Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Onze selectiecriteria

29Onderzochte producten

59Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

156Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote basketbalschoenen test 2023. Hier stellen we alle basketbalschoenen voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste basketbalschoenen voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je basketbalschoenen wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Basketbalschoenen geven professionele steun bij het ballen. Door hun speciale vormgeving voor balsporten zijn ze geschikter dan gewone sportschoenen.
 • Er wordt onderscheid gemaakt tussen basketbalschoenen voor binnen en voor buiten. De sneakers zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en maten.
 • Afhankelijk van waar je je korven het liefst schiet, zijn verschillende modellen meer geschikt. Binnenshuis mag je ze alleen binnenshuis dragen en buitenshuis vooral op asfalt.

Beste Basketbalschoenen: Winkelgids en Aanbevelingen (06/23)

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je basketbalschoenen koopt

Wat zijn de voordelen van basketbalschoenen?

De verschillende soorten basketbalschoenen zijn onderverdeeld in drie subcategorieën. Elk van hen verschilt op verschillende manieren qua vormgeving of speciale kenmerken.

En elk van deze eigenschappen garandeert de speler zowel bescherming als stabiliteit en is de basisuitrusting van een goede basketbalschoen.

Waarom een basketbalschoen?

 • Ideale hoogte
 • Onderscheidende demping
 • Beste comfort

Als je voor de balsport alleen een gewone zaalschoen draagt, riskeer je niet alleen een onnodige prestatievermindering, maar ook een blessure. Om dit te vermijden moet je uitzoeken welke basketbalschoen of liever welke pasvorm voor jou het beste is.

Het juiste schoeisel is de alfa en omega van het basketbal. (Image source: pixabay.com / jeffjuit)

Kun je ook basketballen met gewone sport schoenen?

Het hangt ervan af hoe je wilt basketballen. Twee factoren spelen een belangrijke rol

 • Milieu
  Frequentie

Als je meerdere keren per week in een omgeving speelt, lees dan het artikel over de verschillende soorten schoenen en koop de juiste sneaker voor je spel.
Als je maar een keer per week speelt en alleen voor je plezier, is een gewone trainer prima.

Basketbalschoenen draag je vooral als de sport zoveel voor je betekent dat je uitgerust wilt zijn als een NBA prof. We bevelen ook andere professionele basketbalproducten aan, zoals de juiste basketbal. De beslissing is dus aan jou en je eisen.

Welke sneakermodellen zijn er?

Het belangrijkste criterium is de pasvorm van de schoen. Alle modellen zijn gemaakt vanwege de verschillende eisen die aan de spelers gesteld worden. Ze worden ingedeeld in drie hoofdhoogteklassen

 • Hoog gesneden
 • Midden snee
 • Low Cut

De hoog uitgesneden schoen is het oudere model dat de toekomstige sneakers vorm gaf met zijn uitgesproken enkelbescherming. Het beschermt de voet optimaal, maar maakt het de drager moeilijk snel te handelen, want door de bescherming is er meer remmend materiaal om te bewegen. Deze schoen is het meest geschikt voor de middenpositie.

Voordelen
 • Optimale bescherming
 • Ideale stabiliteit
Nadelen
 • Afremming door zwaar materiaal
 • Bijzonder geschikt voor centra

Mid cut sneakers zijn middelhoge en een mengeling tussen een hoge en een lage snit schoen. Ze zijn ontworpen om de speler zowel bescherming als beweeglijkheid te geven.
Met deze schoen is het niet mogelijk hem aan een spelerspositie toe te wijzen. Jij alleen beslist of het past en of het de juiste trainer voor je is.

Laag uitgesneden modellen zijn de nieuwste en meest gewilde onder de sportschoenen. Ze gebruiken minder materiaal, bevatten de nieuwste technologie in ontwerp en andere kenmerken en zijn vooral geschikt voor snelle en kleine spelers.

Anderzijds zijn de lichtgewicht modellen niet geschikt voor zware en lange spelers, omdat hun hielbescherming de gewrichten niet voldoende dempt en zo het risico op blessures vergroot.

Voordelen
 • Lichtgewicht materiaal
 • Maakt wendbaarheid mogelijk
 • Nieuwste technologieën geïntegreerd
Nadelen
 • Alleen voor kleine spelers
 • Te weinig bescherming

Uiteindelijk is het toch aan jou om te beslissen welke schoen het beste bij je past. Je moet echter ook aandacht besteden aan het gevoel van de schoen!

Hoe moet de schoen passen?

Nadat je de perfecte snit voor je gevonden hebt, is het nu zaak de juiste maat te kiezen.
Voor je dat kunt doen, moet je weten dat elke schoen minstens 5 mm ruimte voor je tenen moet laten!

Anders zal, als je abrupt stopt, je grote teen de voorkant van de schoen raken en na korte tijd zal het materiaal en ook je voet ernstige schade oplopen door overbelasting.

De basketbalschoen mag niet te strak of te groot zijn! Veel schoenen zijn in feite smaller en hebben een smallere pasvorm, wat ook invloed kan hebben op de maatkeuze.

Wist je dat het logo van de NBA de schaduw van een bepaalde persoon toont?

Die persoon is Jerry West, die van 1960 tot 1974 voor de Los Angeles Lakers in de NBA speelde. Na zijn spelersloopbaan was hij ook coach.

Wat zijn de schoenmaten?

Basketbaltoestellen voor de voeten zijn er in alle variaties

 • voor meisjes
 • voor jongens
 • voor kinderen
 • voor mannen
 • voor dames

Daarom variëren de maten ook veel om schoenen voor brede en smalle voeten aan te bieden. Afgezien van decoratieve babymodellen beginnen de meeste modellen die te koop zijn bij schoenmaat 35.5 en gaan tot 47.5. Alle maten daarboven of daaronder moeten ofwel op maat gemaakt worden of online besteld worden.

Hoe verzorg je basketbalschoenen goed?

Maak de buitenkant, de zool en de binnenkant afzonderlijk schoon, met hetzij professionele verzorgingsproducten voor sneakers, hetzij goede huismiddeltjes zoals een borstel, natte doekjes en water om het materiaal van je schoenen tegen beschadiging te beschermen.

Je moet je gymschoenen altijd goed schoonhouden als je er lang mee wilt spelen. Als je echter op het idee komt om je trainingsschoenen in de wasmachine schoon te maken, is dat de grootste fout die je kunt maken!

De meest voorkomende fouten bij de verzorging van hoogwaardige trainers worden nu in de volgende tabel gepresenteerd met een kort overzicht van do’s en don’ts.

True False
Vertrouw op verzorgingsproducten of huismiddeltjes Gooi de basketbalschoenen in de wasmachine
Gebruik een (schoenen)gum om te helpen Gebruik schoonmaakmiddelen om wonden te verwijderen
Laat de schoenen aan de lucht drogen opgevuld met krantenpapier Laat schoenen drogen in de warmte (of op de radiator)
Maak de hal schoon of schuur de schoenen licht op met schuurpapier gebruik haarlak om de kwaliteit van de zolen te verbeteren

De buitenkant van je schoen varieert natuurlijk naargelang het model. Er zijn lichtgewicht sneakers van stof, maar ook basketbalschoenen van leren materiaal die anders onderhouden moeten worden. Om beschadiging te voorkomen, zoek je van tevoren uit welke verzorgingsproducten je schoen verdraagt en maak je hem dienovereenkomstig schoon.

De schoenverzorgingsspray die op elke trainer gebruikt kan worden en vooral gebruikt wordt om schade te voorkomen is Crep Protect, dat bij veel sneakerheads bekend is.

De sneaker spray bedekt de schoen met een wasachtige beschermende laag en beschermt hem tegen water en andere vloeistoffen. Vlekken die toch aan de beschermende laag blijven kleven, kunnen dankzij de spray gewoon met water afgespoeld worden. De bescherming werkt ongeveer twee weken en moet dan gewoon vernieuwd worden.

Het verzorgingsproduct is zowel online als in de meeste sneakerwinkels verkrijgbaar en kost tussen de 15 en 18 euro. De producten van het merk kunnen ook op doppen gebruikt worden en werken dus op bijna elk materiaal.

Vocht hoopt zich tijdens het spelen op aan de binnenkant van je sportschoenen. Om geurtjes en bacteriën te voorkomen, moet je je schoenen na elke wedstrijd uit de zak halen, zo nodig de binnenzool afvegen en de sneaker aan de lucht laten drogen.

Als er al zweetgeurtjes zijn ontstaan, helpt het om een schoenendeodorant te gebruiken, die geurtjes verbant en tegen atleetvoet kan beschermen.

Als je snelle slijtage wilt voorkomen, kun je ze het beste om de veertien dagen (of eerder) schoonmaken met een vochtige doek om stof en ander vuil te verwijderen. Als er tijdens je buitenspel een steen in de groeven van de zool terechtkomt, verwijder je die eenvoudig met een tandenstoker.

Verzorgingsproducten voor sneakers zijn vaak iets duurder, maar blijken een lonende investering te zijn, want ze kunnen op bijna elke schoen gebruikt worden en hardnekkig vuil verwijderen of zelfs voorkomen.

Besluit: Welke soorten basketbalschoenen zijn er en welke is geschikt voor jou?

Weinig mensen weten welk type speciale sportschoen het beste voor hen is. Om zeker te zijn dat je je niet vergist, zijn hier de twee basistypen basketbalschoenen

 • Buiten
 • Binnen

Professionele basketbalschoenen dienen als de beste ondersteuning voor je favoriete sport, want ze hebben, afhankelijk van het type, verschillende voor- en nadelen, die gewone sportschoenen je niet kunnen bieden.

Als je een professionele speler bent (of er een wilt worden), koop je best minstens een paar van beide types om snelle slijtage te voorkomen en in beide omgevingen te kunnen spelen.

Afhankelijk van waar je speelt, moet je ander schoeisel kiezen!

We willen je helpen de juiste soort basketbalsneakers voor je te vinden.
Om dit te doen laten we je kennismaken met de twee bovengenoemde modellen en leggen we hun voor- en nadelen duidelijk uit.

Veel modellen kunnen zowel binnenshuis als op het asfalt gedragen worden. Als we het over buitenschoenen hebben, kunnen ze vaak niet alleen gebruikt worden om te spelen, maar ook als sportaccessoires of wandelbegeleiders.

Wat onderscheidt outdoor basketbalschoenen en wat zijn de voor- en nadelen?

Je hebt outdoor gymschoenen nodig als je liever buiten baskets schiet. De asfaltvloer vereist speciale zolen en de wisselende weersomstandigheden belasten het materiaal. Ze moeten daarom zeer robuust zijn.

Want het bijzondere voordeel van basketbalschoenen voor buiten is hun duurzaamheid.
De zolen van indoorschoenen zijn anders geconstrueerd omdat ze op een andere ondergrond werken dan basketbalschoenen voor buiten. De meeste plaatsen waar buiten basketbal gespeeld wordt zijn sportvelden of speelplaatsen.

Maar omdat de speelplaatsen meestal onder bomen of enigszins afgelegen liggen, hebben de open plekken vaker te maken met nattigheid, hopen bladeren of vorst.

Als je toch vastbesloten bent om je vaardigheden op de baan te verbeteren, kun je dat alleen doen met zolen die aangepast zijn aan de bodemgesteldheid.

Evenzo moet het bovenwerk (schoenoppervlak) van je sneaker robuust zijn en bestand tegen de wisselende grillen van de natuur. Daarom is alleen buiten geschikt voor onvoorspelbare weersomstandigheden.

Het grootste nadeel, behalve de weersveranderingen die de sneaker kunnen aantasten en bijvoorbeeld uitglijden op de vloer kunnen veroorzaken, is de ongeschiktheid voor binnenspelen. De speciale zool beschadigt de binnenvloer omdat hij voor andere oppervlakken ontworpen is.

Voordelen
 • Sterk materiaal
 • Duurzaamheid
Nadelen
 • Risicovolle weersveranderingen (gevaar voor uitglijden, b.v. in de regen)
 • Ongeschikt voor binnenspelen (beschadiging van de vloer)

Wat onderscheidt zaalschoenen en wat zijn de voor- en nadelen?

Indoorschoenen zijn anders gemaakt dan basketbalschoenen voor buitenspelen. Hun materiaal is lichter, hun zolen zachter en daardoor is de hele schoen gevoeliger. Als je van plan bent een binnensneaker te kopen, moet je deze vuistregel volgen: Gebruik ze nooit buiten.

Want als je je nieuwe indoor sneakers ook maar één keer op de open baan gebruikt, zullen ze zo snel slijten dat je de schade aan de zool niet gemakkelijk meer kunt herstellen.

Je kunt algemene slijtage voorkomen door de zolen na elk zaalspel regelmatig te verzorgen. Maar dit herstelt niet de schade die door het verkeerde milieu is aangericht.

Het grootste voordeel van een binnensneaker is het lichte materiaal, dat door minder weerstand een snelle reactietijd ondersteunt en je behendiger laat spelen. De zachte middenzool (hoofdzool) maakt je spel ook soepeler, want hij is ontworpen voor de gladde binnenvloer.

Voordelen
 • Lichtgewicht materiaal (gemakkelijker spel)
 • Zachte zool (perfect voor binnenvloeren)
Nadelen
 • Gevoelig materiaal
 • Vatbaar voor snelle slijtage in verkeerde omgeving
 • Werkt alleen in gunstige omstandigheden (onderhouden vloer &amp
 • zool)

Het grootste nadeel van indoor sneakers is hun voorwaardelijke prestatie. Wil je dat je indoor sneakers perfect presteren, dan spelen twee factoren een belangrijke rol: de zool en de vloer.

Als de zool vuil is van stof, remt dat je af en maak je het minder waarschijnlijk om schokkerige manoeuvres uit te voeren. Dit kan vaak gebeuren door een onverzorgde gymvloer. Zorg er dus voor dat beide omstandigheden gunstig zijn om het volle rendement uit je binnentrainers te halen.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om basketbalschoenen te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we de factoren toelichten die je kunt gebruiken om sportschoenen voor basketbal te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen welke sneaker je moet kopen.

Samengevat zijn dat:

 • Schoenmaat
 • Schoenbreedte
 • Kleur
 • Kussen
 • Ademend vermogen
 • Bescherming
 • Sluiting
 • Materiaal
 • Enig
 • Hoogte
 • Positie

In de volgende paragrafen vind je wat de afzonderlijke koopcriteria zijn en hoe je ze kunt indelen.

Schoenmaat

Zoals al in de gids vermeld, speelt de maat van je sneaker een grote rol. En dat doet het, vooral bij het kopen. Niet alleen om de voor de hand liggende redenen, zoals het passen van je voetmaat en breedte. Het is logisch dat de schoenmaat een rol speelt, want je kunt alleen schoeisel dragen dat echt aan je maat aangepast is.

Het is precies dit punt dat we nu onderzoeken. Het is niet alleen belangrijk dat je de juiste maat gevonden hebt, maar ook of deze maat precies uitkomt zoals beloofd.

Maar waarom is deze maatfactor zo belangrijk?

Voor je een aankoop doet, raden we je aan je goed te informeren of de gewenste schoen direct te passen om ruilen en teleurstelling te voorkomen.

Want het is belangrijk dat je je de volgende vragen stelt bij het onderzoek naar de maat van sneakers

 • Is mijn voet groter / kleiner dan gemiddeld?
 • Staat de fabrikant erom bekend dat de modellen nooit nauwkeurig passen?
 • Is het bekend dat het model anders uitpakt dan de maat aangeeft?

Een voorbeeld van maatafwijkingen wordt gegeven door een schoen van het merk Nike. De “Huarache” is meestal 1 – 2 maten kleiner in Duitse maten dan de schoenmaat aangeeft. Dus als je een schoenmaat gekozen hebt, vraag dan om een grotere schoen en kijk zelf welke schoen je meer comfort biedt.

Want daar gaat het om bij het kiezen van een sneakermaat. Beide soorten sneakers zijn veelzijdig en komen in verschillende maten voor meisjes en jongens.

Schoenwijdte

Als je van tevoren weet hoe krap je schoen is, moet daar bij je aankoopbeslissing ook rekening mee gehouden worden. Sommige schoenen hebben tijd nodig om in te lopen, dus raak niet in paniek. Raak dus niet in paniek als een sneaker wat strakker aanvoelt als je hem past.

Probeer de volgende maat groter om te zien of een schoen beter aanvoelt of te groot is. Vertrouw op het advies van een verkoper of op recensies op het internet. Dit aankoopcriterium is vooral belangrijk omdat het belangrijkste onderdeel van je basketbalschoen afhangt van de breedte van de schoen: stabiliteit.

Binnenschoenen hebben meestal een lichter materiaal dat beter om je schoen past. Het stevige bovenwerk van je outdoor sneaker, daarentegen, kan enige tijd vergen om eraan te wennen en heeft daarom een kleinere schoenwijdte.

Indoor basketbalschoenen zijn in het begin meestal comfortabeler om te dragen dan outdoor schoenen, omdat ze lichter zijn en zich sneller aan de voet aanpassen.

Kleur

Dit criterium is waarschijnlijk een van de meest individuele. Veel sneakerheads laten zich bij het kopen zelf inspireren door verschillende kleuren, maar de meesten hebben meteen een duidelijk idee van de look als ze de winkel binnengaan.

Als je ook een van die mensen bent die hun perfecte schoen al in hun hoofd hebben samengesteld, is het logisch dat dit aankoopcriterium je koopbeslissing beïnvloedt. Tenslotte weet alleen jij welke kleur je schoeisel kan en moet hebben.

Tegenwoordig heb je niet alleen een enorme keuze uit verschillende kleurstellingen voor sneakers, maar je kunt zelfs je eigen kleurencombinaties voor een schoen naar keuze samenstellen op de officiële websites van de fabrikanten.

Cushioning

Als je verschillende schoenen wilt vergelijken, speelt hun demping een grote rol. Hierdoor zijn basketbalsneakers beter dan gewone sportschoenen.

Demping kan onderverdeeld worden in:

 • laag
 • normaal
 • hoog

Maar zelfs tussen de verschillende modellen van speciale trainers vind je enkele verschillen wat dit aankoopcriterium betreft.

Omdat je een goede basketbalschoen wilt die je voldoende steun geeft bij je sprongen en zo je gewrichten beschermt, moet je je potentiële nieuwe schoenen, vooral wat deze factor betreft, eens goed bekijken en beslissen welk model beter is. Meteen vanaf het begin zoeken de meeste sneakerheads schoenen waarin op zijn minst normale demping is ingebouwd.

Ademend vermogen

Met dit aankoopcriterium konden fabrikanten nu de geur van zweet vermijden en de schoen en de drager langdurig doeltreffend beschermen. Een schoen is ademend als het materiaal ervan ademt (d.w.z. luchtdoorlatend is). Je voeten blijven droog en geventileerd.

Dit aankoopcriterium speelt dus een grote rol bij de vergelijking, want je moet bij je aankoop veel waarde hechten aan hygiëne. Zowel in moderne binnenschoenen als in buitensneakers is deze technologie nu geïntegreerd.

Als je je oog hebt laten vallen op een ouder model, kan de trainer in deze categorie wat zwakker zijn. Zoek precies uit hoe ademend het materiaal werkelijk is en kies het beste. Want ademend vermogen is of volledig in de schoen geïntegreerd of helemaal niet.

Bescherming

Elke basketbalschoen heeft geïntegreerde enkelbescherming, maar die kan van model tot model verschillen. Elke schoen is voorzien van bescherming, maar die is meer of minder uitgesproken, afhankelijk van de schoenhoogte.

Zowel binnensneakers als trainingsschoenen voor buiten hebben een minimum beschermingsniveau. Maar hoe goed je enkel beschermd is, hangt af van verschillende koopcriteria, die hier opgesomd worden.

Vooral van

 • de demping
 • de hoogte

Schoenen vergelijken op deze factor is enerzijds nuttig, maar anderzijds kritisch.
De beoordeling van dit criterium is aan jou. Als de minimale bescherming voor jou voldoende is, is elk type sportschoen in deze categorie goed beoordeeld.

Sluiting

De sluiting van de meeste sneaker types is een klassieke methode die bestaat uit enkele of meerkleurige veters. Een alternatief ontwerp, daarentegen, zijn ook ritsen en klittenbandsluitingen, maar die komen minder vaak voor in basketbalsneakers voor volwassenen en worden vooral als versiering gebruikt.

Soorten sneakerbevestigingen

 • Schoenveters
 • Klittenbandsluiting
 • Zip

Sneakers voor binnenshuis hebben meestal alleen een vetersluiting, want bescheidenheid is aan de orde van de dag bij het ontwerpen van een binnenschoen. Hoe minder de schoen bedekt is met extra accessoires, hoe minder hij de speler hindert tijdens de indoorwedstrijd.

Outdoor sneakers hebben daarentegen meestal extra sluitingen, omdat die het uiterlijk verbeteren en de stabiliteit van het materiaal vergroten. Een extra laag materiaal, bijvoorbeeld, die de vetersluiting eronder met een rits beschermt, is de juiste keuze voor dit type sneaker bij een inspannend buitenspel.

Materiaal

De materialen van je sneaker kunnen om verschillende redenen gebruikt worden, als versiering, ondersteuning of combinaties van beide. Verschillende materialen voor gympen worden in de volgende categorieën onderverdeeld

 • Leer
 • Suède
 • Netweefsel
 • Canvas
 • Rubber
 • EVA
 • Phyliet
 • Synthetisch

Beide soorten basketbalschoenen kunnen elk van deze materialen gecombineerd of apart geïntegreerd hebben. Om je een duidelijk beeld te geven van de voordelen en mogelijkheden van de verschillende onderdelen, hebben we ze voor je duidelijk omschreven in een tabel:

Materiaal Ademend vermogen Duurzaamheid Speciale eigenschap
Leer Laag Zeer kwetsbaar Gebruik voor applicaties
Suède (suède) Goed Zeer kwetsbaar Niet gecoat oppervlak
Netweefsel Hoog Goede veerkracht Gebruik voor bovendeel
Canvas Hoog Zeer veerkrachtig Speciaal geweven gaas
Rubber Geen Zeer veerkrachtig Gebruik voor zolen
EVA (ethyleenvinylacetaat) Goed Goed veerkrachtig Gebruik voor tussenzool
Phylite Goed Goed veerkrachtig Populair voor loopschoenen

Zool

De zool van je sneaker bepaalt ook het type basketbalschoen. Het is meestal gemaakt van elastisch rubber.

De zool van een schoen wordt beoordeeld in verschillende categorieën

 • Ontwerp
 • Grip
 • Kussen
 • Kleur

De vuistregel voor binnenschoenen is lang geweest dat de zolen wit en glad moeten zijn, om de tere gymvloer niet te beschadigen. Buitenschoenen kunnen echter ook een lichtgekleurde zool hebben, net zoals moderne binnenschoenen een donkere zool geïntegreerd kunnen hebben.

Het belangrijkste punt in dit hoofdcriterium is dat de zool een stevige grip moet hebben, zodat je een goede trainer hebt. Let bij het vergelijken van basketbal gympen meer op de grip dan op de andere categorieën. Deze zijn uiteindelijk subjectief om te beoordelen.

Hoogte

De hoogte bepaalt ook de bescherming van je sneaker. Hoe hoger de schacht van het schoeisel, hoe beter je enkels beschermd zijn. De hoogte van een sneaker kan gemeten worden aan de hand van verschillende componenten.

Schacht

Zool-/hakhoogte
Voor beide soorten sneakers is de schacht vaak in drie verschillende hoogtes verkrijgbaar.

 • Hoog gesneden
 • Middengesneden
 • Laag uitgesneden

Deze groepering is vooral belangrijk als koopcriterium als je een bepaalde positie speelt of gewoon duidelijke ideeën hebt over welke eigenschappen je nieuwe sneaker voor jou moet hebben. De tweede component, daarentegen, kan niet meegenomen worden in kritieke beslissingsprocessen, noch voor binnensneakers, noch voor buitensneakers.

Dit is een ontwerpkenmerk dat meestal in alledaagse sneakers verwerkt wordt om een aantrekkelijk uiterlijk te creëren. Deze hoogte-component is minder zinvol voor een basketbalschoen.

Positie

Je hoeft je spelerspositie alleen in je koopproces of vergelijking te betrekken als je een specifieke functie in het team hebt. De keuze van een speciaal op maat gemaakte sneaker kan ook op persoonlijke voorkeur berusten.

Feit is dat je je schoenen niet op basis van positie hoeft te kiezen. Als je echter op zoek bent naar een ideaal passende sneaker, moet je dit onderdeel meerekenen.

Er zijn veel verschillende gympen verkrijgbaar voor verschillende posities. Beide soorten sneakers, voor binnen en buiten, zijn te vinden voor elke situatie. Je hoeft alleen maar te beslissen welke van de aangeboden modellen je het mooist vindt.

Interessante feiten over basketbalschoenen

Wat is een trainer anatomie?

Zoals de term al doet vermoeden, gaat het om de anatomie – de verschillende delen – van een trainer. Ze kennen kan heel nuttig zijn.

Maar het is ook raadzaam de voorwaarden te kennen als je speciale wensen hebt. Als je bepaald materiaal op sommige delen van de sneaker wilt, of als je je eigen individuele sneaker wilt maken, is het belangrijk de verschillende “lichaamsdelen” van de schoen te kennen.

Dit bestaat uit een bovenste, middelste en onderste deel. Deze zijn verder onderverdeeld in subsecties, die we nu kort meer in detail zullen bespreken.

Het bovendeel bestaat uit

 • Veters
 • Tong (schoentong)
 • Sockliner (binnenste achterrand)

Het middendeel is verdeeld in

 • Bovenwerk (schoenoppervlak)
 • Teenbox (schoenoppervlak aan de voorkant, vaak gescheiden)

En de bodem is onderverdeeld in:

 • Buitenzool (voorste zoolgedeelte)
 • Middenzool (hoofdzool)

Welke spelersposities zijn er bij basketbal?

Als je toch je schoenen wilt kiezen die bij je spelerspositie passen, moet je van tevoren weten welke functies er in het spel zijn. Ook al worden tegenwoordig de combinatiemogelijkheden van verschillende talenten bevorderd, toch wordt er onderscheid gemaakt tussen vijf speelposities

 • Point Guard
 • Schietende bewaker
 • Klein voorwaarts
 • Kracht vooruit
 • Centrum
Positie Vaardigheden Sneaker Model
Point Guard (Spelverdeler) Overzicht en organisatie, leider Mid Cut/Low Cut
Shooting Guard (Werper) Snel lopen, nauwkeurigheid Mid Cut/Low Cut
Small Forward (Multitasker) Atletisch, veelzijdigheid Low Cut/Mid Cut/High Cut
Power Forward (Energiek) Sterke aanval en verdediging, reactiesnelheid High Cut/Mid Cut
Centre (Krachtpatser) Agressieve speelstijl, kracht High Cut

Welke zijn de meest waardevolle basketbalteams ter wereld?

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is de grootste basketbalcompetitie ter wereld. De NBA is een financieel zeer sterke competitie, en daarom lijkt het ook logisch dat alle waardevolle teams in deze competitie zitten.

Hieronder hebben we een tabel met de top 5 meest waardevolle basketbalteams ter wereld:

Team Waarde Stichting Kampioenschappen
New York Knicks $3.6 miljard 1946 2
Los Angeles Lakers $3.3 miljard 1946 16
Golden State Warriors $3,1 miljard 1946 6
Chicago Bulls $2,6 miljard 1966 6
Boston Celtics $2,5 miljard 1946 17

Jordans – feiten over de (sneaker) beroemdheid

Hun naamgever Michael Jordan – ook bekend als Mr. Airness – staat niet alleen voor de schoenen van de sportartikelenfabrikant Nike, maar gaf ze ook de persoonlijkheid die ze tot de aanbeveling onder de basketbalschoenen heeft gemaakt.

11 fascinerende feiten over Jordan en de vroegere NBA speler

 • De NBA verbood de eerste Jordan omdat hij te opzichtig was. (Elk spel ermee kost 5000 $)
 • De Air Jordan Fusion serie is een combinatie met de Air Force 1.
 • De Jumpman (logo) werd pas in 1988 ingevoerd met de Air Jordan III.
 • Een versie voor skateboarders is de Jordan Phat Low.
 • De eerste Air Jordans leverden fabrikant Nike 130 000 000 US $ op.
 • Veel Jordans worden als “geschenk” uitgebracht op 17.02. (MJ’s verjaardag).
 • Hare Jordan (“Rabbit Jordan”) dankt zijn naam aan een reclamespotje met Bugs Bunny.
 • Toen MJ in de Hall of Fame werd opgenomen, verkocht Nike de special met dezelfde naam
 • Recycling bij de fabricage: De zool van de Air Jordan XXIII is gemaakt van gerecycled rubber.
 • MJ begon zijn comeback met de tiende van de serie (met prestatie-gegraveerde zool)
 • De Air Jordan XXII is geïnspireerd op de F-22 Raptor gevechtsvliegtuig.

Wat zijn de duurste sneakermodellen aller tijden?

Ben jij een van die kopers die hun nieuwe Jordans goedkoop willen hebben? Of ben je een van degenen die graag veel geld investeren in een nieuw paar? Het maakt niet uit tot welke categorie je behoort, want de hoge prijzen van de volgende tien modellen zullen je kijk op sneakerprijzen helemaal op zijn kop zetten.

Als je jezelf op een van deze sneakers wilt trakteren, moet je uitkijken naar ze op sneakerbeurzen zoals Sneakerness of online.

Sneaker Prijs in dollars
SF x Puma Sharkbait 1,000
Gold Nike Dunks 6,000
Air Jordan XI Blackout 11,000
Signed Nike Kobe Air Zoom 30,000
Air Jordan 2 Original 1980 31,000
Limited Nike Air Mag 37. 000
Air Force 1 versierd met diamanten 50.000
Air Jordan 12 weggegeven door rapper Drake 100.000
Air Jordan XII gedragen door MJ 104.000
Basketbalschoenen van Li Ning (Mache Custom Kicks x Bicion) 4.000.000

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies