Laatst bijgewerkt: 28-09-2021

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

62Bestede uren

35Beoordeelde onderzoeken

154Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote poledance kleding test 2023. Hier stellen we alle kledingstukken die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste poledance kleding voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je paaldanskleding wilt kopen.
Belangrijk om te weten

  • In principe kan elke soort sportkleding gebruikt worden voor paaldansen, maar het is belangrijk dat het rekbaar genoeg is om de trucs te weerstaan en dat er genoeg huid bloot is om zich aan de paal vast te houden.
  • Er is ook paaldanskleding, bijvoorbeeld van het merk Dragonfly, maar verder worden vaak producten uit de dans-, yoga- of acrobatieksector gebruikt.
  • Behalve de klassieke outfit bestaande uit een sportbeha en een korte broek, zijn er ook aanvullende produkten zoals griphandschoenen of speciale sokken die oorspronkelijk uit de yoga-sector komen.

Beste Poledance Kleding: Onze selectie

We hebben verschillende producten bekeken en ze met elkaar vergeleken. Deze paaldanskleding is onze favoriet:

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je paaldanskleding

koopt

Met welke factoren moet je rekening houden als je kleding koopt?

Bij het kopen van je uitrusting voor paal moet je enerzijds zorgen dat er voldoende huid vrij blijft van stof, en anderzijds moet vooral de broek geschikt zijn voor acrobatische kunstjes.

Bron: modeminister.de

Waarschijnlijk zul je in een van je eerste lessen voor het eerst op je paaldanspaal “klimmen”. Om je überhaupt aan de paal te kunnen vasthouden, heb je eerst de weerstand van je armen en benen nodig.

Dat betekent dat je een kort T-shirt en een korte broek nodig hebt die voldoende blote huid en dus steun bieden. Op latere moeilijkheidsgraden doe je ook figuren die de huidweerstand van je taille of oksels vereisen. Dit is de reden waarom veel paaldanseressen uitsluitend in sport-bh’s trainen in plaats van hemdjes.

Wist je dat, net als yoga, de figuren in paaldansen allemaal namen hebben? Hangback, Seat, Leghock… Er zijn veel figuren in paaldansen, sommige zijn voor beginners, andere voor gevorderden. Als je de sport wilt leren, moet je de verschillende standen kennen.

Paaldansen combineert veel acrobatische elementen met dans. Sommige figuren bevatten bijvoorbeeld een splitsing of soortgelijke bewegingen. Daarom zijn bijvoorbeeld hardloopbroeken niet geschikt voor deze training, want ze zijn niet ontworpen voor zulke bewegingen in het kruis en kunnen scheuren.

Yoga of Pilates broeken hebben in het kruis ingewerkte wiggen, zodat ze tegen deze acrobatische kunstjes

bestand zijn. In de tabel hieronder hebben we voor jou samengevat welke uitrusting je voor welk soort figuren nodig hebt.

Figuurtype Kleding Uitleg
Eenvoudige bochten op de grond Elke sportkleding Als je eenvoudige bochten rond de bar doet en je bent nog niet aan het klimmen, dan kun je elke sportkleding dragen, zoals een legging. Omdat je alleen je handen nodig hebt om rond de bar te draaien.
Klimmen en eenvoudige poses Korte broek, T-shirt, blote voeten Vooral voor het klimmen is het voor beginners essentieel om een korte broek te dragen. Je hebt de huid op je dijen en voeten nodig om je aan de paal te houden. Je hebt ook je dijen nodig voor eenvoudige poses zoals een stoelzit of polszit.
Ondersteboven Korte, strakke paaldans/sportbroek, blote voeten, topje of sportbeha Voor figuren die je ondersteboven doet is het absoluut noodzakelijk om in het begin op blote voeten te zijn. Anders kunt u uitglijden en uzelf ernstig verwonden. Ook een strakke poledansbroek is aan te bevelen, want ondersteboven kun je gemakkelijk een slipje zien flitsen. Je hebt ook de huid van je oksels nodig om bij een invert te komen, bijvoorbeeld. Daarom: topje in plaats van T-shirt.
Gevorderde training strakke poledancebroek, blote voeten, sportbeha In de poledance zijn er tal van figuren waarbij je de huid op je benen net zo goed nodig hebt als de huid op je romp of buik. Voor gevorderde training heb je dus zeker een sportbeha of een buiktopje nodig.

Waar kun je paaldanskleding kopen?

Je kunt je paaldanskleding online kopen of in gespecialiseerde winkels of sportzaken. In principe kun je een eenvoudig T-shirt en een comfortabele legging of joggingbroek dragen, vooral in het begin, maar dit zal op latere niveaus niet meer mogelijk zijn omdat je weerstand nodig hebt voor de figuren.

De kleding die je bij het paaldansen draagt kun je bestellen bij een online winkel of kopen in een paaldanswinkel of sportwinkel, hoewel je in een sportwinkel waarschijnlijk geen speciale paaldansmerken zult kunnen kopen. Deze merken (bv. Dragonfly) maken meestal kleding die wat meer huid en dus steun biedt. Je vindt deze kleding bijvoorbeeld op polesportshop.de of polestore.at.

Veel paaldansers dragen bij het paaldansen alleen een sportbeha op hun bovenlichaam, zodat de huid beter contact heeft met de paal. (Image source: Pexels.com / picjumbo.com)

In het algemeen moet je echter ook gewone sportkleding kunnen dragen, die je bijvoorbeeld kunt kopen in de sportwinkel van je keuze of op Amazon.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om paaldanskleding te vergelijken en te evalueren

In dit gedeelte willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om paaldanskleding te vergelijken en te evalueren. Op basis van deze factoren kun je je aankoopbeslissing nemen. In principe kunnen de volgende kenmerken onderscheiden worden

  • Materiaal
  • Maat
  • Kleur
  • Soort kleding

Materiaal

Op het gebied van materiaal kan een fundamenteel onderscheid gemaakt worden tussen katoenen stoffen en functionele stoffen. Het grootste deel van je sportkleding zal waarschijnlijk gemaakt zijn van zogenaamde functionele stoffen, dat zijn meestal synthetische materialen die bijzonder absorberend zijn.

Katoenen stoffen, daarentegen, zijn minder absorberend en daarom ongeschikt voor klassieke sportkleding. Toch worden ze gebruikt voor dans- of yogakleding, omdat je bij deze sporten minder zweet en een katoenen stof dus volstaat.

Maat

Sommige sportkleding is maar in één maat verkrijgbaar, terwijl andere producten in normale maten verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld S-XL. Veel sportkleding is alleen verkrijgbaar in one-size-fits-all, wat je de keuze ontneemt. Anders is de rest van de producten verkrijgbaar in vertrouwde maten als S of EU36.

Kleur

De kleur van de producten is een ander relevant maar subjectief aankoopcriterium. Je kunt de meeste producten in verschillende kleuren kopen, afhankelijk van je smaak. In sommige gevallen kunnen er prijsverschillen zijn afhankelijk van de kleur, anders berust de beslissing uitsluitend op je subjectieve voorkeur.

Kledingtype

Kledingtypes kunnen verdeeld worden in klassieke sportkleding en danskleding.

Kledingstuk varianten
Broeken shorts, leggings, korte broeken en beenwarmers
Tops topjes, shirts
Accessoires rugwarmers, beenwarmers

Buiten de originele paaldanskleding wordt vooral klassieke sportkleding of kleding uit de danssport gebruikt. Normale sportkleding zijn meestal producten als sportbeha’s of sportbroeken. Bij danskleding daarentegen zijn het vaak dansschoenen of bodysuits die bij het paaldansen gebruikt worden.

In principe kun je bij paaldansen dragen wat je maar wilt. Het is echter aan te raden sportkleding of danskleding te dragen. (Image source: pixabay.com / Pexels)

Wetenswaardigheden over paaldanskleding

Kan gewone sportkleding ook gedragen worden bij paaldansen?

Zoals reeds gezegd is voor paaldansen geen speciale kleding nodig, dus gewone sportkleding kan ook zonder problemen gedragen worden. In principe maakt het niet uit of je gewone sportkleding of extra paaldanskleding draagt, het enige dat belangrijk is, is dat er voldoende huid vrij van stof is.

Heb ik schoenen nodig voor deze sport?

Je hebt geen schoenen nodig voor paaldansen, ze zouden zelfs een belemmering vormen en zijn daarom niet aan te bevelen.

Wist je dat hoge hakken alleen gedragen worden bij exotisch paaldansen? Een veel voorkomende misvatting bij beginners van poledance is dat je bij het dansen hoge hakken draagt. Hoge hakken worden echter alleen gedragen bij exotisch paaldansen, een bijzondere vorm van danssport. De hakken kunnen 17 centimeter of meer hoog zijn.

De meeste dansers trainen op blote voeten omdat sokken en schoenen voor veel figuren een belemmering vormen. Eventueel dragen sommigen dans- of yogaschoenen, die helpen bij het draaien op de vloer, maar minder een belemmering vormen bij het klimmen dan sokken of schoenen.

Moet ik bij paaldansen altijd korte kleren dragen?

Korte kleding is voor veel figuren noodzakelijk om houvast aan de paal te hebben, maar er zijn alternatieven. Korte kleding of onbedekte huid als aanvalsoppervlak is de gemakkelijkste oplossing om de nodige weerstand op de paal te krijgen.

Als je je hier echter erg ongemakkelijk bij voelt, zijn er speciale kleren die ook weerstand bieden door een coating. Met deze kleding kun je zonder problemen de paal beklimmen, zelfs met een lange broek.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies