hoogte niet in direct contact met de grond komt, beschermt het je tegen insecten, nattigheid en kou. Vooral bij overstromingen of als er water in de tent komt, ben je veilig dankzij het campingbed.

Voordelen
 • Lage prijs
 • Gemakkelijk op te zetten en af te breken
 • Veilig tegen insecten, vuil en vocht
Nadelen
 • Standaarduitvoering biedt geen extra functies
 • Slaapoppervlak is slechts genoeg voor één persoon

Een campingbedje opzetten is eenvoudig en met een beetje oefening in een paar minuten gebeurd. Het met stof beklede frame wordt uitgevouwen in een “U” of “Z” vorm en is dan meteen klaar voor gebruik. Hij is even gemakkelijk op te vouwen en in de tas op te bergen.

De tas voor het veldbed is meestal bij de levering inbegrepen. Bovendien zijn veldbedden niet langer alleen in egaal grijs of zwart verkrijgbaar; er zijn nu ook veldbedden in groen, lichtblauw of zelfs roze, afhankelijk van de smaak.

Ledikanten met patronen zijn bijvoorbeeld ook online verkrijgbaar. Als je je campingbedje thuis als logeerbed wilt gebruiken, kun je een kleur en patroon kiezen dat bij je inrichting past.

Feldbett

Omdat een campingbedje niet in direct contact met de grond komt, beschermt het je tegen insecten, vocht en kou. Vooral in geval van overstroming of als er water in de tent komt, ben je veilig dankzij het campingbed.

Moet je een campingbed XXL kopen? Wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Het XXL campingbed is vooral geschikt voor de lange mensen onder ons, maar ook voor wie de voorkeur geeft aan een extra groot ligoppervlak en een stabiel campingbed.

Mensen langer dan 1.90 m voelen zich meestal benauwd op een campingbed met standaard afmetingen en kunnen zich niet goed uitstrekken. Dit is niet alleen slecht voor een rustige nachtrust, maar kan op de lange duur ook schadelijk zijn voor je gezondheid.

Vooral bij het slapen moet de wervelkolom in een rechte positie blijven. Een campingbed dat de lighouding ondersteunt kan rugpijn voorkomen en is gewoon comfortabeler.

De precieze afmetingen van een XXL campingbed kunnen variëren, of ze nu 210 x 80 cm of nog groter zijn, de lengte en breedte van het campingbed kunnen individueel gekozen worden.

Voordelen
 • Aangenaam ligoppervlak voor grote of zware personen
 • Ondersteunt een gezonde lighouding
 • Extra stabiele constructie
Nadelen
 • Extra gewicht in vergelijking met een standaard ledikant
 • Groter en massiever in transport

Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is een hoge stabiliteit en een buitengewone draagkracht, zodat de ledikanten ook geschikt zijn voor zware mensen. Afhankelijk van het model kan een campingbed tot 200 kg dragen.

Een XXL campingbed is daarom niet alleen geschikt voor lange mensen, maar ook voor zware of te zware mensen. Het gewicht van het campingbed blijft echter gelijk aan dat van een gewoon model.

Natuurlijk kan een minimale gewichtstoeslag niet vermeden worden, maar een campingbed met xxl afmetingen weegt nooit meer dan 7,5 kg.

XXL campingbedden zijn niet noodzakelijk alleen geschikt voor mensen met overgewicht. Wie extra stabiliteit wil, komt ook aan zijn trekken.

Het tweepersoons campingbed – voor wie is het het meest geschikt en welke voordelen en nadelen heeft het?

Vind je het heerlijk om met je lief op vakantie te gaan? Ben je gepassioneerd door alles wat met het buitenleven en kamperen te maken heeft? Dan is het campingbed voor 2 of het tweepersoons campingbed geschikt voor je.

Bijna als een echt bed creëert het campingbed voor 2 een gezellige sfeer, net als in je eigen slaapkamer, ook als je kampeert. Een campingbed voor twee personen is meestal verkrijgbaar in de maten 132 x 192 cm of 140 × 200 cm.

Om het tweepersoons ledikant nog comfortabeler te maken, kun je ook een ledikantkussen kopen. Dit verhoogt de kwaliteit van het bed en zorgt voor een nog diepere slaap.

Voordelen
 • Breed ligvlak voor 2 personen
 • Gezellige sfeer in de slaapkamer
 • Kan als logeerbed gebruikt worden
Nadelen
 • Verhoogd transportgewicht
 • Montage is iets ingewikkelder

Het tweepersoons veldbed is ook ideaal als logeerbed, vooral als je onaangekondigd bezoek hebt en meer dan één slaapplaats nodig hebt. Als je overweegt een campingbed voor 2 te kopen, moet je rekening houden met de grootte en vooral de breedte van je tent.

Het in elkaar zetten van het campingbedje voor twee is iets ingewikkelder dan dat van een standaard campingbedje, maar het is geen groot probleem, zeker niet als er twee mensen bij betrokken zijn.

Het gewicht is natuurlijk ook wat hoger, waarmee je rekening moet houden bij het vervoer van het kinderbed.

Is het campingbed met muskietennet geschikt voor jou? Welke voordelen en nadelen heeft het?

Behalve de slaapfunctie van een campingbed dient het campingbed met geïntegreerd muskietennet ook een beschermende functie. Vooral als je kampeert in de buurt van watermassa’s of in tropische gebieden, is een goede bescherming tegen hinderlijke insecten onontbeerlijk.

Qua constructie en uiterlijk verschilt het campingbed met muskietennet alleen van het gewone campingbed door een installatie waaraan een net bevestigd is ter bescherming tegen muggen en andere insecten.

De behandeling en de constructie blijven echter dezelfde. Dit betekent dat bescherming tegen insecten niet alleen gegarandeerd wordt door de verhoging van het veldbed, maar ook door de bescherming rondom, dankzij het speciale muskietennet.

Voordelen
 • Doeltreffende bescherming tegen insecten
 • Praktische montage
 • Muggennet hoeft niet extra vervoerd te worden, maar is geïntegreerd
Nadelen
 • Langere montagetijd
 • Volledige vervanging nodig als het net kapot is

En welke buitenliefhebber kent niet het gevoel wakker te worden met vervelende muggenbulten na een nachtje buiten?

Als je ’s morgens de dag niet met jeukende beten wilt beginnen, maar geen zin hebt om een extra muskietennet in je bagage mee te nemen, dan kun je overwegen een campingbed met muskietennet te kopen.

Het campingbed met muskietennet combineert de eenvoudige montage van het campingbed met een praktische ophanging van het muskietennet, zodat zowel bed als insectenhor klaar zijn voor gebruik.

Begrijpelijkerwijs duurt het iets langer om in te stellen, maar je hebt een geïntegreerde extra functie.

Past het 4-in-1 campingbedje met buitentent bij je? Welke positieve en negatieve aspecten moet je verwachten?

Het 4-in-1 campingbed is een campingbed met verschillende functies: Het is een campingbed, matras, tent en bescherming tegen muggen in één.

Het 4-in-1 campingbed met tent ziet er op het eerste gezicht nogal extravagant uit: het frame lijkt precies op een gewoon campingbed, behalve dat een soort tent direct op het ligvlak geplaatst is.

Dit veldbed is geschikt voor je als je praktisch bent ingesteld en geen zin hebt om een tent en veldbed mee te nemen, want het veldbed combineert alles wat je nodig hebt om te kamperen.

Als je alleen reist of je wilt je eigen plek en rust om ’s nachts te slapen, dan is het 4-in-1 campingbedje geschikt voor je. Je moet letten op de grootte van het slaapoppervlak, want er zijn versies die alleen voor één persoon ontworpen zijn.

Als je een versie wilt die groot genoeg is voor twee personen, moet je voor je aankoop nagaan hoeveel mensen er op het campingbed met tent passen.

Voordelen
 • 4 functies in één
 • Praktisch op te zetten
 • Rondom bescherming tegen weersinvloeden
 • Vaak inclusief een opleg- of slaapzak
 • Kan ook als logeerbed gebruikt worden
Nadelen
 • Erg duur in vergelijking
 • Opzetten duurt langer vanwege de extra functies
 • Vervoer van campingbed en overzettent is moeilijker

Bij sommige modellen hoort een bijpassend luchtbed en/of slaapzak bij het campingbed met overzettent. De montage duurt een paar minuten langer dan bijvoorbeeld bij een campingbedje voor één persoon, maar overschrijdt de gemiddelde montagetijd van 10-15 minuten niet.

Het multifunctionele campingbedje is zelfs geschikt om thuis te gebruiken als er onverwacht bezoek komt. Omdat de tent niet direct met het campingbedje verbonden is, kan het ook zonder tent opgezet worden als dat nodig is.

De prijs van dit campingbed is hoger omdat het veel functies tegelijk vervult. Wie veel waarde hecht aan praktische kampeeraccessoires en een hoog comfort, moet het 4-in-1 campingbed met tent kopen.

Het campingbed voor de hond. Is dit het juiste campingbed voor je huisdier?

Diverse modellen campingbedden zijn er nu niet alleen voor mensen, nee, een geschikt campingbed is er ook als kampeeraccessoire voor huisdieren. Vooral op kampeervakanties willen veel mensen het niet stellen zonder het gezelschap van hun viervoetige vriend.

Om ook je hond aangename nachten te laten doorbrengen tijdens het kamperen, is er een speciaal campingbed voor honden. De typische verhoging van het campingbedje beschermt je huisdier tegen de kou en het vuil op de grond en biedt ook meer comfort voor de hond.

Vooral voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen kan een bedje voor honden of een hondenbed heilzaam zijn. Omdat hij uiterst gemakkelijk op te zetten is en ook heel ongecompliceerd te vervoeren, is een hondenbed uiterst praktisch.

Neem het bedje gewoon mee als je met je viervoeter op bezoek gaat bij vrienden of kennissen. Omdat het bedje heel licht is en je het compact kunt opvouwen, heb je altijd een knus plekje van “thuis” voor je huisdier.

Voordelen
 • Hoog ligcomfort voor je hond
 • Bescherming tegen insecten, kou en nattigheid op de grond
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Naast kamperen ook te gebruiken als hondenmand
Nadelen
 • De hond moet op de verhoging klimmen
 • Sommige modellen zijn duurder

Maar het bedje kan niet alleen gebruikt worden om te kamperen of onderweg, het biedt ook thuis vele voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld in de zomer het bedje in de tuin openzetten om een eigen buitenruimte voor je hond te creëren.

Of je kunt hem gebruiken als een stijlvol alternatief voor een gewone hondenmand. De ligvlakken van het hondenbed zijn meestal van water- en vuilafstotend materiaal en zijn dus gemakkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld een hondenmand of hondenbed.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om ledikanten te vergelijken en te beoordelen

In het volgende lees je over de criteria die je kunt gebruiken om ledikanten te vergelijken en te beoordelen. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen welk kinderbed geschikt is voor jou. We willen graag de volgende punten aan de orde stellen:

 • Afmetingen en ligvlak.
 • Gewicht.
 • Draagvermogen.
 • Materiaal van het frame.
 • Bekledingsmateriaal
 • Kleur en ontwerp.

Dit geeft je een overzicht van de afzonderlijke punten in de volgende paragrafen. Dan kun je afwegen welk punt voor jou belangrijk is en het best mogelijke campingbed voor je kiezen. Neem de tijd bij je beslissing om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet.

De afmetingen en afmetingen van het ligoppervlak van een campingbed

Natuurlijk zijn het ligoppervlak en dus de afmetingen van je campingbed van doorslaggevend belang voor je slaapcomfort. Om je campingbedje de perfecte vervanger van je bed te maken, moet je veel aandacht besteden aan de juiste afmetingen.

Het loont de moeite om verschillende maten te vergelijken en je ervan te vergewissen dat het campingbedje bij je lichaamsmaten past. Net als bij een gewoon bed zijn campingbedden er in verschillende lengtes, breedtes en hoogtes.

Afhankelijk van de grootte van de tent en je voorkeur voor de lengte en breedte van het veldbed, zijn er talloze modellen die bij je passen. Als je bijvoorbeeld iemand bent die veel beweegt en draait tijdens het slapen, kies je beter een breder bedoppervlak.

Afhankelijk van hoe hoog het campingbedje is, moet je kijken of of hoe goed het bed in je tent past. Er zijn ook oversized veldbedden, het zogenaamde XXL veldbed is al enkele jaren op de markt.

Met een extra groot ligvlak is hij ook geschikt voor mensen die langer zijn dan 1.90 meter. Om comfortabel en gezond te kunnen liggen, moet je je op het bedje helemaal kunnen uitstrekken. Als je met z’n tweeën op reis bent, is het ligoppervlak van een eenvoudig campingbedje misschien niet genoeg.

Dan heb je twee mogelijkheden: Je kunt twee eenpersoons veldbedden naast elkaar zetten of als alternatief een veldbed voor stellen kopen. In dit geval is het ligoppervlak even breed als dat van een tweepersoonsbed.

Bij grote veldbedden moet je er natuurlijk rekening mee houden dat ze ook opgevouwen meer ruimte innemen. Je moet hier rekening mee houden als je het bed in de kofferbak of in de kast opbergt.

De afmetingen van het campingbed zijn daarom een van de belangrijkste criteria bij het kopen van een campingbed.

Het gewicht van het opklapbed

Het campingbed wordt het meest buiten gebruikt en als bed voor op reis. Om te voorkomen dat je zware lasten moet dragen, moet je het gewicht van het campingbedje controleren voor je het koopt.

Afhankelijk van het frame en de afmetingen van het veldbed, varieert de belasting van drie tot 10 kilo. Als je je veldbed alleen als logeerbed thuis gebruikt, kun je natuurlijk kiezen voor een zwaarder veldbed.

Maar als je vaker met het veldbed reist, kan een lichtgewicht opklapbed veel comfortabeler zijn om te vervoeren, als het van lichtgewicht materiaal gemaakt is. Je kunt er het beste voor zorgen dat het frame niet van zwaar staal of hout is, maar van licht aluminium.

Dit betekent dat zelfs langere afstanden (bv. van de auto naar het festivalterrein of de camping) haalbaar zijn met een campingbed. Je bespaart een paar kilo in je bagage en je rug zal je dankbaar zijn.

Feldbett

Zoals bij een gewoon bed zijn er ook kampeerbedden in verschillende lengtes, breedtes en hoogtes. Afhankelijk van de grootte van je tent en je voorkeur voor de lengte en breedte van het campingbed, zijn er talloze modellen.

Belastbaarheid – Hoeveel moet je campingbedje kunnen weerstaan?

Een andere vraag die je moet overwegen als je beslist wat je gaat kopen is het laadvermogen van het campingbed. Afhankelijk van de soort constructie zijn er verschillen in de stabiliteit van veldbedden.

De draagkracht van een campingbed is een van de belangrijkste criteria waarmee je rekening moet houden als je er een koopt, samen met de afmetingen. Als je met meerdere mensen op een campingbed wilt slapen, of als je een campingbed zoekt voor zware mensen, moet je letten op de belastbaarheid van het campingbed.

Fabrikanten zijn verplicht een maximum gewicht op te geven dat hun campingbedje kan weerstaan. Bedden die bestand zijn tegen gewichten tot 200 kg en meer zijn meestal iets duurder, maar ze zijn onverslaanbaar wat stabiliteit betreft.

Het is ook bestand tegen kinderen die op het campingbedje willen springen en spelen. Het frame van een campingbed dat maar een klein beetje belast kan worden, kan snel verbuigen. In het ergste geval kan een campingbedje zelfs breken.

Zoek dus een campingbed dat voldoet aan je eisen wat betreft draagkracht. Zo is hij tegen veel bestand en kun je er lang van genieten.

Materiaal van het frame

Hoe je het frame ook opvouwt, het materiaal van het frame is ook belangrijk voor de belastbaarheid van je campingbed. Afhankelijk van de fabrikant worden veldbedden aangeboden met een frame van metaal, hout of aluminium.

Je moet hier rekening mee houden als je beslist wat je gaat kopen. Eerst en vooral moet je duidelijk weten waar je je campingbedje vooral wilt gebruiken. Als het campingbedje vele jaren als tuinligstoel gebruikt zal worden, is een stevig frame van hard staal de moeite waard.

Het is misschien zwaarder om te vervoeren, maar het zal lang meegaan. Een houten frame is ongeschikt voor langdurig gebruik buitenshuis. Blootgesteld aan de elementen wordt hout snel broos of begint het te rotten.

Zoals gezegd is een aluminium frame heel gemakkelijk te vervoeren. Het materiaal is heel licht en ook geschikt voor buitengebruik. Wat stabiliteit betreft doet het aluminium frame op geen enkele manier onder voor metaal.

Bekledingsmateriaal

Je moet bij je keuze ook letten op het bekledingsmateriaal. Er zijn niet alleen verschillen in kleur, maar ook in scheurvastheid en stabiliteit. Zoek uit van welk materiaal de bekleding gemaakt is. Meestal is de bekleding van het veldbed gemaakt van nylon of polyester.

Het duidelijke voordeel van deze materialen is dat ze waterafstotend zijn en dus gemakkelijk schoon te maken. Grondig wassen is bijna niet nodig, want het overtrek kan gewoon met een vochtige doek weer schoongemaakt worden.

Nylon en polyester bieden ook een groot voordeel op het gebied van stabiliteit: ze zijn uiterst veerkrachtig en vertonen ook na jaren geen scheuren. Tegelijk zijn de stoffen ademend. Er zijn enkele hoezen die extra warmte opslaan.

Je kunt het beste vragen wat de individuele voordelen van de dekkingen zijn en dan beslissen naargelang je voorkeur. Tip: Let er bij het kopen op dat het bekledingsmateriaal ofwel helemaal van polyester of nylon is, ofwel dat de stof er minstens een groot deel van bevat.

De kleur en het ontwerp van het campingbed

De keuze aan kleuren en ontwerpen is enorm als het om campingbedden gaat. Je kunt niet alleen je favoriete kleur kiezen, maar ook het ontwerp van het frame. De variaties en mogelijke combinaties zijn enorm!

Behalve in de klassieke kleuren, zoals zwart, groen of blauw, is de bekleding van de veldbedden ook verkrijgbaar in roze of met motieven. Als je je campingbedje als logeerbed wilt laten fungeren en bij je meubilair wilt laten passen, kun je het bedje kiezen dat er het beste bij past.

Er zijn ook individuele kampeerbed ontwerpen wat het frame betreft. Het materiaal van de poten kan variëren, net als hun opstelling. Zo zijn er veldbedden met ringvormige poten die maar tot net boven de grond reiken.

Een aanrader voor iedereen die van stijlvol houdt. Maar minder extravagante ontwerpen zijn ook mogelijk. Zoek een campingbedje dat het beste bij je ideeën past.

Of je nu een bepaalde voorkeur hebt voor de opstelling van de poten, een bepaalde kleur of afmeting die je je campingbed wilt geven. Zeker, het criterium van kleur of ontwerp is niet zo belangrijk als de kwaliteit van het campingbed.

Voor iedereen die veel waarde hecht aan het uiterlijk van het campingbed, is informatie over kleur en vormgeving natuurlijk ook doorslaggevend bij de aankoop.

Wetenswaardigheden over het campingbed

Hoe lang bestaat het campingbed eigenlijk al?

Deze vraag kan niet met een duidelijke datum beantwoord worden, want “het” veldbed bestaat niet echt. Bedden bestaan in veel verschillende vormen sinds het begin van de mensheid.

Om te weten te komen wanneer het eerste veldbed in de geschiedenis van de mensheid gebouwd en gebruikt werd, moet je kijken naar de definitie van een veldbed. Tegenwoordig is een campingbed een soort bank of opklapbed dat opgevouwen en vervoerd kan worden.

Dit betekent dat het “kinderbedje” dat bijvoorbeeld in India gevonden wordt, niet meer onder de term valt zoals we die nu begrijpen. Hoewel het zeker een bank is die van hout gemaakt is en een ligvlak omvat met geweven katoenen banden, kan hij niet opgevouwen vervoerd worden.

Het is hetzelfde met de veldbedden uit het oude Rome: de legionairs gebruikten in die tijd veldbedden om snel van het ene oorlogstoneel naar het andere te kunnen zonder een zwaar nachtkamp te hoeven dragen. Ze wilden ook comfortabel kunnen slapen tijdens campagnes.

Hier komt de naam “veld” bed vandaan: de soldaten namen hun bedbanken mee naar hun post, d.w.z. naar het veld. De oorsprong van het veldbed is dus duidelijk militair.

Doorslaggevend voor het gebruik van ledikanten was het gemak en de snelheid waarmee ze in elkaar gezet en weer uit elkaar gehaald konden worden, wat in oorlogstijd uiterst belangrijk was.

Daardoor hadden ze een tijdsvoordeel op de vijand of konden ze zich op tijd in veiligheid brengen. Bovendien tilden de veldbedden de soldaten van de grond, zodat ze de nacht beschermd tegen kou, vuil en ongedierte konden doorbrengen.

Vooral in militaire hospitalen of mobiele ziekenkampen vervulde het veldbed de belangrijke functie van bescherming van mensen die al verzwakt waren door hun verwondingen en ziekten.

Als deze vorm van mobiel bed als kinderbed wordt herkend, kan de “uitvinding” van het kinderbed gedateerd worden in de 8e en 7e eeuw v. Chr. Toen begon het Imperium Romanum, hoewel de overgangen naar het Byzantijnse Rijk of de voor-Romeinse tijd nauwelijks te onderscheiden zijn.

We kunnen hier alleen stellen dat vormen van de wieg al voor de geboorte van Christus bestonden. Oude nomadische volkeren gebruikten ook kribben om zich snel van plaats naar plaats te verplaatsen.

Ze maakten hun bedden van rijshout en huiden. Als men dit een wieg wil noemen, dan gaat de datering nog verder dan het Romeinse Rijk. De nomadische bedoeïenen, bijvoorbeeld, trekken al sinds 46 v.Chr. van plaats naar plaats.

Zo zie je dat het niet zo eenvoudig is om een antwoord te geven op de vraag hoe lang wiegen al bestaan. Voor sommigen worden primitieve bedden van hout en kreupelhout al als ledikanten beschouwd, voor anderen nog niet.

Tot op de dag van vandaag worden ledikanten gebruikt door de Duitse strijdkrachten of in mobiele medische kampen. Organisaties als het Federaal Bureau voor Technische Hulp of het Duitse Rode Kruis gebruiken ook veldbedden.

Als het veldbed niet privé als logeerbed gebruikt wordt, wordt het ook gebruikt op scouts- of kerkkampen. Historisch gezien zijn de gebruiksvormen nauwelijks veranderd, maar er zijn nieuwe mogelijkheden ontstaan om een veldbed te gebruiken.

Kan ik zelf een campingbedje bouwen?

Je kunt je eigen campingbedje bouwen met een beetje handigheid! Je kunt op het internet veel instructies en video’s vinden over hoe je zelf een campingbedje bouwt. Merk op dat de meeste instructies voor een campingbedje van hout zijn.

Instructies voor het bouwen van lichtgewicht veldbedden van aluminium met een gespannen laken als ligvlak zijn hier nogal schaars. Het is bijna niet de moeite waard er zelf een te bouwen, vooral omdat er goedkope en stabiele versies te koop zijn.

Als je besloten hebt zelf een vouwbed of campingbed te bouwen, moet je eerst alle losse onderdelen bij een doe-het-zelf zaak halen.

Je hebt nodig:

 • Planken (in verschillende lengtes – voor frame en voeten).
 • Zwenkwielen.
 • Scharnieren.
 • Hoeken.
 • Schroeven.
 • Verf, vernis of houtbeits om het opklapbed te kleuren.

Behalve een snoerloze schroevendraaier, een zaag en een bovenfrees heb je misschien ook een schuurmachine nodig, afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Wat je altijd in gedachten moet houden voor je aan het project van het bouwen van je eigen veldbed begint, is jezelf voldoende tijd te geven voor de bouw.

Het zou het beste zijn als je er een paar uur over verschillende dagen aan zou kunnen werken. Zo zul je geen grote fouten maken door oververmoeidheid. Je campingbedje wordt zoals je het je voorgesteld had en je zult er langer profijt van hebben.

Je kunt tijd besparen door al het hout in de bouwmarkt op de juiste lengte te laten zagen, zodat je thuis niet zo veel werk hoeft te doen. Eerst moet je een soort bedframe in elkaar schroeven met de hoeken en planken.

Deze moet rechthoekig zijn en de gewenste lengte en breedte hebben van je ligvlak. Je kunt er het beste voor zorgen dat het opklapbed in de gewenste ruimte past. Bevestig de poten met uitklapbare scharnieren. Latten worden dan met schroeven aan het frame bevestigd.

De laatste stap is om het hout naar smaak te verven of te beitsen. Een schuurmachine kan eerst gebruikt worden om de houtvezels op te ruwen. Dit zal het hout ontvankelijker maken voor zowel verf als beits. Hierdoor ziet het campingbed er professioneler uit.

Welke andere soorten veldbedden kan ik zelf bouwen?

Voor wie een veldbed wil bouwen maar geen zin heeft om te zagen en te boren, zijn er mobiele, lichtgewicht veldbedden die in elkaar gestoken kunnen worden. Het materiaal is gemaakt van stevig klemhout dat als een legpuzzel in elkaar gezet kan worden.

Kant-en-klare bouwpakketten inclusief instructies koop je het best online. Deze variant is echter niet aan te bevelen voor snel monteren en demonteren. Het in elkaar zetten van de onderdelen duurt veel langer dan het eenvoudig uitklappen van een campingbed.

Ook het vervoer van de vele kleine houten onderdelen is vervelend. Onderdelen kunnen zoek raken, vooral bij buitenactiviteiten of kampeervakanties. Als er onderdelen ontbreken, is het bed of helemaal onbruikbaar of wiebelt het oncomfortabel.

Deze versie van het campingbed is dus meer voor puzzelliefhebbers die tijd over hebben en het bed niet per se nodig hebben om te kamperen. Het insteekbare campingbed ziet er ook goed uit. Dus als je je zelfgemaakte campingbedje aan gasten wilt laten zien, is dit er een voor jou!

Je wilt een campingbedje bouwen, maar je hebt geen zin om alle accessoires in de doe-het-zelf zaak te kopen? Als je alleen geïnteresseerd bent in de spanning van het kamperen, raden we een iets ander soort campingbed aan: het zogenaamde “trapper bed”.

Toegegeven, het bed mist comfort en is ook niet praktisch. Het is de moeite waard om voor je in te stellen als je iets handigs wilt doen en graag snel resultaten ziet. Het Trapper Bed is ook niet mobiel, dus niet bedoeld om mee te nemen of te reizen.

Dit bed wordt eenvoudig in elkaar gezet uit verschillende stukken hout en vastgemaakt. Trappers (van het Engelse “trap”) werden vroeger de pelsjagers van Noord-Amerika genoemd. Omdat veel kleine dieren nachtdieren zijn, moesten pelsjagers vaak ’s nachts in het bos op de loer liggen.

Daarom bouwden ze een soort bedstede van hout dat ze konden vinden. Het hout dat je nodig hebt kun je vinden in het bos, van afgebroken takken en dergelijke. Eerst zoek je grote, stabiele takken waarmee je ruw je ligvlak vorm geeft.

Vul dan de rechthoek die je gemaakt hebt met meer hout en takken. Tot slot heb je alleen nog een matras of slaapmat nodig, die je op het hout legt. Het trappersbed is snel gebouwd en je hoeft niet op de grond te slapen. Een heel speciaal overlevingsgevoel is inbegrepen.

Nog een voordeel: je hebt eigenlijk geen gereedschap nodig. In geval van nood is een zakmes of zaag voldoende om hout op de juiste maat te zagen.

Waar je bij al deze varianten rekening mee moet houden is dat alle veldbedden in de verste verte niet te vergelijken zijn met de lichte en compacte opklapbare veldbedden die je in de winkel kunt kopen. Als je je eigen veldbed wilt bouwen, moet de nadruk liggen op het plezier van knutselen en doe-het-zelven.

Voor al deze veldbedden die je zelf kunt bouwen heb je altijd een dunne matras of slaapmat nodig om comfortabel te kunnen liggen. Anders lig je op hout of ander hard materiaal.

Als een praktische metgezel voor op de camping en als logeerbed belangrijker voor je is, koop dan een kampeerbed van goede kwaliteit. Zo heb je er nog lang iets aan.

Hoe onderhoud ik mijn campingbedje?

Om je campingbedje lang in goede staat te houden, moet je na elk gebruik met een vochtige doek vuil van de voeten vegen. Het frame moet ook van tijd tot tijd schoongemaakt worden. Je hebt geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig, maar kunt gewoon een sopje of warm water met afwasmiddel gebruiken.

Het liggende oppervlak hoeft niet per se schoongemaakt te worden, tenzij het nat of vuil is. Omdat de hoezen van de veldbedden van waterafstotend materiaal gemaakt zijn, hoeven ze niet in de wasmachine gewassen te worden, maar kunnen ze gewoon schoongeveegd worden.

Dit is niet alleen praktisch, maar bespaart ook tijd en energie. Om het frame goed te onderhouden, moet je de scharnieren regelmatig oliën. Het beste is om wat smeerolie te halen. Zet het dan op de schroeven van de scharnieren en beweeg ze heen en weer.

Heb je geen zin om veel moeite te doen? Heb je geen tijd om je campingbedje schoon te maken? Zoek dan een aanbieder die je campingbedje goed onderhoudt. De service omvat gewoonlijk reiniging en kleine reparaties, en ook grondige ontsmetting.

Dit programma van een vakman wordt aanbevolen aan iedereen die bereid is een hoger bedrag uit te geven aan het onderhoud van zijn veldbed. Zo’n grondig onderhoud door een deskundige is ongeveer eenmaal per jaar aan te bevelen. Je vindt een vakman online.

De beste tijd om je veldbed te verzorgen is na je kampeertocht. Daarna kun je je campingbedje veilig in je tas stoppen en opbergen tot de volgende keer dat je het nodig hebt.

Voor het volgende grote gebruik of als je op korte termijn bezoek krijgt, moet je even controleren of het campingbedje klaar is voor gebruik. Als alles stabiel, schoon en geolied is, zul je vele jaren plezier hebben van je campingbed.

Is het de moeite waard om een veldbed te repareren?

Of het de moeite waard is om je veldbed te repareren moet altijd per geval beslist worden. Als de schade extreem is, kunnen de reparatiekosten hoger zijn dan de aanschaf van een nieuw campingbedje zou kosten.

De eerste stap is de schade bekijken om vast te stellen waar precies iets gebroken is. Als bijvoorbeeld alleen de omslag gescheurd is, is het altijd de moeite waard om gaten of kleine scheuren te repareren met bepaalde lapmiddelen.

Zoals met patchen in het algemeen, moet je een scheurbestendige draad gebruiken. Grotere gaten en scheuren moeten met stukken stof bedekt worden en daarna dichtgenaaid. Zorg ervoor dat je dezelfde kleur en materiaal gebruikt als het liggende oppervlak.

Als de scheur of het gat te groot is en niet gerepareerd kan worden, kun je de hele bekleding van het campingbed laten vervangen. Dit is vooral de moeite waard als het frame nog in perfecte staat is. Het repareren van schade aan het frame van het campingbed is lastiger voor de leek.

Je moet controleren of er schroeven of andere onderdelen ontbreken. Als je sommige onderdelen niet kunt vinden of niet weet hoe je je campingbedje moet repareren, is de enige oplossing naar een expert te gaan.

Ze weten meestal het beste of een reparatie de moeite waard is en hebben, indien nodig, alle onderdelen in voorraad die nodig zijn om je campingbed te repareren. Je kunt op het Internet aanbieders vinden die je campingbedje repareren.

Bovendien bieden winkels voor kampeerartikelen vaak een reparatiedienst. Dit kan zelfs gratis zijn als je garantie voor je campingbed gekregen hebt en die nog niet verlopen is.

Anders kun je het beste een schatting vragen. Dit helpt je beslissen of een reparatie de moeite waard is! Een extra tip: Verzorg je veldbed vóór je kampeervakantie. Afhankelijk van de schade kan herstel enkele dagen duren.

Afbeelding bron: Pixabay.com / pooch_eire

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies