Laatst bijgewerkt: 14-08-2021

Iedereen heeft wel eens willen afvallen. Je hebt het waarschijnlijk ook geprobeerd. Of je wist niet hoe je het moest doen, of je was gedemotiveerd door het gebrek aan succes. Om hier eindelijk een eind aan te maken, stellen we je voor aan het 16 8 dieet! In ons artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen over het 16 8 Dieet.

We zullen proberen alle twijfels over het dieet weg te nemen en de voordelen en nadelen ervan op een rijtje te zetten. We bespreken ook de Intermittent Fasting trend en bevelen een dieetplan over dit onderwerp aan. Geniet ervan!




De belangrijkste feiten in het kort

  • Het 16 8 dieet is een vorm van intermittent fasting. Je onthoudt je 16 uur van voedsel en consumeert je hele dagelijkse behoefte in de resterende acht uur.
  • Het dieet beoogt de vetverbranding te verhogen door middel van vasten. Omdat de stofwisseling sterk gestimuleerd wordt, kunnen mensen met reeds bestaande aandoeningen zoals hypothyreoïdie of lage bloeddruk het dieet beter niet volgen.
  • Het goede van deze vorm van vasten is dat je tijdens de acht uur eettijd bijna alles kunt eten. Zolang je niet meer eet dan gewoonlijk, zou je moeten kunnen afvallen.

Wat is het 16:8 dieet?

Bij het 16:8 dieet of Intermittent Fasting gaat het, zoals de naam al zegt, om. Je slaat of het ontbijt of het avondeten over. Het doel van het dieet is om 16 uur zonder voedsel te kunnen.

16 8 Diät-1

Iedereen wil er atletisch uitzien en een atletisch lichaam hebben. Vooral voor vrouwen is het belangrijk om een slank lichaam te hebben. Het 16 8 dieet kan je mogelijk op weg helpen om dichter bij je droomlichaam te komen.
(Image source: Huha Inc. / unsplash)

Je kunt weer eten gedurende de resterende acht uur. Maar alleen onder bepaalde regels. We zullen ze later in het artikel aan je uitleggen – kijk ernaar uit! Als je niet van het 16 8 dieet houdt, kun je ook het 5 2 dieet proberen.

Als alternatief voor Intermittent Fasting onthoud je je twee dagen lang bijna helemaal van voedsel. Op de andere dagen van de week kun je van je eten genieten zonder je zorgen te maken.

Hoe werkt het 16:8 dieet?

Het idee achter intervalvasten is om de stofwisseling te stimuleren. De bedoeling is mechanismen te activeren die verantwoordelijk zijn voor het verbranden van vet, het verhogen van de stamcelproductie en het aanmaken van ketonlichamen. Het werd eigenlijk gebruikt om ziekten te behandelen. Zo zou bijvoorbeeld multiple sclerose behandeld kunnen worden met behulp van ketonlichamen, of reuma met microbiomen, zoals Prof. Dr. Michalsen uitlegt in het Ärzteblatt.

Waarom je afvalt met het 16 8 dieet zie je hier: Hierop gebaseerd worden enzymen in ons lichaam verondersteld alle delen van het voedsel af te breken. Hierdoor kunnen we alles wat we gegeten hebben benutten zonder overtollige energie op te slaan in de vorm van vetcellen. In plaats daarvan worden vetcellen verbrand omdat we meer energie nodig hebben. Het principe kan echter alleen goed worden toegepast als je je echt aan je dieetplan houdt. Dit is waar de meeste mensen moeilijkheden hebben. 16 uur achter elkaar vasten is een uitdaging waar niet iedereen tegen opgewassen is.

Wat doet het 16:8 dieet?

Intermittent fasting wordt verondersteld je te helpen afvallen. We hebben al precies uitgelegd hoe het werkt en welke processen er in je lichaam moeten plaatsvinden.

Door beperkte voedselinname en daaropvolgende vastenperioden wordt het lichaam geacht terug te vallen op zijn eigen vetcellen. Tot nu toe gaat het goed. Maar hoe effectief is het 16 8 dieet?

Vanuit wetenschappelijk oogpunt is het niet mogelijk om het precies te zeggen. Tot nu toe zijn de studies vooral uitgevoerd op ratten die gewicht verloren door te vasten. (1, 2) Dat zou ook het doel van het dieet moeten zijn. In de weinige studies bij mensen zijn vaak gemengde resultaten opgetekend. (3, 4, 5)

Als je niet overtuigd bent door de studies, kun je ook getuigenissen lezen. Sommige mensen konden wonderwel afvallen, anderen hadden een slechtere gezondheid of kwamen zelfs aan. Je moet zelf uitvinden of het dieet voor jou werkt.

Is het 16:8 dieet gezond?

Dat hangt af van je medische voorgeschiedenis. Eerst en vooral moet gezegd worden dat mensen met deze ziekten niet geschikt zijn voor het dieet:

  • Lage bloeddruk
  • Metabolische problemen
  • Ondergewicht
  • Chronische ziekten
  • Kanker

Dit geldt ook voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. Omdat het lichaam minder voedingsstoffen krijgt toegediend, kan dit tot problemen leiden. Ongeacht dit wordt vaak de vraag gesteld hoeveel gewicht je kunt verliezen met Intermittent Fasting. Dit hangt af van lichaamsvet en calorie-inname.

Er spelen ook andere factoren mee, zoals lichaamsbeweging, werk en stress. Je kunt dus niet op exacte getallen afgaan. Een gemiddeld gewichtsverlies van drie tot tien kilo per maand moet mogelijk zijn, afhankelijk van je lichaamstype en je begingewicht. Maar je kunt hier ook extreem van afwijken. Oriënteer je dus niet te veel op cijfers, maar waardeer eerder je lichaamsgevoel.

Theoretisch kan je niets overkomen als je het dieet volgt. Natuurlijk geldt dit alleen zolang je geen reeds bestaande aandoeningen hebt. Als alternatief kun je het proces met een arts bespreken en zijn of haar advies inwinnen.

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van Eckart von Hirschhausen en zijn 16 8 dieet. In de video legt hij uit waarom deze methode eigenlijk zo gezond is.

Waar moet ik op letten bij het volgen van het 16:8 Dieet?

Er zijn heel duidelijke regels die je tijdens het dieet moet volgen. Je mag in de acht uur twee maaltijden eten, waarin je niet meer eet dan gewoonlijk, maar je mag hier ook enigszins van afwijken. Er moeten evenwichtige maaltijden zijn van groenten, fruit, vis, vlees, pasta en rijst. Je hoeft niet te letten op hoeveel calorieën je verbruikt tijdens interval vasten.

Zorg er alleen voor dat je niet meer eet dan gewoonlijk. Ook tussendoortjes in de vorm van koekjes, melk of sap zijn verboden. Dit verhoogt de bloedsuikerspiegel, maakt insuline vrij en stopt het vetverlies. Wat je mag drinken en eten bij het 16:8 dieet kun je vinden in de tabel / lijst. We hebben de populairste voedingsmiddelen uitgezocht en ingedeeld of ze geschikt zijn voor het dieet of niet. Laten we beginnen met de drankjes:

Drankje Beschrijving Geschiktheid
Zwarte koffie Zwarte koffie wordt verondersteld geen kwaad te kunnen tijdens het dieet, zolang je het zonder suiker of melk drinkt. Ja
Melk Melk bevat veel suiker, die je tijdens de vastenperiode beter niet kunt drinken. Als je je melk bij het ontbijt niet wilt opgeven, mag je het gerust hebben. No
Water Over water hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt er op elk moment zoveel van drinken als je wilt. Ja
Ongezoete thee thee is een goed alternatief voor water. Zolang het ongezoet is, kan het niet mis gaan. Ja
Sap Sap is vergelijkbaar met melk. Door het hoge fructosegehalte komt er insuline vrij en wordt de vetverbranding gestopt. Drink ze daarom niet tijdens het vasten. No

Je moet daarom de hele periode calorievrije drankjes drinken. Zo komt je lichaam tijdens de maaltijdpauzes niet in aanraking met koolhydraten. Eten is een beetje anders. Tijdens de maaltijden kun je eten wat je maar wilt. Het belangrijkste is dat het niet meer is dan je normaal zou eten. Als het dieet evenwichtig is, zou het nog beter zijn. Daarom hebben we eenvoudig opgesomd wat je tijdens de vasten niet en slechts in beperkte mate tijdens de maaltijden mag eten.

  1. Chips bevatten veel zout en vetten, waardoor ze over het algemeen als ongezond worden beschouwd. Het kan geen kwaad om af en toe een pakje te hebben. Het moet echter geen gewoonte worden.
  2. Je moet weten dat snoep, van welke soort dan ook, op de lijst staat. Als je op dieet bent, moet je ze kunnen laten staan.
  3. Bewerkt vlees wordt vaak in verband gebracht met verschillende ziekten. Ze zijn ook vaak rijk aan ongezonde vetten en zout.
  4. Bewerkte koolhydraten zoals donuts, cornflakes of wit brood smaken goed. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar deze voedingsmiddelen zitten vol met lege koolhydraten. Toegevoegde suiker doet de calorieën de pan uit rijzen en maakt je dik.
  5. Industrie-ijs is tegenwoordig vooral water met een klein beetje melk en extreem suikerrijk. Als je ijs wilt kopen, kijk dan op de verpakking en zie wat er in zit.
  6. Kant-en-klaar maaltijden zijn gemakkelijk te maken en kosten niet veel moeite. Nogmaals, het hangt af van wat er in zit. Niet elke kant-en-klaar maaltijd is per se slecht.

Het is verleidelijk om tijdens het niet-vasten naar zulke dingen te grijpen. Het kan echter je vooruitgang extreem verminderen. Zulke caloriebommen kunnen je het gevoel geven dat je in totaal minder eet, maar in werkelijkheid heb je meer calorieën gegeten.

Voor het beste resultaat is het belangrijk de regels zo nauwkeurig mogelijk op te volgen. Als je ervan afwijkt, zul je minder resultaat krijgen of zelfs aankomen.

Voor wie is het 16 8 dieet bedoeld?

We hebben het al gehad over reeds bestaande aandoeningen. Als je aan een chronische ziekte lijdt, moet je het 16 8 dieet sterk heroverwegen. Om echt zeker te zijn, moet je je omstandigheden met een arts nagaan. We hebben enkele ziekten/aandoeningen opgesomd waarmee je het 16 8 dieet niet moet volgen:

Ziekte/aandoening Beschrijving
Hypothyreoïdie Vasten beïnvloedt je stofwisseling en de manier waarop je lichaam energie verbruikt. Dit heeft ook invloed op je schildklier, waardoor de werking ervan tijdens het vasten nog verder afneemt. (6)
Lage bloeddruk Als je aan lage bloeddruk lijdt, kan het dieet die nog verder omlaag drijven. Dit heeft te maken met de vaste etenstijden tijdens het dieet. (7, 8)
Hashimoto Het immuunsysteem is nauw verbonden met onze stofwisseling. Daarom wordt het ook beïnvloed tijdens het dieet. Dit kan leiden tot mogelijke storingen van het toestel. Intermittent Fasting kan ook helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Maar hoe het Hashimoto’s beïnvloedt is nog onbekend.
Jicht De hoeveelheid urinezuur, dat tot de vorming van jicht leidt, kan tijdens het vasten extreem toenemen. Dit kan leiden tot jichtaanvallen, maar die kunnen na enkele dagen weer afnemen. Daarna is er zelfs kans dat de algemene pijn verlicht wordt. (9, 10)
Zwangerschap In het algemeen moet tijdens zwangerschappen geen dieet gevolgd worden, want de gebrekkige voeding kan het kind schaden. Als je het toch wilt proberen, moet je het beslist met je arts bespreken. (11)

Los daarvan is het raadzaam je toevlucht te nemen tot Intermittent Fasting als je bepaalde reeds bestaande aandoeningen hebt. Dit is hoe het 16 8 dieet kan helpen bij diabetes. De insulinegevoeligheid, de controle van het lichaam over de glucose in het bloed, kan verbeterd worden en overtollig vet rond de organen kan verminderd worden. (12, 13)

Het is echter belangrijk op te merken dat langetermijneffecten nog niet bestudeerd zijn. Het is nog onduidelijk hoe zulke diëten ons lichaam over een lange periode beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor vrouwen in de menopauze die worstelen met gewichtstoename of insulineresistentie. (14)

Het is de moeite waard hier het dieet te proberen. Zo kun je je een eigen idee vormen van de omstandigheden. Er zijn nog andere voorwaarden die we niet besproken hebben. Omdat het dieet belangrijke effecten op je lichaam heeft, moet je alle omstandigheden met een arts bespreken. Hij of zij weet misschien zelfs betere manieren om je te helpen afvallen.

Hoe lang moet ik het 16 8 dieet volgen?

Wanneer zal ik de eerste successen zien? Dit zijn vragen die iedereen kwellen zodra ze met dit dieet beginnen. 16 uur vasten is geen gemakkelijke opgave en de successen zetten zich pas over een langere periode vast. Met het oog hierop zijn langdurige, kleine successen zelfs beter dan snel gewichtsverlies. Dan weet je dat je echt lichaamsvet verloren hebt en niet alleen water en spiermassa.

Hoe lang kan ik het 16 8 dieet doen?

Je moet je op dit moment geen zorgen maken. Intermittent Fasting is een dieet als elk ander. Je moet buiten de vastenperiode gezond en evenwichtig eten. Zo krijgt je lichaam geen tekort aan vitaminen en mineralen. Dit omvat ook alle belangrijke macronutriënten. Vetten, eiwitten en koolhydraten moeten altijd beschikbaar zijn voor je lichaam.

Er is dus niets dat je tegenhoudt om blijvend op dieet te gaan, zolang je maar evenwichtig eet. Als het 16 8 dieet te eentonig voor je is, kun je ook het 5 2 dieet, het Eat-Stop of het Warrior dieet proberen. Op de laatste eet je van zonsopgang tot 16 uur alleen fruit en groenten en mag je om 16 uur een grote maaltijd gebruiken.

Wanneer zal ik de eerste successen zien met het 16 8 dieet?

Wanneer je succes begint te hebben hangt helemaal af van je dieet, gewicht en stofwisseling. Als je minder eet dan gewoonlijk, neemt het afslankeffect toe. Je moet dit echter niet overdrijven, want het kan averechts werken. Je kunt ook op de oude voet doorgaan en alleen het vastende deel aanpassen. Zelfs op deze manier zou je moeten kunnen afvallen.

Na de eerste maand moet je lichaam zich zo goed mogelijk aan het nieuwe dieet hebben aangepast en kun je op de weegschaal gaan staan. Laat je niet ontmoedigen als de weegschaal niet aangeeft wat je gehoopt had. Er is geen geheim om af te vallen. Je lichaam veranderen in een gezondere jij is een langdurige taak. Waar het hier om gaat is je beter voelen, niet alleen minder wegen.

We hebben nu verduidelijkt hoe lang je op het dieet kunt blijven en wanneer je je eerste successen zult boeken. Als dat nog niet genoeg is, kun je informatie verzamelen van forums en getuigenissen lezen. We hebben het echter nog niet gehad over de slechtst denkbare scenario’s. Wat kun je doen tegen het hunkeren naar voedsel en wat doe je verkeerd als je inderdaad aankomt?

16 8 Diät-2

Je lichaam in de juiste stemming houden kan heel moeilijk zijn. Als je een voortdurend hongergevoel hebt, moet je jezelf ervan afleiden. Je lichaam kan veel langer zonder voedsel dan je hoofd eigenlijk wil. Wat dacht je ervan om te beginnen met mediteren?
(Image source: Max Rovensky / unsplash)

Snakken zou je alleen de eerste paar dagen tot weken moeten hinderen. Het is heel normaal dat je tijdens de vastenperiode wilt eten, want je lichaam is nog niet gewend aan de verandering. Dit zou na verloop van tijd moeten afnemen en je zult jezelf dankbaar zijn dat je het zo lang hebt volgehouden.

In het volgende deel bekijken we waarom je aankomt bij het 16 8 dieet – stay tuned. Intermittent Fasting in je leven opnemen zal beslist niet gemakkelijk zijn. Vooral als het proces te lang duurt. Je moet het echter proberen en uiteindelijk kun je het als een permanent dieet invoeren.

Waarom kom ik aan bij het 16 8 dieet?

Als het 16 8 dieet niet werkt, doe je meestal iets verkeerd. Aankomen in gewicht is waarschijnlijk het grootste probleem en erg demotiverend. Daar zijn veel redenen voor, maar je kunt ze gemakkelijk verhelpen.

  1. Je hebt het verkeerde snelle plan: Het juiste plan vinden is heel belangrijk voor gezond afvallen. Als de 16 8 methode je niet bevalt, kun je overschakelen op het 5 2 dieet, bijvoorbeeld. Het is belangrijk om het een tijdje uit te proberen en te zien wat het beste bij je past.
  2. Je eet te veel: Dit zou voor zichzelf moeten spreken. Als je meer eet dan gewoonlijk, helpt vasten je niet.
  3. Je hebt niet genoeg geduld: Afvallen is, zoals al gezegd, een langdurig proces. Het lichaam heeft langer de tijd nodig om zich aan te passen en in te stellen op de nieuwe omstandigheden. Doorzettingsvermogen is hier nodig.
  4. Je eet te weinig: Te veel euforie kan je gewichtsverlies schaden. Als je te weinig eet, schakelt je lichaam alle processen uit om zo veel mogelijk energie te sparen. Dit kan er zelfs toe leiden dat je aankomt.
  5. Je beweegt niet genoeg: Het is belangrijk je dagelijkse routine voort te zetten, ook al eet je minder. Lichaamsbeweging hoort bij een goed en evenwichtig leven. Als je dit verwaarloost, zal vasten alleen je niet helpen.

Natuurlijk zijn er nog andere factoren die tot gewichtstoename kunnen leiden. Stress of te weinig slaap kunnen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je aankomt. Zolang je je echter niet laat ontmoedigen en het perfecte plan voor je vindt, moet er geen probleem zijn.

Als het 16 8 dieet niet helpt, laat je dan niet ontmoedigen. Vetverbranding begint pas na een paar weken.

Pas op dat moment gaat het lichaam naar de vetreserves en begint die af te breken. Intussen wordt een eiwitrijk dieet aanbevolen om je spieren te beschermen.

Het perfecte 16 8 dieetplan

In dit deel willen we je laten kennismaken met een plan met voorbeeldige recepten. In elk geval kun je het gebruiken als een leidraad om je te helpen een evenwichtige voeding samen te stellen.

16 8 Diät-3

Als je nog steeds ten einde raad bent en niet echt weet hoe je moet koken, kun je de Aziatische keuken proberen. Aziatische gerechten bieden je afwisseling en een evenwichtige voeding. Je vindt eiwitten, vetten, koolhydraten en voldoende groenten in zulke gerechten.
(Image source: Ruthy Yang / unsplash)

Als dit plan of andere van het internet je niet aanstaan en je zelf niet goed weet hoe je gezond moet eten, kun je contact opnemen met een voedingsdeskundige. Anders hebben we een boek met maaltijdplannen voor je uitgezocht, waarmee je heerlijke maaltijden kunt maken.

Je kunt ook inspiratie opdoen van het internet of uit andere kookboeken, want er zijn veel manieren om je doel te bereiken. Uiteindelijk is het je eigen keuze hoe je eet, want er zijn geen beperkingen tijdens de maaltijden. Receptenboeken zijn beslist een goede manier om in de wereld van het vasten te beginnen. Natuurlijk kun je ook recepten gebruiken van chefkoch.de of soortgelijke websites. De keuze is aan jou.

Welke geneesmiddelen kan ik gebruiken om mijn 16 8 dieet te ondersteunen?

Je weet al dat je alleen in een bepaalde periode mag eten. Tijdens het vasten moet je drankjes met koolhydraten vermijden. Dit betekent dat je alleen koffie, thee of water hebt om uit te kiezen. Om hoofdpijn of soortgelijke klachten te voorkomen, moet je de hele dag door verschillende mineralen en vitaminen innemen.

Voordelen
  • Geen vervelende hoofdpijn
  • Het lichaam wordt de klok rond voorzien van belangrijke stoffen
Nadelen
  • Uitgaven naast normale voeding
  • Mogelijk verbonden met risico’s

Het vinden van de juiste supplementen is echter niet zo eenvoudig. We hebben je hier een ruw overzicht gegeven. Zo kun je je latere onderzoek tot deze beperken.

  • Vitamine B
  • Vitamine D
  • Magnesium
  • IJzer
  • Omega 3 olie

Om te herhalen – je moet je onderzoek doen voor je supplementen koopt. Zulke medicijnen kunnen je ondersteunen in je dieet. Je moet echter alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt uit je voeding kunnen halen.

Medicatie mag alleen een oplossing zijn als je last hebt van symptomen die veroorzaakt worden door een vitamine- of mineralentekort.

Je kunt bijvoorbeeld ingrijpen als je hoofdpijn hebt. Maar overdrijf de suppletie niet. Elk voedingssupplement heeft zijn voor- en nadelen.

Wat hebben studies en wetenschap te zeggen over het 16 8 dieet?

Studies over dit onderwerp zijn nog niet overtuigend. Er worden verschillende resultaten gepresenteerd die zowel positieve als negatieve effecten laten zien. Tot nu toe is onderzoek vaak op ratten gedaan en slechts zelden op mensen. In elk geval konden daar vaak positieve resultaten bereikt worden. Deze omvatten onder andere:

  • Gewichtsverlies (1, 2)
  • Lage bloeddruk (7, 8, 15)
  • Vermindering van de insulinegevoeligheid (12, 13)

Anders werden bijwerkingen vastgesteld of slechts geringe veranderingen in gewicht opgemerkt

  • Potentieel gevaarlijk bij reeds bestaande aandoeningen (6)
  • Klachten zoals aanhoudend hongergevoel of hoofdpijn (4, 5)

Alternatieven voor het 16 8 dieet, of intermittent fasting in het algemeen, zouden een evenwichtig dieet met een calorietekort zijn. Het is geen magie om af te vallen. Zeker, bepaalde diëten kunnen helpen door de stofwisseling te versnellen of het lichaam te verbieden bijna geen energie op te nemen. Maar dit is vaak heel ongezond.

Je kunt dus dezelfde resultaten bereiken door je totale calorie-inname te minimaliseren. Je kunt nog steeds hetzelfde eten als voorheen, maar alleen in kleinere hoeveelheden. Zelfs als je maar 200 tot 500 calorieën per dag vermindert, kan dat een belangrijk effect op je lichaam hebben. Zoals altijd is geduld de sleutel. Als je geduld hebt met afvallen, zul je je doelen kunnen bereiken – welk dieet je ook volgt. Zolang je in een calorietekort zit, zou het geen probleem moeten zijn je droomgewicht te bereiken.

Conclusie

Gezien de omstandigheden kun je geloven dat Intermittent Fasting, specifiek het 16 8 dieet, je daadwerkelijk kan helpen afvallen. Het is alleen de vraag of het over een heel lange periode even gunstig is. Als de diëten niet het gewenste resultaat opleveren, moet men op een alternatief overschakelen. Er zijn veel diëten die bewezen hebben effectief te zijn. Omdat ieders lichaam anders is, moet je de beste voor je vinden en die uitproberen. [6] [7] [8]

Referenties (15)

1. Die Untersuchung von 15 stündigem Fasten fand an Sandratten statt. Untersuchungsgegenstand war die Entwicklung von Diabetes. Es wurde festgestellt, dass die Glucosetoleranz bei Ratten, die fasteten und Diabetes haben, gesenkt wurde.
Bron

2. Die Studie wurde an jungen Ratten durchgefuhrt. Man kam zu dem Ergebnis, dass Intermittent Fasting zu einer Gewichtsreduktion führt, allerdings ebenfalls die Insulinresistenz der Leber erhöht. Daher sollten Personen mit einem beeinträchtigtem Glukosestoffwechsel besonders vorsichtig sein.
Bron

3. Intermittent Fasting mit Essenseinnahmen innerhalb aller acht Stunden täglich, können mit ausreichendem Training die allgemeine Gesundheit der Induviduen verbessern. Ebenfalls kann es zu einer Minderung an Fettgewebe und zum Erhalt von Muskelmasse kommen.
Bron

4. Intermittent Fasting kann eine gute Strategie bei übergewichtigen oder fettleibigen Menschen sein und ihnen beim Abnehmen helfen. In kurzer Frist zeigt es sich als effektiv. Allerdings gibt es zu wenige Studien, die das vollständig unterstützen.
Bron

5. Ergebnisse zeigten, dass Intermittent Fasting Möglichkeiten zur Fettreduktion bei nicht-dicken Menschen aufgibt. Das Hungergefühl minderte sich nicht über den gesamten Untersuchungszeitraum von 22 Tagen. Wenn man eine 5 2 Diät durchführt, sollte man an Fasttagen eine kleine Mahlzeit hinzufügen.
Bron

6. In dieser Studie wurden die Megnen von ausgeschütteten Schildrüsenhormonen bei fettleibigen Probanden überprüft. Dabei wurde eine Minderung von T4, T3 und freiem T3 festgestellt. Allerdings kam es zu einer Erhöhung des reverse T3 Serums.
Bron

7. In Bezug auf Intermittent Fasting wurden Gewichtsverlust, weniger Entzündungen im Körper, Vorteile bei Diabetes Typ-2 und niedrigerer Blutdruck festgestellt. Es ist noch immer fraglich, ob diese Ergebnisse nur dem Gewichtsverlust zuzuschrieben sind oder es auf nicht-gewichtsverlust-Mechanismen beruht.
Bron

8. Early-Time-Restricted-Feeding führe zu einer Verbesserung der Insulin Level, geringerem Blutdruck und weniger oxidativem Stress bei Personen mit pre-Diabetes. Es gab keine Anzeichen von Gewichtsverlust.
Bron

9. Gicht trat bei keinem der 42 Personen nach der Diät chronisch auf. Allerdings verstärkten sich Anzeichen darauf in allen Personen und bei einem Vorerkrankten Probanden verschlimmerte sich die Gicht. Es stiegen allgemein die Harnsäurewerte, wobei nach 28 Tagen mit anschließender 400 kcal Diät diese drastisch sanken, allerdings noch immer über den Normalwerten lagen.
Bron

10. Kurzfristig kann Intermittent Fasting (5 2 Diät) zu einer Reduktion an Entzündungen im Körper, Gewicht - und Fettverlust führen. Allerdings stiegen die allgemeinen Cholesterinwerte unter den Probanden stark an. Außerdem wurden stark erhöhte Harnsäurewerte festgestellt.
Bron

11. Das Fasten während des Ramadans hatte keinen Einfluss auf das Gewicht des Babys bei der Geburt. Allerdings gibt es keine Nachweise, dass das Kind nicht anderweitig Schaden genommen haben könnte. Es müssen weitere Studien durchgeführt werden, um mütterliche und kindliche Folgen zu untersuchen.
Bron

12. Intermittent Fasting zeigte Effekte auf die Erhöhung der Insulinsensitivität und eine bessere Kontrolle des Blutzuckerspiegels, bei gleichzeitiger Gewichtsabnahme. Langfristige Auswirkungen wurden nicht untersucht.
Bron

13. Intermittent Fasting in Bezug auf Diabetes Typ 1 und 2 zeigte mindere Verbesserungen in Anbetracht der Gewichtsabnhame und des Insulinspiegels. Viele der momentanten Studien basieren auf Tierforschung, weshalb man Intermittent Fasting nicht zuviel zuschreiben darf. Langzeiteffekte konnten noch immer nicht untersucht werden.
Bron

14. Menopausale Frauen haben einige Gesundheitsprobleme während und auch nach der Menopaulsalen Phase. Dabei spielt das Abnehmen eine wichtige Rolle. Bisherige Studien zum Fasten wurden in zu geringem Umfang durchgeführt, als das man sichere Ergebnisse kundgeben kann. Dennoch sollte es sicher gelten und das Leben von Frauen in mehreren Gesichtspunkten verbessern.
Bron

15. Die 16 8 Diät ist kurzzeitig definitiv wirksam, wenn man abnehmen möchte. Langfrsitig müssen erst noch Ergebnisse gesammelt werden. Es muss ebenso erst noch herausgefunden werden, ob diese Art von Diät besser ist als andere Diäten.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

In-vivo-Untersuchungen
Die Untersuchung von 15 stündigem Fasten fand an Sandratten statt. Untersuchungsgegenstand war die Entwicklung von Diabetes. Es wurde festgestellt, dass die Glucosetoleranz bei Ratten, die fasteten und Diabetes haben, gesenkt wurde.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Die Studie wurde an jungen Ratten durchgefuhrt. Man kam zu dem Ergebnis, dass Intermittent Fasting zu einer Gewichtsreduktion führt, allerdings ebenfalls die Insulinresistenz der Leber erhöht. Daher sollten Personen mit einem beeinträchtigtem Glukosestoffwechsel besonders vorsichtig sein.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Intermittent Fasting mit Essenseinnahmen innerhalb aller acht Stunden täglich, können mit ausreichendem Training die allgemeine Gesundheit der Induviduen verbessern. Ebenfalls kann es zu einer Minderung an Fettgewebe und zum Erhalt von Muskelmasse kommen.
Ga naar bron
Systematische Review und Meta Analyse
Intermittent Fasting kann eine gute Strategie bei übergewichtigen oder fettleibigen Menschen sein und ihnen beim Abnehmen helfen. In kurzer Frist zeigt es sich als effektiv. Allerdings gibt es zu wenige Studien, die das vollständig unterstützen.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Ergebnisse zeigten, dass Intermittent Fasting Möglichkeiten zur Fettreduktion bei nicht-dicken Menschen aufgibt. Das Hungergefühl minderte sich nicht über den gesamten Untersuchungszeitraum von 22 Tagen. Wenn man eine 5 2 Diät durchführt, sollte man an Fasttagen eine kleine Mahlzeit hinzufügen.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
In dieser Studie wurden die Megnen von ausgeschütteten Schildrüsenhormonen bei fettleibigen Probanden überprüft. Dabei wurde eine Minderung von T4, T3 und freiem T3 festgestellt. Allerdings kam es zu einer Erhöhung des reverse T3 Serums.
Ga naar bron
Übersicht
In Bezug auf Intermittent Fasting wurden Gewichtsverlust, weniger Entzündungen im Körper, Vorteile bei Diabetes Typ-2 und niedrigerer Blutdruck festgestellt. Es ist noch immer fraglich, ob diese Ergebnisse nur dem Gewichtsverlust zuzuschrieben sind oder es auf nicht-gewichtsverlust-Mechanismen beruht.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Early-Time-Restricted-Feeding führe zu einer Verbesserung der Insulin Level, geringerem Blutdruck und weniger oxidativem Stress bei Personen mit pre-Diabetes. Es gab keine Anzeichen von Gewichtsverlust.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Gicht trat bei keinem der 42 Personen nach der Diät chronisch auf. Allerdings verstärkten sich Anzeichen darauf in allen Personen und bei einem Vorerkrankten Probanden verschlimmerte sich die Gicht. Es stiegen allgemein die Harnsäurewerte, wobei nach 28 Tagen mit anschließender 400 kcal Diät diese drastisch sanken, allerdings noch immer über den Normalwerten lagen.
Ga naar bron
Fallbericht
Kurzfristig kann Intermittent Fasting (5 2 Diät) zu einer Reduktion an Entzündungen im Körper, Gewicht - und Fettverlust führen. Allerdings stiegen die allgemeinen Cholesterinwerte unter den Probanden stark an. Außerdem wurden stark erhöhte Harnsäurewerte festgestellt.
Ga naar bron
Systematische Review und Meta Analyse
Das Fasten während des Ramadans hatte keinen Einfluss auf das Gewicht des Babys bei der Geburt. Allerdings gibt es keine Nachweise, dass das Kind nicht anderweitig Schaden genommen haben könnte. Es müssen weitere Studien durchgeführt werden, um mütterliche und kindliche Folgen zu untersuchen.
Ga naar bron
Klinische Studie
Intermittent Fasting zeigte Effekte auf die Erhöhung der Insulinsensitivität und eine bessere Kontrolle des Blutzuckerspiegels, bei gleichzeitiger Gewichtsabnahme. Langfristige Auswirkungen wurden nicht untersucht.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Intermittent Fasting in Bezug auf Diabetes Typ 1 und 2 zeigte mindere Verbesserungen in Anbetracht der Gewichtsabnhame und des Insulinspiegels. Viele der momentanten Studien basieren auf Tierforschung, weshalb man Intermittent Fasting nicht zuviel zuschreiben darf. Langzeiteffekte konnten noch immer nicht untersucht werden.
Ga naar bron
Übersicht
Menopausale Frauen haben einige Gesundheitsprobleme während und auch nach der Menopaulsalen Phase. Dabei spielt das Abnehmen eine wichtige Rolle. Bisherige Studien zum Fasten wurden in zu geringem Umfang durchgeführt, als das man sichere Ergebnisse kundgeben kann. Dennoch sollte es sicher gelten und das Leben von Frauen in mehreren Gesichtspunkten verbessern.
Ga naar bron
Bericht
Die 16 8 Diät ist kurzzeitig definitiv wirksam, wenn man abnehmen möchte. Langfrsitig müssen erst noch Ergebnisse gesammelt werden. Es muss ebenso erst noch herausgefunden werden, ob diese Art von Diät besser ist als andere Diäten.
Ga naar bron
Recensies