Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

23Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Vandaag praten we over omega 3-6-9, het supplement met drie van de belangrijkste stoffen die in het menselijk lichaam werken. Het omega 3-6-9 supplement accumuleert de voordelen van de drie stoffen en helpt fundamenteel bij het onderhoud van de stofwisseling en de cellulaire activiteit in zijn geheel, naast natuurlijk het in evenwicht brengen van onze voeding. In de tekst hieronder vind je een overzicht van de functies en voornaamste voordelen van dit middel, en van de voor- en nadelen van de consumptie ervan. Je vindt er ook de belangrijkste etiketten en waardevolle tips om het ideale supplement te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Het is belangrijk te benadrukken dat de getallen waaraan het supplement zijn naam ontleent, afkomstig zijn van drie verschillende stoffen: omega 3, omega 6 en omega 9.
 • Artsen en specialisten bevelen de consumptie van deze verbinding aan met ten minste één aanvullend antioxidant, zoals bijvoorbeeld vitamine E.

Beste Omega 3 6 9: Onze selectie

Koopgids

In de snelle wereld van vandaag, waar het aanbod van ultra-verwerkt voedsel vrijwel onbeperkt is en tijd voor zelfzorg bijna onbestaande, zijn supplementen zoals omega 3-6-9 essentieel. De combinatie van vetzuren helpt om slechte cholesterolen binnen de perken te houden, terwijl ze je voeding een oppepper geeft, en je dagelijkse routine als gevolg. Daarom brengen we je in deze Koopgids alle informatie die je moet weten om je ideale supplement te kiezen: de oorsprong, de voordelen, de voordelen en de nadelen.

Imagem mostra uma mulher sorrindo ao levar uma cápsula de suplemento à boca. Na outra mão, um copo d’água.

Omega 3-6-9 is een geweldige bondgenoot tegen de dagelijkse rushes (en vetten). (Bron: Antonio Guillem / 123rf)

Wat is Omega 3-6-9?

Omega 3-6-9 is, allereerst, een afkorting voor een supplement dat drie verschillende stoffen bevat, die alle drie omega 3, 6 en 9 heten. Alle drie zijn het, per definitie, vetzuren – “goede” vetten, met andere woorden. Omega 3 komt vooral voor in vis en in zaadoliën zoals lijnzaad en chia. Omega 6 is een merkwaardig geval, want het is aanwezig in vrijwel al onze cellen, maar wordt niet door het menselijk lichaam aangemaakt. Het komt voor in oliën zoals canola en soja, en in noten zoals kastanjes en macadamia’s, net als omega 9, dat ook uit avocado, olijf en olijfolie gehaald kan worden.

Imagem mostra um semicírculo formado por vidros contendo nozes e sementes, derramando seu conteúdo sob uma superfície branca.

Noten, zaden en plantaardige oliën zijn de meest voorkomende bronnen van omega’s 3, 6 en 9. (Bron: Maddi Bazzocco / Unsplash)

Wat zijn de voordelen van omega 3-6-9?

Nu je weet wat de omega’s 3, 6 en 9 zijn, laten we ter zake komen: hun voordelen, die veel en uiteenlopend zijn, van voeding tot immuniteit, van stofwisseling tot cognitie. Te beginnen met de bekendste van de drie, wel, omega 3. De consumptie ervan wordt in verband gebracht met verbetering van de hersenactiviteit, hulp bij de overdracht van zenuwimpulsen, betere ontstekingsremmende werking en preventie van cardiovasculaire problemen.

Imagem mostra um homem e uma mulher fazendo exercícios na praia.

Elk van de omega’s heeft een voordeel voor het menselijk lichaam, dat versterkt wordt door evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. (Bron: Annie Spratt / Unsplash)

Omega 6, op zijn beurt, is beroemd om zijn rol bij het reguleren van de bloeddruk, om zijn hulp bij het immuunsysteem en bij het hormonale systeem. Recentere studies tonen aan dat de consumptie ervan ook verband houdt met de bestrijding van diabetes. Tenslotte heeft omega 9 ook voordelen die verband houden met het immuunsysteem en de regulering van de bloeddruk. Daarnaast natuurlijk de vermindering van slechte cholesterolen, en ook van zijn “neefjes”. Het helpt ook de lichaamstemperatuur op peil te houden.

Omega 3 Omega 6 Omega 9
Bestrijding / Preventie Cardiovasculaire problemenx Diabetes en hoge bloeddruk Hoge bloeddruk
Helpendeio Hersenactiviteit en ontstekingsremmende werking Bloeddruk Lichaamstemperatuur
Werking Hersenen, cardiovasculair systeem, zenuwstelsel Immuunsysteem en hormonaal systeem Immuunsysteem en cardiovasculair systeem

Wat zijn de voor- en nadelen van omega 3-6-9 suppletie?

Het consumeren van een supplement met drie (of meer) verschillende stoffen heeft zijn voor- en nadelen, tussen gezondheid en praktische zaken. Beginnend met de voordelen, is het eerste, zoals we hierboven zagen, de opeenstapeling van voordelen. Vervolgens combineert het drie vetzuren, die beroemd zijn om hun werking met cholesterol, dat wil zeggen, het verhoogt de niveaus van goede cholesterolen, en verlaagt de niveaus van slechte. Dit maakt de verbinding heel nuttig om je dieet in evenwicht te brengen en je voeding te helpen. Een ander voordeel is, ook zoals we gezien hebben, dat ze allemaal een natuurlijke oorsprong hebben, en praktisch allemaal plantaardig zijn, wat geweldig is voor bijvoorbeeld veganisten en vegetariërs.

Imagem mostra um close de um amontoado de cápsulas translúcidas sob uma luz intensa.

In één capsule, driedubbel voordeel voor ons lichaam. (Bron: eliasfalla / Pixabay)

De combinatie van stoffen, daarentegen, maakt de dosering ervan wat ingewikkelder, althans om sprekende resultaten te krijgen of precies te leveren wat je lichaam nodig heeft. Zelfs omdat er contra-indicaties zijn voor het gebruik ervan, zoals voor elk supplement. Om er een te noemen: mensen met allergieën voor vis en afgeleide producten van zeevruchten kunnen problemen hebben, omdat de meeste samenstellingen olie en vis bevatten. Smaak kan een probleem zijn, en verder dan visolie. We hebben het hier immers over een verbinding met drie verschillende oorsprongen, en olieachtige ook nog. Zelfs die met het etiket “neutraal” smaken kunnen wat onaangenaam zijn.

Voordelen
 • Accumulatie van voordelen
 • Evenwicht tussen voeding en dieet
 • Natuurlijke oorsprong
Nadelen
 • Specifieke dosering
 • Contra-indicaties
 • Smaak

Aankoopcriteria: Hoe kies je je omega 3-6-9 supplement

Om je aankoop te kunnen doen met de zekerheid dat je het ideale supplement kiest, hebben we een lijst van keuzecriteria samengesteld, opgesteld uit elementen van het product en het gebruik ervan.

 • Koudgeperst
 • Aanvullende antioxidanten
 • Oorsprong
 • Dosering

We zullen het natuurlijk over elk van de items hebben. We willen tenslotte dat je keuze heel goed gebaseerd is, nietwaar?

Koudgeperst

Omdat het een supplement op basis van oliën is, is het belangrijk dat je uitzoekt hoe deze oliën verkregen worden en, indien mogelijk, die kiest die koud geperst zijn. Deze methode, waarbij de ingrediënten gewoon geperst worden, garandeert niet alleen een 100% zuivere olie, maar ook met intacte eigenschappen, die bij verhitting, koken, enz. verloren zouden kunnen gaan.

Imagem mostra um frasco de cápsulas de óleo derramando seu conteúdo sobre uma superfície escura.

De methode om de olie uit de capsules te krijgen is belangrijk om de zuiverheid van het supplement te meten. (Bron: frolicsomepl / Pixabay)

Antioxidantsupplement

Artsen, voedingsdeskundigen en andere specialisten bevelen sterk de consumptie aan van antioxidanten samen met supplementen op basis van vetzuren, zoals het geval is met omega 3-6-9. Dus waarom niet kiezen voor een supplement dat deze antioxidanten al bevat? Het is een keuze die niet alleen praktisch is, maar ook economisch, want je hoeft geen vitamine D of vitamine E tabletten te kopen, de meest gebruikelijke antioxidanten.

Herkomst

De herkomst van elk van de omega’s is een ander belangrijk criterium om je keuze te verfijnen. Er zijn niet noodzakelijk ideale herkomsten, maar het is interessant om stoffen te vermijden die al in je dieet voorkomen, zoals sojaolie, bijvoorbeeld. Visolie is ook aan te raden om te vermijden, vanwege de mogelijkheid dat er sporen van kwik in zitten, of zelfs voor wie allergisch is. Of vanwege de smaak, zelfs. Noten- en zadenoliën daarentegen zijn zeer rijk aan voedingsstoffen en smaak.

Imagem mostra diferentes nozes agrupadas e dispostas sobre uma superfície de madeira.

Noten- en plantaardige oliën zijn schone, voedzame en andere opties dan wat de meeste mensen gewoonlijk consumeren. (Bron: Marta Branco / Pexels)

Dosering

Dit criterium is iets ingewikkelder, want het hangt helemaal samen met de specifieke kenmerken van je lichaam en de aanbevelingen van een arts of voedingsdeskundige, die, we herhalen het, geraadpleegd moeten worden voor je dit product consumeert. Dus, met je dosering vastgesteld, is het de moeite waard te letten op de hoeveelheid capsules en je gewicht, die meestal tussen de 1000mg en 1500mg ligt. Als je dagelijkse dosis groot is, bijvoorbeeld, is het de moeite waard flessen te kopen met meer capsules en met een hoger gewicht. (Bron van de gemarkeerde afbeelding: dolgachov / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies