Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Kettler e-bikes zijn het toppunt van “kwaliteit made in Germany”. Met zijn 40 jaar ervaring heeft het in Keulen gevestigde Duitse familiebedrijf voldoende expertise in het ontwerpen van fietsen. De e-bikes van Kettler laten niets te wensen over: de uitstekende kwaliteit van vakmanschap en hoogwaardige technologie overtuigen over de hele linie.

Onze grote Kettler e-bike test 2023 geeft je een overzicht van het aanbod van verschillende e-bikes en legt uit welke Kettler e-bike het meest geschikt is voor jouw behoeften. Verder hebben we de verschillende e-bikes met elkaar vergeleken en presenteren we onze 3 favorieten.
Belangrijk om te weten

 • De e-bikes van Kettler combineren kwaliteit en rijplezier. Het traditionele bedrijf uit Duitsland heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van fietsen: En dat zie je ook terug in hun e-bikes.
 • Kettler biedt een enorme keuze aan verschillende e-bikes. Of het nu voor asfaltwegen of steile bergpaden is: bij Kettler vind je de juiste e-bike voor elk terrein.
 • Kettler fietsen zijn niet alleen van hoge kwaliteit: de motorondersteuning helpt je om snel en comfortabel je bestemming te bereiken en tegelijk het milieu te ontzien.

Beste Kettler E-Bike: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Kettler e-bike koopt

Wat onderscheidt de Kettler e-bikes van andere fietsen?

Kettler staat voor kwaliteit “made in Germany”, en doet dat al meer dan 40 jaar! De in Keulen gevestigde Duitse firma bracht al in 1978 een revolutie teweeg in het ontwerpen van fietsen.

Meer dan 40 jaar kwaliteit die generaties verbindt.

Als pioniers op het gebied van lichtgewicht constructie was Kettler een van de eerste fabrikanten die aluminium in zijn fietsen gebruikte. Deze ontwikkelingsgeest duurt tot op de dag van vandaag voort en is ook terug te vinden in hun e-bikes. Kettler combineert comfort met geavanceerde technologie en een uitstekende bouwkwaliteit.

Kettler E-Bike-1

Kettler combineert kwaliteit en traditie in hun e-bikes.
(Image source: pixabay.com / Franz W.)

Vooral het uitgebreide aanbod van verschillende e-bikes is een groot pluspunt: Zo kun je je Kettler e-bike vrij kiezen naargelang je behoeften. Van stenige bospaden tot geasfalteerde stadscentra: Kettler biedt een geschikte e-bike voor elk terrein.

Waar moet je op letten als je een Kettler e-bike koopt?

Je wilt genieten van het comfort van een Kettler e-bike, maar weet niet goed welke fiets je uit de grote selectie moet kiezen? We leggen uit waar je op moet letten als je een Kettler e-bike koopt. Voordat je een Kettler elektrische fiets koopt, moet je jezelf drie vragen stellen

 • Waar wil ik rijden? Ben je een echte buitenmens en is geen pad je te steil, zelfs niet op de fiets? Dan is een robuuste e-mountainbike zoals de Quadriga DUO CX12 FS precies goed voor je. In de stad kun je beter kiezen voor een lichte en comfortabele fiets: Een stadse e-bike van Kettler is hier de juiste keuze.
 • Welke versnellingen moet mijn e-bike hebben? Als je niet te veel wilt uitgeven aan je Kettler e-bike, kun je beter kiezen voor een derailleur. Maar pas op: deze zijn niet zo goed beschermd tegen weer en wind als de duurdere naafversnellingen en kunnen daarom vaker onderhoud nodig hebben.
 • Hoe ver wil ik rijden? Fiets je elke dag tussen de 10 en 15 kilometer naar je werk? Dan moet je een stadse e-bike kiezen met een kleine en lichte accu. Voor trekking e-bikes of zware mountainbikes is een Kettler e-bike met een grotere accu aan te bevelen: minstens 400 Wh zijn hier een must.

Waar kun je Kettler e-bikes kopen?

Kettler biedt op zijn website een eigen online winkel aan. Dit heeft een aanzienlijke keuze, maar niet alle e-bikes kunnen online gekocht worden. Het is echter mogelijk om op de website van Kettler naar geschikte gespecialiseerde handelaars te zoeken.

Online winkels die gespecialiseerd zijn in fietsen, zoals fahrrad-xxl.de, bieden ook een ruime keuze aan Kettler e-bikes. Websites als bikeshops.de laten je zien welke plaatselijke dealers Kettler e-bikes verkopen en maken je attent op diverse aanbiedingen en prijsverlagingen.

Als je een zuinige shopper bent, koop dan op Ebay!

Je wilt een tweedehands Kettler e-bike kopen voor de laagst mogelijke prijs? Dan moet je eens op Ebay kijken. Er is hier een grote keuze aan Kettler e-bikes. Bijzonder handig: Met behulp van de talrijke filters op websites als Ebay en co, moet het geen probleem zijn de juiste Kettler e-bike voor je te vinden.

Wat kost een Kettler e-bike?

In Kettler’s online winkel gaat de prijs van iets minder dan 1500 € tot 7000 €. Mountain e-bikes zijn de duurste categorie gebleken.

Kettler E-Bike-2

E-mountainbikes zijn ook bij Kettler bijzonder duur door hun robuuste constructie en zware motor.
(Afbeelding bron: pixabay.com / MaBraS)

Als je echter op koopjesjacht wilt gaan, moet je eens rondkijken op Ebay Kleinanzeigen. Door hun uitstekende bouwkwaliteit zijn Kettler e-bikes uiterst duurzaam en je moet er niet voor terugdeinzen om een tweedehands fiets te kopen.

Toch is het niet aan te raden het spreekwoordelijke kat in de zak te kopen: Een proefrit van je Kettler e-bike zou aan elke aankoop vooraf moeten gaan.

Besluit: Welke soorten Kettler e-bikes zijn er en welke is de juiste voor jou?

Kettler maakt onderscheid tussen 5 verschillende categorieën e-bikes.

 • Trekking en stad E-bikes
 • Cross E-bikes
 • Lifestyle E-bikes
 • E-mountainbikes
 • Allround E-bikes

We hebben de ultieme vergelijking gemaakt en leggen je uit wat de verschillen zijn tussen de diverse categorieën en welke categorie e-bikes voor jou het beste is. Alle 5 categorieën hebben verschillende voor- en nadelen. We laten je zien welke Kettler e-bike het beste bij je past. Het volgende gedeelte is bedoeld om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Kettler trekking en city e-bikes

Trekking en city e-bikes zijn geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor langere afstanden. Ze zijn een waar mobiliteitswonder en brengen je comfortabel en veilig naar je bestemming. De trekking en city e-bikes van Kettler maken vooral indruk met hun comfortabele zitpositie. Of het nu voor onderweg naar het werk is of voor een langere weekendtrip: trekking- en stadse e-bikes zijn HET ideale vervoermiddel.

Ook de uitrusting is aantrekkelijk: Bagagerekken, verlichting en spatborden zorgen voor een geslaagde rijervaring rondom. Deze categorie is echter niet bijzonder geschikt voor off-road gebruik: als je graag over heuvels en dalen rijdt, kun je beter kiezen voor een e-mountainbike.

Voordelen
 • Comfortabele uitrusting
 • Rechtop en comfortabele zitpositie
 • Motorondersteuning tot 25 km/u
Nadelen
 • Ongeschikt voor oneffen terrein
 • Niet bijzonder robuust
 • Ongeschikt voor een tochtje naar de bergen

Maar als je je gewoon in de stad of op vlakke wandelpaden wilt verplaatsen, ben je met een Kettler e-bike in deze categorie met een motorondersteuning tot 25 km/u snel klaar.

Cross e-bike van Kettler

Cross e-bikes van Kettler zijn echte all-round talenten: ze zijn de perfecte mix van mountainbike, trekking en racefiets. Daardoor zijn ze niet alleen geschikt voor de weg naar het werk, maar maken ze ook de weg vrij voor wat rotsachtiger terrein.

Ze combineren het comfort van een trekkingfiets met de terreincapaciteiten van een e-mountainbike. Maar pas op: omdat het geen zuivere mountainbikes zijn, moet je niet verwachten dat je met een cross e-bike elke route onder de knie krijgt die een “echte” e-mountainbike van Kettler wel kan.

Voordelen
 • Combineert het beste van twee werelden
 • Geschikt voor asfalt en off-road
 • Krachtige motot
Nadelen
 • Verminderde alledaagse uitrusting, Geen “zuivere” mountainbike
 • Zwaarder dan stadsfietsen

Niettemin: Als je je graag snel en soepel voortbeweegt in de stad en in het weekend soms wat uitdagender terrein te lijf gaat, kies dan voor een Kettler cross e-bike.

Kettler Lifestyle E-Bikes

Een e-bike is niet zomaar een eenvoudige fiets: een e-bike is een manier van leven! Ben je ook van mening dat auto’s de lucht in onze binnensteden al veel te lang vervuilen? Dan moet je een lifestyle e-bike van Kettler kiezen. Een Lifestyle e-bike van Kettler is zowel economisch als ecologisch in aanschaf en verbruik. De Lifestyle fietsen springen ook visueel in het oog: hun heldere lijnen maken een duidelijk design statement ten gunste van minimalisme.

De Lifestyle e-bikes zijn echter niet bijzonder geschikt voor off-road gebruik: als je graag in de natuur rijdt en oneffen terrein verkent, kun je beter afzien van deze categorie.

Voordelen
 • Milieuvriendelijk
 • Zuinig
 • Comfortabele eigenschappen.
Nadelen
 • Niet erg robuust
 • Niet geschikt voor onherbergzaam terrein
 • Beperkte uitrusting

Maar als je gewoon het milieu wilt helpen beschermen en toch een comfortabel vervoermiddel nodig hebt, dan is een lifestyle e-bike van Kettler precies de juiste keuze voor jou.

Kettler e-mountainbikes

De e-mountainbikes van Kettler zijn in staat elk terrein te bedwingen. Of het nu een hobbelig bospad is of een stenige bergroute: geen pad is te moeilijk voor een e-mountainbike van Kettler. De e-mountainbike is niet alleen bijzonder robuust: dankzij zijn uitstekende vering en brede banden is er bijna geen terrein waar deze fiets zich niet thuis voelt.

Toch moet je opmerken dat een e-mountainbike van Kettler vrij zwaar is en daarom niet bijzonder praktisch voor dagelijks gebruik. Bovendien zijn e-mountainbikes niet bepaald goedkoop en Kettler biedt een verhoudingsgewijs kleine selectie met slechts 5 e-bikes van dit type.

 • Voordelen
  • Bijzonder geschikt voor off-road rijden
  • Zeer robuust
  • Krachtige aandrijving
  Nadelen

  Zeer zwaar

 • Niet bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik
 • Minder comfortabel dan andere types e-bike

Maar als je graag bergen beklimt met je fiets en geen pad is je te steil, dan zul je veel plezier beleven aan deze krachtige e-bike.

Allround e-bikes van Kettler

De Allround e-bikes van Kettler zijn klein en compact en zijn bijzonder geschikt voor stadsverkeer. Door hun kleine afmetingen zijn ze bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik en gemakkelijk te manoeuvreren. Een ander voordeel is de comfortabele uitrusting en de stijlvolle vormgeving.

Verder zorgt een rechtopstaande zitpositie voor een aangename rijervaring. Maar ook hier moet je er rekening mee houden dat de Allround e-bikes van Kettler waarschijnlijk alleen geschikt zijn voor stadscentra: je moet met deze fiets geen langere tochten naar het platteland maken.

Voordelen
 • Klein en praktisch
 • Ideaal voor dagelijks gebruik
 • Stijlvol ontwerp
Nadelen
 • Niet geschikt voor off-road gebruik
 • Niet bijzonder robuust
 • Lagere actieradius

Niettemin: Als je een snel en praktisch vervoermiddel nodig hebt voor op weg naar je werk, kun je niet ver mis gaan met een Allround e-bike.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Kettler e-bikes te vergelijken en te evalueren

In het volgende gedeelte laten we je zien op welke criteria je vooral moet letten bij de aanschaf van een Kettler e-bike. De criteria die je kunt gebruiken om de grote keuze aan e-bikes te vergelijken zijn:

Technische gegevens van de Kettler e-bikes

Kettler biedt een enorme keuze aan verschillende e-bikes. Bijgevolg zijn ook de afzonderlijke onderdelen van de respectieve e-bikes verschillend. De technologie die in de Kettler e-bikes is ingebouwd is niet alleen van hoge kwaliteit: de website van het bedrijf geeft de precieze specificaties van elke afzonderlijke fiets. Dit maakt het je gemakkelijk om je perfecte e-bike te vinden. Bij de keuze van je e-bike moet je vooral op twee specificaties letten

 • Type aandrijving
 • Batterijcapaciteit

Kettler maakt onderscheid tussen een naafmotor en een middenmotor. De naafmotor zit op het voor- of achterwiel en het in de motor gemonteerde planetaire tandwiel is gewoonlijk onderhoudsvrij. De middenmotor, daarentegen, zit direct bij de trapas en brengt zijn kracht rechtstreeks over op de ketting.

Naafmotor met planetair tandwiel Middenmotor of trapasmotor
Gelegen op het voor- of achterwiel Gelegen direct op de trapas
Ongewoon zwaartepunt van de e-bike Zwaartepunt van de fiets ligt in het midden
Kan gemakkelijk achteraf als kit worden ingebouwd Kan leiden tot snellere slijtage van de ketting

Ook de capaciteit van de accu speelt een belangrijke rol bij de keuze van je Kettler e-bike. Bijzonder handig: Bij de aankoop van je Kettler e-bike kun je kiezen tussen verschillende batterijvarianten. Voor een kleine meerprijs kun je de capaciteit van je batterij vergroten. Dit is vooral aan te bevelen als je overdag langere afstanden moet afleggen.

Kettler e-bike onderdelen

De onderdelen van een Kettler e-bike zijn van uitstekende kwaliteit. Vooral belangrijk zijn de remmen en de achterderailleur. Ze worden gemaakt door gerenommeerde fabrikanten als Shimano en voldoen aan de nieuwste technische normen. Je kunt ook onderscheid maken tussen twee verschillende soorten achterderailleur

 • Naafversnellingen
 • Derailleur tandwielen

Terwijl naafversnellingen weinig onderhoud vergen en vooral geschikt zijn voor stadsverkeer, zijn derailleurversnellingen vooral geschikt voor sportief rijden, bijvoorbeeld in de bergen. Als je echter alleen op asfaltwegen rijdt, is een Kettler e-bike met naafversnelling prima geschikt.

Kettler E-Bike-3

Kettler vertrouwt voor zijn onderdelen op bekende fabrikanten als Shimano.
(Image source: unsplash.com / Tom Convay)

Andere belangrijke onderdelen zijn het frame en de belichting. Beide onderdelen zijn bij Kettler van hoogwaardige materialen gemaakt en zorgen voor de nodige veiligheid in het wegverkeer. Bij het kiezen van je frame kun je op Kettler’s website verschillende frame types onderscheiden en zelfs de afmetingen van de afzonderlijke frames aan je wensen aanpassen.

E-bike gewicht

Gewicht

is ook een factor die je niet moet onderschatten als je je Kettler e-bike koopt. Het hangt niet alleen af van de gebruikte materialen, maar vooral van de grootte van de motor.

Een lichtgewicht fiets is geschikt voor dagelijks gebruik

Gelukkig staat Kettler bekend om zijn lichtgewicht constructie: De frames van aluminium zijn niet alleen bijzonder stabiel, maar in de meeste gevallen ook niet bijzonder zwaar Vooral als je met je Kettler e-bike op vakantie wilt gaan, moet je op het gewicht letten:

Niet elke fietsendrager kan het gewicht van meerdere e-bikes dragen. Professionele tip: Verwijder de accu en andere accessoires uit je Kettler e-bike. Dit vermindert de belasting van de fietsendrager en maakt het mogelijk meerdere e-bikes mee op vakantie te nemen.

Optiek en ergonomie van je Kettler e-bike

Kettler e-bikes zijn er in allerlei vormen en kleuren. Bijzonder handig: Op de website van Kettler kun je een zoekfilter gebruiken om het juiste type frame te vinden en ook de kleur ervan aan te passen.

Van mint tot petrol: Kettler biedt een ruime keuze aan verschillende kleuren. Er moet voor elk wat wils zijn.

De e-bikes van Kettler lopen ook voorop als het om ergonomie gaat: vooral de maat van het frame aanpassen is een beslissende factor voor een aangename rijervaring. Als e-bike rijder heb je precies drie punten van contact met je fiets

 • Zadel
 • Stuur
 • Pedalen

Bij Kettler kunnen deze drie componenten meestal afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar ingesteld worden: Zo kun je je Kettler e-bike aan je lichaam aanpassen.

Wetenswaardigheden over Kettler e-bikes

Hoe groot moet het frame van mijn Kettler e-bike zijn?

De maat van het frame speelt een belangrijke rol in de ergonomie van je fiets. Op de Kettler website vind je een overzicht van de verschillende factoren en afmetingen die invloed hebben op de framegeometrie, de zitpositie en dus op de totale rijervaring.

De framematen variëren naargelang het soort fiets en het gebruiksgebied, en ook de lichaamsbouw heeft invloed op de grootte van het frame. Hier vind je de specificaties voor een Kettler e-mountainbike.

Hoogte maat
150 tot 160 cm frame: 33 – 36 cm, wiel: 26 inch
160 – 170 cm frame 38 – 43 cm, wiel: 26 of 27. 5 inch
170 – 180 cm frame: 38 – 43 cm, wiel: 26 – 29 inch
180 – 190 cm frame 47 – 52 cm, wiel: 26 – 29 inch
190 cm en groter frame: 51 cm en groter, wiel: 27,5 – 29 inch

Natuurlijk hebben ook andere fiets-types andere framematen nodig. Je vindt de precieze specificaties voor de andere fietssoorten op de website van Kettler.

Welke accessoires zijn er voor mijn Kettler e-bike?

Kettler maakt niet alleen e-bikes. De Duitse onderneming is ook gespecialiseerd in de productie van fietsaccessoires. Deze zijn niet alleen een perfecte aanvulling op elke Kettler fiets, maar zijn ook perfect afgestemd op Kettler e-bikes. De volgende video toont je de Kettler Quadriga kinderaanhanger:

Maar Kettler ontwikkelt niet alleen kinderaanhangers. Hun assortiment omvat ook transportwagens en kinderzitjes. En dat is nog niet alles: In Kettler’s online winkel kun je zelfs muurbeugels en montagestandaards voor je Kettler e-bike vinden.

Waarom kun je me vertrouwen?