Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

15Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

41Verzamelde opmerkingen

Welkom in Fitforbeach, je complete online gids voor het kopen van auto-onderdelen. Is de vonk zwak als je het contact aanzet en zijn er problemen met het starten van je auto? Misschien heb je een nieuwe bougie nodig.

Alleen kun je niet zomaar een bougie nemen, alleen omdat de prijs goedkoop is. Behalve vragen over compatibiliteit zijn er enkele belangrijke details waarmee je rekening moet houden als je op zoek gaat naar de beste aanbiedingen op de markt.

De waarheid gebiedt te zeggen: Wie niet veel van mechanica weet, kan het moeilijk vinden de beste aanbiedingen te vinden. Daarom is het lezen van dit artikel onmisbaar om uit te blinken bij het kopen van het product.
Belangrijk om te weten

 • Bosch en NGK zijn de beste merken bougies.
 • Verwar bougies voor kettingzaagmotoren niet met modellen voor automotoren.
 • Platina en iridium bougies gaan langer mee en geleiden energie beter.

Beste Bougies: Onze selectie

Koopgids

Viel de motor meteen af nadat je de ontsteking startte? Kalmeer, soms kost het verhelpen van het probleem lage prijzen, vooral als je alleen de bougie hoeft te vervangen. Lees belangrijke gegevens die je beter op de aankoop voorbereiden.

Uma mão com luva segura uma vela de ignição.

De bougie met handschoenen verwisselen is veiliger en hygiënischer (Bron: parilovv/ 123rf.com).

Wat is een bougie en waarvoor dient ze?

De bougie is een onmisbaar onderdeel voor de werking van de motoren van auto’s, motorfietsen, kettingzagen, en andere gemotoriseerde voorwerpen. Hij geeft de vonk (of elektrische vonk) voor de start, gezien de verbrandingsmotoren.

Als ze niet in perfecte staat voor gebruik zijn, veroorzaken de bougies dat het voertuig meer benzine of alcohol verbruikt. Er kunnen ook problemen in de motor optreden, ook bij het starten van de auto.

Raadpleeg altijd het instructieboekje van de eigenaar, de servicehandleiding of zelfs de site van de fabrikant van de bougie om bijvoorbeeld na te gaan welk het juiste model is voor de auto die gerepareerd wordt”. Antonio Eduardo Rosendo dos Santos, Braziliaan, hoogleraar werktuigkunde in Senai-SP.

Bougies werden in 1902 door Bosch uitgevonden.

Hoe lang gaat een bougie mee?

De gebruiksduur van een bougie kan van 40 duizend kilometer tot ongeveer 100 duizend kilometer gaan. Deze variatie treedt op naar gelang het type, de rijeigenschappen, het merk en de eigenschappen van de motor.

Is er vermogensverlies in de auto? Is de motor aan het afsterven? Dit kunnen tekenen zijn dat de bougie vervangen moet worden.

3 velas de ignição usadas em cima de um chão de cimento.

Soms stoot de uitlaat te veel vervuilende stoffen uit door bougieproblemen (Bron: drazen_bajer/ Pixabay.com)

Wat zijn de voordelen van een bougie?

Er zijn bougies van verschillende prijzen. In winkels die gespecialiseerd zijn in auto-onderdelen vind je pakketten met 4 of meer eenheden.

De bougie is een klein detail dat een groot verschil maakt in de kwaliteit van het gerommel van de afgestemde motor. Je moet een beroep doen op een gespecialiseerde dienst om het te installeren, tenzij je technische kennis hebt. Bekijk meer voor- en nadelen in de tabel:

Voordelen
 • Verschillende soorten
 • Gemakkelijk aan te schaffen
 • Helpt het motorvermogen op peil te houden
 • Vermindert de kans op niet starten
 • Klein en licht van gewicht
 • Minder uitstoot van verontreinigende stoffen in de uitlaat
Nadelen
 • Vereist technische dienst om te installeren
 • Er zijn producten met minder duurzaamheid
 • Vereist preventief onderhoud van de bougie

Verwar niet: Bougie voor voertuigen of kettingzagen?

Hoewel het producten voor verschillende functies zijn, hebben de soorten bougies een gelijkaardig uiterlijk. Je moet elke optie in detail kennen om verwarring bij de aankoop te voorkomen

 • Bougie voor voertuigen: Ze heeft een gemiddelde lengte van 12 centimeter, met een variatie van een of een andere centimeter naargelang het merk van de fabrikant. Dit product is verkrijgbaar in kits van verschillende eenheden, die meer afhangen van de compatibiliteit van de soort brandstof die de motor voedt.
 • Bougie voor kettingzagen: Meestal is het een productie die per stuk verkocht wordt, hoewel er ook enkele kits zijn. Hij weegt, afhankelijk van de keuze van het merk, van 300 tot maximaal 600 gram, met een lengte van ongeveer 16 centimeter.

Absorbeer beter in je geest de verschillen van de twee producten:

Bougie voor voertuigen Bougie voor kettingzage
Grootte Kleiner Groter
Peso Minder Meer
Kits Ja Nee
Verenigbaarheid met brandstofsysteem Meer Minder

Aankoopcriteria: hoe bougie modellen vergelijken

Het heeft geen zin als je overweegt de motor van je auto of motorfiets te tunen zonder ook de aanschaf van een bestendige en krachtige bougie voor het maken van vonken te overwegen. Onderstaande ideeën kunnen je helpen bij het vinden van een perfecte keuze: Stop hier niet met lezen. Lees verder om meer te weten te komen over de definities van de koopcriteria:

Materiaal

Je kunt kiezen tussen de laagste prijs optie of de modellen met materiaal van hoge kwaliteit. Ontrafel de mysteries van elk van de belangrijkste materiële versies

 • Koperen bougie: Een flexibel product voor gebruik in veel verschillende omstandigheden, van populaire automotoren tot het rijden met afgestelde voertuigen. Het zijn uitgaven die minder kosten dan een motorslot.
 • Zilveren bougie: Een bestendige, middelmatig dure en lang houdbare productie. Het behoort tot de meest populaire versies van vandaag. Hij valt op door zijn uitstekende energiegeleiding om vonken op te wekken.
 • Iridium bougie: Deze versies geleiden elektriciteit beter, gaan langer mee en zijn resistent. Door zijn hoge weerstand bij het maximale smeltpunt (2454°C) heeft hij niet zo veel spanning nodig om goed te werken.

Houd de tabel in de gaten die de verschillen tussen de soorten bougies aangeeft:

Koperen bougie Zilveren bougie Iridium bougie
Duurzaamheid 40.000 km 100.000 km 100.000 km
Prijs Laag Middel Hoog
Smeltpunt Minder Middel Hoog
Mechanische sterkte Minder Middel Hoog
Spanningsbehoefte voor vonk Meer Middel Minder

Type

In principe vind je de volgende soorten voertuigbougies

 • Conventionele bougie: dit is de meest elementaire productie die gebruikt moet worden in een motor die voor zijn werking afhankelijk is van het werk van de carburateur.
 • Weerstandsbougie: dit model is geschikt voor gebruik in voertuigen die op elektronische injectie rijden.
 • Competitieve bougie: Hij is ontworpen om de hoge prestaties te doorstaan van raceauto’s of getunede auto’s die banden bakken.

Elektroden

Hoewel ze iets meer kosten, is het de moeite waard de voorkeur te geven aan de bougie die 4 elektroden heeft, bekend vanwege de 8 punten om de vlammen te activeren die de start van de automotor voeden.

De modellen van het genre verhogen niet alleen de kwaliteit van de motorprestaties, maar helpen ook om snel te starten.

Verenigbaarheid

Het eerste punt waar je op moet letten is ten aanzien van de overeenstemming van de bougie met je automodel. Eigenlijk is het bij online kopen en het lezen van de beschrijvingen gemakkelijker om te weten of de geadverteerde aanbiedingen compatibel zijn met het jaar en het voertuig.

Een tweede belangrijk aspect is te begrijpen of de bougie aanbieding compatibel is met het type autobrandstof.

(Uitgelichte foto bron: dezay/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies