Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

62Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

208Verzamelde opmerkingen

Een verende zadelpen is een soort zadelpen die wat meegeeft. Het is niet zo veel “meegeven” als je in een echt volledig geveerde mountainbike zou vinden, maar hij helpt wel schokken en trillingen van het weg- of trailoppervlak op te vangen. De meest voorkomende types worden gemaakt door RockShox en ThudBuster (en ze hebben er hun eigen merknamen voor). Ze zijn er zowel in maten van 27,2 mm diameter als van 31,6 mm diameter, dus zorg dat je de juiste maat krijgt als je frame beide maten accepteert.
Geveerde zadelpen: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste geveerde zadelpen: Onze selectie

Ophangsysteem voor Street Sports en Mountain Biking

Dit product is perfect voor alle straatsporten en mountainbiken. De veerweg is 50 mm en het materiaal van de arm is lichtmetaal. De doelcategorie is alle straatsporten / mtb. De diameter van de draagbuis is 30,9 x 350 mm, met terugslag van 25 mm en met afdekkapje. Het systeem is een parallellogram systeem met messing bus. Het veersysteem is een inwendige spiraalveer met instelbare voorspanning

Kinekt Bodyfloat Zadelpen 21 Aluminium

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Kinekt Bodyfloat zadelpen 2.1 Aluminium is de perfecte manier om je rijervaring te verbeteren. Deze verstelbare zadelpen heeft twee verwisselbare veren in de kleuren grijs met oranje en grijs met paarse streep, en zorgt voor een effectieve isolatie van trillingen, schokken en stoten voor een comfortabele rit met minder vermoeidheid. Hij is ook flexibel en individueel instelbaar, dankzij de verwisselbare veren, zodat je de rijervaring gemakkelijk kunt aanpassen aan jezelf en het terrein waarop je rijdt. Bovendien is deze zadelpen geschikt voor zowel fietsen, e-bikes, snelle e-bikes (s-pedelecs) als sportfietsen – zo wordt fietsen een plezierige ervaring, waar je ook rijdt.

LS LETONG SINIAN Geveerde zadelpen

Deze premium kwaliteit zadelpen van LS Letong Sinian is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is voorzien van een spiraalveer met een totale veerweg van 40 mm. Hij biedt een instelbare en comfortabele vering voor lichaamsgewichten van 65 – 150 kg, waardoor de wervelkolom aanzienlijk wordt ontlast. De voorspanning van de verende zadelpen is onderaan gemakkelijk instelbaar met een m6 inbusbout, waardoor hij ook geschikt is voor hogere gewichten. De demping van onze verende zadelpen is gebaseerd op een stalen veerconstructie, wat betekent dat in tegenstelling tot elastomeren die hard worden bij kou, de volledige werking zomer en winter gegarandeerd is. Mocht je niet 100% tevreden zijn met je nieuwe “LS Letong Sinian gemaakte zadelpen”, stuur hem dan gewoon binnen 30 dagen terug en we geven je je geld terug – zonder mitsen en maren.

Geveerde zadelpen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten verende zadelpennen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen verende zadelpennen, de spiraalveer en de luchtveer. De meest voorkomende soort is een zadelpen met spiraalveer, die stalen of titanium spoelen gebruikt om schokken van oneffenheden in de weg op te vangen. Je vindt ze zowel op veel instapfietsen als op duurdere modellen zoals Colnago’s C59 Disc (hieronder afgebeeld). Spiraalveren vragen geen onderhoud, maar ze hebben minder veerweg dan hun luchtgeveerde tegenhangers, wat betekent dat je meer hobbels in je rit zult voelen. Luchtgeveerde palen gebruiken een interne kamer gevuld met gas onder druk om trillingen op te vangen tijdens het rijden over ruwe wegen of paden. Dit maakt een veel grotere veerweg mogelijk zodat rijders minder schokken ondervinden bij het raken van kuilen en andere obstakels onderweg – perfect als je in de buurt van kasseien woont. Ze hebben ook de neiging betere prestaties te leveren bij hogere snelheden, omdat er geen weerstand is van bewegende delen zoals bij een traditionele vork, wanneer die bij remkrachten in zijn uitsteeksels samendrukt. Maar omdat deze veringen steunen op samengeperste gassen in plaats van op vast materiaal zoals metalen spiralen, moeten ze regelmatig, om de paar maanden, met stikstof worden bijgevuld, afhankelijk van hoe vaak je ermee rijdt; anders kunnen ze door lekkage als gevolg van slijtage in de loop van de tijd wat aan doeltreffendheid inboeten (

De kwaliteit van een verende zadelpen wordt bepaald door de soort en het aantal veren, en ook door hun grootte. Een goede verende zadelpen zal minstens twee veren hebben (een voor en een achter) om oneffenheden tijdens je rit te helpen opvangen. Hij moet ook verstelbaar zijn, zodat je hem nauwkeurig kunt afstellen op verschillende rijomstandigheden of persoonlijke voorkeur.

Wie moet een verende zadelpen gebruiken?

Iedereen die zijn prestaties op de fiets wil verbeteren. Als je een efficiëntere pedaalslag wilt, een betere krachtoverbrenging en meer comfort, dan is dit iets voor jou. Hij is ook geweldig als je huidige zadelpen betere tijden heeft gekend of misschien niet meer bij je frame-ontwerp past? Het mooie van een verende zadelpen is dat ze gemakkelijk in te stellen zijn en door iedereen gebruikt kunnen worden, van beginners tot professionele renners.

Op basis van welke criteria moet je een verende zadelpen kopen?

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een verende zadelpen is je budget. Ga voor de beste Suspension Seat Post die je je kunt veroorloven, maar zorg ervoor dat hij niet boven je draagkracht ligt. De prijs is een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste product, want kwalitatief goede suspensi op zadelpennen zijn meestal duur en goedkope hebben de neiging producten van lage kwaliteit te zijn. Hij moet ook passen bij je gewicht – ben je te zwaar of te licht voor dit type zadelpen, dan gaat hij waarschijnlijk eerder stuk dan verwacht .

Ga na of de verende zadelpen compatibel is met je verende voorvork. Is dat niet het geval, koop die zadelpen dan niet. Kijk ook zeker hoeveel veerweg een bepaald model heeft en wat voor veermechanisme erop gebruikt kan worden (lucht of spiraal).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een verende zadelpen?

Voordelen

Een verende zadelpen is een geweldige manier om het rijgedrag van je fiets soepeler te maken. Hij geeft je meer controle over hoeveel beweging er in het zadel zit, en helpt ook schokken te absorberen van oneffenheden op ruwe wegen of paden. Dit kan rugpijn helpen voorkomen voor rijders die elke dag lange uren op hun fiets doorbrengen.

Nadelen

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van een verende zadelpen. Ten eerste hebben ze de neiging zwaarder te zijn dan niet-geveerde zadelpennen en kunnen ze onnodig gewicht aan je fiets toevoegen. Ten tweede maakt de extra buiging in het frame het je moeilijker om nauwkeurige metingen te doen bij het instellen van je zadelhoogte en setback (de afstand tussen waar de trapas op je crankstel zit). Ten derde vinden sommige mensen het niet prettig dat hun fiets geen “meegeeft” of beweegt; als je ooit op een old school stijve mountainbike gereden hebt, zal dit je misschien helemaal niet storen, maar anderen geven misschien de voorkeur aan meer flexibiliteit van hun rit. Tenslotte kosten de meeste verende zadelpennen aanzienlijk meer geld dan standaard modellen, dus houd daar ook rekening mee.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • TMARS
  • DDH
  • DSJGVN

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Geveerde zadelpen in onze review kost ongeveer 9 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 105 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies