Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

17Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Welkom bij Fitforbeach, de website met de beste recensies van speelgoed en leuke spullen. Vandaag gaan we het hebben over de boemerang, met meer informatie en tips over het gebruik ervan.

Geproduceerd in een grote verscheidenheid aan materialen en vormen, is het leuke van de boemerang dat hij, op de juiste manier gegooid, naar de hand van de gebruiker terugkeert. Om er iets beter over te begrijpen, zie ons artikel. Allereerst is het belangrijk te onthouden dat een boemerang geen speelgoed is, maar een sportartikel, met regels en richtlijnen voor het gebruik. Hier zullen we het erover hebben. Laten we gaan?
Belangrijk om te weten

  • Spelen met een boemerang vereist een ruime open ruimte vrij van obstakels om persoonlijke ongelukken, schade aan je boemerang of aan anderen te voorkomen . Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die in de modellen zitten.
  • Bij kleine kinderen is het belangrijk aandacht te besteden aan enkele veiligheidsartikelen, zoals helmen en brillen, en het spel moet altijd onder toezicht van volwassenen gebeuren. Er zijn ook boemerangs speciaal voor kinderen, met verschillende materialen en maten.
  • Afhankelijk van het materiaal, de vorm en het gewicht, kan de boemerang verder gaan en langer vliegen voor hij naar de hand van de werper terugkeert. Deze modellen zijn echter niet aan te bevelen voor kinderen.

Beste Boemerangs: Onze selectie

Koopgids

Hoewel de V-vormige boemerangs het meest traditioneel zijn, vind je tegenwoordig ook modellen met meer dan twee vleugels, in allerlei vormen en verschillende maten.

Om iets meer te weten te komen over het product en hoe je ze in je spelletjes kunt verwerken, bekijk je best onze koopgids met meer gedetailleerde informatie en gebruikstips.

Imagem de mulher em campo aberto pronta para lançar um bumerangue de madeira

Het grote voordeel van boemerangs is dat ze zowel door kinderen als volwassenen gebruikt kunnen worden, waardoor het plezier buitenshuis democratiseert. (Bron: Ben Schonewille / 123RF.com)

Hoe gooi je een boemerang?

Het lijkt eenvoudig, maar er zijn correcte technieken en veiligheidsregels waar je rekening mee moet houden voor je een boemerang gooit. Volg steeds de gebruiksaanwijzing van elk model. Dan is de eerste stap een open plek te kiezen, liefst met een vrije ruimte van 50 meter.

Deze ruimte komt overeen met een half voetbalveld en kan in parken en stranden liggen, zonder hindernissen, mensen of dieren in de weg. Elke storing in de vlucht van een boemerang kan ongelukken, routeveranderingen en zelfs het breken van je boemerang veroorzaken.

Er zijn juiste technieken en veiligheidsnormen waarmee je rekening moet houden voor je een boemerang gooit.

En om te zorgen dat hij altijd naar je hand terugkeert, heeft ook het weer grote invloed. In het ideale geval moet de wind licht zijn, tussen 0 en 16 km/u. Zeer sterke of zeer zwakke wind kan het parcours verstoren, waardoor de boemerang je op de terugweg passeert, of het parcours helemaal niet afmaakt.

Het vasthouden van de boemerang in de juiste houtsoort is ook essentieel. Het is altijd aan te bevelen de boemerang bij een van de uiteinden vast te houden, waarbij de hand een soort klem vormt. Het klemmen tussen wijsvinger en duim helpt bij de stuwkracht.

Een veel voorkomende fout is om te proberen de boemerang als een freesbie te gooien, in horizontale positie. In plaats daarvan is de juiste manier om te lanceren verticaal, liefst boven je schouderhoogte, waarbij je vermijdt te hoog te mikken.

Als je klaar bent om te lanceren, let dan op de windrichting, die van je linkerzijde moet komen. De boemerang moet met de verfzijde naar de wind gericht zijn.

Om de boemerang te laten terugkeren, moet je hem gooien in een hoek tussen 45 en 90 graden links van waar de wind vandaan komt (of naar rechts als je linkshandig bent). Ga voor je gooit – in feite voor je koopt – na of je boemerang voor rechtshandigen of linkshandigen is. Dit beïnvloedt ook de worp en verkeerd gebruik kan tot ongelukken leiden.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het niet nodig veel kracht te zetten bij de worp. Je moet alleen de techniek onder de knie krijgen en een goede draai aan de boemerang geven, wat je met een beetje oefening kunt bereiken.

En als hij terugkomt, kun je hem het beste vangen door je handen uit te steken en te wachten tot hij je schouderhoogte bereikt heeft. Houd hem dan tussen je handpalmen om hem af te remmen, en pas op dat hij je gezicht niet raakt.

Het kan moeilijk lijken zonder een echte worp te zien, dus bekijk de video hieronder voor meer tips over hoe je een perfecte worp krijgt.

Wat zijn de voor- en nadelen van boemerangs?

Boemerangs zullen waarschijnlijk niet uit de mode raken, want ze zijn een leuke en eenvoudige speelmogelijkheid met de grote aantrekkingskracht dat ze terugkomen naar de hand van de gooier. En ze kunnen nog steeds gebruikt worden voor recreatie of met regels, in officiële wedstrijden.

Er zijn modellen met meer vleugels, speciaal voor beginners. Bovendien is de boemerang speelgoed voor verschillende leeftijden, waarmee je met je kinderen en vrienden kunt spelen, zodat het een geweldig geschenk is.

Je moet je echter bewust zijn van enkele nadelen. Als je verkeerd gooit, komt het niet terug in je hand. En de boemerang kan ook ongelukken veroorzaken langs zijn baan, behalve dat hij kan breken als hij tegen een ander voorwerp botst.

Voordelen
  • Als hij op de juiste manier gegooid wordt, keert hij terug naar de hand van de werper
  • Hij kan gebruikt worden voor recreatie of wedstrijd
  • Er zijn modellen speciaal voor beginners
  • Het is speelgoed voor verschillende leeftijden
Nadelen
  • Als hij verkeerd gegooid wordt, keert hij niet terug
  • Hij kan ongelukken veroorzaken langs zijn baan

Wat voor spelletjes kan ik met een boemerang doen?

Hoewel hij ontstaan is als jachtwerktuig, blijft de boemerang tot op de dag van vandaag alleen populair omdat hij aangepast kan worden als recreatief speelgoed of sportvoorwerp.

Hier kun je er een reeks spelletjes en wedstrijdjes mee aanpassen, waarbij je bijvoorbeeld ziet wie de boemerang kan vangen nadat hij gegooid is of wie hem het verst gooit.

En als je iets van de spanning van de jacht met een boemerang wilt simuleren, kun je lege blikken of ander speelgoed op een veilige afstand plaatsen en proberen ze met de boemerang omver te gooien.

Imagem de bumerangue de madeira com três abas e decoração do Superman

Ideaal voor kinderen en beginners zijn boemerangs met drie kleppen gemakkelijker te manoeuvreren. (Bron: YoLoBoomerang / Pixabay.com)

Welke zorg moet ik besteden aan de boemerang?

Hoewel boemerangs leuk zijn, kunnen ze bij verkeerd gebruik ongelukken veroorzaken, vooral de zwaardere, houten modellen. Daarom is het zo belangrijk enige voorzichtigheid te betrachten en kinderen geen modellen te laten gebruiken die alleen voor volwassenen gemaakt zijn.

Zoals we al zeiden is een van de eerste zorgen een open ruimte in te richten die vrij is van obstakels. Het laatste wat je wilt is dat je per ongeluk iemand raakt.

En natuurlijk wil je ook niet dat de boemerang je op de terugweg raakt. Het is dus belangrijk er niet voor weg te lopen. Let op de terugkeer en, omdat het vrijwel onmogelijk is zijn koers te voorspellen als hij verkeerd gegooid wordt, volg hem en wacht tot de vlucht op de grond eindigt.

Dus vermijd bukken of je rug naar de boemerang toe te keren terwijl hij nog vliegt. In plaats daarvan houd je je armen uitgestrekt en probeer je het pad te volgen om het veilig te vangen.

Bij kleine kinderen kun je veiligheidsuitrusting gebruiken, zoals een helm en een veiligheidsbril. En, nogmaals, ze moeten altijd onder toezicht van een volwassene staan.

Koopcriteria: Factoren om op te letten voor je een boemerang koopt

Door ons artikel heen heb je iets meer kunnen begrijpen over boemerangs, hoe je ze kunt lanceren en zelfs welke spelletjes ermee gespeeld kunnen worden, voor de lol met je kinderen en vrienden.

Maar, voor je de aankoop doet, moet je je bewust zijn van enkele factoren om te kiezen welk model het beste past bij de ervaring die je wilt opdoen.

Lees elk van deze onderwerpen aandachtig door om meer specifieke informatie over boemerangs te vinden, zodat je een meester kunt worden in de kunst van het gooien en terugbrengen in je hand.

Materiaal

Als het om veiligheid en prestaties gaat, is het materiaal van de boemerang een factor die doorslaggevend moet zijn bij je keuze.

Aanvankelijk waren ze een soort houten speelgoed, maar tegenwoordig vind je ze in MDF, plastic, PVC, andere kunststoffen, en zelfs papier.

Het materiaal beïnvloedt ook het gewicht. Zwaardere boemerangs vereisen meer kracht bij de lancering, terwijl lichtere materialen er baat bij hebben om over langere afstanden te vliegen, zelfs bij mildere wind.

Niet alle boemerangs zijn geschikt voor kinderen, dus kijk goed naar de aanduiding voor elke toepassing.

Wist je dat, hoewel Australische boemerangs het meest bekend zijn, ze ook in verschillende delen van de antieke wereld bestonden en vooral voor de jacht werden gebruikt?

Grootte

De grootte is ook belangrijk, vooral als je bedenkt hoe gemakkelijk je hem kunt lanceren, maar vooral hoe je hem bij zijn terugkeer opvangt.

Voor beginners en kinderen is het ideaal om kleinere en lichtere modellen te kiezen, want dat vermindert het risico op ongelukken. Dit is ook een prima optie voor jongere kinderen, maar altijd boven de 5 jaar.

Voor volwassenen en meer ervaren mensen zijn de grotere modellen comfortabeler. En als je van plan bent aan wedstrijden mee te doen, kijk dan eerst naar de regels over boemerang grootte en stijl voor je de aankoop doet. Vermijd altijd het gebruik van boemerangs zonder de nodige specificaties of buiten de juiste plaats.

Formaat

Als we het over boemerang hebben, zijn de eerste beelden die bij ons opkomen de traditionele V modellen, met een lichte kromming. Maar tegenwoordig zijn ze in verschillende formaten te vinden.

Boemerangs met drie of meer vleugels, bijvoorbeeld, hebben een ronder formaat. En, in tegenstelling tot de meer traditionele modellen, zijn ze veel gemakkelijker te werpen, omdat ze een groter oppervlak hebben. Bovendien helpen hun vleugels om hun baan te corrigeren in geval van een verkeerde worp. De traditionele boemerangs gaan meestal ver in verkeerde worpen.

Nogmaals, onze aanbeveling voor beginners is te beginnen met deze boemerangs die meer vleugels hebben en, naarmate je je techniek verbetert, over te gaan op de meer traditionele modellen.

Imagem de banca com vários bumerangues de madeira disponíveis para venda

Het meer traditionele formaat is eigenlijk een aanpassing van de inheemse modellen met slechts één vleugel, die gebruikt werden bij de jacht. (Bron: moerschy / Pixabay.com)

Kromming

Wat de boemerang in de lucht houdt is de aërodynamische druk die op het oppervlak en op de vleugels wordt uitgeoefend, en de kromming helpt de stabiliteit te bewaren terwijl hij in de lucht is en bij de verandering van richting waardoor hij weer naar je hand terug kan keren.

Elk boemerangmodel heeft zijn eigen soort kromming, en die hangt sterk af van de hoeveelheid kleppen die beschikbaar zijn. Terwijl de kromming lichter is bij het V-vormige model, is ze veel groter bij modellen met meerdere vleugels.

Omdat dit een factor is die je werptechnieken kan hinderen, doe je wat testjes tot je de beste kromming en stijl vindt die bij je past.

(Zichtbare afbeelding bron: Olegdudko / 123RF.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies