Laatst bijgewerkt: 28-09-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Een rugzak van 35 liter is de perfecte metgezel voor vele gelegenheden. Met een rugzak van 35 liter kun je een huttentocht van enkele dagen of een lange trektocht maken zonder het zonder belangrijke uitrusting te moeten stellen. Zelfs in het dagelijks leven biedt een rugzak van 35 liter je voldoende ruimte voor je laptop en al het andere dat je nodig hebt.

35 liter geeft je veel bergruimte zonder te zwaar of omvangrijk te zijn. Met onze grote 35-liter rugzak test 2023 willen we je helpen de perfecte rugzak voor je project te vinden. Of je nu een wandelrugzak of een rugzak voor dagelijks gebruik zoekt, we hebben verschillende modellen voor je uitgezocht en ze met elkaar vergeleken. We laten je ook de voor- en nadelen van een 35-liter rugzak zien en helpen je een goede beslissing te nemen.
Belangrijk om te weten

 • Een rugzak van 35 liter is een model met gemiddelde capaciteit. De rugzak biedt veel bergruimte zonder te zwaar of omvangrijk te zijn.
 • Met handig geplaatste vakken en zakken ben je er zeker van dat je geen belangrijke uitrusting mist. Gewatteerde schouderbanden en verstelbare borst- en heupbanden zorgen voor een hoog comfort, ondanks de aanzienlijke inhoud van 35 liter.
 • Een rugzak van 35 liter is vaak voldoende voor langere wandeltochten. Door goed in te pakken hoef je het nergens zonder te stellen en kun je nog meer van je wandeling genieten!

Beste Rugzak van 35 liter: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor rugzakken van 35

liter Om de perfecte 35 liter rugzak voor je project te vinden, moet je een paar criteria in overweging nemen. Om je beslissing te vergemakkelijken, hebben we de belangrijkste punten in de volgende paragrafen samengevat. De criteria die je kunt gebruiken om 35-liter rugzakken te vergelijken zijn:

Materiaal

35-liter rugzakken zijn verkrijgbaar in een groot aantal materialen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en is geschikt voor bepaalde doeleinden. We geven je een overzicht van de meest populaire rugzakmaterialen in de volgende paragrafen.

 • Polyamide: 35 liter rugzakken worden vaak gebruikt als wandel- of trekkingrugzakken. Een eerder licht en weerbestendig materiaal is hier aan te bevelen. Polyamide is een synthetisch materiaal dat zeer scheurvast is en heel weinig vloeistof absorbeert. Polyamide 6.6 is het meest gebruikte rugzakmateriaal. Het is ook bekend onder de naam nylon.
 • Polyester is een scheurbestendige kunststof die heel weinig vocht opneemt. Bovendien is polyester UV-bestendig en zeer elastisch. Na polyamide is polyester het tweede meest gebruikte rugzakmateriaal. Hij wordt vooral gebruikt voor kleine en middelgrote wandel- en trekkingrugzakken.
 • Canvas is een stof die geweven is van een heel sterk garen. De stof kan geïmpregneerd worden om hem waterafstotend en vlamvertragend te maken. Canvas rugzakken zijn er vaak in een stijlvol vintage ontwerp. Daarom worden ze vaak gebruikt als zaken-, reis- of vrijetijdsrugzak.

Gewicht

Afhankelijk van het materiaal en de kenmerken verschillen de 35-liter rugzakken in gewicht. Veel vakken en extra gespen en riemen maken een rugzak altijd wat zwaarder. In de meeste gevallen zijn er echter niet al te grote verschillen in gewicht tussen de materialen polyester, polyamide en canvas.

De meeste 35-liter rugzakken van deze materialen zijn verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1 tot 1,6 kilo. Sommige rugzakken van nylon zijn echter een uitzondering. Deze kunnen bijzonder licht zijn, met een gewicht tot 325 gram. De tabel hieronder geeft een overzicht van het gemiddelde gewicht van 35 liter rugzakken.

Rugzak type materiaal gewicht
Trekking/trekking rugzak polyamide ca. 1,2-1,6 kg
Trekking/trekking rugzak nylon ca. 0,33-0,9 kg
School/leisure rugzak canvas ca. 0,8-1 kg

Compartimenten

Welke en hoeveel compartimenten je in je 35-liter rugzak nodig hebt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en van wat je wilt gaan doen. Een rugzak van 35 liter is een middelgroot model. Hoe meer vakken een rugzak heeft, hoe beter je je spullen kunt sorteren. Maar hoe meer vakken, hoe zwaarder de rugzak.

Goed geplaatste binnen- en buitenvakken zijn erg praktisch in een wandel- en trekkingrugzak. Het eerste grote verschil is dat tussen toploader, backloader en frontloader rugzakken. Zoals de naam al zegt, kunnen toploader rugzakken van bovenaf gevuld worden. Achterladers, daarentegen, worden aan de achterkant van de rugzak geopend en voorladers aan de voorkant. Het hoofdvak moet zo groot mogelijk zijn en zoveel mogelijk ruimte bieden.

Een rugzak van 35 liter moet voldoende ruimte hebben en toch overzichtelijk zijn!

Verder moet een rugzak van 35 liter zinvol geplaatste externe vakken hebben. Je wilt immers altijd je waterfles, hoofdband en zonnebril bij de hand hebben. Kleinere vakjes voor kostbaarheden als sleutels en portemonnees zijn ook praktisch. Toch moet je ervoor zorgen dat je rugzak netjes en opgeruimd is.

Behalve genoeg binnen- en buitenvakken moet je school- en vrijetijdsrugzak ook een gewatteerd laptopvak hebben. Dit zorgt ervoor dat je laptop minder blootgesteld wordt aan schokken en andere stoten.

Riemen en gespen

Goed geplaatste riemen en gespen zijn essentieel voor een comfortabele pasvorm. Vooral trekking- en wandelrugzakken moeten een verstelbare borstband en een heupband hebben. Bij een rugzak van 35 liter is het heel belangrijk dat je voldoende steun en stabiliteit voelt. Zulke rugzakken worden immers meestal ingepakt voor een dagwandeling of huttentocht van enkele dagen.

Schouderbanden moeten goed passen en voldoende comfort bieden.

Dit geldt zowel voor trekking- en wandelrugzakken als voor school- en vrijetijdsrugzakken. Deze laatste worden meestal aangeboden zonder borst- en taillebanden, maar kunnen met goed passende schouderbanden toch voldoende draagcomfort bieden.

Waterdicht maken

De stof van een rugzak kan waterafstotend gemaakt worden door impregnatie. De kunststof polyurethaan (PU) wordt bijvoorbeeld voor dit doel gebruikt. Rugzakken van polyester en polyamide met PU coating houden water gedurende lange tijd vanzelf buiten. Dit is erg belangrijk, niet alleen voor outdoor rugzakken, maar ook voor school- en vrijetijdsrugzakken. Je weet nooit of er een kleine regenbui voorbij kan komen.

Voor zwaardere regenbuien kun je ook een regenhoes voor je 35-liter rugzak gebruiken.

Een regenhoes voor je rugzak is vaak niet alleen waterdicht, maar ook stof-, wind-, sneeuw- en vuilafstotend. De regenhoes wordt met een elastiek over de rugzak getrokken. Voor nog meer veiligheid hebben veel regenhoezen extra reflectoren. Zo ben je altijd zichtbaar bij het wandelen of in je vrije tijd.

Colour

35 liter rugzakken zijn er in veel verschillende kleuren. Als zichtbaarheid belangrijk voor je is bij het wandelen of trektochten, moet je voor een felle kleur gaan. Anders kun je een zwart model kiezen en er, indien nodig, een regenhoes met reflectoren over doen. rugzakken van 35 liter zijn ook verkrijgbaar voor vrijetijds- en schoolgebruik.

Ze zijn meestal gemaakt van een canvas stof in eerder gedempte kleuren. Grijze, bruine of donkergroene tinten overheersen meestal, waardoor de rugzak een vintage uitstraling krijgt. Als je beter zichtbaar wilt zijn, kun je reflectoren aan je rugzak bevestigen.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 35-liter

rugzak koopt Voordat je beslist over een 35-liter rugzak, heb je waarschijnlijk een paar vragen. Daarom hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden over 35-liter rugzakken op een rijtje gezet in de volgende gids.

Wat is er bijzonder aan een 35-liter rugzak en welke voordelen biedt hij?

Een 35-liter rugzak is een middelgrote rugzak. Hij is geschikt voor een pakgewicht tussen 10 en 13 kilo. Dit maakt hem tot de ideale metgezel voor vele situaties.

Rucksack 35 Liter-1

Een rugzak van 35 liter is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Of het nu een dagtocht is of een huttentocht – deze rugzak biedt genoeg ruimte voor je uitrusting zonder te zwaar en log te zijn.
(Image source: warrengoldswain/ 123rf.com)

Een rugzak van 35 liter kan gebruikt worden voor dagtochten, huttentochten, trektochten met een lichte bepakking en als gezins- of wandelrugzak. Hij biedt genoeg ruimte om je uitrusting en kostbaarheden in op te bergen zonder te zwaar en onhandelbaar te worden.

Rugzakken met een inhoud van 35 liter zijn ook populair voor school, kantoor of vrije tijd. Een laptopvak en een aantrekkelijke vormgeving maken ze tot de perfecte metgezel voor je dagelijkse leven.

Welke soorten rugzakken van 35 liter zijn er?

Rugzakken met een inhoud van 35 liter zijn geschikt voor verschillende gelegenheden. Om je te helpen je perfecte metgezel te kiezen, hebben we hieronder de meest voorkomende soorten op een rijtje gezet, met hun voor- en nadelen.

Wandel- en trekkingrugzak met 35 liter

Een wandel- en trekkingrugzak met 35 liter is ideaal voor huttentochten, dagwandelingen of trektochten met lichte bagage. Een wandel- of trekkingrugzak is meestal gemaakt van polyamide of nylon. Deze materialen maken de rugzak heel licht, waterdicht en scheurvast. Verstelbare gespen en riemen zorgen voor optimaal comfort tijdens je trektocht.

Voordelen
 • Gemaakt van lichtgewicht, waterafstotend en scheurvast materiaal
 • Geschikt voor een pakvolume van 10-15 kg
 • Goed voor dagwandelingen en huttentochten
 • Wordt niet te zwaar en log
Nadelen
 • Niet geschikt voor projecten met veel bagage

 • De draagkracht is beperkt tot maximaal 15 kg
 • Niet geschikt voor lange tochten met veel uitrusting

Laptop- en schoolrugzak met een inhoud van 35 liter

Rugzakken met een inhoud van 35 liter zijn ook geschikt als school- en vrijetijdsrugzak. Of het nu voor school, universiteit of kantoor is – je hebt altijd je belangrijkste dingen bij je. Rugzakken van 35 liter zijn ook de perfecte metgezel voor dagtochten.

Nadelen
Voordelen
 • Perfect als school- en laptoprugzak
 • Gewatteerd laptopvak
 • Genoeg opbergruimte voor dagtochten
 • In hoogte verstelbare schouderriem
 • Verkrijgbaar in verschillende versies
 • Niet geschikt voor reizen met veel bagage

 • Niet comfortabel bij zware belasting
 • Design gaat vaak ten koste van draagcomfort en goede pasvorm
 • Meestal aangeboden zonder borst- en heupriemen
 • Materialen zijn vaak niet 100% waterafstotend

Een belangrijk crietrium voor een 35-liter laptop- en schoolrugzak is beslist een laptopvak. Het is de enige manier om je PC veilig te houden tegen stoten en andere schokken.

Rucksack 35 Liter-2

Een rugzak van 35 liter blijkt ook de perfecte metgezel te zijn in het dagelijkse school- en werkleven. Met een stijlvolle vormgeving en veel ruimte heb je je laptop en alles wat je nodig hebt altijd bij de hand.
(Image source: unsplash / Bruce Mars)

Verder moeten de binnen- en buitenvakken zo goed mogelijk geplaatst worden om je voldoende bergruimte en orde te bieden. Laptop- en schoolrugzakken zijn er in vele aantrekkelijke stijlen. Vooral vintage-look modellen met leren versieringen zijn populair.

Voor wie zijn 35-liter rugzakken geschikt?

Een rugzak met een inhoud van 35 liter is geschikt voor iedereen die wat meer bergruimte nodig heeft. Ze behoren tot de middelgrote rugzakken en zijn heerlijk voor dagtochten naar de bergen, de stad of om vrienden te bezoeken.

rugzakken van 35 liter bieden veel ruimte zonder te zwaar of log te zijn.

Voor iedereen die op alles voorbereid wil zijn, is een inhoud van 35 liter prachtig. Je kunt er al je benodigdheden in kwijt zonder te veel mee te nemen. Als je gewatteerde rugbanden zoekt, krijg je nog meer draagcomfort

Wat zijn de alternatieven voor een 35 liter rugzak?

Als alternatief voor een 35-liter rugzak zijn er natuurlijk rugzakken met meer of minder inhoud voor andere doeleinden.

 • Rugzakken van minder dan 10 liter zijn vooral geschikt voor korte wandelingen of hardlopen. Ze zijn heel licht, klein en bieden eigenlijk alleen plaats voor het allernoodzakelijkste. In ruil daarvoor hoef je geen overbodige bagage mee te zeulen en kun je genieten van volledige bewegingsvrijheid. Rugzakken van minder dan 10 liter zijn de ideale wandelbegeleiders voor kinderen.
 • Rugzakken tussen 10 en 19 liter zijn zeer geschikt voor fietstochten of als klassieke dagrugzak wandelrugzakken. Ze bieden plaats aan je belangrijkste gebruiksvoorwerpen en zijn uiterst licht. Deze rugzakken zijn ideaal voor een halve dag of een dagtocht.
 • Rugzakken van 20 tot 40 liter zijn geschikt voor lange tochten of een huttenwandeling van enkele dagen. Deze rugzakken bieden je meer ruimte om je uitrusting op te bergen en voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden.
 • Rugzakken van 40 tot 70 liter zijn geschikt voor lange trektochten, zowel in de zomer als in de winter. Ze bieden ruimte voor je slaapzak, reservekleren en andere uitrusting. Rugzakken met een inhoud van 40 tot 70 liter kunnen echter erg zwaar en onhandelbaar worden. Als je verstandig inpakt, is 35 liter vaak genoeg voor je doel.

Rucksack 35 Liter-3

Rugzakken met verschillende volumes geven je de gelegenheid om altijd van het grootste comfort te genieten en het je aan niets te hoeven ontbreken. Met een rugzak van 35 liter geniet je van de grootste bewegingsvrijheid met een maximum aan uitrusting aan je zijde.
(Image source: unsplash / Nguyen Le Viet Anh)

Hoe doe ik een rugzak van 35 liter goed om?

Voor een maximaal comfort is het heel belangrijk dat je je rugzak op de juiste manier omdoet. De eerste stap is de rugzak te vullen met een realistisch gewicht. Schouder hem dan en maak alle gespen los. Maak eerst de heupgordel in het midden boven het heupbeen vast.

Span dan de schouderbanden zo aan dat de basis van de schouderbanden gecentreerd is op je schouderbladen. Maak tenslotte de borstriem vast – je kunt de hoogte naar eigen voorkeur instellen.

Hoe pak ik een rugzak van 35 literin?

De eerste zinvolle regel bij het inpakken van je rugzak is dat je geen onbelangrijke dingen meeneemt Op je eerste reis vind je dit misschien wat moeilijk, maar na verloop van tijd zul je beseffen welke uitrusting je echt nodig hebt. Het tweede punt is om het gewicht optimaal te verdelen. Vooral bij rugzakken van 30 liter of meer moet je de onderstaande inpakvolgorde aanhouden

 • Lichte voorwerpen gaan onderaan (slaapzak, donsjack, …)
 • Middelzware kleding gaat over de top.
 • Zwaar materieel gaat bovenop. Hij moet vooral dicht bij de rug op schouderhoogte liggen.
 • Kleine voorwerpen en kostbaarheden gaan in het dekselvak of in de zijvakken. In elk geval waar ze zo dicht mogelijk bij de hand zijn.
 • Ook de zijvakken moeten even zwaar en evenwichtig zijn.

Een wandelrugzak van 35 liter mag na inpakken maximaal 10 tot 13 kilo wegen.

Anders wordt je wandeltocht te inspannend en gaat de pret verloren. Vraag je altijd af welke uitrusting echt onmisbaar is voor je tocht.

Is een rugzak van 35 liter geschikt als handbagage?

De volgende vlucht komt eraan en je hebt geen zin om een rugzak als handbagage te kopen? Goede beslissing! Veel rugzakken, ook wandel- en trekkingmodellen, zijn geschikt als handbagage voor een vlucht. Je moet ze alleen op de juiste manier laden. Als je rugzak tot de rand vol zit, voldoet hij misschien niet aan de criteria van de luchtvaartmaatschappij.

Daarom is de oplossing om je rugzak maar tot de helft te beladen. In de meeste gevallen zul je de maximale afmetingen van de luchtvaartmaatschappij niet overschrijden en de reis kan beginnen! Wel moet je voor vertrek altijd je rugzak opmeten en zo nodig dingen opnieuw inpakken.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies