Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Snowboarden wordt steeds populairder. En de hoeveelheid en de vraag naar kleding voor deze sport neemt daardoor ook steeds meer toe.

Vooral bij snowboardbroeken moet je op veel belangrijke dingen letten. Er zijn veel criteria voor het kopen van een snowboardbroek en de meeste mensen weten dat niet. Dit gebrek aan kennis kan tot verschillende problemen leiden bij het kopen en later gebruiken van een snowboardbroek.

Als je erover denkt een snowboardbroek te kopen, ben je op de juiste plaats. In deze snowboardbroek test 2023 hebben we de belangrijkste informatie over snowboardbroeken op een rijtje gezet en uitgelegd, om het je gemakkelijker te maken een snowboardbroek te kopen.
Belangrijk om te weten

 • Tegenwoordig is snowboarden zonder snowboardbroek ondenkbaar. Er zijn veel verschillende soorten en daarom ook belangrijke dingen om op te letten als je een snowboardbroek koopt
 • Snowboardbroeken moeten je helpen om het snowboarden zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. En, natuurlijk, om je valpartijen wat soepeler te laten verlopen.
 • Ze hebben ook dingen als extra polstering rond de knieën en billen, want bij snowboarden kom je vaker in contact met de plank dan bij skiën met je ski’s, en je zult altijd op de helling moeten zitten, ook als je stilstaat.

Beste snowboardbroek: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor snowboardbroeken

Natuurlijk moet je niet zomaar een snowboardbroek kopen zonder hem eerst goed te bekijken. Vooral als het gaat om winterkleding, zoals een snowboardbroek, is het heel belangrijk dat je een goed paar kiest.

We hebben daarom de belangrijkste koop- en beoordelingscriteria voor je uitgezocht en ze meer in detail beschreven om het je gemakkelijker te maken een snowboardbroek te kopen. De criteria die je kunt gebruiken om snowboardbroeken met elkaar te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit waar je op moet letten bij de reeds genoemde criteria.

Waterafstotend

Natuurlijk mag je snowboardbroek geen water doorlaten. Vooral als je begint met snowboarden, zul je vaak in aanraking komen met sneeuw of ijs. Snowboarden staat erom bekend dat je vaak valt of uitglijdt, vooral in het begin. Het is daarom erg belangrijk dat je snowboardbroek waterafstotend is.

De waterkolom geeft aan hoe waterdicht je snowboardbroek is.

Maar zelfs als gevorderde of professionele snowboarder kom je vaak in aanraking met sneeuw of ijs.

Dus natuurlijk is het niet alleen voor beginners belangrijk om een waterafstotende snowboardbroek te hebben. Hoe dan ook, je moet niet nat worden door je snowboardbroek. Daarom is dit een van de belangrijkste criteria bij het kopen van een snowboardbroek.

Hoe waterafstotend je snowboardbroek is, kun je zien aan de zogenaamde waterkolom. Normale broeken zijn waterdicht vanaf een waterkolom van 4.000 millimeter.

Maar omdat je broek vaak blootgesteld wordt aan extreme omstandigheden zoals wind, sneeuw of ijs, kun je beter geen snowboardbroek kopen met een waterkolom van minder dan 15.000 millimeter. Als je echter een snowboardbroek van hoge kwaliteit wilt kopen, moet die een waterkolom van 27.000 millimeter of meer hebben.

Winddicht

Snowboarden is een van de meest aan wind blootgestelde wintersporten. Je bent altijd op de berg, en daar is de wind meestal het sterkst. Daarom moet je snowboardbroek zo winddicht mogelijk zijn. Iedereen wil warm en comfortabel zijn bij het snowboarden, en de wind mag je niet tegenhouden.

Daarom is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan hoe winddicht je snowboardbroek is. Natuurlijk is het een eerste vereiste voor snowboardbroeken dat ze winddicht zijn. [/su_box] Maar er zijn verschillen in hoe winddicht ze zijn. Daarom moet je precies uitzoeken hoe winddicht ze zijn voor je ze koopt, want tegen de tijd dat je op de piste staat is het te laat.

Ademend

Een ander belangrijk criterium is of je snowboardbroek ademend is. Snowboarden is natuurlijk geen gemakkelijke wintersport.

Of het nu erg koud is of niet, je kunt nog steeds gemakkelijk zweten. Daarom is het erg belangrijk dat je snowboardbroek ademend is. Dit maakt snowboarden veel gemakkelijker en aangenamer voor je.

Bij een snowboardbroek is het erg belangrijk dat je zweet niet op je lichaam blijft zitten, maar gemakkelijk uit de broek kan ontsnappen.

Als dit niet het geval is, kun je verkouden worden of ziek worden. En je moet niet elke keer dat je gaat snowboarden aan dit gevaar blootgesteld worden, maar je moet wel kunnen gaan snowboarden zonder je zorgen te maken.

Inclusief sneeuwrok

Het is ook heel belangrijk dat de pijpen van je snowboardbroek goed aan je laarzen vastzitten. Daarom is er een zogenaamde sneeuwrok, die in geen enkele snowboardbroek mag ontbreken. Dit wordt meestal door velen over het hoofd gezien, maar het speelt een grote rol in je snowboardbroek.

Het verbindt de broekspijp perfect met de snowboardlaarzen. De sneeuwvanger voorkomt dat er sneeuw in je schoenen of op je benen komt. Wie houdt er immers van natte en koude voeten te hebben bij het snowboarden?

Niemand! Daarom moet je goed letten op een geïntegreerde sneeuwvanger. Als het er niet is, raden we je aan verder te zoeken naar een snowboardbroek.

Reflectoren beschikbaar

Als je een snowboardbroek koopt, mag je niet zonder reflectoren. Ze kunnen je leven redden. Je bent bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts op de piste.

Als je in donkere kleding bent gekleed, zullen dingen als sneeuwkatten je niet kunnen zien.

Reflectoren reageren op licht en hebben daarom geen batterijen nodig.

Maar als je reflectoren aan je snowboardbroek hebt, weerkaatsen die het licht en word je niet zo gemakkelijk over het hoofd gezien, maar opgemerkt. Reflectoren zijn ook een grote hulp voor bergredders.

Als mensen bij ongevallen reflectoren hebben, kunnen ze veel sneller en gemakkelijker gezien en gered worden. Veel mensen hebben ook de neiging om soms buiten de gebaande paden te gaan.

Dit is meestal erg riskant, natuurlijk, en reflectoren zijn dan ook erg nuttig en maken de reis veiliger. Behalve aan reflectoren moet je ook denken aan de kleur van je snowboardbroek. Donkere kleding maakt het veel moeilijker voor je om gezien en opgemerkt te worden dan felle en flitsende kleding.

Wasbaarheid

Natuurlijk kan je snowboardbroek snel vuil worden door de verschillende weersomstandigheden en de talloze mogelijke valpartijen. Daarom is het belangrijk dat ze wasbaar zijn. Natuurlijk is het het beste als ze wasbaar zijn in de wasmachine.

Dat maakt het wassen natuurlijk veel gemakkelijker. Je kunt gemakkelijk aan het etiket zien of het wasbaar is of niet. Bij het wassen van snowboardbroeken zijn er drie belangrijke dingen die je in het oog moet houden

 • Let op het etiket
 • niet wassen met gewoon wasmiddel
 • niet te vaak wassen

Het belangrijkste is dat je op het etiket kijkt. Hier vind je alles wat belangrijk is voor het wassen van je snowboardbroek. Het vertelt je op hoeveel graden Celsius de snowboardbroek gewassen kan worden en of je hem op het fijne wasprogramma moet wassen.

Bovendien moet je je snowboardbroek nooit in een gewone was met een gewoon wasmiddel wassen. Deze wasmiddelen kunnen je broek alleen maar schaden. Er zijn speciale wasmiddelen die ook je snowboardbroek impregneren.

Je moet je snowboardbroek echter alleen wassen als het echt nodig is. Hoe minder je je snowboardbroek wast, hoe langer de bescherming meegaat en hoe langer hij geïmpregneerd blijft. Je kunt je snowboardbroek dus beter niet in de wasmachine stoppen vanwege elk klein vlekje.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een snowboardbroek koopt

In de volgende paragrafen hebben we de meest gestelde vragen samengevat en voor je beantwoord om het kopen van een snowboardbroek gemakkelijker te maken.

Wat is er speciaal aan snowboardbroeken en welke voordelen bieden ze?

Snowboarding broeken zijn speciaal aangepast aan de behoeften van snowboarders. Ze zijn gemaakt van tweelaags buitenmateriaal dat volkomen scheurvast is. Bovendien is een snowboardbroek waterafstotend, winddicht en toch ademend.

Snowboardhose-1

Snowboarden wordt steeds populairder en trendy. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste snowboardkleding hebt. (Image source: Naomi Hutchinson / Unsplash)

Een snowboardbroek is een van de drie belangrijke lagen van snowboardkleding:

Laag Beschrijving
Basislaag Dit is de eerste laag. De laag die direct op je huid zit.

Hij zorgt ervoor dat het zweet dat zich tijdens het snowboarden ophoopt, van je lichaam afgevoerd wordt en niet op je lichaam blijft xm De snowboardbroek heeft ook dikkere voering in het knie- en zitvlak.

Dit betekent dat je op dit gebied goed beschermd bent als je een snowboardbroek draagt. Dit is ook belangrijk bij snowboarden omdat je, zoals al gezegd, vaak in aanraking komt met de plank. Om het je comfortabeler te maken is er opvulling.

Welke soorten snowboardbroeken zijn er?

Snowboardbroeken worden hoofdzakelijk onderverdeeld in softshell en hardshell snowboardbroeken. Om te zorgen dat je de juiste snowboardbroek voor je kunt kopen, hebben we deze twee soorten in het volgende gedeelte op een rijtje gezet en nader verklaard.

Softshell snowboardbroek

Softshell snowboardbroeken bestaan meestal uit twee of drie lagen. De buitenste laag is de duurzaamste, die ofwel een eigen laag is, ofwel aan de binnenste laag genaaid is.

Deze snowboardbroek is licht van gewicht en zeer soepel. In de volgende tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van softshell snowboardbroeken op een rij gezet.

Voordelen
 • Ademend
 •  Zacht om te dragen
 •  Gemakkelijk te vervoeren
Nadelen
 • Weinig waterdicht
 •  Warmte ontsnapt betrekkelijk snel

Softshell snowboardbroeken zijn zeer goed ademend. Dit betekent echter dat ze minder waterdicht zijn. Ze staan erom bekend dat ze erg zacht en comfortabel zijn om te dragen, wat dit type snowboardbroek erg populair maakt.

Hardshell snowboardbroek

Hardshell snowboardbroeken hebben een speciaal membraan. Dit wordt in de buitenstof gelamineerd of tussen de binnen- en buitenstof. Dit geeft deze snowboardbroek een krachtige duurzaamheid. Ze zijn ook heel belangrijk en absoluut waterdicht, wat helaas het ademend vermogen aantast.

Voordelen
 • 100 procent waterdicht
 •  Windbestendig
 • Houdt erg warm
Nadelen
 • Niet erg ademend
 •  Voelt meestal hard aan
 •  Meestal duurder dan een softshell snowboardbroek

Hardshell snowboardbroeken vallen op doordat ze 100 procent waterdicht zijn. Helaas is dit merkbaar in het ademend vermogen, dat niet zo goed is als bij softshell snowboardbroeken. Maar hardshell snowboardbroeken houden je erg warm.

Voor wie is een snowboardbroek geschikt?

In principe is een snowboardbroek vooral geschikt voor snowboarders. Ze zijn daarom ontworpen voor snowboarden en hebben dingen die skibroeken niet hebben, zoals verstevigde padding in knie- en zitvlak.

Snowboardhose-2

Snowboardbroeken zijn in de eerste plaats ontworpen om te snowboarden. Ze kunnen echter ook gedragen worden om te skiën.
(Image source: Yann Allegré / Unsplash)

Bovendien zijn snowboardbroeken wijder gesneden dan skibroeken, omdat je bij snowboarden meer beenwerk doet dan bij skiën. En dus heb je een andere broek nodig.

Natuurlijk kun je een snowboardbroek ook gebruiken om te skiën. Je moet echter wel bedenken dat een snowboardbroek niet hetzelfde is als een skibroek.

Welke lengte moet de snowboardbroek hebben?

Comfort is het belangrijkste onderdeel van je snowboardbroek. Dit omvat ook de maat en, nog belangrijker, de lengte van de snowboardbroek. Wat de lengte betreft, moet je erop letten dat de snowboardbroek goed over je schoenen past.

Wel is het belangrijk dat de snowboardbroek niet te lang over de schoenen gaat, anders kan hij in de binding van de schoenen blijven haken.

Bij het passen moet je er altijd rekening mee houden dat je onder de broek nog kleding zult dragen als je later gaat snowboarden. Dat moet je altijd berekenen als je hem past.

Als je je snowboardbroek past, moet je hem, indien mogelijk, altijd met je snowboardlaarzen passen. Zo kun je zien hoe lang de broek over je snowboardlaarzen gaat en of de lengte past.

Behalve de lengte is ook de maat een heel belangrijk criterium voor het draagcomfort. Je snowboardbroek moet comfortabel in de taille passen en goed over je laarzen gaan.

Waar moet ik op letten bij het wassen van snowboardbroeken?

Zoals we al bij de koop- en beoordelingscriteria vermeldden, is het wassen van een snowboardbroek heel belangrijk en moet je op verschillende dingen letten. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het wassen van je snowboardbroek is: kijk op het etiket!

De belangrijkste dingen om op te letten staan op het etiket van de snowboardbroek geschreven. Het vertelt je bij hoeveel graden Celsius je de broek kunt wassen en of je hem op het delicate programma moet wassen. Bovendien moet je je snowboardbroek nooit met gewoon wasmiddel wassen. Er is een risico dat de bescherming op de broek steeds zwakker wordt.

Je moet je snowboardbroek alleen wassen als het echt nodig is, anders kan de bescherming verloren gaan. Er zijn speciale wasmiddelen die geschikt zijn voor het wassen van snowboardbroeken en tegelijk de broek impregneren.

Foto bron: serezniy/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies