Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

59Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

153Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Keepersbroeken test 2023. Hier stellen we alle keepersbroeken voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste keepersbroek voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een keepersshort wilt kopen.




De belangrijkste feiten in het kort

  • Keepers in het voetbal hebben een speciale uitrusting nodig, die aan hun taken is aangepast. Een keepersbroek beschermt de doelman en geeft hem zekerheid.
  • Keepersbroeken verschillen in veel opzichten van gewone voetbalbroeken. Keepersbroeken zijn er in vier verschillende soorten. Dit zijn korte broeken, lange broeken, halflange broeken en onderbroeken.
  • De keuze van je keepersbroek hangt ook af van de ondergrond waarop je speelt.

Keepersbroek: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een keepersbroek koopt

Wat zijn keepersbroeken en waarom heb je ze nodig?

Keepersbroeken zijn broeken die speciaal voor keepers gemaakt zijn.

Ze zijn perfect aangepast aan de taken van de keeper. Doelmannen moeten veel springen om ballen vast te houden. Daarbij landen ze vaak met hun benen en heupen op de grond.

Ze hebben dus goede bescherming nodig in dit gebied. Dit wordt verzekerd door speciale bekleding en dik materiaal. De broek beperkt de bewegingsvrijheid echter niet. Vanwege deze factoren is dit type broek een must voor elke keeper.

Wat is er speciaal aan een keepersbroek?

De keepersbroek beschermt de keeper. Ze bieden ook veiligheid, want door de padding ben je minder bang dat je je bij het springen verwondt. Het materiaal speelt hier een belangrijke rol.

De broeken zijn aan extreme slijtage onderhevig, daarom moeten ze zeer stevig en slijtvast zijn. In de regel zijn keepersbroeken gemaakt van katoen en een klein beetje plastic. Sommige broeken bevatten elastaan, dat sommige delen van de broek elastischer maakt. Het materiaal bepaalt hoe veerkrachtig de broek is en hoe lang hij meegaat.

Keepersbroeken zijn er in veel verschillende maten. Ze zijn verkrijgbaar in zowel dames- als herenmaten. Keepers worden vaak al op jonge leeftijd opgeleid. Daarom zijn er natuurlijk ook keepersbroeken voor kinderen. Als je op zoek bent naar een geschikte broek, moet het je meestal geen moeite kosten je maat te vinden.

Keepersbroeken zijn verkrijgbaar met pads die de keeper beter beschermen tegen blessures. (Image source: KeithJJ / pixabay.com)

Padding is een belangrijk aspect van keepersbroeken. Als je op goed onderhouden grasvelden mag spelen die zacht zijn, is opvulling niet absoluut noodzakelijk. Maar als de staanplaatsen erg hard zijn, is het raadzaam er een te nemen.

Bij lange keepersbroeken is de padding bijzonder belangrijk. De padding bevindt zich in het heupgebied en op de knieën. De grootte en de plaats van de opvulling kunnen variëren, afhankelijk van de broek. Als de broek kort is, worden de kniestukken weggelaten. Behalve de gewone schuimrubberen bekleding is er ook Kevlar bekleding.

Keepersbroeken kunnen zowel heel strak gesneden als ruimvallend zijn. De snit varieert sterk, afhankelijk van de broek. Een strakke broek geeft je meer bewegingsvrijheid. Als je een keepersbroek koopt, moet je vooral letten op de snit. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke je verkiest.

Hoeveel kosten keepersbroeken?

Keepersbroeken zijn er in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de broek, kunnen de prijzen sterk variëren. Goedkope keepersbroeken kun je kopen voor zo weinig als 15 euro.

Afhankelijk van hoe belangrijk padding, afwerking en kwaliteit voor je zijn, kan een keepersbroek meer dan 100 euro kosten. De modellen die rond de 50 euro kosten zijn echter al van goede kwaliteit en in het hogere prijssegment.

Het is aan jou om te beslissen hoeveel je aan je keepersbroek wilt uitgeven en hoe goed de kwaliteit moet zijn.

Zijn er keepersshorts verkrijgbaar voor verschillende ondergronden?

Je keuze van een keepersbroek hangt in veel opzichten af van de ondergrond. Als je op een zachte grasmat speelt, heb je niet per se een keepersbroek met pads nodig. Maar als het weer kouder is en de ondergrond harder, kan goede padding ook op deze plaatsen belangrijk zijn.

Grond Zijn keepersshorts nuttig?
Koude of harde grond Ja
Kunstgrasveld Ja
Halle Ja
Sintelveld Ja
Zachte grond/Wiesee hx Niet noodzakelijk

Speel je echter op een kunstgrasveld, sintelveld of binnen, dan heb je een gevoerde keepersbroek nodig omdat de ondergrond erg hard is. Harde oppervlakken verhogen het risico op verwondingen.

Vooral binnenshuis kunnen snel brandgaten in de broek ontstaan, omdat je veel in aanraking komt met de grond en die schuurt. Daarom zijn stevige broeken en padding daar erg belangrijk. Kevlar vulling wordt aanbevolen.

Moet ik een keepersbroek kopen voor de training?

Veel amateurclubs verstrekken wel het keeperstruitje, maar geen keepersbroekje. Daarom moet je ze meestal zelf kopen. Bij wedstrijden wil je een keepersbroek dragen die in goede staat is, zodat je op je best kunt presteren en de juiste bescherming hebt. Het kan daarom raadzaam zijn een trainingsbroek te kopen die je alleen bij de training gebruikt.

“Claudia
Keepersbroeken worden gebruikt om de gezondheid van de atleet te beschermen.

Keepersbroek beschermt de heupzone en de heupbeenderen bij een val. De ingebouwde beschermers vangen klappen op en bieden zo een bijzondere bescherming tegen kneuzingen, schaafwonden en blauwe plekken. Thermische keepersshorts geven ook een verwarmend effect. (Bron: bandage.de)

Je keepersshort wordt tijdens de training nog meer belast dan tijdens het spelen. Daardoor slijten ze vrij snel.

Als je voor de training een goedkope broek hebt, heb je daar nog steeds de nodige bescherming, maar je verslijt je goede broek niet. Dit maakt het bezit van twee broeken heel verstandig. Je moet echter zelf beslissen of dit voor jou nodig is.

besluit: Welke soorten keepersbroeken zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen vier verschillende soorten keepersbroeken

  • Lange keepersbroek
  • Keepersbroek van gemiddelde lengte
  • Korte keepersbroek
  • Keepersbroek om eronder te dragen

Goalkeeper broeken zijn er in veel verschillende uitvoeringen. In de meeste gevallen worden ze echter onderscheiden door hun lengte. In het volgende deel laten we je zien wat de verschillende soorten keepersbroeken verschillend maakt.

Wat is er speciaal aan lange keepersbroeken en wat zijn hun voor- en nadelen?

Een lange keepersbroek is een lange broek die tot aan de voeten reikt. Dit type broek is meestal goed gewatteerd en biedt daarom de beste bescherming. Ze zijn echter ook verkrijgbaar zonder opvulling. Je kunt er onderbroeken bij dragen die al dan niet gewatteerd zijn. Als de broek goed past, geeft hij de drager een goede bewegingsvrijheid. Ze zijn ook zeer scheurvast.

Voordelen
  • Goed in de kou
  • Beste bescherming
  • Kan gecombineerd worden met een onderbroek
  • Strakke broeken hebben een goede bewegingsvrijheid
  • Scheurvast
Nadelen
  • Kan het erg warm krijgen
  • Wijde broeken beperken de bewegingsvrijheid

Als het buiten winter is of gewoon bijzonder koud, kun je beter voor een lange broek gaan. Hun grote nadeel is dat ze nogal warm kunnen zijn. Als de zon schijnt of je binnenshuis speelt, kunnen ze oncomfortabel zijn. Wijde, lange broeken beperken je bewegingsvrijheid.

Wat is een mid-length keepersbroek en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een halflange keepersbroek is een stuk luchtiger dan een lange keepersbroek. Ze gaan tot aan de knieën. Als het warm is, is een halflange broek een goed alternatief. Ze zijn ook een geschikte keuze op gras en harde velden. Ze geven meestal een goede bewegingsvrijheid. Je kunt dit type broek ook combineren met een onderbroek.

Voordelen
  • Luchtig
  • Heeft padding
  • Goed voor gras en harde velden
  • Goede bewegingsvrijheid
  • Combinatie met onderbroek mogelijk
Nadelen
  • Minder gewatteerd dan een lange broek
  • Ongeschikt in de winter

Dit type keepersbroek kan padding hebben. De onderbenen zijn dan echter onbeschermd. Bij snelle bewegingen kan de broek omhoog schuiven en dan is ook de knie niet beschermd. In de winter kun je deze korte broek beter niet gebruiken, want het kan erg koud worden aan het onderbeen.

Wat zijn de kenmerken van korte keepersbroeken en wat zijn hun voor- en nadelen?

Keepersshorts zijn luchtig en lijken erg op veldspelersshorts. Ze kunnen ook opvulling hebben, maar vaak hebben ze dat niet. Als ze wel bekleding hebben, zijn alleen de heupen beschermd. Ze bieden veel bewegingsvrijheid. Je kunt je korte broek combineren met een onderbroek. Als ze gewatteerd zijn, krijg je extra bescherming.

Voordelen
  • Zeer luchtig
  • Biedt veel bewegingsvrijheid
  • Diverse kleuren mogelijk
  • Combinatie met onderbroek mogelijk
Nadelen
  • Weinig tot geen bescherming
  • Ongeschikt in de winter

Het is ook mogelijk, als je geen waarde hecht aan padding, een gewone veldspelersbroek te gebruiken. Dit heeft het voordeel dat je de kleur van je broek kunt afstemmen op je trui. Keepersshorts zijn meestal alleen in zwart verkrijgbaar. In de winter zijn korte broeken niet geschikt.

Voor extra bescherming kun je scheenbeschermers dragen bij korte en halflange korte broeken.

Wat is er bijzonder aan onderbroeken en wat zijn hun voor- en nadelen?

Veel keepers dragen tegenwoordig onderbroeken. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder opvulling. De onderbroek kan gecombineerd worden met alle andere soorten keepersbroeken.

Dit kan handig zijn als je, bijvoorbeeld, een niet gevoerde broek hebt en er dan een gevoerde onderbroek onder aantrekt. Maar zelfs de combinatie met een niet-gepolsterde onderbroek is aan te bevelen, want de onderbroek heeft enkele voordelen.

Dit type keepersbroek biedt je een grote mate van beweeglijkheid. Ze hebben ook niet veel opvulling, wat op een of andere manier vervelend kan zijn. Ze glijden beter als de grond nat is.

Veel onderbroeken hebben ventilatie-inzetstukken en hebben een goede luchtcirculatie, waardoor ze temperatuuronafhankelijk zijn. Ze absorberen ook goed zweet.

Voordelen
  • Grote beweeglijkheid
  • Glijdt beter over natte ondergrond
  • Temperatuuronafhankelijk
  • Goede luchtcirculatie
  • Absorbeert zweet
Nadelen
  • Niet scheurvast
  • Beschermt vaak niet tegen blessures

Het gebruik van onderbroeken is echter niet aan te bevelen op hardcourtbanen. Ze zijn niet echt scheurvast en breken snel als er veel contact met de grond is. Bovendien is er geen bescherming tegen verwondingen, tenzij je een onderbroek met beschermers hebt.

Wetenswaardigheden over keepersbroeken

Verzorging en reiniging van keepersbroeken

Keepersbroeken zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Andere uitrusting, zoals keepershandschoenen of voetbalschoenen, vereisen speciale verzorging en reiniging.

Dat is hier niet het geval. Na gebruik kan de keepersbroek gewoon in de wasmachine, want het materiaal vindt het niet erg. Als je ze daarna in de frisse lucht droogt, zijn ze klaar voor het volgende gebruik.

Hoe repareer je je keepersshorts?

In keepersshorts zitten vaak gaten. Dit gebeurt vaak op erg harde plaatsen. Je krijgt veel gaten, vooral in het kniegebied.

Wist je dat de meest voorkomende blessures bij een keeper in de armen en benen zitten?

Daarom is het heel belangrijk de gewrichten met goede bekleding te beschermen.

Eén manier om ze te repareren is ze gewoon op te lappen. Maar gewone pleisters blijven vaak niet lang zitten. Als je ze door een vakman laat repareren, kunnen ze er ook een stukje leer in naaien. In de meeste gevallen gaat dit lang mee.

Een goede tip is om je oude keepersbroek te bewaren en die als lapmateriaal te gebruiken. Je kunt delen van de oude broek uitknippen en die gebruiken om de gaten dicht te naaien.

Waarom zijn alle keepersbroeken zwart?

Je keepersbroek moet bij je keeperstrui passen. Daarom zijn bijna alle versies van deze korte broek zwart. Het zwart past meestal altijd bij de outfit.

Als keeper kun je ook een korte broek dragen. Zonder opvulling zijn ze er in verschillende kleuren. (Image source: flooy / pixabay.com)

Als je een keepersbroekje zoekt in dezelfde kleur als je tricot, zul je ze vaak niet vinden. Het enige alternatief is te kiezen voor een korte, gekleurde korte broek zonder padding.

Wat zijn de regels voor keepers?

Doelmannen zijn niet alleen visueel anders dan hun ploeggenoten en tegenstanders. Er zijn ook een paar speciale regels voor keepers. We stellen ze nu aan je voor:

Rule Uitleg
Bestaans Elk team heeft een keeper nodig, anders gaat het spel niet door.
Blessure De keeper hoeft het veld niet te verlaten, hij wordt op het veld behandeld.
Onderscheid De keeper moet zich van de scheidsrechter en de andere spelers onderscheiden door kleur (shirt, broek, sokken).
Doelschop De keeper mag niet aangeraakt of gestoord worden bij het nemen van een doelschop uit de hand.
Backpass rule De keeper mag een beheerste pass van zijn eigen ploeg niet met zijn hand aannemen.
6-seconden rule Hij mag de bal maximaal 6 seconden vasthouden.
Access rule Als de keeper de bal met zijn hand controleert, mag hij niet meer getackeld worden.

Beeldbron: Pixabay.com / flooy

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies