Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

25Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

90Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote muesli test 2023. Hier stellen we alle muesli’s die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste muesli voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je muesli wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Muesli’s zijn geschikt voor iedereen. Ze bieden je elke dag een nieuwe smaakervaring en er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Je kunt je muesli zo gevarieerd maken als je zelf wilt.
 • Het voordeel van muesli’s is dat ze een ideaal begin van de dag vormen, want ze voorzien je lichaam van belangrijke voedingsstoffen en houden je echt vol en energiek.
 • Er zijn grote prijsverschillen, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Natuurlijk spelen ook de ingrediënten van de muesli’s een belangrijke rol, maar dit betekent niet dat goedkope muesli’s minderwaardig zijn. Over het algemeen kun je zelfs muesli’s vinden voor minder dan een euro.

Muesli: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je muesli koopt

Voor wie zijn muesli’s geschikt?

In principe zijn muesli’s geschikt voor iedereen. Of je nu de creatieve ontbijter bent die liever zelf muesli maakt, de voedingsbewuste die de voorkeur geeft aan een gezonde en voedzame muesli, of een absolute fijnproever die niet zonder chocolade kan – muesli’s zijn er in ontelbare variaties en smaken.

Mueslis bieden je elke dag een nieuwe smaakervaring en er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Je kunt je muesli zo gevarieerd maken als je zelf wilt.

Wat zijn de voordelen van muesli’s?

Mueslis zijn de ideale start van de dag, want ze voorzien je lichaam van belangrijke voedingsstoffen en houden je vol en energiek. Met een muesli begin je de dag fit en energiek. Het biedt je elke dag een nieuwe smaakervaring en je kunt er fantasievol mee variëren.

De basisingrediënten van de meeste muesli’s zijn graanvlokken, noten, zaden en gedroogde vruchten. Granen en gedroogde vruchten leveren belangrijke vitamines en mineralen en ook veel vezels. Ze zorgen zo voor langdurige verzadiging en voorkomen vermoeidheid. Noten en zaden leveren ook waardevolle onverzadigde vetzuren.

Maar veel muesli’s bevatten ook toegevoegde suiker. Hoewel dit snel energie geeft, zorgt het ervoor dat de bloedsuiker snel daalt en je snel uitgehongerd raakt. Om dit tegen te gaan, is het nuttig om je muesli eens goed te bekijken. Hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten in muesli zijn gezond en kunnen zonder aarzeling gegeten worden.

Müsli in Schale mit Glas Milch auf Holztisch

Een muesli van hoge kwaliteit is de ideale start van de dag. Het vult je en voorziet je lichaam van belangrijke voedingsstoffen. (Foto: Bru-nO / pixabay.com)

Wat is de prijs van mueslis?

Er zijn grote prijsverschillen, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Je kunt er zelfs muesli’s krijgen voor zo weinig als een euro. Het hangt allemaal af van de grootte en inhoud van de muesli. Over het algemeen zijn goedkope muesli’s niet noodzakelijk van mindere kwaliteit. Je moet er op letten dat de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn en dat er geen suiker aan de muesli is toegevoegd.

Wat is een basis muesli?

Basis muesli’s zijn een prachtige basis om je muesli te verfijnen. Hier kun je je uitleven en de meest creatieve muesli’s mixen.

Basis muesli’s zijn bijzonder geschikt voor creatieve ontbijtliefhebbers die liever hun eigen muesli mix maken, maar mensen die hun muesli liever puur genieten willen ook niet zonder hun basis muesli. Een pure muesli biedt je elke dag een individuele smaakervaring, die je precies kunt aanpassen op de manier die het beste bij je past.

Het voordeel van zelfgemaakte muesli’s is dat je precies op de hoogte bent van de ingrediënten van je persoonlijke muesli. Je kent de ingrediënten en de precieze hoeveelheid suiker in je muesli.

Je kunt je eigen creatiekruiden met verschillende verse of gedroogde vruchten, honing, noten of zaden. Zo smaakt je muesli elke dag een beetje anders en zal hij nooit een saaie smaak krijgen.

Mueslis voorzien je lichaam ’s morgens vroeg van belangrijke vezels, vitaminen en mineralen, die je lang vol en energiek houden.

Vooral basis muesli’s, die meestal geen toegevoegde suiker bevatten, zijn een gezonde en voedingsrijke traktatie voor ’s morgens.

Wat is Bircher Muesli?

De klassieker die niet veelzijdiger kan zijn. De klassieker onder de muesli’s smaakt buitengewoon gezond en is in een paar stappen klaar om van te genieten. Week de ingrediënten een nacht en voeg de volgende ochtend verse appels en noten toe. Geen andere muesli is zo eenvoudig en lekker.

Al meer dan een eeuw maakt de beroemde Bircher muesli deel uit van een bewust voedingspatroon. Het originele dieetvoedsel, beroemd gemaakt door een Zwitserse arts, bevat niet alleen talrijke voedingsstoffen, maar helpt ook om de dag goed te beginnen. Een goede Bircher Muesli bevat heilzame havervlokken, verse sappige appels en knapperige hazelnoot- en amandelpitten. Deze combinatie maakt Bircher muesli tot een echte traktatie.

Bircher muesli is bijzonder geschikt voor werkende mensen en mensen die ’s morgens niet veel tijd hebben.

Je kunt elke dag een andere Bircher muesli mix voor jezelf samenstellen en er dag na dag van genieten zonder dat het saai smaakt.


Wat is dieet muesli?

Voor iedereen die bewust wil eten en niets tekort wil komen. Veel dieetbewuste mensen willen niet zonder hun heerlijke muesli. Zogenaamde dieetmuesli’s dienen als alternatief voor gewone muesli’s.

Deze soort muesli bevat vaak geen toegevoegde suiker en hecht veel waarde aan geselecteerde ingrediënten. Dieetmuesli’s zorgen voor langdurige verzadiging en geven je lichaam ’s morgens belangrijke voedingsstoffen, die het dringend nodig heeft na de slaap of een zware dag.

Dieet muesli’s ondersteunen je voeding en stellen je in staat de dag bewust en vitaal te beginnen. Er zijn talloze dieetmuesli’s, die allemaal een ander effect hebben op je welzijn en je lichaam. Of ze helpen je zuiveren, afvallen of ondersteunen gewoon een gezonde voeding. Maar niet elke dieetgraansoort is even geschikt voor elke consument.

Wat gezond is, is in de eerste plaats wat natuurlijk is en zo weinig mogelijk kunstmatig toegevoegde suiker bevat. Door hun geselecteerde ingrediënten bevatten gezonde muesli’s goede en langzaam verteerbare koolhydraten die je lichaam langdurig energie geven.

Daarom moet je altijd letten op de kwaliteit en de herkomst van je muesli, want dat heeft weer een grote invloed op het effect van de ingrediënten op je lichaam.

Intussen worden dieet muesli’s steeds populairder. Om je een kort overzicht te geven van dieet muesli’s, wil onze redactie je graag laten kennismaken met enkele dieet muesli soorten.

Dieet muesli’s die superfoods bevatten, behoren tot de echte helpers voor je gezondheid en welzijn. Chia zaden, lijnzaad, veenbessen en goji bessen zijn zogenaamde superfoods die een breed scala aan voedingsstoffen bevatten. Het is dan ook duidelijk dat voedingsbewuste mensen zich steeds meer wenden tot de nieuwe trend die rond superfoods draait.

Een groot aantal muesli-fabrikanten produceert al muesli’s met minder suiker, die door de consument steeds meer gewaardeerd worden. Bovendien is er momenteel een grote vraag naar zowel volkoren als vezelrijke muesli’s, omdat voedingsbewuste muesli-eters het effect van vezelrijke muesli’s kennen en ze ook gebruiken.

Zelfs glutenvrije muesli’s zijn al goed ingeburgerd en worden steeds vaker geconsumeerd.

Detox muesli’s begeleiden je tijdens een detox kuur of zijn een gezond alternatief voor gewone muesli’s. Ze bevatten minder suiker, maar zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Detox muesli’s bestaan hoofdzakelijk uit pseudo-granen zoals teffvlokken, quinoa en amaranth en ondersteunen de ontgifting al ’s morgens.

Welke dieet muesli’s zjin er?

Er zijn nu veel gezonde muesli’s om uit te kiezen die ons lichaam fit en vitaal houden en onze energiereserves voorzien van belangrijke voedingsstoffen.

Zo behoren superfoods tot de echte helpers voor je gezondheid en welzijn. Chia zaden, lijnzaad, veenbessen en goji bessen zijn zogenaamde superfoods die een groot aantal voedingsstoffen bevatten. Het is dan ook duidelijk dat superfood muesli’s erg populair zijn.

Een groot aantal muesli-fabrikanten produceert al muesli’s met minder suiker, die door de consument steeds meer gewaardeerd worden.

Bovendien is er momenteel een grote vraag naar volkoren en vezelrijke muesli’s, omdat voedingsbewuste muesliliefhebbers de effecten van vezelrijke muesli’s kennen en ze ook gebruiken. Zelfs glutenvrije muesli’s zijn al goed ingeburgerd en worden steeds vaker geconsumeerd.

Detox muesli’s begeleiden je tijdens een detox kuur of zijn een gezond alternatief voor gewone muesli’s. Ze bevatten minder suiker, maar zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Detox muesli’s bestaan hoofdzakelijk uit pseudo-granen zoals teffvlokken, quinoa en amaranth en ondersteunen je ontgifting al ’s morgens.

Wat is vruchtenmuesli?

Hou je van je muesli echt fris en fruitig? Dan is vruchtenmuesli ideaal voor jou.

Of je nu de voorkeur geeft aan bessen, appels, vijgen of sultana’s – er zijn allerlei heerlijke fruitige muesli’s boordevol gedroogd fruit. Hun gedroogde vruchten maken van deze muesli soort een echte traktatie. Vruchtenmuesli’s worden gekenmerkt door hun hoge fruitgehalte, wat deze muesli’s tot een ideale begeleider van een gezond ontbijt maakt.

De smakelijke gedroogde vruchten zitten barstensvol vitaminen, vezels en mineralen. Vruchtenmuesli’s zijn niet alleen een goede bron van energie, maar ook een ideaal ontbijt voor een gezonde start van de dag. Door hun verschillende ingrediënten geven vruchtenmuesli’s langdurige verzadiging en zijn ze een echte opkikker ’s morgens.

Vruchtenmuesli’s zijn zeer gevarieerd van smaak. Er zijn vruchtenmuesli’s die in de zomer je ideale ontbijtgenoot zijn en sommige die je in de koude wintermaanden zullen verleiden. Exotische melanges met tropische vruchten of muesli’s met een heerlijke mix van bessen – er is een muesli voor elke smaak.

Als je een echte fijnproever bent die de juiste pit in je muesli nodig heeft, dan raden we je aan om voortaan naar vruchtenmuesli’s te grijpen.

Wat is fitness muesli?

De ideale muesli voor alle sportieve genieters. Wil je je spiergroei ondersteunen met een gezonde voeding? Dan moet je beslist muesli’s kiezen die optimaal aan je behoeften voldoen.

Fitness muesli’s zijn speciaal bedoeld voor mensen die trainen en een bewust dieet volgen. Of je nu aan kracht- of duursport doet, als fitnessliefhebber heb je een speciale muesli nodig die je lichaam van energie voorziet en je lang vult.

Fitness muesli’s geven je voldoende eiwitten om je spieren op te bouwen en te onderhouden. De meeste fitness muesli’s bevatten weinig koolhydraten om je ideaal voor te bereiden op je training of om je aan te sterken na een zware training. Je kunt lang zoeken naar verborgen suiker in je fitness muesli, want deze soort muesli is een echte traktatie, alleen al dankzij de natuurlijke fructose.

Maar niet elke fitness muesli is even geschikt voor elke atleet. Wat gezond is, is in de eerste plaats wat natuurlijk is en zo weinig mogelijk kunstmatig toegevoegde suiker bevat.

Er is nu een grote verscheidenheid aan muesli’s voor sporters. Dit maakt het moeilijk om de juiste fitness muesli voor je behoeften te vinden. Om de juiste muesli voor je individuele behoeften te vinden, heeft onze redactie de 5 belangrijkste fitness muesli’s op een rijtje gezet.

Figuur-geschikte muesli’s en calorie-arme muesli’ s zijn ideaal voor jou als je graag bewust en gezond eet. Deze soorten muesli zijn rijk aan vezels en houden je fit en vitaal. Daarom zijn deze twee muesli’s geschikt voor alle sporters voor wie een gevarieerde en evenwichtige voeding belangrijk is.

Zoals de meeste fitness muesli’s bevatten proteïne muesli’s veel eiwit. Of je nu traint of je energiereserves weer wilt opladen, eiwitmuesli’s zijn speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van atleten en figuurbewuste mensen te voldoen. Je spieren zullen je dankbaar zijn.

Koolhydraatarme muesli ’s bevatten weinig koolhydraten en voorzien je lichaam van hoogwaardige eiwitten. Koolhydraatarme muesli’s zijn niet alleen ideaal voor fitness-liefhebbers, maar ook voor wie de voorkeur geeft aan een gevarieerde en koolhydraatarme voeding.

Paleo muesli’s zijn perfect voor iedereen die het zogenaamde “steentijddieet” volgt. De bedoeling is om zo oorspronkelijk mogelijk te eten. Dienovereenkomstig omvat Paleo alle onbewerkte en voedingsrijke voedingsmiddelen.

Paleo muesli’s zijn daarom vrij van graanproducten, maar rijk aan hoogwaardige, smakelijke noten en zaden. Paleo muesli’s zijn ook ideaal voor alle muesliliefhebbers die de voorkeur geven aan een koolhydraatarm dieet.

Produktbild Müsli

Fitness muesli’s bevatten meestal weinig koolhydraten, alleen natuurlijke suiker en voorzien je lichaam van hoogwaardige eiwitten.

Wat is krokante muesli?

Een krokante basis ontmoet aromatisch genot. Hou je niet van de gebruikelijke muesli’s? Dan moet je aromatische krokante mueslis proberen. Knapperige muesli’s overtuigen met hun knapperige basis en de in honing gebakken havervlokken maken van je muesli iets heel bijzonders. Deze heerlijke basis geeft krokante muesli’s de juiste bite en hun fijne, typische aroma.

Knapperige muesli’s, ook wel granola genoemd, bieden je een heerlijke afwisseling. Hun stevigheid en knapperige basis maken ze tot een heerlijke ochtendtraktatie. Voeg noten, vruchten en andere ingrediënten aan je muesli toe om hem te verfijnen en aan je persoonlijke smaak aan te passen.

Knapperig genieten is de hoogste prioriteit voor krokante muesli’s. Eersteklas havervlokken worden zachtjes in biologische honing gebakken tot ze knapperig zijn en geven deze soort muesli een aangenaam zoet aroma. De toegevoegde noten maken dit knapperige ensemble tot een ware ontbijtervaring. Wie kan dat weerstaan?

Wat is chocolade muesli?

Chocolade muesli’s doen je hart sneller kloppen. Ben jij een van die mensen voor wie een ochtend zonder chocolade geen echte ochtend is? Chocolade muesli’s bieden je ’s morgens de ultieme chocolade-ervaring. Je kunt kiezen uit witte, melk of pure chocolade, of gewoon alle drie de heerlijke soorten aan je persoonlijke muesli toevoegen.

Chocolade muesli’s smaken onmiskenbaar aromatisch en hebben precies de juiste bite. De keuze aan chocolade muesli’s is zeer gevarieerd, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de heerlijke, delicate chocoladesmaak die je ’s morgens verleidt. De fijnste cacao, chocoladesnippers die smelten op de tong en knapperige chocolade crunchies klinken als de hemel.

Wij vinden dat chocolade muesli’s aan hoge eisen moeten voldoen. Daarom moeten ze alles combineren wat belangrijk is voor een goed afgeronde chocoladetraktatie.

De perfecte chocolademuesli moet dus niet te zoet of te wrang zijn, niet te veel of te weinig chocolade bevatten, maar precies smaken zoals wij zelfbenoemde chocoholics het lekker vinden.

Wat is kindermuesli?

Kindermuesli’s zijn ontwikkeld om aan de speciale behoeften van kinderen te voldoen. Ze moeten gezond zijn voor je kind en tegelijk lekker smaken. Kindermuesli’s bieden het ideale ontbijt voor je kleintjes. Om ’s morgens goed voorbereid aan de dag te beginnen, moet je kind alleen geselecteerde en hoogwaardige ingrediënten eten.

Met een muesli voor kinderen begint je kind de dag vol en vol energie. Alleen hoogwaardige muesli’s met verse ingrediënten geven je kind een bijzonder hoge hoeveelheid van de voedingsstoffen die het dagelijks nodig heeft.

Besluit: Welke soorten muesli zijn er en welke is geschikt voor jou?

Wanneer is een basis muesli de juiste keuze voor jou?

Voor creatieve ontbijters die hun muesli liever zelf verfijnen. Een basis muesli is ideaal voor je als je liever je eigen individuele muesli samenstelt of er op zichzelf van geniet.

Een basis muesli biedt je elke dag een nieuwe smaakervaring en er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Je kunt je muesli zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Als je je basis muesli liever met vers fruit eet, is een muesli met een mengsel van vlokken en zaden de juiste energiebron voor jou.

Trockenes Müsli aus Glasbehälter

Met een basis muesli kun je je muesli afwisseling geven en elke dag creatief zijn. (Foto: Tabeajaichhalt / pixabay.com)

Wat zijn de voordelen van een basis muesli?

De basis muesli is de ideale start van de dag, zowel puur als individueel verfijnd. Met een basis muesli begin je de dag fit en energiek. Het biedt je elke dag een nieuwe smaakervaring en je kunt er fantasievol mee variëren. De pure muesli klassieker smaakt niet alleen heerlijk, hij bevat meestal ook geen toegevoegde suiker omdat het gedroogde fruit wordt weggelaten.

Je kunt elke dag je eigen persoonlijke muesli creatie mixen zoals je wilt, met vers fruit, honing, noten, zaden of gedroogd fruit. Muesli’s voorzien je lichaam vroeg in de ochtend van belangrijke vezels, vitaminen en mineralen, die je lang vol en energiek houden.

Wanneer is een Bircher Muesli de juiste keuze voor jou?

Bircher muesli is heerlijk veelzijdig en valt op door zijn heilzaamheid.
Het Zwitserse origineel is het perfecte ontbijt voor werkende mensen en mensen die ’s morgens niet veel tijd hebben. De ingrediënten worden een nacht geweekt en de volgende ochtend met appels en noten verfijnd. Je heerlijke muesli is klaar om mee te nemen, waar je ook heen gaat.

Het oorspronkelijke dieetvoedsel van Dr. Bircher-Benner bestaat uit havervlokken die een nacht geweekt worden en met citroensap en melk gemengd worden. Vlak voor het serveren wordt een appel door de muesli geraspt. Er is geen betere manier om ’s morgens de dag te beginnen.

Wat zijn de voordelen van Bircher muesli?

Bircher muesli biedt een unieke smaak en kan naar eigen smaak aangepast worden. Het maakt al meer dan honderd jaar deel uit van een gezond dieet en voorziet je ’s morgens van de nodige vezels en mineralen om je veel energie te geven en je lang vol te houden.

Niet alleen havervlokken horen in een goede Bircher muesli, maar ook verse sappige appels en hoogwaardige hazelnoot- en amandelpitten. Appels zitten barstensvol vitaminen, kalium, natrium, magnesium, calcium en ijzer, en ook noten hebben veel te bieden. Ze zijn rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten, vezels en gezonde vetten.

De verschillende bereidingswijzen van Bircher Muesli maken dat je ontbijt nooit saai zal zijn.

In combinatie met melk, sap of yoghurt wordt de veelzijdigheid van het product uitgebreid en ontstaan er smakelijke variaties voor elke dag uit het oorspronkelijke recept volgens Dr. Bircher-Benner.

Wanneer is een dieet muesli de juiste keuze voor jou?

Je beschrijft jezelf als voedingsbewust en wilt geen muesli’s eten die vol suiker zitten?

Dan zijn dieetmuesli’s ideaal voor jou. Je eet in je dagelijks leven al heel bewust en gezond en denkt niet veel aan toegevoegde suiker. Dieetmuesli’s bieden je geselecteerde, hoogwaardige ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. Zo krijg je ’s morgens belangrijke vitamines en vezels binnen.

Maar niet elke dieet muesli is even geschikt voor elke consument. Wat gezond is, is in de eerste plaats wat natuurlijk is en zo weinig mogelijk kunstmatig toegevoegde suiker bevat.

Wat zijn de voordelen van dieetmuesli?

Dieetmuesli’s helpen je de dag fit en energiek te beginnen. Door hun geselecteerde ingrediënten bevatten gezonde muesli’s goede en langzaam verteerbare koolhydraten die je lichaam langdurig energie geven.

Elke dieetgranen heeft zijn eigen effect op je welzijn en je lichaam. Of ze helpen je om te zuiveren, gewicht te verliezen of gewoon om gezond te eten. Ze hebben echter één ding gemeen: ze zijn toegesneden op de behoeften van figuurbewuste mensen.

Daarom raden we je aan altijd volkoren muesli te kiezen of muesli die natuurlijk en minder bewerkt is, zoals biologische muesli. Dit betekent dat je muesli’s moet vermijden die te gezoet zijn, want die bevatten vooral toegevoegde suiker.

Wanneer is vruchtenmuesli de juiste keuze voor jou?

Als je ’s morgens belangrijke vitaminen, vezels en mineralen wilt binnenkrijgen zonder aan goede smaak in te boeten, is vruchtenmuesli de juiste keuze voor jou.

Of je nu de voorkeur geeft aan bessen, appels, vijgen of sultana’s – er zijn veel muesli’s van hoge kwaliteit met gedroogde vruchten. Vruchtenmuesli’s zijn vooral aan te bevelen voor voedingsbewuste fijnproevers.

Wat zijn de voordelen van vruchtenmuesli?

 • Ideaal om je batterijen op te laden
 • Heerlijk fruitig
 • Een gezond begin van de dag
 • Een opkikkertje
 • Een grote traktatie
 • Talrijke gedroogde vruchten

Fruit muesli’s worden gekenmerkt door een hoog fruitgehalte en volkoren producten. De smaak en de variëteit van de vruchten staan bij deze soort muesli op de eerste plaats.

Mueslis geven het lichaam vroeg in de ochtend belangrijke vezels, vitamines en mineralen, die ons lang vol houden en ons energie geven voor de dag. De meeste vruchtenmuesli’s bevatten geen toegevoegde suiker. Hun zoetheid komt uitsluitend van de talrijke gedroogde vruchten.

De meeste koolhydraten uit granen worden door ons lichaam langzamer verbruikt dan suiker, waardoor de energie langer wordt vastgehouden. Dit op zijn beurt maakt vruchtenmuesli’s zo populair bij mensen die een dieetbewuste levensstijl volgen.

Wanneer is een fitness muesli de juiste keuze voor jou?

Doe je graag aan lichaamsbeweging? Of het nu kracht- of duursport is, als fitnessliefhebber heb je een speciale muesli nodig die afgestemd is op je behoeften.

Fitness muesli’s geven je veel eiwitten om je spieren op te bouwen en te onderhouden, en ze zijn ook koolhydraatarm. Je kunt lang zoeken naar verborgen suiker in je fitness muesli, want deze muesli’s zijn een echte traktatie, alleen al dankzij de natuurlijke fructose.

Wat zijn de voordelen van fitness muesli?

Fitness muesli’s geven je een goed begin van de dag met belangrijke eiwitten, vezels en vitaminen.

Fitness muesli’s bevatten hoogwaardige eiwitten, die belangrijk zijn voor het behoud en de opbouw van spieren. Om je fit en vol energie te laten voelen, bevatten deze muesli’s alle belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft voor elke soort inspanning. Maar de smaak gaat daarbij niet verloren. Je muesli is nog steeds heerlijk en voorkomt vermoeidheid.

Fitness muesli’s zijn bij uitstek geschikt voor sporters en ondersteunen je daarom vóór de training door je lichaam hoogwaardige eiwitten te geven, ze garanderen een optimale regeneratie na de training en geven je een vol gevoel zonder je maag te belasten.

Er zijn speciale muesli’s voor atleten die de training ondersteunen. Afhankelijk van de soort sport die je beoefent, zijn er muesli’s met verschillende smaken om aan je behoeften te voldoen.

Of je nu veel koolhydraten nodig hebt voor een inspannende training of veel eiwitten en vezels, je vindt vast je persoonlijke sportmuesli.

Wanneer is een krokante muesli de juiste keuze voor jou?

Moe van het eten van saaie muesli’s? Knapperige mueslis, ook wel granola genoemd, bieden je een heerlijke afwisseling. Hun stevigheid en knapperige basis maken ze tot een heerlijke ochtendtraktatie. Voeg noten, vruchten en andere ingrediënten aan je muesli toe om hem te verfijnen en aan je persoonlijke smaak aan te passen.

Wat zijn de voordelen van crunchy muesli?

Met crunchy muesli kun je de dag met plezier beginnen. Muesli’s voorzien je lichaam ’s morgens vroeg van belangrijke vezels, vitaminen en mineralen, die je lang vol houden en je energiereserves voor de dag weer aanvullen.

Het zijn niet alleen de belangrijke voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen in krokante muesli’s, maar ook het krokante genot. Eersteklas havervlokken worden zachtjes in biologische honing gebakken tot ze knapperig zijn.

Krokante muesli’s smaken onmiskenbaar aromatisch en toegevoegde noten ronden het krokante geheel af. Knapperige muesli’s zijn er in allerlei soorten. Probeer eens een koekje of noten muesli.

Wanneer is een chocolade muesli de juiste keuze voor jou?

Kun je niet genoeg krijgen van chocolade? Chocolade muesli’s bieden je ’s morgens de ultieme chocolade-ervaring. Als je een echte chocoladeliefhebber bent, is een chocolade muesli het ideale ontbijt voor jou.

Kies uit witte, melk of pure chocolade of combineer gewoon alle drie de heerlijke soorten in je persoonlijke muesli.

Wat zijn de voordelen van chocolade muesli?

Kun je het weerstaan? Chocolade muesli’s smaken onmiskenbaar aromatisch en hebben precies de juiste bite. De keuze aan chocolade muesli’s is zeer gevarieerd, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de heerlijk delicate chocoladesmaak die je ’s morgens verleidt.

De fijnste cacao, chocoladesnippers die smelten op de tong en knapperige chocolade crunchies klinken als de hemel.

Al ’s morgens voorziet je chocolade muesli je van belangrijke voedingsvezels, vitaminen en mineralen die je lang vol en energiek houden.

Wanneer is een muesli voor kinderen de juiste keuze?

Wil je dat je kind gezond en evenwichtig eet? Dan zijn kindermuesli’s het ideale ontbijt voor je kleintje. Om goed voorbereid aan de dag te beginnen, moet je kind alleen geselecteerde, hoogwaardige ingrediënten eten. Met een muesli voor kinderen begint je kind de dag vol en vol energie.

Door hun geselecteerde ingrediënten bevatten hoogwaardige muesli’s goede en langzaam verteerbare koolhydraten die het lichaam van je kind langdurig energie geven.
Doe iets goeds voor je kind en voorzie het van de beste kindermuesli.

Wat zijn de voordelen van muesli voor kinderen?

Het smaakt bijzonder lekker en is gezond. Kindermuesli geeft je kind ’s morgens belangrijke vezels, vitaminen en mineralen. Maar dat niet alleen, het smaakt ook buitengewoon lekker en komt meestal zonder toegevoegde suiker.

Vooral kinderen moeten zich ’s morgens versterken om nieuwe uitdagingen aan te kunnen. Muesli’s die speciaal ontwikkeld zijn voor de behoeften van kinderen zijn de ideale basis voor een evenwichtig en gezond ontbijt.

Aankoopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om muesli’s tevergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om muesli’s te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald product geschikt voor je is of niet.

Samengevat zijn dat:

 • Kwaliteit
 • Proef
 • Calorieën

In de volgende paragrafen lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de muesli speelt een belangrijke rol bij de aankoop. De ingrediënten moeten gevarieerd zijn en van de best mogelijke kwaliteit. Muesli’s zonder toegevoegde suiker, zoals veel muesli’s, zijn erg gezond en bijzonder populair bij voedingsbewuste muesli-kenners.

Smaak

Er zijn nu ontelbare soorten muesli op de markt. Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke muesli’s, raad ik je aan te kiezen voor een basis muesli of Bircher muesli. Als je op zoek bent naar een zoete muesli, zijn fruit-, chocolade- of krokante muesli’s aan te bevelen.

Als je liever gezond en bewust eet of een intolerantie hebt, zijn dieet- of fitnessmuesli’s je ideale metgezel voor een goed begin van de dag.

Calorieën

Het caloriegehalte varieert sterk, afhankelijk van welke muesli je kiest. Als je de voorkeur geeft aan muesli zonder toegevoegde suiker, bespaar je jezelf heel wat calorieën.

Door de natuurlijke zoetheid van de gedroogde vruchten is de muesli al vanaf de grond gezoet. Men mag echter niet vergeten dat veel muesli’s veel calorieën bevatten, dus ze moeten met mate gegeten worden.

Wist je dat er geweldige doe-het-zelf recepten zijn voor krokante muesli?

Als je industriële suiker wilt vermijden, maar toch de heerlijke crunch in je muesli niet wilt missen, kun je je eigen krokante muesli maken. Je vindt veel gezonde recepten voor granola’s op het internet.

Wetenswaardigheden over muesli

Muesli is een bereiding van havervlokken en andere graanproducten en fruit of gedroogd fruit, die gewoonlijk bij het ontbijt gegeten wordt met melk, sojamelk, yoghurt of vruchtensap.

In de handel verwijst de term muesli meestal naar kant-en-klare mengsels van ontbijtgranen, granen, sultana’s, gedroogde vruchten en noten. Ze zijn vaak verrijkt met extra vitaminen en mineralen.

De zogenaamde ontbijtgranen behoren tot de meest verrijkte voedingsmiddelen, zo bleek uit een studie van het project Building a Swiss Nutritional Database. Ze tellen daarom als functionele voeding.

Volgens Stiftung Warentest bestonden de “vruchten” van de meeste kant-en-klare muesli’s in 2006 hoofdzakelijk uit sultana’s, die goedkoop en zoet zijn. Krokante muesli bevat een aanzienlijke hoeveelheid suiker.

Geschiedenis van muesli

We hebben de Zwitserse arts Dr. Maximilian Bircher-Benner te danken aan de heerlijkste van alle ontbijtvariaties. In het begin ging het echter minder om genieten en meer om een evenwichtige voeding.

Over de oorsprong van muesli: Als we de geschiedenis mogen geloven werd een oermengsel van granen al in de Bijbel genoemd als een bevredigende maaltijd, en volgens de laatste bevindingen is er bewijs dat mensen zo vroeg als de steentijd zelf een soort muesli maakten.

Laten we teruggaan naar Dr. Bircher Benner. De muesli die we vandaag graag als ontbijt eten werd uitgevonden door de Zwitserse arts Dr. Bircher-Benner. Het begon allemaal in Zwitserland, toen de arts en voedingshervormer Maximilian Oskar Bircher-Benner op een alpenweide vermaakt werd door een melkmeisje. volgens

ontdekte hij zijn appeldieet tijdens een bergwandeling in de Alpen, toen een melkmeisje hem een rauwkostmaaltijd voorzette. Alpenherders aten deze puree, die bestond uit havervlokken, appels, noten, citroensap en gezoete gecondenseerde melk, al meer dan honderd jaar.

Vanaf 1902 probeerde dr. Bircher-Benner een wholefood dieet met vers fruit in te voeren bij de gasten in zijn sanatorium in Zürich – en hij had veel succes. In die tijd werd birchermus nog opgediend als een licht verteerbaar avondmaal.

Bircher-Benner wordt beschouwd als een pionier op het gebied van wholefood voeding. Aanvankelijk was hij ervan overtuigd dat onbewerkt rauw plantaardig voedsel, zoals gebruikt voor muesli, “biologisch werkzame lichtquanta” bevatte waaruit het lichaam “vitaliteit” kon halen, wat later onjuist bleek te zijn.

Als vertegenwoordiger van vegetarische rauwkostvoeding was het belangrijkste voor Bircher-Benner de vers geraspte appels met schil en klokhuis, niet de graanvlokken.

Hij gebruikte gecondenseerde melk omdat verse melk, ongepasteuriseerd in zijn tijd, een hoog risico op tuberculose opleverde. Intussen zijn ook de produktiemethoden voor havervlokken verbeterd. De fijne vlokken die tegenwoordig verkrijgbaar zijn hoeven maar kort geweekt te worden. De voedingshervormer Bircher gaf talrijke lezingen over rauwe voeding, waarbij hij zijn appeldieet propageerde.

De doorbraak van de muesli

De Bircher muesli brak voor het eerst door en werd in de Duitstalige landen bekend door de ontelbare kookboeken en geschriften van leden van de Bircher familie. Het appelgerecht stond al in de jaren 1920 op het menu van verschillende restaurants.

Aanvankelijk werd Birchermus pas echt populair in Zwitserland. Vanaf de jaren 1940 en 1950 was birchermus een gewoon avondmaal gerecht. Het was een vast onderdeel van het menu, vooral in de keukens van gevangenissen, tehuizen, kloosters en het leger.

Met de populariteit verschenen er al gauw recepten die van het origineel verschilden. Havermout werd steeds meer vervangen door droge mengsels, die sinds het begin van de jaren ’40 industrieel geproduceerd werden. Gecondenseerde melk werd vervangen door yoghurt, melk of room.

Op een gegeven moment waren appels echter niet meer onmisbaar om van muesli te genieten. Sinds de jaren 1950 is muesli als kant-en-klaar product verkrijgbaar. In die tijd moesten muesli-liefhebbers nog naar natuurvoedingswinkels of speciale winkels gaan om ontbijtmuesli te kopen. In de jaren ’70 drongen muesli’s steeds meer door tot de schappen van supermarkten.

Zo was muesli niet langer alleen een dieetvoedsel en hoefde het niet telkens vers bereid te worden, maar werd het van vele kanten herontdekt, hetzij in de politieke context van de eco-beweging, door atleten, bergbeklimmers of de eerste gemaksfans.

Muesli is nu wereldberoemd. Het is nu in de meeste delen van de wereld geliefd en het is in veel landen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. De markt groeit voortdurend en ontwikkelt nieuwe smakelijke soorten.

Muesli in steeds nieuwe variaties

Sinds muesli in de jaren 1980 zijn naam gaf aan een levenshouding, is het aanbod van verschillende soorten gestaag gegroeid. Er zijn muesli’s waarvan de consument de ingrediënten via een QR code kan traceren, mengsels met oude granen zoals spelt, emmer en einkorn, ongewone smaken zoals matcha, het groene theepoeder uit Japan.

Regionale producten worden ook steeds populairder.

Daarnaast worden ook steeds meer glutenvrije en veganistische producten geconsumeerd. Glutenvrije mixen bestaan meestal uit verschillende graanvlokken gemengd met gedroogde vruchten of chocolade. Amaranth en quinoa spelen hier een grote rol. De zogenaamde pseudo-granen zijn glutenvrij. Veganistische producten bevatten geen honing en geen zuivelproducten.

Vooral ontbijtpapjes van fijngemalen granen maken een comeback. Ze kunnen meteen gegeten worden, warm of koud, en het omslachtige en langdurige nachtelijke weken van de granen behoort nu tot het verleden.

Foto credit: JESHOOTScom / pixabay.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies