Laatst bijgewerkt: 26-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

24Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote magnetron popcorn test 2023. Hier presenteren we alle magnetron popcorns die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste magnetronpopcorn voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je magnetron popcorn wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Je kunt gemakkelijk magnetronpopcorn bereiden met een kant-en-klare popcornzak of een magnetronpopcornkom
 • Er zijn allerlei verschillende smaken en voor elk wat wils.
 • Als je liever iets ongebruikelijkers hebt, kun je ook je eigen popcorncreaties maken in de magnetron met de popcornschaal.

Beste magnetron popcorn: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je magnetron popcorn koopt

Waar is magnetron popcorn van gemaakt?

Het basisingrediënt dat in alle popcorn hetzelfde is, is maïs. Er is een speciale soort maïs nodig, die gepofte maïs genoemd wordt.

Je hoeft niet te wachten tot je volgende bezoek aan de bioscoop om van knapperige popcorn te genieten, want met magnetronpopcorn kun je deze ervaring ook thuis meebrengen. Het is heel gemakkelijk te bereiden en binnen een paar minuten heb je de zoete lekkernij in je handen. (Image source: pixabay.com / Couleur)

Afhankelijk van de soort magnetronpopcorn zijn er al plantaardige oliën aan toegevoegd. Deze zorgen voor de gewenste bite en maken knapperige popcorn. Er zijn ook verschillende smaken, zoals de klassiekers zoet of zout, die gerealiseerd worden door zout of suiker toe te voegen.

Naast deze klassieke soorten zijn er ook meer ongewone smaken, zoals karamel, peper of kaneel.

Welke alternatieven zijn er voor magnetron popcorn?

Er zijn veel manieren om popcorn te bereiden. Je kunt je verse popcorn maken in een pan, met een popcornmaker of zelfs in een pan.

Wat al deze alternatieven echter gemeen hebben, is dat ze iets tijdrovender zijn om te bereiden.

Besluit: Welke soorten magnetron popcorn zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe maken we onderscheid tussen deze soorten magnetronpopcorn

 • kant-en-klare magnetron popcornzak
 • Kom voor popcorn in de magnetron

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen de magnetron popcorn te vinden die het beste bij je past.

Wat zijn de kenmerken van een kant-en-klare magnetron popcornzak en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De gemakkelijkste manier om popcorn in de magnetron te bereiden is met kant-en-klare magnetronpopcorn. In een papieren zak zitten alle ingrediënten die nodig zijn om knapperige en heerlijke popcorn te maken.

Voordelen
 • Snel en schoon klaar te maken
 • Verschillende smaken bieden je afwisseling
 • Alle ingrediënten die je nodig hebt zitten in het zakje
Nadelen
 • De hoeveelheid staat vast
 • Je kunt niet variëren met de ingrediënten

De bereiding is heel eenvoudig. Leg de zak gewoon in de magnetron en na twee tot drie minuten heb je verse, geurige popcorn in je handen.

Behalve de klassieke gezoete of zoute popcorn zijn er ook allerlei verschillende smaken. Zo heb je een ruime keuze en kun je bij je volgende TV avond binnen een paar minuten genieten van je persoonlijke favoriet.

Wat zijn de kenmerken van een magnetron popcornschaal en wat zijn de voor- en nadelen?

Kies je liever zelf de ingrediënten van je popcorn of ben je graag creatief? Dan is een magnetron popcornschaal de juiste keuze voor jou.

Voordelen
 • Lagere kosten
 • Je kunt je eigen popcorn maken
 • Flexibele aanpassing van de hoeveelheid mogelijk
Nadelen
 • Schoonmaken noodzakelijk
 • Iets meer inspanning nodig voor de bereiding

De kommen zijn meestal van siliconen, waardoor ze bestand zijn tegen de hoge temperaturen die tijdens de bereiding ontstaan en je kunt genieten van een filmavond met knapperige popcorn naar je eigen smaak.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om magnetron popcorn te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om magnetron popcorn te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria:

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Materiaal

Het basisingrediënt, de gepofte maïs, is identiek voor alle magnetron popcorn. Je moet gewoon voor jezelf uitmaken welke kwaliteit van ingrediënten voor jou belangrijk is.

Behalve gewone magnetronpopcorn zijn er ook producten die biologische kwaliteit garanderen. Maar de beslissing is aan jou. Er zijn nauwelijks verschillen in smaak.

Als je liever iets ongewoons hebt, kun je kiezen uit een aantal zogenaamde gourmet soorten. Naast de smaken kaneel, karamel of toffee zijn er ook ongewone variaties zoals champagne, truffel of kaas. Er is dus voor elke smaak wat wils, hoe bijzonder ook.

Je moet er echter op letten dat alleen natuurlijke ingrediënten in het productieproces worden gebruikt en geen kunstmatige. Deze worden steeds vaker bekritiseerd omdat ze gezondheidsproblemen veroorzaken.

Inspanning

In principe is alle kant-en-klare magnetronpopcorn hetzelfde in termen van inspanning, want het gebruikt hetzelfde bereidingsprincipe.

Alleen met een magnetron popcornkom is er de kleine moeite om alle benodigde ingrediënten van tevoren in de kom te doen.

Smaak

Het is een bekend feit dat smaken verschillen. Daarom is het belangrijk dat je ze uitprobeert. Voor sommigen is magnetron popcorn te zoet, voor anderen mist het een vleugje zoetheid.

Daarom geeft een magnetron popcornschaal je de gelegenheid om de popcorn te kruiden zoals je dat het lekkerst vindt.

Kosten

Natuurlijk is de duidelijke winnaar hier de magnetron popcorn kom. Je kunt de ingrediënten zelf kiezen en ze zijn veel goedkoper in aanschaf.

Maar kant-en-klare magnetronpopcornzakjes zijn ook goedkoop verkrijgbaar in supermarkten.

Beeldbron: pixabay.com / Pexels

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies