Laatst bijgewerkt: 26-09-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

41Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Mammut Wandelschoenen test 2023. Hier stellen we alle Mammut wandelschoenen voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en tips over op welke criteria je moet letten bij het kopen.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Mammut wandelschoenen voor je te vinden. Ontdek wat Mammut jassen zo speciaal maakt, wat de grootste voor- en nadelen zijn en wat ze onderscheidt van wandelschoenen van andere fabrikanten.
Belangrijk om te weten

 • De buitenzolen zijn of van Vibram, Michelin of Gripex. De wandelschoenen van Mammut bieden dus een ruime keuze voor het wandelen op losse hoge alpine puinhellingen, op modderige wandelpaden of gewoon voor een wandeling door het centrum van de stad.
 • Het merk Mammut heeft zich met zijn wandelschoenen gespecialiseerd in dames- en herenmodellen. Wandelschoenen voor kinderen zijn een uit productie genomen product en worden niet meer gemaakt.
 • Het buitenmateriaal is ofwel nubuck leer ofwel synthetisch. De bewerking gebeurt met de geknepen stijl. Veel modellen zijn uitgerust met een GORE-TEX membraan om de Mammut wandelschoenen waterdicht en ademend te maken.

Beste mammut wandelschoenen: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je Mammut wandelschoenen koopt

In welke prijsklasse zitten Mammut wandelschoenen?

Mammut wandelschoenen zitten in het middelste prijssegment. Er zijn verschillende prijsklassen voor de verschillende soorten Mammut wandelschoenen. Het materiaal en de extra voorzieningen beïnvloeden de kosten. Het gamma kan gaan van ongeveer 130 tot 250 euro.

Als je Mammut wandelschoenen vaak gebruikt en er veel tochten mee onderneemt, dan lijken ons de prijzen voor Mammut wandelschoenen redelijk.

Mammut wandelschoenen zijn grofweg in te delen in de categorieën voor bergbeklimmen, voor stedelijke gebieden en voor wandelen.

Type prijsklasse heren prijsklasse dames
Wandelschoenen bergbeklimmen ca. 250 € ca. 200 €
Wandelschoenen urban ca. 130-180 € ca. 130-200 €
Wandelschoenen wandelen ca. 130-260 € ca. 130-250 €

Mammut wandelschoenen voor bergbeklimmen beginnen bij ongeveer 200 euro voor de damesmodellen. De wandelschoenen voor mannen die bij Mammut verkrijgbaar zijn kosten ongeveer 250 euro.

Voor Mammut wandelschoenen in stedelijke gebieden beginnen de kosten bij ongeveer 130 euro. Het is vaak zo dat Mammut wandelschoenen met minder uitrusting goedkoper zijn dan die met meer uitrusting. Deze categorie omvat schoenen die zowel geschikt zijn voor in de stad als voor gemakkelijke wandelingen.

Mammut wandelschoenen, die speciaal voor trektochten gemaakt zijn, kunnen in prijs variëren van ongeveer 130 tot 260 euro voor mannen. Deze prijzen zijn ook terug te vinden in de damesmodellen, die in prijs variëren van ongeveer 130 tot 250 euro.

Wat onderscheidt Mammut wandelschoenen van andere fabrikanten?

Het merk Mammut biedt zijn wandelschoenen aan voor bergbeklimmen, voor stedelijke gebieden en voor trektochten. Het assortiment strekt zich uit van de gewone atleet tot de veeleisende buitensporter. Hij is breed gediversifieerd, zodat allerlei mensen een geschikte wandelschoen kunnen vinden.

Voor de buitenzool heeft het merk Mammut zich gespecialiseerd in verschillende soorten Vibram, Gripex en Michelin, passend bij de verschillende ondergronden in de natuur. Het materiaal bestaat uit nubuck leer of synthetisch, dat vaak voorzien is van een GORE-TEX membraan. Het geknepen ontwerp komt voor op alle modellen.

Wandelschoenen voor in de stad kunnen zonder problemen in de stad gedragen worden, maar ze doen het ook goed bij lichte wandelingen. Mammut wandelschoenen voor trektochten bieden een ruime keuze.

Mammut Wanderschuhe-1

Winterwandelschoenen van het merk Mammut bieden niet alleen een stabiele buitenzool, maar kunnen afhankelijk van het model ook gevoerd worden. Hierdoor bevries je minder snel als je door de sneeuw wandelt.
(Image source: unsplash.com / Danka & Peter)

De schachthoogten variëren van laag tot middelhoog tot hoog. Maar de serie omvat ook een laarzenmodel voor vrouwen. Speciaal voor de winter produceert het merk Mammut wandelschoenen voor stedelijk en wandelgebruik.

Op veeleisend alpien terrein biedt het merk Mammut een kleine collectie wandelschoenen voor de bergsport. Afhankelijk van je voorkeuren kan een wandelschoen de juiste voor je zijn. Als je dieper de bergen in wilt, heeft Mammut ook een uitgebreid assortiment gespecialiseerde bergschoenen.

Bij de uitrusting van het merk Mammut ligt de nadruk op functionaliteit, zodat veiligheid en grip gegarandeerd zijn op losse steenslag en modderige paden. Maar een sportieve vormgeving die zich zowel aan de stad als aan de natuur aanpast is ook een belangrijk aandachtspunt.

Wist je dat het merk Mammut lid is van de Fair Wear Foundation?

Hun produktie, ook die van Mammut wandelschoenen, wordt door deze onafhankelijke controle-instantie gecontroleerd met het oog op goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers. Mammut voert zelf regelmatig audits uit en heeft een goed ontwikkeld managementsysteem.

Hun productie vindt plaats onder eerlijke omstandigheden en duurzaamheid, zowel als dierenwelzijn krijgen steeds meer aandacht. Het merk Mammut probeert met verschillende maatregelen tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende eisen en normen.

Welke alternatieven zijn er voor Mammut wandelschoenen?

Er is een voortdurende strijd op de markt van wandelschoenen tussen de grootste spelers en er komen steeds nieuwe spelers bij. Elk van de alternatieven heeft zijn eigen voor- en nadelen. In het volgende gedeelte willen we je een beknopt overzicht geven van de alternatieven voor Mammut wandelschoenen.

Merk Beschrijving
Salomon Wandelschoenen van het merk Salomon hebben meestal een snelvetersysteem. Het design is zeer sportief en er zijn veel krachtige kleuren beschikbaar. Salomon wandelschoenen zijn bijzonder geschikt voor smalle tot gemiddelde voetbreedtes en bieden een stevige grip. Er zijn heren-, dames- en kindermodellen.
Meindl Meindl wandelschoenen zijn verkrijgbaar in echte geit-genaaide of geknepen stijlen. Het productassortiment strekt zich uit van een smalle tot een brede voetvorm, waarbij de onderneming vooral bekend is om de brede wandelschoenen. Er is keuze uit wandelschoenen voor mannen, vrouwen en kinderen.
Lowa In retro design of moderne look – veel modellen zijn gemaakt met nubuck leer, maar synthetisch buitenmateriaal wordt ook gebruikt. De kleuren zijn georiënteerd op bruin- en grijstinten, maar er zijn ook enkele krachtige kleuren verkrijgbaar. Het assortiment omvat wandelschoenen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Met de voor- en nadelen van elk alternatief valt niet te spotten. Niettemin lijken Mammut wandelschoenen in sommige categorieën van de genoemde alternatieven op te vallen als een populair kledingstuk voor buitenshuis.

Niet voor niets wedijveren ze met de merken Salomon, Meindl en Lowa, onder andere, om de aantrekkelijkste plaatsen op de markt voor hoogwaardige en functionele wandelschoenen voor dagelijks gebruik tot bergtochten.

Besluit: Welke soorten Mammut wandelschoenen zijn er en welke is de juiste voor jou?

Als je Mammut wandelschoenen wilt kopen, zijn er verschillende soorten om uit te kiezen

 • Wandelschoenen Bergbeklimmen
 • Urban wandelschoenen
 • Wandelschoenen Wandelen

De verschillende Mammut schoenen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van waar je je Mammut wandelschoenen voor wilt gebruiken of welke eigenschappen je graag wilt hebben, is een ander type geschikt voor je.

Met behulp van de volgende rubriek willen we je keuze gemakkelijker maken.

Wat onderscheidt Mammut wandelschoenen voor bergbeklimmen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Mammut wandelschoenen voor bergbeklimmen zijn geschikt voor langere wandelingen of trektochten. Met hen kun je uitdagend alpien terrein de baas. Mammut wandelschoenen voor bergbeklimmen hebben een hoge schacht en maken indruk met hun wendbaarheid.

De Mammut Flextron Technologie geeft je voet steun tijdens het wandelen, wat bereikt wordt met behulp van een flexibele dwars- en langszool. De Vibram buitenzool met profiel verhoogt de grip op losse ondergrond. Het gewicht is ongeveer 590 gram voor mannen en 460 gram voor vrouwen.

Voordelen
 • GORE-TEX als membraan
 • Hoge schachthoogte
 • Vibram als buitenzool
Nadelen
 • Klein assortiment om uit te kiezen
 • Herenmodellen alleen in gedempte kleuren
 • Geen leren schoenen om uit te kiezen

GORE-TEX wordt gebruikt als membraan, dat samenwerkt met 3D Knit technologie als bovenmateriaal bij de herenmodellen. Voor de damesmodellen wordt een dubbellaags gemanipuleerd gaas gebruikt. Daardoor is de Mammut wandelschoen niet alleen waterdicht en ademend, maar ook elastisch en past zich aan de vorm van je voet aan.

De vetersluiting is asymmetrisch. Het herenontwerp heeft donkere en gedempte kleuren. De damesmodellen, daarentegen, zijn uitgevoerd in gedurfde tinten.

Wat onderscheidt Mammut wandelschoenen voor stedelijke gebieden en wat zijn hun voor- en nadelen?

Voor stedelijke gebieden verkoopt het merk Mammut wandelschoenen die een lage tot gemiddelde schachthoogte hebben. Er zijn ook verschillende modellen die zich specialiseren in zomer- of winterwandelschoenen. Met hun ingetogen ontwerpen vallen ze niet te veel op in de stad, maar bieden ze je toch voldoende grip om lichte wandelingen te maken.

Mammut wandelschoenen voor stedelijk gebruik zijn er vooral met een lage of middelhoge schachthoogte. Ze worden vooral gekenmerkt door hun lichtheid, zodat ze je tijdens wandeltochten niet te zwaar belasten, maar toch voldoende grip bieden.

Voordelen
 • Vanaf 270 g (damesmodel)
 • Lage tot gemiddelde schachthoogte en laarzen (damesmodel)
 • Michelin, Vibram of Gripex als buitenzolen
Nadelen
 • Alleen geselecteerde modellen hebben een GORE-TEX membraan
 • Beperkte kleurenselectie
 • Geen Mammut Flextron Technologie

Of Michelin, Vibram of Gripex zijn verkrijgbaar als buitenzolen. Het bovenmateriaal kan van gaas of van nubuck leer zijn, afhankelijk van het model, en heeft dus verschillende eigenschappen.

Afhankelijk van het model kunnen Mammut wandelschoenen ook een GORE-TEX membraan hebben en dus waterdicht zijn. De nadruk van Mammut wandelschoenen in stedelijke gebieden ligt op hun geschiktheid voor dagelijks gebruik, zowel op de weg als in de natuur.

Voor Mammut dames wandelschoenen in de winter is er ook een laarsvariant die zich met zijn gebreide sokconstructie aan de voet aanpast. De kleuren zijn overwegend ingetogen, hoewel sommige modellen ook gedurfde tinten kunnen hebben.

Wat onderscheidt Mammut wandelschoenen voor trektochten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Mammut wandelschoenen voor trektochten bestrijken een breed scala aan modellen die gebruikt kunnen worden op gemakkelijke tot matig moeilijke paden. Afhankelijk van het model is een andere buitenzool aangebracht, die de mate van grip bepaalt. Afhankelijk van het model bieden Mammut wandelschoenen zeer goede grip en stabiliteit op losse steenslag en uitdagende paden.

Als buitenzolen worden verschillende versies van Vibram, Michelin of Gripex gebruikt, die, afhankelijk van het model, samenwerken met de Mammut Flextron Technologie. De meeste Mammut wandelschoenen hebben GORE-TEX als waterafstotend membraan.

Voordelen
 • Michelin, Vibram of Gripex als buitenzolen
 • De meeste modellen hebben een GORE-TEX membraan
 • Ruime keuze uit lage, middelhoge en hoge bovenkanten
Nadelen
 • Slechts enkele modellen met snelvetersysteem
 • Tot 810 g (herenmodel)
 • Geen echte geiten-genaaide wandelschoenen om uit te kiezen

Het buitenmateriaal van Mammut wandelschoenen is van synthetisch, Schoeller Soft Shell of Terracare Nubuck leer. Sommige ontwerpen bieden ook een mix van de verschillende materialen om hun respectieve voordelen op bepaalde gebieden te benutten.

Mammut wandelschoenen voor trektochten omvatten ook speciale modellen die geschikt zijn voor tochten in winterse landschappen. De buitenzool en de stabiliteit van de schoen, en ook de schachthoogte zijn aangepast aan de overeenkomstige weersomstandigheden.

De keuze is heel ruim, zodat het merk Mammut wandelschoenen in zijn gamma aanbiedt van gemakkelijke paden, via trektochten, tot veeleisende tochten in het hooggebergte in de Alpen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Mammut wandelschoenen te vergelijken en te evalueren

Materiaal

Bij de fabricage van Mammut wandelschoenen worden verschillende materialen gebruikt. Leer of synthetische materialen worden gebruikt als bovendeel, maar ook als voering in Mammut wandelschoenen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en vereist ook een andere verzorging.

Synthetisch materiaal als buitenmateriaal is een populaire optie voor Mammut wandelschoenen, net als voor andere fabrikanten, om duurzame en functionele wandelschoenen te maken.

Het merk Mammut gebruikt onder andere Double Layer Engineered Mesh, 3D Knitted Synthetic of Vent-Mesh

Wist je dat er nog steeds geen standaard voor leer is die onafhankelijk werkt?

Voor zijn wandelschoenen gebruikt het merk Mammut nubuckleer dat hoofdzakelijk uit de Josef Heinen leerfabriek komt. Dit terracare leer probeert een hoge standaard van dierenwelzijn en duurzame looiprocessen te bereiken.

Het 3D gebreide synthetische materiaal wordt als elastisch beschouwd en past zich aan de vorm van de voet aan. Het ventileert en ontlucht ook de Mammut wandelschoen.

Geselecteerde modellen Mammut wandelschoenen zijn gemaakt van nubuck leer. Dit wordt gepatenteerd als Terracare leer en is gericht op duurzame productie met weinig gebruik van water en hernieuwbare energie.

Vent-Mesh geeft de wandelschoen een hoge mate van stevigheid. Dit beschermt de zijkanten van de Mammut wandelschoen en je tenen tegen kleine stoten van stenen.

Maar schoeller Soft Shell beschermt ook bepaalde wandelschoenen uit het Mammut merkassortiment als buitenlaag. Het materiaal sluit naadloos aan op de basisstructuur van de schoen en zorgt zo voor een hoog draagcomfort. Ze worden vooral gebruikt als allrounders of voor lichte wandeltochten.

Sommige Mammut wandelschoenen kunnen ook van verschillende materialen gemaakt zijn. Er zijn bijvoorbeeld modellen die werken met nubuck leer, suède leer en softshell.

Coating en membraan

Veel van de Mammut wandelschoenen hebben een membraan van GORE-TEX. Mammut stelt ook veel vertrouwen in de positieve eigenschappen van hun verschillende buitenmaterialen om hun wandelschoenen functioneel te maken.

Het GORE-TEX membraan wordt gebruikt in een groot aantal Mammut wandelschoenen. Dit verhoogt de waterdichtheid en de ademende werking van de schoen. Het is ingebouwd in de binnenvoering van Mammut wandelschoenen, ook in GORE-TEX Extended Comfort Footwear.

Het zijn niet alleen Mammut wandelschoenen met een synthetisch buitenmateriaal die een GORE-TEX membraan hebben. Leren wandelschoenen harmoniëren ook met het membraan in de binnenvoering.

Om je schoenen langdurig waterdicht en ademend te houden, kun je je Mammut wandelschoenen van tijd tot tijd impregneren met een speciale spray of regelmatig leren laarzen in de was zetten. Volg wel goed de specifieke instructies voor je Mammut wandelschoenen.

Schachthoogte

Het merk Mammut biedt een ruime keuze aan wandelschoenen met verschillende schachthoogten. Deze omvatten lage, middelhoge en hoge schachten, maar er zijn ook laarzen verkrijgbaar voor de damescollectie als winteroptie.

Mammut wandelschoenen voor de bergsport hebben een hoge schacht.

Anderzijds kun je bij Mammut wandelschoenen voor stedelijke gebieden kopen met een lage en middelhoge schacht. In deze categorie vind je ook Mammut winterlaarzen voor dames. Alle schachthoogten zijn te vinden in de wandelsectie.

Bepaalde modellen zijn ook verkrijgbaar in verschillende schachthoogten. Zo kun je de voor jou beste hoogte kiezen zonder afstand te hoeven doen van de speciale kenmerken van het Mammut wandelschoen model.

Elk van de varianten heeft bepaalde voordelen. Afhankelijk van welke hoogte bij je persoonlijk of je gebruiksgebied past, kan een bepaald model geschikt voor je zijn.

Buitenzool

Als buitenzool heeft het merk Mammut zich gespecialiseerd in bepaalde varianten, die ruwweg in drie groepen verdeeld kunnen worden. Hiertoe behoren Vibram, Gripex en Michelin. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen en zorgt voor grip en veiligheid op verschillende soorten terrein.

Volgens het merk mammut biedt de Michelin buitenzool goede grip op technisch terrein. Hij is ontworpen voor buitenactiviteiten. Mammut modellen omvatten schoenen met een lage schachthoogte en laarzen.

Mammut Wanderschuhe-2

Mammut wandelschoenen moeten een gripvaste buitenzool hebben, zodat je zelfs op losse rotsen niet kunt uitglijden. De Vibram Flextron, onder andere, biedt dit.
(Image source: unsplash.com / Toomas Tartes)

Gripex wordt gebruikt in verschillende varianten, waaronder Gripex Tri Traction of Gripex Sonar Tech. Hij wordt gebruikt op modellen met een lage en gemiddelde ashoogte. Het geprononceerde profiel vergemakkelijkt de grip in bergachtig terrein, in het bos of op paden.

Vibram wordt ook in verschillende uitvoeringen gebruikt. Hiertoe behoren Vibram Predator, Vibram Flextron en Vibram Frog Grip. De Vibram Ecostep buitenzool heeft ten minste 30% gerecycled rubber. Het gebruiksgebied ligt op een oneffen ondergrond. Als zachte en gripvaste buitenzool maakt Vibram Frog Grip deel uit van de lichte wandelserie van het merk Mammut.

Beeldbron: Polc/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies