
Onze selectiecriteria
Welkom bij onze Grote skihelm met vizier test 2023. Hier stellen we alle skihelmen met vizier voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste skihelm met vizier voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een skihelm met vizier wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort
- Skihelmen zijn waarschijnlijk het belangrijkste deel van je uitrusting op de piste om je persoonlijke veiligheid te garanderen. Je kunt ze nu krijgen in een verscheidenheid van stijlen en prijzen die passen bij je individuele behoeften.
- In principe zijn skihelmen onder te verdelen in twee verschillende soorten technologie – in-moulding en hard-shell helmen. Bovendien zijn er nu hybride constructies verkrijgbaar die de voordelen van beide technologieën combineren.
- Helmen kunnen verdeeld worden in klasse A helmen en klasse B helmen. De verschillen zitten in de vorm en het respectieve toepassingsgebied.
Skihelm met vizier test: favorieten van de redactie
Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een skihelm met vizier koopt
Voor welke sport heb ik een skihelm nodig?
Een eerste vereiste voor snowboard- en skihelmen is de best mogelijke bescherming op de piste of in de parken, in het bijzonder het vermogen om stoten te weerstaan. Ze hebben een betere grip, brede, en gewatteerde kinbanden en optioneel een nekband voor optimale pasvorm. Variabele klimaatsystemen maken het mogelijk het hoofd te koelen en te verwarmen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen drie systemen
- Systemen met variabel afsluitbare ventilatieopeningen (schuifsystemen)
- Systemen met uitneembare binnenvoering
- Systemen met Polygiene® technologie, die een reukwerende werking heeft
Welke helmklasse is geschikt voor mij?
- Helmen van klasse A
Klasse A-helmen verwijzen naar helmen met volledige schaal. Ze zijn geschikt voor rijden met hoge snelheid en omsluiten de oren.
- Helmen van klasse B
Klasse B helmen vallen in de categorie halfschaalhelmen. Hun geschiktheid is beperkt tot rijden met matige snelheid. De oren worden niet omsloten door de buitenste schaal van deze skihelmen. In totaal beschermen klasse A skihelmen een groter deel van het hoofd en bieden ze meer stabiliteit.
Daarentegen zijn skihelmen van klasse B voorzien van betere ventilatie en laten ze beter horen.
Welke extra mogelijkheden zijn er?
Welke alternatieven zijn er voor een skihelm met vizier?
Besluit: Welke soorten skihelmen zijn er en welke is geschikt voor jou?
In het algemeen kunnen skihelmen van elkaar onderscheiden worden op grond van twee fabricagetechnieken
- In-moulding helmen
- Hardschalige skihelmen.
De differentiatie betreft vooral het comfort (ventilatie, lichtheid, stabiliteit) en de prijs van het produkt. In het volgende zullen we de verschillende soorten uitleggen, en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen de meest geschikte vizierhelm voor je te vinden.
Wat onderscheidt de In-Moulding skihelm en wat zijn de voor- en nadelen?
In-moulding technologie voor helmen verwijst naar een spuitgietprocédé. De buitenste plastic schaal van de skihelm, die meestal van polycarbonaat of ABS plastic is, is vastgelast aan hard schuim. Deze fabricagetechniek maakt een grotere stabiliteit, lichtheid en duurzaamheid mogelijk.
Wat onderscheidt de hardshell skihelm en wat zijn de voor- en nadelen?
Bij hardshell skihelmen is de buitenste schaal gemaakt van carbon, dat soms versterkt is met Kevlar, of ABS plastic. De binnenschaal is gemaakt van EPS schuim, net als in de integraalhelm, maar deze is niet aan de buitenschaal vastgelijmd. De afzonderlijke schillen bieden ruimte voor doeltreffende ventilatiesystemen.
Hybride constructies zijn nu ook verkrijgbaar. Ze combineren in-mould en hard shell helmen door een harde schaal boven op een in-mould schaal te plaatsen.
Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om skihelmen met vizier te vergelijken en te evalueren
In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om skihelmen met vizier te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en effectief model te kiezen. Samengevat gaat het om de volgende criteria
- Pasvorm en comfort
- Materiaal
- Ventilatie
- Geschikt voor brillen
- wasbare binnenvulling
- Kleur
In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is om een model op basis van de criteria te kopen of niet.
Pasvorm en comfort
De juiste pasvorm is essentieel om een hoog draagcomfort te garanderen. De bekleding van de skihelm moet zich daarom optimaal aan de vorm van het hoofd aanpassen. De meeste helmen bieden de mogelijkheid om de bekleding te verwijderen en schoon te maken. De oorkleppen kunnen bij verschillende modellen ook uitgenomen worden, wat belangrijk is om je aan verschillende temperaturen aan te passen.
De maat is een andere belangrijke factor die de juiste pasvorm en het draagcomfort beïnvloedt. In het algemeen moet het aangepast worden aan de omtrek van het hoofd. Voor tips over het kiezen van de juiste maat en hoe je je hoofdomtrek nauwkeurig kunt meten, kijk je naar de tips aan het eind van het artikel!
Materiaal
Skihelmen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, die verschillende eigenschappen hebben. Goedkopere modellen zijn meestal gemaakt van ABS of polycarbonaat. Duurdere modellen zijn van koolstof of glasvezel gemaakt. ABS en polycarbonaat zijn thermoplasten. Ze hebben een hoge slagvastheid. Maar bij langdurig gebruik verliest de helm aan stevigheid en moet hij dus vaker vervangen worden (om de 3 tot 4 jaar).
Carbon is een van de hightech materialen voor snowboard- en skihelmen. Hij is heel licht en stabiel. Koolstof helmen hebben een lange levensduur en worden gebruikt in skiwedstrijden. Fibreglass maakt indruk door zijn duurzaamheid en de uitstekende technische aspecten van het materiaal. Hij kan schokken en stoten goed opvangen en zo grotere krachten weerstaan.
Ventilatie
De ventilatie van de skihelm is een van de belangrijkste aankoopcriteria. Een slecht ventilatiesysteem kan leiden tot warmteophoping. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Aan de ene kant is er een regelbaar ventilatiesysteem waarmee de helm aan het bijbehorende klimaat kan worden aangepast. Anderzijds is een permanent geïnstalleerd ventilatiesysteem. Idealiter moet de ventilatie van buitenaf regelbaar zijn om aan individuele en situationele behoeften tegemoet te komen.
Compatibiliteit van
de skibril Als je een helm koopt, moet je erop letten dat de skibril bij de helm past. Hij moet zo gekozen worden dat de skibril in de uitsparingen van de skihelm past. Er kan maar een kleine spleet tussen zitten. Dit zorgt voor optimale bescherming tegen kou en wind. Een ander punt is het bandje van de bril.
Je moet erop letten dat het bandje ook in de daarvoor bestemde houder op de achterkant van de helm past. Als je een skihelm met vizier koopt, heb je dit probleem niet. Deze modellen zijn bijzonder geschikt voor mensen die een bril dragen. Het visuele hulpmiddel is beschermd en je bespaart op dure corrigerende brillen. Een ander voordeel van helmen met geïntegreerde vizieren is een beter zicht. De gezichtshoek wordt niet beperkt en het vizier beslaat niet bij vochtig weer of zweet niet zo snel als bij een gewone skibril. De helm met vizier heeft ook een duidelijk voordeel als het erom gaat hem snel te openen. Je hebt maar één hand nodig om hem te openen.
Dit is vooral nuttig bij een ski-helm voor kinderen. Je kunt het vizier snel openen en sluiten zonder hulp van volwassenen en zonder te hoeven rommelen met dikke skihandschoenen. Nadelen ontstaan door de merkbinding en de kras- en stootgevoeligheid van het vizier. Als je het wilt veranderen, moet je gaan voor vizieren die speciaal voor het model gemaakt zijn, en die zijn vaak duurder.
Wasbare binnenvulling
Bacteriën en onaangename geurtjes verzamelen zich vaak in de vulling door zweet, verkeerde opslag en andere factoren. Let er daarom op, als je een skihelm met of zonder vizier koopt, dat de oor- en binnenkussentjes uitneembaar en wasbaar zijn. Een tweede paar pads kan een voordeel zijn. Als het nodig is, vooral op skivakantie, kunnen deze gemakkelijk verwisseld worden, terwijl de andere gewassen worden.
Kleur
Skihelmen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, motieven en ontwerpen. Over het algemeen zijn skihelmen uniseks, zodat ze zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. Ben je op zoek naar ongewone modellen? Neem dan een kijkje op helm-ohren.de! Hier vind je grappige helmen met ertsen, mohawks, haaienvinnen en nog veel meer.
Zorg ervoor dat je skihelm reflectoren heeft, zodat je ook bij slecht weer goed zichtbaar bent. Heb je die niet, dan kun je gemakkelijk en voor heel weinig geld je eigen kopen en aanbrengen.
Wetenswaardigheden over helmen met vizier
Hoe moet een skihelm met vizier passen?
Om de veiligheid en betrouwbaarheid van een skihelm te garanderen, is de juiste pasvorm heel belangrijk. Om de juiste maat te kiezen, moet je je hoofdomtrek kennen.
J
e kunt dit gemakkelijk zelf opmeten met een meetlint door het net boven je wenkbrauwen te plaatsen en het om je hoofd te trekken. De skihelm mag niet wegglijden als je je hoofd beweegt. De kinriem moet idealiter gewatteerd zijn. Hier is een tabel waarmee je gemakkelijk zelf je helmmaat kunt bepalen: T2 Veel modellen worden nu geleverd met verschillende schuimrubberen inzetstukken voor individueel passen.
Om dubbel te controleren zet je gewoon je helm op, laat je de kinband open en schud je je hoofd een beetje heen en weer van boven naar beneden. De helm mag niet wegglijden of speling hebben.
Als de pasvorm niet helemaal perfect is, maar wel de perfecte helm voor je, kun je ook zelf kleine aanpassingen doen. Je kunt de vulling veranderen of, in het ideale geval, heeft de skihelm een verstelwieltje achter op het hoofd. Je kunt ook de kinband eens goed bekijken. Het moet goed gewatteerd zijn. Met een ratelsluiting kun je verdere en fijnere afstellingen maken. Zorg ervoor dat de gesp niet direct onder de kin zit, maar opzij.
Wanneer moet een helm vervangen worden?
Heb je je ooit afgevraagd of een skihelm een houdbaarheidsdatum heeft? Het antwoord is ja. TÜV Süd beveelt aan de helm om de drie tot vijf jaar te vervangen, om veiligheidsredenen. De aanbevolen gebruiksduur kan echter van fabrikant tot fabrikant verschillen Vroeger moest de skihelm beslist vervangen worden na een val – zelfs bij lichte valpartijen! Kleine scheurtjes worden vaak niet direct opgemerkt, maar ze hebben toch invloed op de veiligheid van de helm.
Als je onafhankelijk van een val schade opmerkt, moet je ook de skihelm onmiddellijk vervangen. Tip: Door intense UV-straling kan het materiaal van de helm ook sneller verouderen. Daarom kun je de helm beter niet in direct zonlicht en in grote hitte opbergen. Ook oplosmiddelen zoals verdunners mogen niet gebruikt worden om te reinigen, want ze tasten het plastic aan en verminderen zo de bescherming.
Verder moet je bedenken dat oude skihelmen ver achterlopen in de ontwikkeling van materialen en ventilatie. Nieuwe concepten maken lichtere materialen mogelijk bij de productie van skihelmen en betere, variabele ventilatie. Wie met een oude helm skiet, moet dus vaak comfortnadelen aanvaarden.
Extra tips voor het kiezen van de juiste skihelm
Behalve de criteria voor het kiezen van de juiste skihelm die al in het beslissingsgedeelte vermeld staan, hebben we nog een paar extra tips voor je die vaak verwaarloosd of gewoon vergeten worden.
- Zorg ervoor dat de sluiting van de skihelm gemakkelijk geopend kan worden, zelfs met skihandschoenen aan
- Zorg ervoor dat de skihelm een veiligheidscertificaat heeft.
- Zoek een gewatteerde kinriem
In alle Europese landen bestaat een norm (CE EN 1077) voor de werking en vervaardiging van skihelmen. De helmen worden onderworpen aan een penetratie- of valtest. In het bijzonder worden de volgende factoren gecontroleerd: T3
De nieuwste helmtechnologieën
Sommige fabrikanten bieden nu de mogelijkheid om de binnenbekleding met behulp van een verstelwiel te verstellen. Dit betekent dat de helm op maat gemaakt kan worden voor elke hoofdvorm. Een andere vooruitgang is MIPS. Dit is een veiligheidstechnologie die gebruik maakt van een beweegbare binnenschaal om bij een val de stootkracht op het hoofd af te buigen en zo de gevolgen te beperken.
Bluetooth is een must in de wereld van vandaag – of je nu onderweg bent in de auto of op de piste. Afstanden van honderden meters tussen verschillende skiërs zijn niet langer een probleem en doen geen afbreuk aan de verbinding.