Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over een snookertafel. Op de markt vind je keuzemogelijkheden van semi-professionele biljarttafels tot kindermodellen, die lichter en compacter zijn. Nu hoef je niet meer naar bars en clubs om deze in Brazilië zo populaire sport te beoefenen. Door een snookertafel te kopen, kun je vrienden en familie bijeenbrengen om samen goede momenten van ontspanning door te brengen in het comfort van je huis.
Belangrijk om te weten

 • Wie denkt dat snooker alleen dient voor gezelligheid met vrienden en familie en voor het garanderen van goede momenten van ontspanning heeft het mis. Het beoefenen van deze sport verbetert je concentratievermogen, redeneringsvermogen, waarnemingsvermogen en reflexen. Je geestelijke gezondheid dankt je.
 • Bij de aanschaf van je snookertafel moet je op een reeks details letten. Het belangrijkste is de grootte van de tafel, zodat hij niet alle ruimte in je kamer inneemt, nietwaar? Bedenk trouwens dat er twee meter overblijft voor elke hoek van de tafel, zodat niemand met de keustok tegen de muur slaat!
 • Wanneer je een biljarttafel koopt, worden er over het algemeen verschillende onmisbare accessoires bij geleverd. We hebben het hier over de witte en gekleurde genummerde ballen, de keuen en de krijtset. Dit is maar een van de redenen waarom de investering voor een biljarttafel niet erg hoog is.

Beste Snookertafel: Onze selectie

Snooker spelen met vrienden is iets heel leuks, dat weet je vast al, en daarom ben je hier. We willen je helpen de ideale snookertafel voor thuis te vinden, dus hebben we een selectie gemaakt van de beste op de markt:

Koopgids

Aanwezig in populaire bars, clubs, verenigingen en speelhuizen, kunnen we zeggen dat snooker een erg populair spel is in Brazilië. En een zeer democratische sport. Het wordt immers gespeeld door rijk en arm, jong en oud. Daarom is het hebben van een snookertafel een garantie voor ontspanning. We willen je helpen bij het kiezen van je snookertafel, zodat je vrienden en familie kunt uitnodigen voor een bijeenkomst bij jou thuis om ze na de barbecue uit te dagen voor een partijtje snooker.

Imagem de homem jogando sinuca.

Snooker is een zeer populaire en democratische sport. (Bron: PepaLove / Pixabay)

Wat zijn de voor- en nadelen van een snookertafel?

Wie denkt dat de voordelen van een snookertafel beperkt blijven tot gezellig samenzijn met vrienden en familie ter ontspanning, vergist zich. De beoefening van de sport ontwikkelt vaardigheden voor de geest, zoals concentratie, redeneren, waarnemen en reflecteren. Bovendien verlicht het stress. Aan de andere kant vraagt de aanschaf van een snookertafel een zeer hoge investering. Dit komt omdat, over het algemeen, snookertafels met de hand gemaakt zijn en van zeer resistente materialen.

Imagem de uma mulher concentrada antes de realizar uma tacada de sinuca.

Het snookerspel kan je concentratievermogen ontwikkelen en vergt veel van je verstand om een goede strategie toe te passen. (Bron: bearfotos / Freepik)

Dit betekent een hoge levensverwachting als de snookertafel goed en vaak onderhouden wordt. Al met al is het een investering die op lange termijn loont. Een ander nadeel van snookertafels zijn hun afmetingen. Je moet ze in heel ruime kamers plaatsen, zodat ze de circulatie in de kamer niet verstoren. En omdat ze erg zwaar zijn – meer dan 100 kg – is het niet mogelijk ze van de ene plaats naar de andere te dragen.

Voordelen
 • Sport democratisch
 • Socialisatie van vrienden en familie
 • Ontwikkelt vaardigheden voor de geest
 • Hoge levensverwachting
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Hoge prijs
 • Behoefte aan onderhoud

Is biljart, snooker of pool?

Het komt vaak voor dat mensen de spelen biljart, 8 ball, Braziliaans snooker en snooker door elkaar halen. Om deze verwarring op te helderen, leggen we de spelregels en de doelstellingen van elk van deze spelen in detail uit.

Biljart

In de volksmond carambola genoemd, wordt biljart gespeeld tussen twee spelers. Voor dit spel moet de tafel 2,84 meter lang en 1,42 meter breed zijn en zakken zijn niet nodig. Er worden drie ballen op tafel gelegd: rode, gele en witte. Terwijl de ene speler met de witte bal speelt, gebruikt de andere de gele bal. De bedoeling is om je bal in één schot de andere twee ballen te laten raken.

8 Ball

Dit is een erg populaire sport in Brazilië. Hier is het gebruik van 16 ballen vereist, waarvan er 15 gekleurd en genummerd zijn, en één wit is. Zoals de naam zegt, is het doel van het spel de 8-bal (of straf) in de zak te steken. Daartoe moet je alle ballen in een groep omzetten. De groepen ballen kunnen op verschillende manieren verdeeld worden: even en oneven of effen en gestreept. Stel je dan voor dat je verantwoordelijk bent voor de even ballen. Hier moet je alle zes even ballen omzetten en dan de 8-bal in je zak steken. Je tegenstander moet alle oneven ballen omzetten en natuurlijk ook de strafbal. De winnaar is de speler die het eerst het doel bereikt. Je kunt in paren spelen.

Imagem de bolas de sinuca.

In 8-Ball mode is de winnaar degene die de 8-bal in zijn zak steekt. (Bron: Shira7777 / Pixabay)

Brazilian Snooker

Ook dit spel vereist het gebruik van 16 ballen. De bedoeling is de gekleurde ballen om te zetten volgens de getallenreeks van 1 tot 15. Het aantal van de ballen vertegenwoordigt je punten. Bijvoorbeeld, de rode bal is één punt waard, de gele telt voor twee punten enzovoort. Als je de juiste bal put, heb je het recht om een hoger gewaardeerde bal uit de reeks om te zetten. Je verliest echter punten als je een fout maakt. Als alle ballen gepot zijn, wint de speler met de hoogste score. Om dit spel te spelen heb je een tafel nodig die 2,84 meter lang en 1,42 meter breed is en zes pockets heeft.

Snooker

Snooker kan op dezelfde tafel gespeeld worden als Braziliaans snooker. Het aantal ballen is echter heel verschillend. Hier heb je minstens 13 ballen nodig, waarvan er 6 rood moeten zijn. Eerst moet de speler alle rode ballen schieten, die elk een punt opleveren. Het is toegestaan de andere gekleurde ballen te potten onmiddellijk na het omzetten van een rode. De gekleurde ballen hebben verschillende scores die variëren van 2 tot 7 punten. De winnaar is degene die de meeste punten verzamelt als alle ballen in het gat zitten.

Wist je dat Brazilië ooit een wereldreferentie in snooker was? Hoewel de regels van het Braziliaanse spel anders zijn dan die van de wereldtoernooien, hebben we het goed gedaan tegen buitenlandse tegenstanders. Rui Mattos Amorim, beter bekend als Rui Chapéu, heeft Steve Davis al eens verslagen in de jaren 1980, toen de Engelse speler de huidige wereldkampioen was. Andere Brazilianen die wereldfaam verwierven in het snooker waren Roberto Carlos, Walfrido Rodrigues dos Santos – de populaire Carne Frita -, Noel Moreira, Igor Figueiredo, en anderen.

Imagem de mesa de sinuca em uma casa.

Het is mogelijk een snookertafel te kopen in het comfort van je huis. (Bron: GregoryButler / Pixabay)

Koopcriteria: Wat zijn de kenmerken om een snookertafel te beoordelen?

Het kopen van een snookertafel vraagt een hoge investering. Er kunnen dus geen vergissingen gemaakt worden bij de aankoop van de jouwe, nietwaar? Hier is het heel belangrijk om op een reeks details te letten: Zie hieronder wat ze zijn:

 • Aanvullende accessoires
 • Afmetingen van de tabel
 • Soort materiaal
 • Stelvoeten

Bekijk nu het belang van elk van deze punten in detail. Aan het eind weet je hoe je je snookertafel moet kiezen.

Aanvullende accessoires

Het is niet voldoende een snookertafel te hebben om het spel te laten gebeuren. Je hebt ook keuen en ballen nodig. Als je een snookertafel koopt, worden er belangrijke aanvullende accessoires bij geleverd. Behalve de keuen en de genummerde gekleurde ballen en witte, een organiserende driehoek, een penseel en een krijtset (dat gebruikt wordt om de punt van de keu glad en gelijkmatig te maken). Hier is het belangrijk op te merken dat het aantal keuzen kan variëren van 2 tot 4. Als je met z’n tweeën wilt spelen, is het ideaal een snookertafel te kopen die al met 4 keuen geleverd wordt. De keupot wordt meestal niet met een tafel geleverd. Omdat het een essentieel artikel is om de keuen veilig te bewaren, moet je het apart kopen.

Imagem de mesa de sinuca com bolas, triangulo e tacos.

Om snooker te spelen is het belangrijk dat je kwaliteitsaccessoires hebt. Zoals de ballen zelf, keuen en driehoek. (Bron: ARLOUK / Pixabay)

Tafelafmetingen

In officiële snookertoernooien meet de tafel 3,10 meter lang bij 1,70 meter breed. Voor thuisgebruik is een compactere tafel echter meer dan voldoende. Zelfs snookertafels in bars hebben kleinere afmetingen dan de officiële. Hier is het goed erop te wijzen dat alle snookertafels variërende afmetingen hebben die recht evenredig zijn met de afmetingen van een officiële tafel. Let bij de aanschaf van je snookertafel dus goed op de afmetingen. Behalve dat de tafel in je kamer past zonder de circulatie te belemmeren, is het erg belangrijk om rekening te houden met 2 meter speling rond elke hoek van de tafel voor de schoten. Je wilt tenslotte niet dat iemand met zijn keu tegen de muren bonkt, toch? In feite kan een goed geplaatste biljarttafel je kamer nog eleganter maken. Kun je je voorstellen een huis te hebben dat op een tijdschriftomslag lijkt?

Materiaalsoort

De materiaalsoort waarmee een snookertafel in elkaar gezet wordt, maakt het verschil bij het spelen. Wil je een voorbeeld zien? De stof die verschillende krassen bevat, stelt je in staat opnamen vol effect te maken. Anderzijds is effen stof beter voor snelle en nauwkeurige ballen. Wat het tafelblad betreft, dat kan van hout of steen gemaakt zijn. In gesloten omgevingen zijn tafels met houten bladen een goede keuze. De enige voorzorgsmaatregel is dat je er geen vloeistoffen op laat vallen en er geen zware dingen op zet. Het stenen blad daarentegen is beter bestand tegen vocht en gewicht. In die zin is het de beste optie voor strandhuizen. Een ander detail om op te letten zijn de gordingen van het gat. Ze moeten van dik garen gemaakt zijn om het gewicht van de ballen te kunnen weerstaan.

Je moet ook letten op de materialen van de accessoires die bij de tafel geleverd

worden.

Bijvoorbeeld, de zolen van de clubs moeten idealiter van leer zijn. Dit komt omdat de plastic exemplaren minder duurzaam zijn en de ballen er meer uit laten spatten, wat het spel belemmert.

Zoals we al eerder zeiden, is er voor een lange

levensduur

van de snookertafel wat tijd nodig voor onderhoud. Er komt een borstel met zachte borstelharen aan te pas om te voorkomen dat de stof gaat rafelen. Idealiter heeft de tafel ook een handvat om het schoonmaken van de zijkanten van de tafel te vergemakkelijken.

Stelvoeten

Dit criterium geldt vooral voor omgevingen met ongelijke vloeren. Als er oneffenheden op de vloer zijn, kan dat de uitkomst van het spel veranderen. Een helling kan sommige zetten gemakkelijker of moeilijker maken. Wie het resultaat van het spel serieus neemt, moet overwegen te investeren in een tafel met stelvoeten. Deze voeten zijn verstelbaar om deze oneffenheden te corrigeren. Maar probeer niet op het oog waterpas te stellen, gebruik een waterpas om zeker te zijn dat de tafel recht staat. (Zichtbare foto bron: PIRO4D / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies